podskocova

XXX.XXX.68.184
Tu práci jsem si dala já a hodila to do mé diskuze, jsou to holandské stránky http://www.kippenencyclopedie.nl/php/index.php?title=Hollandskuifhoen#Krulvederig: mužete tam objevit skoro všechna plemena.....
Jinak černé budu líhnout já mám 12ti hlavé hejno tak by toho mělo být dost,jen jsem z Českolipska
podskocova

XXX.XXX.106.142
to se občas stává zarustá jim peří z chocholu a dráždí až zanítí oko,muj chovnej to měl před měsícem seděl v kurníku ve dne páč neviděl.To potom všechno utrhnu i s hnisem(to peří) případně omeju-za ty roky už si z toho hlavu nedělám a ono se to do dvou dnu zacelí.Někdy chovnejm ostříhám okolo očí aby lepší viděli, některým slepičkám které chci vystavovat to vytrhám.Chovu zdar
podskocova

XXX.XXX.108.12
Poliaci ich spolu s Paduankami pokladajú za svoje národné plemeno.
Viac sa dozviete aj na:
http://www.forum.woliera.com/
Aj tu na IFaune sú články:
https://www.ifauna.cz/clanek/drubez/holandanky/3795/
mají i na alegro prodej v Legnica,to je kousek od Liberce
http://allegro.pl/czubatka-polska-brodata-koguty-2011-czubatki-kogut-i2058783088.html
podskocova
napsal(a):
Tu práci jsem si dala já a hodila to do mé diskuze, jsou to holandské stránky http://www.kippenencyclopedie.nl/php/index.php?title=Hollandskuifhoen#Krulvederig: mužete tam objevit skoro všechna plemena.....
Jinak černé budu líhnout já mám 12ti hlavé hejno tak by toho mělo být dost,jen jsem z Českolipska
Zdravím prodala by jste my násadová vejce černých holandanek?Jsem taky z Českolipska.
podskocova

XXX.XXX.75.47
martinkettner
napsal(a):
Zdravím prodala by jste my násadová vejce černých holandanek?Jsem taky z Českolipska.
Jasně ale později tak duben?
podskocova

XXX.XXX.75.47
dorm
napsal(a):
sem s tím!
Předkové tohoto plemene pochází z východní oblasti Baltského moře. Tato oblast byla v polských rukou. . To pravděpodobně oni odvodí jejich anglické názvy: Polsko. Na Blízkém východě nizozemské námořníky byla chocholatý ptáci přinesli na obrazy z šestnáctého a sedmnáctého století jsou již chocholatý drůbeže objeví.. Nejstarší známý obraz se objeví na obraze J. Bronkhorst uit 1657. Hlavním rysem tohoto plemene je chochol. Tento chochol má mít - aniž by tím bránily zvířeti - co největší a kulatý tvar. Een kam ontbreekt. Hřeben chybí. Nejčastější barevná varieta tohoto plemene je černá witkuif, kde chochol je bílé a černé tělo. Na rozdíl od této barevné variety je bílá s černým chocholem zadní barevný vzor je k dispozici, protože bílé tělo s černým chocholem.
Tolik doslovný historiský překlad holandského klubu.
Dobrý den,
chovám také holanďanky , bohužel nás navštívila kuna.Přišla jsem o kohoutka a slepičku.Tak hledám nějakou novou krev. Našla jsem chovatele v Polsku,který je od nás kousek.Už jsem mu psala e-mail,tak uvidíme.Na stránkách má prodej násadových vajíček.Já ,ale nemám líheň,tak se snad něco podaří sehnat z kuřátek.Uvidíme.Má různé barevné rázy.
http://www.markuskury.pl/web.n4?go=30
alag
napsal(a):
Dobrý den,
chovám také holanďanky , bohužel nás navštívila kuna.Přišla jsem o kohoutka a slepičku.Tak hledám nějakou novou krev. Našla jsem chovatele v Polsku,který je od nás kousek.Už jsem mu psala e-mail,tak uvidíme.Na stránkách má prodej násadových vajíček.Já ,ale nemám líheň,tak se snad něco podaří sehnat z kuřátek.Uvidíme.Má různé barevné rázy.
http://www.markuskury.pl/web.n4?go=30
Fotky od polského chovatele.
oskar222
napsal(a):
web je to hodne zajimavy, hlavne, aby pán odpovedel - treba nase spec.organizace maily snad vubec nectou..
Preji uspesne porizeni!
Nedám mu pokoj ,není problém mu zavolat nebo i tam zajet ( polštinu ovládám ). Jak už jsem psala , je to od nás kousek.
Jen jestli bude chtít něco prodat.
podskocova

