Tak jsem se chtěla zeptat na bezskořápkové vejce.Asi 2-3 lenghorny mi snáší vejce bez skořápky.Dočetla jsem se,že je to poranění dělohy a následná netvorba skořápky.tak jsem jednu chytla a zavřela zvlášť a do rána snesla normální vajíčko.Najdu je po noci pod hřadem jak jim vyklouznou v noci.Gritu mají dost,krmím granule,pšenice,máčený chleba a mají zahradu 1000m.
Čím to je.Jsou to jarní kuřice.
ponka1
napsal(a):
Tak jsem se chtěla zeptat na bezskořápkové vejce.Asi 2-3 lenghorny mi snáší vejce bez skořápky.Dočetla jsem se,že je to poranění dělohy a následná netvorba skořápky.tak jsem jednu chytla a zavřela zvlášť a do rána snesla normální vajíčko.Najdu je po noci pod hřadem jak jim vyklouznou v noci.Gritu mají dost,krmím granule,pšenice,máčený chleba a mají zahradu 1000m.
Čím to je.Jsou to jarní kuřice.
Dobrý den, měla jsem stejný problém s jednou jarní kuřičkou, ale zkuzte vydržet, samo se to upravilo. Vajíčka jsem nacházela všude po zahradě, v kurníku apod. ale pak sama od sebe začla snášet se skořápkou, i když tedy nejprve třeba byla pevná jen část, ale cca během 2 týdnů se to upravilo. Moje mají zrní, skořápky, máčené pečivo, šrot, brambory, asi 1x týdně přidávám plastin do krmení a vodu jim kyselím octem. Kdyby to už byla stará slepice, tak by pravděpodné, že už se to nezlepší, tak držím palce
ponka1
napsal(a):
Bohužel jsem dnes našla slepici s vyhřezlým vejcovodem je to hruza jak na šlechtění na vysokou snášku ty slepice trpí...
No tak to, ale určitě nebyla ta bez skořápková. Nedávno se tu o tom psalo, že se může zkusit vejcovod šetrně vydesinfikovat nebo očistit a zkusit zatlačit, ale že se to může objevit znovu. To už je pak lepší ji dát do studeného pelíšku, podle mě je to trápení jen nevím jak bych to udělal zrovna já, naše holky jsou ochočené, mám je furt za zadkem a naprosto ztratily plachost, tak už to jsou takový domácí mazlíci. Držím palce ať se vám to povede, pokud se pro to rozhodnete.