Zastřižení kříde,věk drůbeže.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2012 09:33
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

Prosím o radu..přeletují mi plemenné kachny pižmové ikdyž mají dostatečně velký výběh..co stím???smajlík zastřihnout křídlo?????nebude to vadit v sezení na vejcích??????smajlíkkolika roků se tak může dožít kohout?????mám tu miláčka rodiny tak jak dlouho mám počítat????ted má tak cca 7-8 let.nevím dostal jesm ho prej jako ročního. díky za rady!!!smajlík

11.8.2012 11:43
marysh

XXX.XXX.151.98

chovatelalois napsal(a):
Prosím o radu..přeletují mi plemenné kachny pižmové ikdyž mají dostatečně velký výběh..co stím???smajlík zastřihnout křídlo?????nebude to vadit v sezení na vejcích??????smajlíkkolika roků se tak může dožít kohout?????mám tu miláčka rodiny tak jak dlouho mám počítat????ted má tak cca 7-8 let.nevím dostal jesm ho prej jako ročního. díky za rady!!!smajlík

Dobrý den,dál jste si do nicku slovo "chovatel" a tak by jste si měl hravě poradit,ne?smajlík
U kachen zastřihněte jedno křídlo a dejte jim pořádně nažrat ať nejsou tak lehké.V sezení na vejcich jim to nebude vůbec vadit.( Co myslíte pod slovem "plemenné" ? )
Kohouti se můžou dožit i 15 let,vše záleží na podminkach chovu ( prostředí,krmení,vytížení,nemoci.......)

11.8.2012 12:07
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

No já chovám králíky a kachna mi začala přeletovat až letos po výměně plemenného páru.....nebojte hladem u mne nic netrpí mají vše dosyta!!!!!až se třeba zeptáte něco na králíky taky z vás udělám pitomce!!!!
smajlík

11.8.2012 13:08
jarvan

XXX.XXX.144.210

chovatelalois napsal(a):
No já chovám králíky a kachna mi začala přeletovat až letos po výměně plemenného páru.....nebojte hladem u mne nic netrpí mají vše dosyta!!!!!až se třeba zeptáte něco na králíky taky z vás udělám pitomce!!!!
smajlík

Také jsem musel, i když jsem nechtěl, jednu pižmovku v loni zastřihnout a vše v pohodě. Letos jí letka dorostla, ale znovu létat nezačala, protože již vodí kachňata.

11.8.2012 15:20
ponka1

XXX.XXX.39.19

Kachny zastřihuji každý rok,mladé jak začínají létat,na podzim to zkouší i kačer má přes 5 kg a letěl mi přes dvě zahrady k sousedum-jsem na kopci...:-)

11.8.2012 15:29
marysh

XXX.XXX.151.98

chovatelalois napsal(a):
smajlík

Ale,no tak....nedělám s Vás pitomce,jen bych si po 40 létech chovatelství nedovolil dát do nicku "chovatel",a to už jsem něco "odchoval".A když jste teda "chovatel" králíků tak mi poraďte s dravčíky.:-)

11.8.2012 15:42
jarvan

XXX.XXX.144.210

marysh napsal(a):
Ale,no tak....nedělám s Vás pitomce,jen bych si po 40 létech chovatelství nedovolil dát do nicku "chovatel",a to už jsem něco "odchoval".A když jste teda "chovatel" králíků tak mi poraďte s dravčíky.:-)

BioKill
Protože je s nima zamořena většina chovů, tak preventivně stříknu i králíky, kteří se mi vrací z výstavy.

11.8.2012 17:32
marysh

XXX.XXX.151.98

Umííí :-)

11.8.2012 20:35
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

tak chovatel snad není až tak urážlivé ale změním to nebojte...dravčíky jsem ještě v chovu neměl řešil jsem jiné problémy ale tento ne,....smajlík

11.8.2012 21:14
marysh

XXX.XXX.151.98

Já jsem to nemyslel jako urážlivé,spíš jako nadsazené.Navrhují PAX.....Dravčíky jsem taky ještě neměl,ale hodněkrát to vidím na výstavach a majitele často ani neví co ta "mouka" mezi lopatkami znamená.....A jeje,někam jsme utekli a zapomněli,že jsme na drůbežím fóru..:-)

12.8.2012 08:55
chovatelalois

XXX.XXX.4.162

Tak někde tady už bylo napsáno že jsou chovatelé a nebo tzv držitelé...samozřejmě jsou mistři chovatelé kam řadím např pana Juraje Kafku atp..tam se nedovolím hlásit a mám tyto v úctě.smajlík

12.8.2012 16:40
marysh

XXX.XXX.151.98

Aha,tak to se nezlobte,mám jiný názor a hlavně jiné favority.:-|

Přidejte reakci

Přidat smajlík