XXX.XXX.94.161
alag
napsal(a):
Nedám mu pokoj ,není problém mu zavolat nebo i tam zajet ( polštinu ovládám ). Jak už jsem psala , je to od nás kousek.
Jen jestli bude chtít něco prodat.
No mooooooc dobrý Prosím odkud jste?Měla bych zájem o vejce případně kuřata žlutých tak by jsme se mohli případně domluvit.Díky za odpověď i třeba na muj meil.
DOBRÝ DEN SOM ZO SLOVENSKA A UŽ ASI 10 ROKOV CHOVÁM TOTO NÁDHERNÉ PLEMENO MÁM DOMA 5 FAREBNÝCH VARIACII V KRDLOCH 1:5 A CHCEM VÁM VYSLOVIT OBDIV A POPRIAT VELA CHOVATELSKÝCH USPECHOV V DALŠÍCH ROKOCH S TÝMTO PLEMENOM
podskocova

XXX.XXX.71.249
Obdiv vyslovuji já vám,chovám je jen 9 rok a pro nedostatek místa jen 2 barvy.Klasika černé,a bílé jsem teď vyměnila za žluté.
podskocova

XXX.XXX.100.87
Rarita na živo......http://www.youtube.com/watch?v=mDH6abdQLNI&feature=related,
a krasavice ...http://www.youtube.com/watch?v=hpC0Ptl3RR0&feature=related
Prave som videl na rakuskej stránke novy inzerát na Holanďanky viacerých farieb na:
http://www.willhaben.at/iad/viewimage?adId=36863257#2
Je to kusok od Viedne v Sankt Poltene
Z 5 nasadených vajec zdr. Holanďfanky čiernej a modrej sú 4 kuriatka. Na fotke je jedno z nich spolu s rovnako starými 1 -dňovými Bielefeldkami. Vľavo je kohútik a vpravo kurička
ponka1
napsal(a):
Tak co bedo už máte letošní kuřátka?Ty žlutý hol.- se nevylíhlo ani jedno kuře,černých mám zatím 22 je to letos bída.V ne nasazuji další tak za tři týdny....
ponka1
napsal(a):
Tak co bedo už máte letošní kuřátka?Ty žlutý hol.- se nevylíhlo ani jedno kuře,černých mám zatím 22 je to letos bída.V ne nasazuji další tak za tři týdny....
- zatím bída veliká!! - asi 7 holanďanek 2 černé hedvábničky 1 bílá hedvábnička !! - ale vloni to bylo stejné, druhá várka je založená a ta i vloni byla
- asi to bylo tím, že se kuřátka líhla na APRÍLA ??
- B.
- já se strašně moc omlouvám , ale opět mně ten počítač nějak zlobí !!! // - já na něco myslím /na to počasí/ a počítač to tam sekne ...
Uživatel s deaktivovaným účtem

beda
napsal(a):
- již to vypadalo, že bude jaro, ale ... // snad se dočkáme ... B.
Mohu se,Bedo, zeptat, odkud jste? Stáním totiž černou Slepičku HE(tedy pokud jsou ty na obrazku Vaše). Mám kohouta a 2 sklípky (bila a divoce zbarvena) a rad bych mu pořídil družkou stejné barvy. Děkuji za zprávu. M.
napsal(a):
Mohu se,Bedo, zeptat, odkud jste? Stáním totiž černou Slepičku HE(tedy pokud jsou ty na obrazku Vaše). Mám kohouta a 2 sklípky (bila a divoce zbarvena) a rad bych mu pořídil družkou stejné barvy. Děkuji za zprávu. M.
- tam mě najdete - tam jsem doma!! B.
//- ty černé jsem přivezl z Polska

