Drcené kosti drůbeži?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2011 11:21
pipina

XXX.XXX.165.49

Dáváte někdo slepicím nebo kachnám drcené kostí? Vím, že se to dříve dávalo, akorát nevím, JAKÉ kosti (z jakých zvířat) a jak upravené (syrové nebo vařené) a event. jak moc jemně drcené musí být a jak často se jim to může dávat? Helena

6.8.2011 07:01
pipina

XXX.XXX.84.11

Nikdo mi neporadíte?smajlík Protože jsem pořád básnila o drtičce kostí, tak jsem ji dostala jako dárek a teď nevím, jak ji využít?! Mimochodem, většinou tu čtu, že dáváte kachnám kopřivy; stačí, že nám rostou ve výběhu? Nebo jim je musím nasekat? Zatím jsem si nevšimla, jestli zobou do vzrostlých (máme kachny krátce), ale mám zkušenost od ovcí, že když kopřiva roste, jen málokdy se do ní pustí, ale jakmile ji podseknem, tak se seběhnou a za chvíli po ležících kopřivách není ani vidu:-)) Díky Helena

6.8.2011 07:22
jo012810

XXX.XXX.49.191

Ano, drtím kosti slepicím. Co se týká kopřiv, pak roustoucí ve výběhu asi spásat nebudou, je lepší je nasekat a přidat do míchanice. JB

6.8.2011 07:32
pipina

XXX.XXX.84.11

jo012810 napsal(a):
Ano, drtím kosti slepicím. Co se týká kopřiv, pak roustoucí ve výběhu asi spásat nebudou, je lepší je nasekat a přidat do míchanice. JB

Děkuju za Váš příspěvek, ale nepíšete, JAKÉ kosti drtíte slepicím? Hlavně mě zajímá, jestli mají být syrové nebo vařené? Ze zdravotního hlediska je asi jistější ty vařené, ne? Ale zase asi nemají tolik živin a spíše se štěpí, ne? H.

6.8.2011 10:01
deaf lukas

XXX.XXX.53.2

Mám zkušenost s slípkama - slepice nezobou zelené kopřivy. Ale když trhám kopřivy a nechám na zemi, tak asi druhý den slepice rády zobou zvadlé (skoro sušené) kopřivy smajlík Když necháme kopřivy růst, tak na podzim i v zimě slepice zas rády zobou.
pup

6.8.2011 10:07
uška

XXX.XXX.253.239

Zadete si na NEMODERCE ( nevím proč dáváte dotaz bez fotek na moderovanu diskuzi) - drcené kosti. Vyjede vám fafol odpovědí např. https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/597297/re-re-re-re-re-drcene-kosti-plnim-slib
Ludmila

6.8.2011 10:43
pipina

XXX.XXX.165.46

uška napsal(a):
Zadete si na NEMODERCE ( nevím proč dáváte dotaz bez fotek na moderovanu diskuzi) - drcené kosti. Vyjede vám fafol odpovědí např. https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/597297/re-re-re-re-re-drcene-kosti-plnim-slib
Ludmila

Děkuju za radu, když jsem prohlížela nemoderku, moc jsem tam toho nenašla (asi jsem zadávala špatný výraz) - zkusím to podle Vás. Netušila jsem, že MODERKA je určená výhradně pro příspěvky s fotkama, teprve se tu rozkoukávám, tak se omlouvám. Helena

Přidejte reakci

Přidat smajlík