Prosím poradí někdo, co by to mohlo být za husy, nebo čeho jsou to kříženci? Nejblíž se mi zdají k labutím. S husama jsme věční začátečníci, tyhle jsme dostali od známého. Jde mi hlavně o to, jestli má cenu je zkusit nechat na chov, nebo bude lepší je poslat na pekáč. Děkuji za radu, Lucka
Tady ten se projevuje spíše jako houser, je ale o něco menší.
A toto je 100% husa, už snesla pá vajec, je o něco větší (celkově jsou menší než české bílé)
kareina
napsal(a):
Prosím poradí někdo, co by to mohlo být za husy, nebo čeho jsou to kříženci? Nejblíž se mi zdají k labutím. S husama jsme věční začátečníci, tyhle jsme dostali od známého. Jde mi hlavně o to, jestli má cenu je zkusit nechat na chov, nebo bude lepší je poslat na pekáč. Děkuji za radu, Lucka
Tady ten se projevuje spíše jako houser, je ale o něco menší.
Mě to připadá na křížence hus labutích s českýma ale na bych je nenechával a nebo pak vše na ten pekáč
Když se Vám husy líbí, proč si je nenechat. Plodné určitě budou, chovám husy šteinbašské a ty údajně byly kdysi vyšlechtěny právě křížením s husami labutími. Pokud se budou líbit i někomu jinému, nevidím důvod, proč je neprodat dál. Nic přece není dogma, co se líbi a vyhovuje jednomu...
Jinak husí sádlo je vynikající dobré na chleba, já na něm dělám jíšku, může se dávat i do pečiva (pak by mělo být vyškvařené zvlášť a neosolené). Má jen nízkou teplotu tání a při pokojové teplotě může být takové napůl rozteklé, tak ne ten chleba z ledničky.
Lepší než ty umělé s...čky plné chemie z obchodu