Děkuji za zprávičku, teď jen, jestli tam budou ty černé pipky:-) Já jsem z Příbrami, tak abych nejel zbytečně;-)
napsal(a):
Děkuji za zprávičku, teď jen, jestli tam budou ty černé pipky:-) Já jsem z Příbrami, tak abych nejel zbytečně;-)
- hele "frufru" - jak jsem psal mám teprve dvě kuřátka a založeno! A co takhle vajíčka, že bych s holkama promluvil //na ten TRH v květnu ?? B.

No, leda bych si podložil pod polštář... Nemám líheň, bohužel, a zatím ani jedna pipka nekvoká (taky komu by se chtělo, když venku sněží....). Ale děkuji, třebas si nakonec udělám výlet "na kukandu"
ponka1
napsal(a):
Tak jsem dnes přidala do líhně k černejm konečně ty žlutý hol. 15 ks.Nechtěli snášet potvory.Moc si o sobě myslej... Tak uvidíme.
Tak je to v háji,pravděpodobně příbuznost rodiču zpusobila,že se opět nic nevilíhlo,zárodky odumřeli v ruzném stádiu,4 ks se i proklovali blankou, ale nato uhynuli-krásný zlatě žluťoučký.Ach jo takže mám jen dalších 21 černejch.Udělám zítra třetí pokus a budu zhánět nového kohouta.
- také tak ! - černé holandské chocholky, co dám vejce do líhně, to se vylíhne! Tak tedy žluté nebudou co? Bílé hedvábničky, co dám do líhně za 21 dní vyhodím /vyklubaly se pouze 3 a dvě již také odešly/, od černých /s bílým kohoutem, neb je to nepříbuzné, tak se něco líhne, ale že by byly černé, se zatím nezdá /je to zatím asi takové divoce zbarvené/, ale dvě, jakoby byly modré /no uvidím/! Teď se mně na víc podělal /už ani nevím jak se to slušně řekne/ motorek posuvu u Brinsea / no zkusím to opravit, ale již jsem volal SOS Petru V. - snad je má na skladě -zatím dělám posuv sám a snažím se převodovku opravit!!
Takže je pořád co dělat !!! B.
Ja som dostal 7 náasad. vajec čiernych a modrých holanďaniek a vyliahli sa mi 3 čierne a 1 modré kura. V liahni mám aj 12 vajec bielych hodvábničiek a po presvietení som zistil, že 12 je oplodnených. Tak v sobotu 5.5. uvidíme, koľko sa z nich aj vyliahne.
alag
napsal(a):
Takže pán se ozval.Momentálně nemá nic na prodej, ale mám se ozvat ,tak za 2 měsíce. Tak uvidíme.
Tak co alag?Jak probíhá spolupráce?
profil , Mají přesně 6 měsícu,tuto drubež nemá cenu vystavovat dříve,není vyzrálá,ještě i nyní mají nedorostlá všechna pera v chocholu.
POnka, klobúk dolu. Kedysi som aj ja choval zdr. Holanďanky. Udržať chochol v čistote pred výstavou bolo vždy temer nemožné.
Máš ich naozaj pekné aj motylik je taký ako má byť. Od Teba by si mali brať príklad, ako má vyzerať Holanďanka priprvená na výstavu. Niekedy je to dosť hrúza, čo sú schopní niektorí na dvore odchytiť a šupnúť rovno do výstavnej klietky.
Ponka,
už na prvý pohľad aj z webu vidno, že máš nielen pekné holanďanky, ale, že ich hlavne vieš aj na výstavu pripraviť tak, ako treba. A to bohužiaľ nie každý vie, alebo sa mu chce.
