Problem s liahnutím husatok

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2012 19:08
jitka007

XXX.XXX.97.40

dobrý deň, môže mi niekto poradiť? husacie vajcia mam v liahni dnes 30 den, ale este sa neklovaju vôbec, na vode som ich skusila ráno , sa hýbali skoro všetky vajícka teda zárodky žiju, je mozné ze sa este vyliahnu? teplotu mam 37,6 vlhkost 60 a viac.. kropím ich stále uz... neviem, su to prvé vajícka z tohoto roku, môzu byt slabe alebo preco sa este neliahnu? mám ich tam nechat este alebo ... ale ked sa hýbu.... neviem som zufala je ich 18 ... poradte ste sa stretli s tým, ze by sa liahli az na 32 den?
dakujemsmajlík

29.3.2012 21:22
anmi

XXX.XXX.224.43

ahoj mne sa liahnu na 32 denhusy normalne ale tie som mal problem s tym ze sa niektore husata nechceli dostat von asi mali prilis tvrdu skrupinu a to som mal vlhkost 80% a kropil som stale no vyriesil som to tak ze som ich po jednom presvecoval a ked som videl ze bublina vzduchu je pretrhnuta tak som zobral cajovu lyzicku a jemne som tukol pre tupej strane vajca a spravil som tam dierku aby mohlo husa dychat a neudusilo sa vo vajci netreba sa toho bat ja som tak vyliahol a aj odchoval zopar husat ... ale potom samozrejme viac kropit vodou pretoze sa husa moze vo vnutri vajca vysusit .... husa mi takto vydrzalo vo vajci aj 2 dni

30.3.2012 09:41
mamčis

XXX.XXX.245.37

Tak mě se teď housátka začaly líhnout. Nazobly se 28 den a dnes 30 den se už některé vylíhly. Teplotu mám 38.3-38.5 a líhnu v líhni Cleo. Před týdnem se mi ale líhly kuřata a to 22 - 24 den, tak nezoufejte vajíčka se vám na vodě hýbou, tak je určitě z líhně ještě nevydělávejte a mějte trpělivost.

30.3.2012 10:40
michuela

XXX.XXX.130.162

anmi napsal(a):
ahoj mne sa liahnu na 32 denhusy normalne ale tie som mal problem s tym ze sa niektore husata nechceli dostat von asi mali prilis tvrdu skrupinu a to som mal vlhkost 80% a kropil som stale no vyriesil som to tak ze som ich po jednom presvecoval a ked som videl ze bublina vzduchu je pretrhnuta tak som zobral cajovu lyzicku a jemne som tukol pre tupej strane vajca a spravil som tam dierku aby mohlo husa dychat a neudusilo sa vo vajci netreba sa toho bat ja som tak vyliahol a aj odchoval zopar husat ... ale potom samozrejme viac kropit vodou pretoze sa husa moze vo vnutri vajca vysusit .... husa mi takto vydrzalo vo vajci aj 2 dni

Sice nemám zkušenosti s líhnutím čehokoliv, ale viděla jsme nějaký film z drůbežárny jak se tam líhne ve velkém a oni před líhnutím navrtávají všechna vejce, normálně na páse přijede to plato na asi 30 vajec a naráz je provrtají vrtáčkem asi 1 mm v průměru. Nevím jestli je to běžná praxe, ale určitě se tím hodně sníží ztráty

31.3.2012 07:32
farmaklokoČÍ

XXX.XXX.106.46

michuela napsal(a):
Sice nemám zkušenosti s líhnutím čehokoliv, ale viděla jsme nějaký film z drůbežárny jak se tam líhne ve velkém a oni před líhnutím navrtávají všechna vejce, normálně na páse přijede to plato na asi 30 vajec a naráz je provrtají vrtáčkem asi 1 mm v průměru. Nevím jestli je to běžná praxe, ale určitě se tím hodně sníží ztráty

Slyšel jsem od kolegy že pokud se líhuntí protahuje je dobré zbývající vejce protuknout malou dírku ale nesmí to být ani brzo ani pozdě.
Smysl toho je aby se kuřátka nadechla a neudusila ve vejcích.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík