Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2011 09:31
lukas000

XXX.XXX.32.248

prosím o radu v jakem veku se zabíjejí??a mají chutné maso??nebo radsi pořídit jiné kachny??

31.12.2011 10:40
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

chutný maso mají pokud se umí připravit je to mňamka..nejsou moc tučný....zabíjet začnu až jsou hotový a to chce zkušenost. mají překřížený křídla,nemají špenky,mín žerou atd.......nutno ale počítat s tím že z druhého-letního sezení narostou menší.:-)

31.12.2011 11:07
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

zabíjím ve 4 měsích,maso mají výborné,nejsou tučné,zabíjím jen kačery mají kolem 3 kg zabití

31.12.2011 11:57
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

iisaabeel napsal(a):
zabíjím ve 4 měsích,maso mají výborné,nejsou tučné,zabíjím jen kačery mají kolem 3 kg zabití

no ale co pak děláš s kachnama??????

31.12.2011 12:09
zbosace

XXX.XXX.102.144

Práve že kačenky dospievajú do jat. zrelosti skôr, vyzreté perie, prekrížené krídla a teda tie sa neoplatí, pokial nerátate na chov pre seba alebo predaj držať dlhšie. Kačery sa vyvýjajú dlhšie, minimálne tie 4 mesiace. Masko je super, minimum tuku pokial nedokrmujete na tuk a vykrmený kačer ide aj cez 5 kg. Pečienka okolo 0,3 kg. Dajú sa vychovať na minime jadra plus množstvo zelenej potravy- lucerka, žihlava, na drobno sekaná tráva, repný chrast a samozrejme PASTVA.

31.12.2011 15:31
lukas000

XXX.XXX.32.248

a nějaký recept date??

31.12.2011 20:48
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

žadná věda..musí se podlít protože má málo tuku.jinak jak je libo .posolit ,pokmínovat a dat péct mezi dva brutvany,jeden před koncem sundat at se udělá kůrka.doba pečení je dost individuelní ale min 2hodky..až maso jde od kostí..je ale pousta receptů prej jde aj vykostit ale to bych musel vydět jak na to.smajlík

31.12.2011 21:53
zbosace

XXX.XXX.236.166

Velmi chutnú pižmovú kačku vedela pripraviť moja susedka. Kačicu vykostila aj s kožou cez chrbát ku prsiam. Je to dosť zdlhavé a náročné na zručnosť aby tam kde je minimum svaloviny nebola prerezaná koža.Vykosťuje sa aj stehenná kosť. Kačka sa potom nasolí zvnútra. Naplní sa lubovolnou plnkou a zašije. Samozrejme sa opatrne nechá prepiecť aby sa chrumkavá kôrka nepretrhla. Výsledný produkt sa krája priečne. Dobrú chuť.

31.12.2011 23:25
jarvan

XXX.XXX.144.210

zbosace napsal(a):
Velmi chutnú pižmovú kačku vedela pripraviť moja susedka. Kačicu vykostila aj s kožou cez chrbát ku prsiam. Je to dosť zdlhavé a náročné na zručnosť aby tam kde je minimum svaloviny nebola prerezaná koža.Vykosťuje sa aj stehenná kosť. Kačka sa potom nasolí zvnútra. Naplní sa lubovolnou plnkou a zašije. Samozrejme sa opatrne nechá prepiecť aby sa chrumkavá kôrka nepretrhla. Výsledný produkt sa krája priečne. Dobrú chuť.

Máte pravdu, takto dělám kuře (kačenky budou až letos) a je to vynikající. Nevím jak kačenka, ale u kuřete jsem ještě anglickou slaninou prošpikoval prsíčka.
Jinak když peču kachnu (nebo kuřátko) "prázdnou" tak pod ní dávám ještě základ. Ten dělám tak, že osmahnu cibulku se slaninou, přidám pár kuliček celého pepře, jalovce a nového koření, zaleju zhruba deckou nějaké kořalky (já dávám myslivce) a z části jej nechám odpařit. Tento základ dám pod ní a zaklopenou peču, ale přátelé, to je tedy něco. Až jsem z toho dostal hlad.

1.1.2012 13:31
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

chovatelalois napsal(a):
no ale co pak děláš s kachnama??????

prodávám do chovu,letos bylo 8O% kačerů a kačenek bych prodala i 3x tolik,bohužel jich bylo jen pár,pokud by nějaká zůstala tak samo že si ji dám k obědu nevyplatí se kačenky zabité prodávat ,kačery-zabité prodávám

1.1.2012 13:37
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

jinak je to velmi nenáročné zvíře,stačí ji hlavně pastva trocha obilí,poslední měsíc dávám kuk,šrot sou pěkně žluté,mají i sádlo ale ne moc to nemám ráda,hlavně se o malé nemusíte starat,hlídat jestli jim není zima jestli nezmoknou a tak,moje kachny hned druhý den zavádí malé do vody, sou opravdu super matky,a nejlepší je klasická sůl kmín,červené zelí to je mňamka

Přidejte reakci

Přidat smajlík