Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2011 11:08
mesič

XXX.XXX.182.1

Dobrý den, uvažujeme, že zakoupíme krůtu cca 8 týdnů starou na dokrmení. Prosím o radu, zda mohou být společně se slepicemi, kuřaty a mladými kačenami? Sousedka mě varovala, že jsou krůty příliž náchylné a jakmile 1!!?? zmoknou, tak uhynou. Chodíme přes den do práce, takže když např. celý den prší, záleží na slepicích a kačenách, zda si zalezou pod kurník nebo vlezou dovnitř. Jde mi o to, zda se krůtě v tomto věku dokáže "postarat samo o sebe". Ještě ohledně krmení, bude jim stačit to, co ostatním: míchaný šrot, pšenice, na přilepšenou šrot a granule pro nosnice (v menších dávkách), namočené pečivo, uvařené těstoviny, zelenina a ovoce ze zahrádky + nějaký ten zbytek (dáváme také v malé míře) + výběh je (zatím :-)) zatravněný. Děkuji všem za rady, snažila jsme se tu najít nějaké tipy na chov, ale nic moc jsem nenašla. Děkuji smajlík

30.7.2011 16:45
anmi

XXX.XXX.219.163

po 9 tyzdnoch by mali vydrzat vsetko dazd nemaju radi takze ak budu mat moznost tak sa bu schovavat ... ale je lepsie mat ich kryte ja ich chovam v zastresenej voliere pre bazantov a ked je pekne tak ich pustam

30.7.2011 21:07
3333

XXX.XXX.62.124

Zdravím. Ve věku 6 týdnů začínaji být krůťata dosti odolná vůči vodě.Neji to úplně blbej pták a před deštěm se schová jako slepice.To krmení co jim dáváte je plně dostačující.Chovu zdar .

30.7.2011 21:35
danurba

XXX.XXX.40.197

horší než déšť je černohlavoist, zvlášť, když žijí mezi slepicema. Budete muset až do zabití přeléčovat Entizolem

31.7.2011 16:31
mesič

XXX.XXX.182.1

danurba napsal(a):
horší než déšť je černohlavoist, zvlášť, když žijí mezi slepicema. Budete muset až do zabití přeléčovat Entizolem

Dobrý den, můžete mi k tomu prosím napsat nějaké podrobnosti, co je to za onemocnění a jak se projevuje? Děkuji

1.8.2011 09:14
roklanka

XXX.XXX.223.244

Není to tak dramatické,že by se muselo přeléčovat až do porážky. Podávám entizol první týden po půlce a pak sleduji trus ,pokud se objeví konzistence světlé hořčice,přeléčím postiženého jedince. .Krůty jsou společně s veškerou drůbeží a úhyny nemám. Rostou pěkně a na déšť nejsou nijak zvlášť háklivé a zalezou si ,pokud jim vadí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík