Mozte mi prosim poradit ohladom takejj veci, vcera som si vsimla redsi vykal horcicovej farby a v nom cosi cervene netusim ci to mohla byt krv alebo ci by to mohlo byt nieco z potravy. Mam tyzden nove mlade kury, ktore som kupila tak neviem ci mozu nieco mat, ja som doteraz take nieco u mojich nepozorovala. Snazim sa chorobam predchadzat a tak davam kazdy den do vody acidomid ako prevenciu. Kurky krmim vlastnou zmeskou zosrotovanej kukurice, psenice, slnecnice a davam vitaminy a krmne vapno a samozrejme zbytky z kuchyne.
Jo je to kokcidioza už v pokročilém stavu,jak je tam krev tak už jsou pěkně prožrané střeva.Hned to přeléčete SULFACOXEM a dle návodu ty invazní dávky.Nebo vám ty nakažené kusy vychcípají.A máte zamořené prostředí,protože vylučují ocisty-vajíčka-a ty přežívají hodně,hodně dlouho.Léčbu opakujte u celého hejna.Hlavně nedávejte při léčení nic vlhčené aby měli žízeň
no tak neviem dnes som presla cely kurin aj s dvorkom a nenasla som ziadne vykaly toho typu a sfarbenia ako predvcerom, nechcem sa zbytocne utesovat ale nemohla to byt hnacka zo zbytkov z kuchyne? Kury su cule a stale hladne ziadne zvesene kridla a ako to vy tak trefne v tej cestine ze nacepyrene tiez nie su. Aby som ich zase zbytocne nenapchavala liecivami
ponka1
napsal(a):
Jo je to kokcidioza už v pokročilém stavu,jak je tam krev tak už jsou pěkně prožrané střeva.Hned to přeléčete SULFACOXEM a dle návodu ty invazní dávky.Nebo vám ty nakažené kusy vychcípají.A máte zamořené prostředí,protože vylučují ocisty-vajíčka-a ty přežívají hodně,hodně dlouho.Léčbu opakujte u celého hejna.Hlavně nedávejte při léčení nic vlhčené aby měli žízeň
Z komára velblouda.....
ponka1
napsal(a):
Jen si zahrávejte....je to střídavé,léčivo u veterináře.A je to vlastně vaše věc.Příště budu držet hubu-vlastně ruku...
cize je mozne ze raz tie vykaly su take ako boli a potom zas chvilku nie? Len piste ja o ochoreniach hydiny toho moc neviem takze kazda rada dobra, jedna vec je citat o tom a druha zas to zazit a riesit v praxi. Ja som sa len zacala utesovat ze jejda
mozno iba hnacky a bude dobre. Este sa dnes prejdem dvorkom a popozeram ako to vyzera, nerada by som prisla o svoje kurky len pred par mesiacmi som si zalozila chov, mam brahmanky a vlasky a nechcem aby mi ostali oci pre plac a prazdny kurin. Navyse mam v izbe 15 tyzdnovych kuriatok od vlasiek ktore mi naliahol sused takze musim mat kurky v poriadku.
Ono je to těžko soudit na dálku. Může to být choroba i dietetická chyba. Mě se nedávno také stalo že se mi slípky poněkud pos..a já začala vyšilovat protože je mám taky krátce. Ještě že mám velmi rozumného veterináře. On řekl abych ty co vidím že mají průjem ulovila a odělila a sledovala do druhého dne. A pokud chci mít jo jistotu tak mám tu srajdu sebrat a přijet na rozbor. Udělala jsem obojí, a byl to naštěstí planý poplach, prostě jsem jim dala něco co žrát neměly, nejspíše moc mastné zbytky z kuchyně. Takže pokud chcete i vy mít jistotu radím podobný postup.
ani dnes po hnackovych vykaloch ani stopa ale vsimla som si ze niektore sliepky ma osr..... ritku a jedna si to tam stale akoby cistila ci skubala ma okolo nej hole miesta, tak neviem asi tiez zavolam veterinarovi a poprosim ho o rozbor takto budem len tapat a maozem spekulovat co to je.
