Dobrý den, uvažujeme, že zakoupíme krůtu cca 8 týdnů starou na dokrmení. Prosím o radu, zda mohou být společně se slepicemi, kuřaty a mladými kačenami? Sousedka mě varovala, že jsou krůty příliž náchylné a jakmile 1!!?? zmoknou, tak uhynou. Chodíme přes den do práce, takže když např. celý den prší, záleží na slepicích a kačenách, zda si zalezou pod kurník nebo vlezou dovnitř. Jde mi o to, zda se krůtě v tomto věku dokáže "postarat samo o sebe". Ještě ohledně krmení, bude jim stačit to, co ostatním: míchaný šrot, pšenice, na přilepšenou šrot a granule pro nosnice (v menších dávkách), namočené pečivo, uvařené těstoviny, zelenina a ovoce ze zahrádky + nějaký ten zbytek (dáváme také v malé míře) + výběh je (zatím :-)) zatravněný. Děkuji všem za rady, snažila jsme se tu najít nějaké tipy na chov, ale nic moc jsem nenašla. Děkuji
Není to tak dramatické,že by se muselo přeléčovat až do porážky. Podávám entizol první týden po půlce a pak sleduji trus ,pokud se objeví konzistence světlé hořčice,přeléčím postiženého jedince. .Krůty jsou společně s veškerou drůbeží a úhyny nemám. Rostou pěkně a na déšť nejsou nijak zvlášť háklivé a zalezou si ,pokud jim vadí.