Avipest-očkovanie hydiny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2011 18:35
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Pomaly sa blíži čas výstav, a teda je potrebné myslieť aj na základné podmienky, aby ste mohli hydinu vystavovať. Okrem členstva v chovateľskej organizácii a správneho okrúžkovania zvierat je potrebné doržať aj určité vererinárne minimum. Všetka vystavovaná hrabavá hydina musí byť zaočkovaná proti psedomoru Avipestom v dostatočnom časovom predstihu. Takže je najvyšší čas ho obejdnať.
Tradične som zašiel v Bratislave do Zelenej lekárne a požiadal o objednanie 3 balení (každé po 100 dávok) v cene cca 2,70 EUR za balenie. Sľúbili, že mi zavolajú, keď to bude. Ozvali sa na 2. deň, že bohužiaľ 100-dávkové balenia nie sú, len 1.000 dávkove. Kalkulačka v hlave hneď odhadla, že zase inflácia podskočilqa kvôli baleniu. Na moje veľké prekvapenie mi magister oznámil cenu za balenie s 1.000 dávkami tesne nad 4.-EURa. Radšej som sa opýtal, či dobre počujem. Na ďalší deň som si bol vyzdvihnúť 1.000 dávkové balenie za 4,17 EUR!!!
Je to rovnaká miniampulka s bielym práškom, ako tá 100-dávková, len na obale ma pri dávke o jednu malú NULU naviac, ale ten rozdiel v cene....
Takže mám avipest pre celú našu chovateľskú organizáciu za smiešnu cenu.
Prikladám aj pribalový leták a krabičku pôvodnej 100 dávkovej ampulky.
Snáď sa to bude dať zväčšiť.

16.7.2011 23:56
rate

XXX.XXX.170.45

U nás nákup lékárny cca. 50kč za 1000dávek , ale pozor na dodržení doby po naředění a teplotu skladování roztoku

3.8.2012 11:45
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Kďže sme zase o rok starší a blížia sa výstavy, pripominam znova, že je najvyšší čas vakcinovať hydinu proti pseudomoru, čo je podmienkou na každú výstavu.

Zmena nastala oproti vlaňajšku. Objednal som v lekárni Avipest na 100 ks a bohužiaľ sa už nevyrába. Miesto neho ponúka nitrianska Pharmagal Bio náhradu AVIPHARM v balení na 1.000 ks hydiny. Cena je veľmi priaznivá 4,13 EUR.
Takže som objednal a podelím sa s ďalšími chovateľmi.
Prikladam aj obal a návod.

3.8.2012 11:47
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Tu je návod na použitie. Snádď to po zväčšení bude čitateľné. Nechá sa vysmäadnúť hydina a rozpustí sa prášok vo vode a keď sa jej hydina napije, je zavakcinovaná. Nie je žiadna ochranná lehota po vakcinácii.

Přidejte reakci

Přidat smajlík