Kohouti s krvavou hlavou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2011 09:53
prcek_13

XXX.XXX.9.23

Dobrý den,

prosím o radu. Mám hejno Sassexek bílých, teprve teď je jim 8 měsíců a začínají snášet (15 slepiček a 2 kohoty). Asi před týdnem jsem přišla po práci do výběhu a s děsem v očích jsem spatřila dvě rudé koule. Moji miláčci kohouti Bohouš a Boris se nikdy neprali oba mi zobou z ruky, chodí se mnou jak pejsci a nijak agresivně se neprojevují, jsou vypiplaní z kuřátek. Oba dva měli rozklované hřebeny a krční laloky, nejvíc měli zraněné temeno hlavy těsně za hřebínkem. Nezdá se mi, že by se poprali, i když ten den jsem byla s nima dlouhou dobu ve výběhu a je pravda, že se sobě trochu vyhybali. Ale jak se smrákalo, tak spolu už žrali a jsou normálně spolu zavřený i se slípkama v kurníku.smajlík
A včera za mnou přišel soused, že slyšel slípky vřískat, a když přišel blíž vyplašil káně. Je možné, že si takovéhle zranění neudělali sami, mohl je takto napadnou nějaký dravec (u nás se vyskytuje pouze káně a sokol, jestřáb hodně zřídka)
Mohli moji kluci chránit slepice?? (ale je zase divný, že ani jedna slípka na sobě neměla ani známku nějakého zranění) smajlík

(bohužel, obrázek jsem v šoku nepořídila a po dvou dnech byli kluci čistí....

29.12.2011 11:30
dorm

XXX.XXX.64.242

jojo,láska je mocná čarodějka a v tomhle počasí jde i přátelství stranou,když je čas pojímat...zranění odpovídá souboji Bohouše s Borisem,né predátorovi:-)

29.12.2011 12:25
prcek_13

XXX.XXX.9.23

dorm napsal(a):
jojo,láska je mocná čarodějka a v tomhle počasí jde i přátelství stranou,když je čas pojímat...zranění odpovídá souboji Bohouše s Borisem,né predátorovi:-)

Děkuju mockrát,
tak to se mi malinko ulevilo, i když budu muset udělat druhý výběh a druhý kurník smajlík

29.12.2011 12:42
dkup

XXX.XXX.111.163

prcek_13 napsal(a):
Děkuju mockrát,
tak to se mi malinko ulevilo, i když budu muset udělat druhý výběh a druhý kurník smajlík

Asi je lepší více kohoutů než dva. Já mám teď čtyři a jsou v pohodě. Trochu se sice občas"kočkují", ale jen tak poskakují s načepýřenými krky proti sobě a k fyzickému kontaktu vůbec nedojde. Taky je zajímavé, že slepice nemají vůbec odřené hřbety jako měly vždy, když jsem mívala kohouta jen jednoho. Takhle se kohouti vzájemně hlídají a nedovolí jeden druhému, aby se spářil.
Samozřejmě budu je muset v lednu oddělit a přidělit každému jejich slepice, tak, jak jsem jim to naplánovala. Jsem zvědavá, zda je potom - tedy asi po měsíci nebo po měsíci a půl je budu moct dát zase dohromady (budou mezitím na sebe alespoň vidět) nebo se mi pak zabijou? No, uvidíme.

29.12.2011 12:52
ladd

XXX.XXX.34.52

Vidím to tak, že kohoutek dosud podřízený zkusil toho dominantnějšího sesadit a ten se nechtěl dát. Síly byly vyrovnané, proto tak urputný souboj, že došlo až na krev u obou. Obráceně, kdyby ten doposud dominantní napadl toho druhého, tak by byl poklobaný pouze ten slabší.
Pokud nemáte příliš malý výběh a nebo silnější kohout nebude příliš agresivní, tak hejno dělit nebudete muset. Vyhledem k tomu, že spolu vyrostli, tak by se mohli zklidnit až si to "vyříkaj".

29.12.2011 13:14
prcek_13

XXX.XXX.9.23

samé lepší zprávy,

mockrát Vám všem moc děkuju :-)

:-)

29.12.2011 13:24
dorm

XXX.XXX.64.242

tak by se mohli zklidnit až si to "vyříkaj"..to je ten správný název:-):-))

11.1.2012 14:54
homer.czech

XXX.XXX.1.47

Dobrý den,
máme podobný problém, ale kohouta jen jednoho - krvavý hřebínek a krční laloky. Připadá mi, že to má od slepiček...
Je to možné? Stává se to dopoledne v kurníku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík