Podstieľka pod kačice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2011 14:12
erino

XXX.XXX.62.198

Ahojte priatelia chovatelia.
Mám problém, s ktorým si neviem rady.
Mám 40 kačiek, klasických brojlerových, majú k dispozícii svoje chlieviky v ktorých trávia noc, a cez deň sú vypustené na záhradu na pašu.
Problém je ten, že neviem akú podstieľku mám pod ne dať. Momentálne pod ne dávam seno, viem, že nie je veľmi vhodné, musím ho meniť každý druhý deň. Keď sú kačky cez deň na paši, sú krásne biele, ale ráno, po noci strávenej na sene v chlievikoch vyzerajú ako vrany, čierne, špinavé... Ako som písal, seno mením každý druhý deň, prvú noc na seno vydržia v pohode, ale počas ďalšej noci sa seno zmení na lepkavý hnoj.

Ak mi niekto chcete poradiť hobľovinu, tak to nie, nikde to neviem zohnať, ani na píle to už nechcú dávať, dnes chcú peniaze vyťažiť aj z prepačením z hovna. Za 10 kubíkov hobľoviny od mňa pýtal "podnikateľ z Kysaku" 90 eur, v cene ale nie je dovoz.

Akú podstieľku pod kačky, alebo husi používate vy?

25.7.2011 17:13
300lukas008

XXX.XXX.18.100

Neviem co povedia ostatny chovatelia ale ja by som im chlievce necistil kazdy druhy den,ja im cistim len raz za mesiac a robim to tak ze kazdy vecer pred zatvorenim pristeliem noveho sena a hotovo...a kacicky su aj rano po vypusteni krasne biele a ciste.Lukas

25.7.2011 19:16
Jiří Herynek

XXX.XXX.220.228

Zkuste velkou vrstvu smrkovych hoblin.

25.7.2011 20:03
inbezka

XXX.XXX.97.148

Já jsem to dělala jako píše Lukáš - každý večer přidala vrstvičku suchého sena. Dávala jsem je spát co nejpozději a ráno vypouštěla co nejdříve, hned jak se rozednilo, a tak nestihly ani nic nadělat a nová vrstva kolikrát nebyla ani potřeba.

25.7.2011 21:01
sikáček

XXX.XXX.247.152

No já sice nemám takové množství kachen jako vy, ale já používám jako podestýlku slámu. U nás v ČR nestojí balík moc. Dobře absorbuje vlhkost a chvíli vydrží, já měním kachnám jednou za týdne, jelikož to opravdu svým vyměšováním hodně znečistí. Slepicím měním tak jednou za 14 dní a to hlavně pod hřady, jinak je čisto.

Přidejte reakci

Přidat smajlík