To léčivo stojí 130,- a nic jim neuděláte když preventivně přeléčíte.Já si to dovlekla s chovným materiálem a vychcípalo mně 60 kuřat už odrostlých.Krev ve výkalech bude hlavně po ránu jak zasytí žaludek a obsah střev už to moc nepoznáte,jen řidký trus tmavohnědé barvy nebo hořtice.Měla jsem slípku v Praze na pitvě tak vím přesně kmeny kokcidií.Ruku v ruce jdou s něma salmonely.Proto ten řídký světlý trus.Léčivo funguje i na ně.Já přeléčuji několikrát do roka preventivně.Jak jsem psala ty ocisty z hlíny jen tak nedostanu.Takže chovu zdar....
Acidomid je prevence okyselovadlo střevního prostředí,aby se tam kokcidiím nedařilo.Já to dávala taky,ale jakmile jsou nakažený tak to samo o sobě napomuže.Taky jsem se na to spoléhala a dojela.Takže teď pravidelně přeléčuji a mezi tím používám acidomid.Sulfacox koupíte u veterináře.Jestli máte hybrydní nosnice tak by měli být očkované na kokci.Aspoň to bylo dříve zvykem.Teď,když se šetří kde se dá nevím,nevím.
tak je to jasne kokcidioza sa potvrdila uz to aj vidim na jednej sliepke stale sedi iba na bidle v kurniku, ma taku zvlastnu vystuplu hrudnu kost je proste ina len mi nejde do hlavy ze prave ona ma tak najvyraznejsie priznaky je z tych co som kupila medzi prvymi a to bolo este na jesen a doteraz nic u nej nenaznacovalo ze by bola chora.
Skor som tipovala na nove prirastky ktore som kupila na zvieracom trhu v madarsku pred dvoma tyzdnami. Jednoducho to nechapem. No co uz v pondelok mi veterinar da lieciva pre sliepky snad sa dovtedy nic nestane...
Ako je to mozne ked som davala acidomid kazdy den, myslela som ze ako prevencia je dostacujuci
Jistotu mít budete až po vyšetření trusu. Ale přeléčit sulfakoxem Vás bude stát míň než vyšetření, které zřejmě zabere. Není o čem debatovat, taky jsem nedávno řešil tento problém. Acidomid podávám denně, ale stejně se u jedné kuřice začaly projevovat klinické příznaky, takže doporučil bych přeléčit, pokud to nezabere, pak nechat vyšetřit trus na bakteriologii i parazitologii, protože jsou i rody kokcidií, na něž není účinná běžná lěčba, ale přesto se dají vyléčit
este by som potrebovala vediet ako je to s vajickami ktore som od sliepok davala do liahne, mozem ocakavat ze sa mi vyliahnu kurata s kokcidiozou alebo resp. sa nevyliahne nic, netusim aky to moze mat dopad na potomstvo nakolko predpokladam ze ked som vajicka odkladala tak uz tam kokcidioza bola
Jo, ještě k těm kokcidiím, jsem zapomněl napsat, že ecistují i druhy napadající játra, ale ty jsou spíš u králíků, to jen pro upřesnění Takže doporučil bych přeléčit Sulfakoxem (nebo něčím podobným) a pokud problém nepřejde, odebrat trus a nechat vyšetřit, případně se poradit s veterinářem
Ať se chov daří
uz som kontaktovala svojho veterinara zial je mimo a bude tu az v pondelok, ale podla priznakov ma tiez "ubezpecil " ze ide o kokcidiozu
a v pondelok mi da lieky pre kurky takze nervozne cakam uz aby som to mala doma a zacala liecbu, este som sa z jedneho problemu co som si tiez doniesla od chovatela (vapenka) nedostala a teraz toto. No ale snad to zvladneme s tymi mojimi kurinami aj ked bojim sa o jednu na nej je to uz zjavne len posedava a ked aj vyjde z kurina tak len postava, ritku ma celu osr..... no dufam ze vydrzi a hlavne ze to zaberie
Bohužial počas liečenia a niejaký čas po liečení (OL-ochranná lehota na ATB, musí byt na lieku uvedené, vačšinou 7 dní ale nieje to u každého lieku) nemožete používat vajíčka na konzum a nie sú ani vhodné do liahne, alebo pod kvočku. Můžu obsahovat rezidua ATB.
