toooja
napsal(a):
Hezky den vsem!Vi nekdo,od kdy zacinaji snaset hedvabnicky a kocinky?Poridila jsem nekolik,uz mesic jsou u nas,a holky nic!Kdyz za rok snasi jen 100-120 vajicek,tak asi maji obdobi,kdy zacinaji snaset a kdy odpcivaji?dekuji za radu.
Nám začala dvouletá v půlce února a ostatní + loňské minulý týden. Záleží kdy je máte líhnuté.
Snáší od jara do podzimu, většinou obden, ale některé i denně. Na nižší snášce se podepisuje až 3x ročně kvokání, sezení na vejcích a alespoň měsíc péče o kuřata. Jsou ale i takové, které se na kuřata po 14 ti dnech vyprdnou a raděj znovu snáší .
dekuji za rady.Tak budem cekat,az budou devcata snaset,popravde,poridili jsem je prave jako pestounky.nejde tak moc o vajicka,na to mam jine slipky.a meli jsme wyandotku,ktera sedela opravdu 2-3x za leto,super mama,jasne,ze ta umrela svou smrti,vazili jsme si ji moc.Ale wyandotku nemohli sehnat,tak zkousime kocinky a krasne hedvabnicky-oni jsou kralovny kurniku,me malicke.a snad i rozmnozime je,mame i kohoutka.
Dobrý den, zdrobnělé kočinky chovám jako kvočny již asi 8 let a za dobu co se věnuji chovu (40 let)jsem vystřídal jsem více než 15 druhů zdrobnělých plemen slepic. A mohu říci že jako kvočny jsou bez konkurence. Snáška není velká, ale kdo preferuje snášku tak asi nejlepší variantou je zdrobnělá velsumka koroptví. Snáška u kočinek začíná v březnu a není větší než nějakých 80-100kusů.
Zdraví Míla tragopan.
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, zdrobnělé kočinky chovám jako kvočny již asi 8 let a za dobu co se věnuji chovu (40 let)jsem vystřídal jsem více než 15 druhů zdrobnělých plemen slepic. A mohu říci že jako kvočny jsou bez konkurence. Snáška není velká, ale kdo preferuje snášku tak asi nejlepší variantou je zdrobnělá velsumka koroptví. Snáška u kočinek začíná v březnu a není větší než nějakých 80-100kusů.
Zdraví Míla tragopan.
Máte prosím, nějaké zkušenosti ohledně zařezení se zdrobnělé če zakrslé drůbeže mezi normální velké slepice do hejna?
Děkuji
U nás bez problémů. Dokonce tu loni jeden kočinčák odebral velení o tři kila těžšímu australákovi. Každý den ho preventivně po ránu seřezal, byla to vždycky humorná scénka, australák ležel na zemi a ječel, kočinčák po něm skákal a vyhrožoval mu smrtí.
Slepičky kočinky byly s ostatní drůbeží v pohodě.
365ku
napsal(a):
Máte prosím, nějaké zkušenosti ohledně zařezení se zdrobnělé če zakrslé drůbeže mezi normální velké slepice do hejna?
Děkuji
Nikdy nebyl problém, máme tu momentálně v kurníku pohromadě zdr. velsumky a zdr. vyandotky s velkými slepicemi. A zvlášť mám akorát hedvábničky, ke kterým se na podzim přifařila jedna koupená hybridka. Hedvábničky mají vlastní kurníček jinak chodí po stejném dvoře. A problémy se snášením nejsou. Jediný kdo mají nějaké výtky jsou kohouti, ale to jsou prostě kohouti tak se čas od času vzájemně proženou po dvoře a je zase klid.
u nas v pohode velke slipky a kocinky a hedvabnicky.velky kohout a kohout hedvabnicky jeden druheho nevsimaji,chodi ruznyma cestama,ale co je mi divne a lito moc-ze v rano,kdyz jsem po koupi kocinek,pustila je s kohoutkem ven k velkym-kocincak byl po smrti,proste nevim,co se odehralo,byli 2 velke kohouty,mozna se predvadeli,a tak ho maleho zabili.Moc lito mi,protoze kocinky jsou vzacne cerno-bile-kmen z Rakouska.Tak kocinky bez chlapa.
Moc děkuji za informace. No právě o ty kohouty se bojím. Tedy spíš o kočinkového druhého mám křížence, ale nevím čeho. Je velký asi jako Vlašák a slepice hlídá ostošest, dokonce se pustil i do nově dokoupených kuřic. Tak mám teď na zahradě tři hejna - kočinky s kohoutkem - kohouta s hybridkami - a nové kuřice a je to fuška uhlídat. Chystala jsem se stavět kočinkám voliéru, ale zase na zimu si říkám, že když by v kurníku bylo více drůbeže lépe si prostor zahřejí
. Tak je budu ještě nějaký čas pozorovat a uvidíme.