Tak hlásíme další uspěch z Oblastní výstavy.Zučastnila jsem se s dvěma kmeny 1,2 a dostali jsme na jeden Šampion kmen výstavy,na druhý kmen čestnou cenu a na jednu slepičku 96b Šampionka 0,1 drubeže.Z 6 vystavených kusu 5 dostalo EL a jedna pipka super ELNejhorší kohoutek měl 94b za neucelený ocas.Aspoň vím na co nové se příště zaměřit.
ponka1
napsal(a):
Tak hlásíme další uspěch z Oblastní výstavy.Zučastnila jsem se s dvěma kmeny 1,2 a dostali jsme na jeden Šampion kmen výstavy,na druhý kmen čestnou cenu a na jednu slepičku 96b Šampionka 0,1 drubeže.Z 6 vystavených kusu 5 dostalo EL a jedna pipka super ELNejhorší kohoutek měl 94b za neucelený ocas.Aspoň vím na co nové se příště zaměřit.
zdravim. jo jo vaše zvířata jsou na špičkové urovni! P. K. Jen tak dál!!!
Zdravím pro příznivce holan´danek vkládám foto,pokusného křížení černá slepice a žlutý kohout.Rozhodla jsem se takto řešit nedostatek chovného materiálu.vyšlo zatím užasné zbarvení,čokoládové tělo,žlutý obličej a bílá chocholka,tak teď jen čekat jak se tato kuřata vybarví po přepeření. bohužel nepříbuzný žlutý kohout nepojímá /zatím/ takže čistých žlutých se asi nedočkám
- tak dnes máme TRH a měl jsem v plánu vzít na prodej 1,3 "chocholky" - kohoutek je asi o jednu líheň starší než ostatní kuřata /ten je jasný/ - ty 3 slepičky stále přehazuji a nejsem si jist, co je kohoutek a co slepička! Nerad bych někomu nechal 4 kohoutky
Jinak je to nepříbuzné /vajíčka mám od dvou chovatelů a svoje. Mám je vždy popsané a po vylíhnutí /již v dolíhni jsou rozdělena do tří oddělení a později si kuřátka označuji/.
Tak asi nepovezu na prodej nic /snad někomu, kdo je blízko a potom vyměnit/?
Cena kuřátek, bude asi podstatně nižší, než náklady.
B.
- no takhle nějak jsem to i já poznával!
- ale teď tu mám dva kohoutky s první líhně a jeden má již pěkné větší červené lalůčky a druhý /natuty také kohout/ má menší a světlé??
- jak je mám staré, první i druhý vrh popravdě přesně nevím /mám v tom vzhledem k marodění a nyní láznění- pěkný binec/!!
- v tom druhém líhnutí, mají všechny ještě začínající lalůčky bezbarvé, ale trochu usuzuji dle chocholky a jejího zakulacení - snad?
B.
Vážení přátelé,stal se malý zázrak sedla a vyseděla mi kuřata Holanďanka,a ke všemu se o ně vzorně stará,hurá
http://www.youtube.com/watch?v=5LSZARQNvfk&feature=youtu.be
a ke všemu je tam i vysněný žlutý kuře,kéž by to byla holka
jinak pro uživatele FB : https://www.facebook.com/ChovHolandanek
pravděpodobně jediná letošní žlutá slepička v našem kraji, kdyby jste někdo choval tuto barvu prosím o kontakt, koupím cokoliv do chovu
- tak jsem tu a zdravím všechny v roce 2014! A gratulace ke žluté slepičce!
Co nového u mě-hlavně ta fotka /z mobilu/ je opravdu z ledna!!
Podařilo se mě zkorigovat chocholky na kmen černých a černých kadeřavých /mám je pohromadě a tak by se na jaře mohlo něco dít! Vyměnil jsem kohouta za nového na kratších nohách. Mám tedy dva hladkého a kadeřavého - snesou se a snesou i mě! Jsou to kliďasové!! Snesou se i s kmeny japonek i s kmenem hedvábniček! Takže u mě zatím dobrý!
