Prosím o radu..přeletují mi plemenné kachny pižmové ikdyž mají dostatečně velký výběh..co stím??? zastřihnout křídlo?????nebude to vadit v sezení na vejcích??????
kolika roků se tak může dožít kohout?????mám tu miláčka rodiny tak jak dlouho mám počítat????ted má tak cca 7-8 let.nevím dostal jesm ho prej jako ročního. díky za rady!!!
chovatelalois
napsal(a):
Prosím o radu..přeletují mi plemenné kachny pižmové ikdyž mají dostatečně velký výběh..co stím??? zastřihnout křídlo?????nebude to vadit v sezení na vejcích??????
kolika roků se tak může dožít kohout?????mám tu miláčka rodiny tak jak dlouho mám počítat????ted má tak cca 7-8 let.nevím dostal jesm ho prej jako ročního. díky za rady!!!
Dobrý den,dál jste si do nicku slovo "chovatel" a tak by jste si měl hravě poradit,ne?
U kachen zastřihněte jedno křídlo a dejte jim pořádně nažrat ať nejsou tak lehké.V sezení na vejcich jim to nebude vůbec vadit.( Co myslíte pod slovem "plemenné" ? )
Kohouti se můžou dožit i 15 let,vše záleží na podminkach chovu ( prostředí,krmení,vytížení,nemoci.......)
chovatelalois
napsal(a):
No já chovám králíky a kachna mi začala přeletovat až letos po výměně plemenného páru.....nebojte hladem u mne nic netrpí mají vše dosyta!!!!!až se třeba zeptáte něco na králíky taky z vás udělám pitomce!!!!
Také jsem musel, i když jsem nechtěl, jednu pižmovku v loni zastřihnout a vše v pohodě. Letos jí letka dorostla, ale znovu létat nezačala, protože již vodí kachňata.
chovatelalois
napsal(a):
No já chovám králíky a kachna mi začala přeletovat až letos po výměně plemenného páru.....nebojte hladem u mne nic netrpí mají vše dosyta!!!!!až se třeba zeptáte něco na králíky taky z vás udělám pitomce!!!!
Ale,no tak....nedělám s Vás pitomce,jen bych si po 40 létech chovatelství nedovolil dát do nicku "chovatel",a to už jsem něco "odchoval".A když jste teda "chovatel" králíků tak mi poraďte s dravčíky.
marysh
napsal(a):
Ale,no tak....nedělám s Vás pitomce,jen bych si po 40 létech chovatelství nedovolil dát do nicku "chovatel",a to už jsem něco "odchoval".A když jste teda "chovatel" králíků tak mi poraďte s dravčíky.
BioKill
Protože je s nima zamořena většina chovů, tak preventivně stříknu i králíky, kteří se mi vrací z výstavy.