To všetko platí v prípade, že máte antikokcidikum s obsahom ATB a nie "placebo prípravok"
Jano
oni to na tom liecive pisu tak neurcito co sa tyka vajec, ze ochranna doba na maso je 15 dni a nepouzivat pre nosnice, kde su vajcia urcene na konzum. Tak mi veterinar povedal ze aj na vajcia staci 15 dni, ale to pisete ma logiku radsej pockam tych 20 dni nez by som detom dala nieco co nebude celkom OK, dakujem
trnka
napsal(a):
no prave ze momentalne nie su zdrave, kurky beru sulfacox lebo maju kokcidiozu, preto sa obavam aky dopad to moze mat na psa kedze zozral surove vajcia dokonca aj zo skrupinami
Skořápka psům nevadí A pokud sežral jedno vejce, tak ani sulfacox mu neublíží. Problém by nastal, pokud by měl vejce pravidelně
Takže nic mu to neudělá
ja mám 5 mesačnú fenku čuvača tak viem o čom hovoríte. Dávam jej žrat iba surové maso a vajíčka. Včera mi doniesol kamarát granule tak som jej skúsil dat večer miesto masa. Pozrela na mna a normálne som jej videl na očiach ako mi hovorí. "sa spamataj, to čo je za kentus" ani sa toho nedotkla. Šla somnou ku králikom a vzala si radšej suchý rožok.
Jano
ja som zatial mala stastie co som kupila od chovatelov bolo zdrave akurat som sa ulakomila na lacnejsie kusy na madarskom trhu tak teraz tu mam vysledok. Jedna vlaska utratena a zbytok sa lieci. Este stastie ze brahmanky to znasaju relativne dobre su moja srdcovka ak by som musela utratit nieco z nich tak neviem to by som si pekne oplakala.....
Ale vididm podla toho co pisete ze je to hop alebo trop proste na koho clovek natrafi. Osobne si neviem predstavit ze by som predala chore kusy
dnes koncim druhu trojdnovku pri liecbe kokcidiozy, avsak rano som nasla trus ktory mal normalnu farbu i konzistenciu avsak boli v nom stopy krvi. Som uz z toho na nervy, je to normalne pri liecbe alebo sa moze stat ze sa niektore kusy nevyliecia? Neviem co mam robit stretol sa uz niekto s tym ze kokcidiozu nevedel vyhubit. V sobotu som vydezinfikovala cely kurin a vidim ze zrejme zbytocne trus zo stopami krvi asi je aj napriek liecbe zrejme zdrojom nakazy pre ostatne kury. Moze mi niekto poradit co s tym len nie to ze mam zlikvidovat cely chov
list
napsal(a):
Po léčbě se může ještě vyskytovat trus s příměsí krve, ale během několika dní příznak odezní. Kokcidie napadají buňky střevní stěny a tím ji narušují. Stěna se musí zregenerovat. Setrvejte, uvidíte, že bude vše OK
ani neviete ako som sa potesila Vasmu prispevku uz som videla vsetko cierne. V piatok urobim pre istotu este jednu dezinfekciu kurina a moje bombulky uz snad dovtedy budu v poriadku. Tu su
Zdravím, chtěla jsem Vám napsat, řešila jsem stejný problém u slepic, všichni si mysleli, že je to kokcidióza, ale po rozboru trusu se zjistilo, že je to ecoli- bakterie(příznaky téměř jak kokcidióza), musí se přléčit bohužel jinými antibiotiky. Ale doopravdy to poznáte, pouze rozborem z laboratoře.
moje lasky brahmanky a vlasak, vlasky mi poutekali to su take poplasnaky a zbytok mix zakrslych co ani vsetko neviem vsetko co je. Mam taku malu ciernu kurku dostala som ju od kamarata ma male nozky a je tak nizko posadena ja hovorim ze ma nizky podvozok ale nijak neviem prist na to co to je za druh.
Su krasne
ja som s malymi zacala ked som dostala kohutika milflerky - krasny ale chudak bol sam medzi velkymi kurkami a tak som zacala zhanat nieco k nemu a kedze bol problem tak mi kamarat doniesol najprv cosi co vyzera ako mala hamburcanka ale je taka zvlastne siva potom cosi biele to nemam tucha co to je a este tu malu ciernu s nizkym podvozkom, dnes pofotim a hodim to sem mozno sa nakoniec dozviem co mam doma