Dobry den jen tak z nudy jsem tu projizdel ruzna temata a povsiml jsem si 1,ktery se zabyval rozmnozovani krut.
Mluvilo se tam o tom,jestli je krocan obycejne sirokoprse kruty schopny kutu oplodnit ci ne..Nekdo psal,ze ano nekdo zase,ze ne. Tak kde je pravda
.Kruta by samozdrejmne byla taky brojlerova páč jinou by asi roslapl hned.Oplodnil by ji tedy krocan ci nikoli.
honzo
napsal(a):
Nejsem ovečka, ale odpovím Vám na Vaši otázku.
Ano oplodní ji, otázka je jestli je brojlerový širokoprsý krocan plodný.
Honzo
Krocan brojlerový je plodný,ale v pohlavní dospělostí je váhový a rozměrový rozdíl mezi brojlerovou krůtou a brojlerovým krocanem tak velký,že vlastně nemůže dojit ke kopulaci - proto se používá inseminace.
lukas146
napsal(a):
A PROC TEDY NEKDO PSAL NA STARSI DISKUSI ZE SE MU OD NICH DOKONE VYLIHLA KRUTATKA
No, jestli je to ta diskuse, co jsem četla, tak tam bylo psáno, že brojlerovou krůtu pojímal krocan bronzový..... čili srovnatelná velikost. U brojlerových krůt je pravda to, co už tu padlo, že problém je v rozdílné velikosti mezi pohlavími.
Popravdě, já to letos chci vyzkoušet v praxi, nechat si z deseti krůťat největší krůtu a nejmenšího krocana a děj se vůle boží.... uvidíme