Zabíjal som prebytočných kohútov Ayam cemani a Jersejských obrov. Obaja boli čierny. Tak prikladám foto pre porovnanie. Jersey po vypitvani vážil 3,5 kg.
čierny na váhe - nič moc, ale to "magické mäso, čo vylieči vraj všetky choroby", podľa šamanov z Indonézie...
Keby tak mali magické maso aj hodvábničky, tak by som patril medzi najzdravších. Keď likvidujem prebytočných a neštandardných kohútov tak si ich musím aj zjesť. Moja rodina akosi tento spôsob ozdravovania nechápe. Ale možno je ten odtieň u hodv. viac do modra, tak asi preto. Čím ste chovali tých jersejov.
Aj jersejské obry som choval tým, čo ostatné plemená, t.j. hlavne pšenica s trochou kukurice a zelené. A toto nebol najväčší kohút (ten zatiaľ žije spolu so 6 sliepkami). Je to naozaj impozantné a kľudné plemeno a aj keď sa vyliahne veľa kohútov, tak ke´d dorastú sú ako malí moriaci.
Ten kohút Ayam cemani má dosť svetlú kožu. Tá má byť až čierna, rovnako ako jeho mäso. V Číne sa predávajú v obchodoch na konzum aj kurence s čiernou kožou.
peter z bratislavy
napsal(a):
čierny na váhe - nič moc, ale to "magické mäso, čo vylieči vraj všetky choroby", podľa šamanov z Indonézie...
zdravím do Slovenska!, Taky jsem si myslel, že cemani je tmavší. Tohle je jen tak jako ušpiněné od barvy. Pohled na ty černochy dole je ale jako když je to spálený kuře na uhel.
Nechcel som to sem pôvodne dávať, ale ayam cemani sú naozaj úplne čierne. Keďže sa v Europe k nim primiešavajú Australky, Sumatranky a bohvie čo všetko, kvôli občerstveniu krvi, tak strácajú svoje pôvodné čiernočierne sfarbenie. Tu je niekoľko detailov vypitvanej pôvodnej sliepky ayam cemani z môjho počiatočného hovu.