ktom el. ohradnníku je dobré řešení přivázat na plot např ve starých silonkách lidské vlasy. Já mám kurník daleko od lesa ale bratranec mi říkal že mu to funguje. nNevím co je na tom pravdy každopádně nejlepší bude když na noc budete zavírat slepice do kurníku. Co se týče dravců mohl bych také doporučit nad výběh pověsit stará cédéčka nebo staniol
Sám to nemám ověřené, ale možná by to pomohlo
Tak dneska mi navštívila liška kurník a zabila 12 slepic+kohouta, komplet loňský chov arakuan v pr....
Dvě slepice si odnesla,tahala to přes 180cm pletivo,ukousaná křídla o kus dál....je to k ,konečně jsem sehnal toto plemeno a je pryč.
Ještě že mám 60 vajec v líhni,tak snad se mi něco vyklube....
Největší škodná jsou lidi. Vloni mi ukradli kačenu z vajec a k ní kačera...v poledne, došla jsem domů, drůbež byla všechna, a než jsem šla krmit, byli tihle dva pryč. A další dvě kačeny zůstaly - samozřejmě slezly z hnízd a mohla jsem vajíčka vyhodit. Proti tomu nepomůže nic. Ještě si kačenu upekli a žrali ji - s odpuštěním - kousek od našeho baráku. Dala jsem na obecní vývěsku, že drůbež byla čerstvě odčervená a tudíž nejedlá a od té doby "lišky" nechodí.
Pokud jde o opravdovou lišku, stačí pes, který s vámi chodí mezi drůbež, musí tam ale denně. V minulých letech jsem přišla každý rok o nějakou drůbež, teď už 2 roky nic - pes je denně na zahradě a pohoda. Mám velkého lovečáka a důrazné značkování stačí...chodí se mnou večer zavírat kurníky.
tak zrovna včera jsem mluvil s jedním hajným,jak jsem dopad z liškou,a on mi žíká že mu liška odnesla kachnu která seděla na vejcích a psa má na dvoře,divný věci se dějou, buť je to liška bystrouška,(nebo pes na h.)bo si chodí pro slepice i přez den.Před loni mi je vybrala až jsem ráno v 6h. pustil slepice a letos si už ve vesnici je dvakrát vybrala přes den....
ponka1
napsal(a):
Natáhněte 25cm lanko nad zemí a po vrchu plotu a zapněte elektrický ohradník pro koně a máte klid.Dnes to takhle řeší každá zoo a není to vubec nákladné
Po další návštěvě lišky jsme objednali el. ohradník. Kolik lanek celkem máte a v jaké výšce (vršek plotu je relativní ) je to nejhořejší? Děkuji za odpověď. Jana
ares.n
napsal(a):
Z vlastní zkušenost s el. ohradníkem mám a doporučuju. A co se tyče cedeček taky fungujou . Bydlím u lesa same kaňata, jestřaby, kuny a lišky a už dva roky klid. A soused oči pro pláč. Liška je u něj jak doma
Dravec ze vzduchu se u nás taky od té doby, co mám rozvěšená CD a pověšenou výstražnou vestu , neobjevil. Snad je to opravdu tím. A liška si k nám taky doufám už nebude chodit jak do bufetu
Tak máme nainstalovaný ohradník Olli 100 (a dokoupené kuřice )
. Zatím jsme ho "testovali" na psovi (17kg), který rád lítá kolem výběhu slepic a strká čumák co nejblíž k nim. Je normální, že někdy ho to nepraštilo a někdy zakvičel a uskočil? Ten tester dodávaný spolu s výběhem indikuje, že je vše v pořádku a my taky ránu dostaneme. Někdy ale po chvilce. Uklidníte mě, že to bude proti potvoře lišce fungovat ? Díky jana