Byl jsem ve Straubingu - a první jsem narazil na chocholky a to velice moc pěkné! Zaujalo mě, jak byly maličké no snad poloviční než u nás, s pěknýma kulatýma chocholkama - bylo to velice pěkné a pro mě nové! Bylo jich tam dost a tak jsem šel honit hedvábničky a to byla bída - přerostlé,kříženci fous. s nefous. vápenka a bídné chocholky!
Když jsem se vrátil k holanďankám, bylo jich tam ještě dost! Neptal jsem se na cenu /věděl jsem, že je chci/ a vybíral! Když jsem si vybral, tak jsem se dozvěděl, že je všechno prodáno!
A byl jsem v ! Takže jsem ačkoliv jsem všem říkal, když tak mně ruce uražte, přivezl domů asi čtvrtou holku k choch. morčákovi! U holubů jsem se také nechytnul!
No tak to letos nezačíná moc dobře, ale ono se to snad otočí... B.
- pro "ponku"- žluté jsem neviděl
- ukradl jsem fotku "peterovi z Brat," - to jsou ty co byly ve Str. - na té černé je dobře vidět, jak byly mrňavé - opravdu pěkné!
tak je tu zase líhňařská sezóna a mě se konečně podařilo pár žlutých holanďanek...
a protože jsem byla loni z neůspechu zoufalá , tak jsem dělala křížence černá a žlutá, na ně zpátky žlutého kohouta....
ponka1
napsal(a):
Bedo jak mrňavé?? Standart je fšak všude stejný ne? Já dávám na výstav slepičky od 550g do 620 g. Větší nemám .Kohoutci mají 900g - 1000g v prvním roce, dnes musíme drubež vážit,takže vím co vystavuji.Nemužou mít menší,to by nebyli zdrobnělé ,ale podražené
- no jo no-já je tam nevážil, ale určitě byly dost menší, než ty moje /kolik váží ty moje nevím, ale když jsem je vystavoval, nebyl problém/. Rozhodně se mně ta velikost líbyla, i kdyby neodpovídala standartu- prostě byly drobnější /domnívám se, že i na té fotce to je vdět, i na té chocholce. Já např. jdu letos do sezony s daleko menším na výšku kohoutkem, než jsem měl /a přitom byl váhově v pořádku,ale byl vysoký!
Ty žluté je paráda /já zkouším nyní také něco podobného-jinak mám kadeřavé a hladké. Kuřátek mám z první líhně asi 8ks /měl jsem také 5 japonek a o 3 jsem přišel při změně krmení ze strouhanky s krupičkou na K1/ a hedvábničky byly neoplodněné?! Teď se točí druhá várka, tak jsem zvědav? Dnes byla ta první várka poprve v inkubátoru na sluníčku a travičce. Pak jsem se k nim nedostal, sluníčko zapadlo za střechu a vše bylo schouleno do jednoho klubka, ale né dlouho!
Tak uvidíme, jak dál ... / pozdravuji/!
B.
hostice
napsal(a):
Zdraiim,mám doma druhý rok zdrobnělé Holandanky žluté 1.1a1.2.Jsou ročník 2000,2001 a 2002. Černé 1.5 a1,4.Čokoládové 1.2.Modré 1.2Vloni se mi nedařilo s líhnutim ,doufám že letos to půjde lépe. Jirka
Fakt máte takové důchodce? to se kuřat už nedočkáte, máme rok 2014
Jinak se chci pochlubit, že loňská úspěšná kvočna opět letos vyseděla a vodí malé Holanďanky.