Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2012 19:57
astor

XXX.XXX.238.188

dobrý deň,

1 moje kurča - má 10 dní, no vyliahlo sa také slabšie ako ostatné, je aj menšie má zadok veľmi zašpinený trusom, celé páperie pri zadku má zlepené trusom ... Čo to môže byť? kokcidióza? Pomohlo by, ak by som ho preliečil SULFACOXOM? Ak áno, aké je asi dávkovanie pre také malé kuriatko? a mám ho oddeliť od ostatných? Lebo bolo by mi ho ľúto, nakoľko z 12 vajec sa mi vyliahli len 4 smajlík

24.6.2012 16:46
mamkamaria

XXX.XXX.55.1

Utierajte mu zadoček tamponom namočeným v oleji, čím ich kŕmite? dávajte len rumančekový čaj a šrot. Aj ostatným to stačí.

24.6.2012 18:21
astor

XXX.XXX.227.56

dávam im vodu, zmesku pre kurčatá a uvarené vajíčko. Rumančekový čaj mi neodporúčali, vraj ich z toho bude preháňať

24.6.2012 19:02
mamkamaria

XXX.XXX.55.1

Ja som svojim dávala prvých 7 dní čaj a vôbec ich nepreháňalo, a vajíčko a tvaroh som dávala až neskôr.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.6.2012 21:31

Při čtyřech kuřátkách je to sice krutá rada,ale to kuřátko je slabé a těžko jej budete zachraňovat.Normálně jim udělejte míchanici K1-kukuř.šrot-tvaroh-vajíčko-Roboran D-grit a do vody Combinal AD.Míchanici si nechte přikrytou v lednici.Při krmení musí mít ještě písek a do míchani rozsekat kopřivy.Co jsou kuřátka za plemeno?smajlík

25.6.2012 21:46
astor

XXX.XXX.238.188

Plemeno hybridky, klasické domáce sliepky. Koprivu mi neodporúčali dávať do 3-4 týždňov veku, ale vyskúšam. Každý deň sú vonku aj s kvokou, a trávy žerú dosť. A ten COMBINAL, to je na čo liek? Je to podobné niečo ako SULFACOX?
--
A ešte som dnes spozoroval jednu vec u toho kurčaťa - zadnú časť tela ma nejakú zdeformovanú, okolo zadku má pod kožou veľa nejakej žltej hmoty, vyzerá to ako normálny žĺtok z vajca. Môže to byť vývojová chyba? Inak sa snaží žrať s ostatnými, avšak ostatné kým ostatné behajú po dvore pri kvoke, ono po čase sadne, len by sa skrývalo pod kvoku ...

26.6.2012 10:33
ovecka

XXX.XXX.171.70

Léčit musíte všechna kuřátka i s kvočnou. Když dáváte vejce pod kvočnu, tak musí být preventivně odčervená, odhmyzená a přáípadně i přeléčená proti salmonele. Salmonela je příčinou tzv. bílé úplavice kuřat - zalepené zadky bělavým trusem. Zajděte za vetem a dávejte 5 dní Doxygal do pitné vody. Kuřata je třeba mít s kvočnou oddělená od ostatních slepic právě z důvodu zoohygieny. Neustále se to tu opakuje. Dneska je to s nákazovou situací v chovech daleko horší než za dob našich babiček. Nejde tedy argumentovat, že to babi tak delala. Držím palce, ať jej zachráníte. Žloutek pod kůží je normální stav. Zbytek žloutkového váčku se zatahuje do bříška a postupně se vstřebává. Dana

26.6.2012 12:20
astor

XXX.XXX.13.121

ale ostatné 3 už majú aj perie na chvoste, a žiaden žĺtok im nevidno ... Toto jedno je také apatické, dnes už len stojí, avšak žerie stále

26.6.2012 15:04

ombinal jsou vitamíny-na internetu je mnoho kombinací.Jak čtu dál,věřte,že to kuřátko sice bojuje,ale jak stojí,chce teplo,při vstřebávání žloutku musí mít stále teplo a kvočna jen jemu sedět nebude.Nechte přírodu,ona to sama za vás vyřeší.

23.7.2012 10:40
wyandotts

XXX.XXX.33.110

dejte ho dovnitř pod lampičku, potřebuje hlavně teplo, dejte mu najíst a napít ale ne zas moc

24.7.2012 21:33
list

XXX.XXX.181.50

wyandotts napsal(a):
dejte ho dovnitř pod lampičku, potřebuje hlavně teplo, dejte mu najíst a napít ale ne zas moc

Pokud je pod kvočnou, nechal bych ho být. Tak může být jen slabší a mít horší reakci na běžné patogeny v chovu, co ostatní kuřata už zvládají, tak ono ještě ne. Rozhodně bych ho neutrácel, ale označil, asi nebude nejvhodnější do chovu, tak ho tak nebudu ani prodávat, nebo mít. Pokud vše přežije a vyvede/vyprodukuje zdravá kuřata, proč ho nenechat na chov. Ale na to je teď brzy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík