Jaké je to plemeno,prosím??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2012 11:24
vanina

XXX.XXX.158.42

Máme tyhle slepice,ale nevím jaké je to plemeno a jakého k nim pořídit kohouta,musí být stejného plemena?

25.8.2012 12:55
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

vanina napsal(a):
Máme tyhle slepice,ale nevím jaké je to plemeno a jakého k nim pořídit kohouta,musí být stejného plemena?

Je to normální hnědá slepice.Kohout může být jaký chce je to uplně jedno :-) Ale jestli chcete mít jen takové plemeno hnědých slepic, tak si kupte hnědého kohouta :-) Ale jak říkám je to jedno který kohout bude u slepic :-)

25.8.2012 13:21
st.toman

XXX.XXX.32.219

vanina napsal(a):

Zdravím. Ta slepice není žádné čistokrevné plemeno, ale snáškový hybrid, vyšlechtěný na plemeni rodajlenky a nebo hemšírky. Kohouta k nim můžete dát jakého chcete. Záleží, co si od chovu slibujete. Na produkci vajíček je to úplně jedno, co budete křížit. Chcete-li se však věnovat čistokrevné plemenitbě, potom si musíte změnit i slepice A začít úplně od začátku. Zdraví St. Toman
:-) :-) :-)

25.8.2012 13:26
vanina

XXX.XXX.158.42

Aha,děkuji,slepice mám pouze na snášení vajec.Ale chtěla bych neagresivního kohouta.Lze obecně říci podle plemena,který asi nebude agresivní?

25.8.2012 13:32
st.toman

XXX.XXX.32.219

vanina napsal(a):
Aha,děkuji,slepice mám pouze na snášení vajec.Ale chtěla bych neagresivního kohouta.Lze obecně říci podle plemena,který asi nebude agresivní?

Plemena s kombinovanou užitkovostí jako je sasex, rodajlenka, hemšír, australka,plymutka. Zdraví St. Toman
:-) :-) :-)

25.8.2012 13:38
vanina

XXX.XXX.158.42

Děkuji.A co kouhout bantamky,je agresivní?

25.8.2012 14:38
ponka1

XXX.XXX.50.135

Ježiši Bantamka je nejmenší plemeno,co by asi tak s těma slepicema dělal????Je na ně moc maličký,vejce nebudou oplozené!!!!!

25.8.2012 14:44
vanina

XXX.XXX.158.42

Aha,takže bantamku ani omylem.Spíš tedy nějakého kohouta z plemene co psal st. toman,že.Děkuji za rady.Kohouta chci taky proto,aby slepice trochu usměrnil.

25.8.2012 14:59
rybka

XXX.XXX.201.155

Pořiďte si středně těžké plemeno, aby vám kohout slepičky neumordoval a nedřel hřbety. Lehké plemeno je živější, létavější a bývá i agresivnější. Já mám amroxy, slepičky si hlídají a nejsou agresivní. :-) Velice hodní jsou i faveroláci. Nechají se hladit, ( doporučuji k dětem ) přenášet na rukou, ale pro vaše slepičky jsou hodně těžcí ( i když by k nim pěkně barevně ladil ) :-)
Mám docela dost kohoutků i Wyandotky stříbrné černě lemované. Pokud by jste nebyli z daleka, jsou k mání :-)

26.8.2012 08:43
mysak

XXX.XXX.54.5

ponka1 napsal(a):
Ježiši Bantamka je nejmenší plemeno,co by asi tak s těma slepicema dělal????Je na ně moc maličký,vejce nebudou oplozené!!!!!

Nono neber slovo Boží na darmo:-), klidně bych jim tam dal kohoutka bamntamky. Plně postačí jako vůdce hejna. A pokud vím, majitelka chce slepice jen na vejce a tak asi nemá zájem líhnout kuřata, navíc křížence kříženců. Takže já jsem pro bantamku. Rozhodně slepice nesedře, narozdíl od kohoutů středně těžkých. A jinak k hybridkám kohout nemusí být vůbec žádný. Naco darmožrout?
Pokud chovatelka či držitelka slepic chce začít skutečně s chovem, musí, jak už bylo řečeno, začít změnou slepic.
Juraj Kafka

26.8.2012 13:19
frikmon

XXX.XXX.197.182

mysak napsal(a):
Nono neber slovo Boží na darmo:-), klidně bych jim tam dal kohoutka bamntamky. Plně postačí jako vůdce hejna. A pokud vím, majitelka chce slepice jen na vejce a tak asi nemá zájem líhnout kuřata, navíc křížence kříženců. Takže já jsem pro bantamku. Rozhodně slepice nesedře, narozdíl od kohoutů středně těžkých. A jinak k hybridkám kohout nemusí být vůbec žádný. Naco darmožrout?
Pokud chovatelka či držitelka slepic chce začít skutečně s chovem, musí, jak už bylo řečeno, začít změnou slepic.
Juraj Kafka

Dobrý den, pane Kafka až do dnes jsem s vašmi příspěvky vždy bez vyjímky souhlasil ale teď nemohu:-) Každý zkušený chovatel by měl vědět že kohout má v hejnu nezastupitelnou funkci!!! Hlídá rozbroje, hledá slepicím žrádlo, vodí je do kurníku apod. Navíc si myslím že u hybridek jakožto už tak ,,povahově zdegenerované´´ slepici by měl být vždy! A navíc nazvat kohouta darmožroutem tak to nikdy. Všichni víme že kohout nesežere to co nosnice a jeden kohout ve stádě už nikoho na mizinu nepřivede ne.
Já osobně bych k malým a lehkým hybridkám volil kouhouta lehkých nosných plemen ale zase úplného prcka bantamky bych tam nikdy nedával - vím že to funguje normálně ale už s úcty k jednotlivým plemenům taková kombinace vypadá směšně a sliné kusy velkách slepic mají někdy s takového prcka akorát legraci. Omlouvám se nemyslím to zle ale dovolil jsem si nesouhlasit a je to pouze můj názor fundovaný 20ti letým chovem čistokrevné drůbeže:-)

PS:Poznám případy kdy hlavně hybridky jsou bez kohouta vůči sobě dost agresivní!!! A taky případ kdy z jedné nejsilnější slepice se stane ,,falešný´´ kohout. Slepici naroste hřeben, začne špatně kokrhat a hlavně přestane nést a to za to nestojí:-)

26.8.2012 17:13
vanina

XXX.XXX.158.42

Děkuji všem za rady a názory,je to pro mě hodně přínosné :-) Zatím se mi nedaří sehnat žádného vhodného kohouta,tak kdyby jste o nějakém věděli,budu vděčná za info.Jsme ze Zábřehu na Moravě.

26.8.2012 20:03
aazalka

XXX.XXX.219.237

vanina napsal(a):
Děkuji všem za rady a názory,je to pro mě hodně přínosné :-) Zatím se mi nedaří sehnat žádného vhodného kohouta,tak kdyby jste o nějakém věděli,budu vděčná za info.Jsme ze Zábřehu na Moravě.

Jsem z Ostravy, takže pokud byste měla zájem, můžu Vám nabídnout buď bílého leghorňáka nebo černého rohatého kohouta laflešky. Oba jsou lehké plemeno. Každý je krásný svým způsobem a byli by ozdobou každého hejna :-).

26.8.2012 23:13
marysh

XXX.XXX.151.98

frikmon napsal(a):
Dobrý den, pane Kafka až do dnes jsem s vašmi příspěvky vždy bez vyjímky souhlasil ale teď nemohu:-) Každý zkušený chovatel by měl vědět že kohout má v hejnu nezastupitelnou funkci!!! Hlídá rozbroje, hledá slepicím žrádlo, vodí je do kurníku apod. Navíc si myslím že u hybridek jakožto už tak ,,povahově zdegenerované´´ slepici by měl být vždy! A navíc nazvat kohouta darmožroutem tak to nikdy. Všichni víme že kohout nesežere to co nosnice a jeden kohout ve stádě už nikoho na mizinu nepřivede ne.
Já osobně bych k malým a lehkým hybridkám volil kouhouta lehkých nosných plemen ale zase úplného prcka bantamky bych tam nikdy nedával - vím že to funguje normálně ale už s úcty k jednotlivým plemenům taková kombinace vypadá směšně a sliné kusy velkách slepic mají někdy s takového prcka akorát legraci. Omlouvám se nemyslím to zle ale dovolil jsem si nesouhlasit a je to pouze můj názor fundovaný 20ti letým chovem čistokrevné drůbeže:-)

PS:Poznám případy kdy hlavně hybridky jsou bez kohouta vůči sobě dost agresivní!!! A taky případ kdy z jedné nejsilnější slepice se stane ,,falešný´´ kohout. Slepici naroste hřeben, začne špatně kokrhat a hlavně přestane nést a to za to nestojí:-)

Přesně a pravďivě !!!! Sice jste si neskutečně moc dovolil proti zbožňovanému a " všemi " uctivanému panu kafkovi ale máte naprostou pravdu a já za Vámi stojim.smajlík

28.8.2012 23:16
mysak

XXX.XXX.148.58

frikmon napsal(a):

Dobrý den, dovolím si Vám oponovat, slepice si umí najít žrádlo samy, neboť je stále v krmítku, navíc hybridky jsou velmi shánlivé. Že by vodil slepice do kurníku je taky poněkud smyšlené, spíš hlídá kterou ještě na poslední chvíli opojímat, protože noční pust je dlouhý. Toť jsou mé 30tileté zkušenosti s hrabavou drubeží. U hybridek jakožto povahově zdegenerovaných- nechápu proč by měly být, je prostě kohout zbytečný, a je v užitkovém chovu darmožroutem. Kohout plní funkci hlavně plemeníka v chovu plemenném. Obecně pro získání potomstva a rozmnožení chovu. Dokonce je dobré držet více kohoutu. Všude se uvádí že další přemnožování nosných hybridu nemá výynam, neboť dochází k štěpení vloh. Takže skutečně kohout u hybridek nemá valný význam. A je skutečně jen darmožroutem. Bohužel to mé první označení darmožrout nebylo v uvozovkách a tak to bylo pochopeno vážně. Já spíš tlumočil občasné názory těch, kteří obracejí každou korunu v ruce.
Nevím také jestli všichni víme, že kohout sežere/nesežere tolik co nosnice. A úcta nebo neúcta k jednotlivým plemenum, to spíš mám-li mít úctu k jednotlivým plemenum, tak si jedno z nich vyberu a chovám ho a snažím se o něm získat informace a snažím se ho rozšířit. Nerozšířím jej však prodejem např. Vietnacum (to nepatří Vám). Každá slepice i ta největší se podvolí tomu nejmenšímu kohoutovi, zvláště bantamákovi, který je temperamentní. A legraci má akorád člověk, slepice určitě ne.
Sohlasím jedině s tím že slepice bez kohouta dřepají na zem před ošetŕovatelem anebo je tam nejvýše postavená slepice (někdy taky ne nejvýše) a nosí křídla svěšeně jako kohout, při pastvě dává pozor na ostatní a příležitostně opojímává ostatní družky, nebo se snaží kokrhat.Ale to mě dělala jedna i když kohout v hejnu byla byla to 4letá vysloužilá nosnice.Takže k hybridkám kohout být nutně nemusí, ale muže. A jak říkám klidně ty podle Vás nezastupitelné funkce, které jste uvedl, zastane zakrslík a slepice nebudou mít olámané opeření na hřbetě a loktech. Což klidně temperamentní třeba já nevim vlašák zpusobí.
S pozdravem Juraj Kafka

2.9.2012 07:51
vanina

XXX.XXX.158.42

Dobrý den,tak jsem slepicím pořídila kohouta australky velké,ale slepice ho stále napadají,klovají ho,nenechají ho nažrat...Problémy vyvolává jedna slepice a některé se k ní přidají.Můžete poradit,co s tím? Je řešení pořídit kohoutovi slepice australky velké,aby měl svoje ,,stádečko,, a měl se o koho starat?Nebo onu agresivní slepici separovat? Děkuji za odpověď.

2.9.2012 09:09
frikmon

XXX.XXX.197.182

vanina napsal(a):
Dobrý den,tak jsem slepicím pořídila kohouta australky velké,ale slepice ho stále napadají,klovají ho,nenechají ho nažrat...Problémy vyvolává jedna slepice a některé se k ní přidají.Můžete poradit,co s tím? Je řešení pořídit kohoutovi slepice australky velké,aby měl svoje ,,stádečko,, a měl se o koho starat?Nebo onu agresivní slepici separovat? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, zřejmě jste pořídila mladého kokouta který se ještě neprojevuje a je brán vlastně jako kuře. Kdyby jste pořídila k němu nějaké slpičky tak to bude jen dobře-máte čistokrevné hejno australek a australky jsou dobrá volba, a větší hejno stejně starých kuřat se samozřejmě protluče mezi starými lépe než jedno kuře. Taky můžete starou agresorku na čas odělit pokud máte možnost-po návratu do hejna bude mít starosti s obnovením svého postavení v hejně a nebude mí čas honit kohouta. Jinak nemějte strach tyto případy se rychle napravují a i mladý kohout si pak rychle udělá pořádek, ale opravdu záleží na jeho věku. Jinak to opravdu hlídejte obzvlášť hybridky bývají veliké a neunavné agresorky a jsou schopné uhonit a uklovat i ,,vola´´
Jinak mě omluvte píšu to polopaticky, srozumitelně pro laiky tak ať mi někdo nestrhne hřeben že si tady smýšlím báchorky:-)

2.9.2012 21:32
mysak

XXX.XXX.54.5

vanina napsal(a):

Dobrý den, doporučuji kohoutka, je-li mladý, uzavřít do nějaké posady ve výběhu, aby slepice na něj viděly a ale nemohly ho odhánět.
Pokud to popisujete tak jak říkáte, že kohouta napadají všechny najednou, tak je to zřejmě tím, že je jiné barvy. A hnědé hybridky z velkochovu nikdy jinou nebo jinak barevnou drůbež neviděly a proto se snaží (je to hejnová reakce) odlišného opeřence hromadně napadat. Napadají tak například holoubě, které spadne do výběhu se slepicemi, okamžitě se na něj sesypou, nebo proběhne-li výběhem nemotorné štěně, kotě a pod. Slepice z velkochovu nidky takové zvíře neviděly a proto útočí. Kuřata odchovaná pod kvočnou se chovají v takových situacích jinak.
Jakmile se kohout osmělí a začne kokrhat, je to dobré znamení, že už si vytvořil svoje teritorium. Začne se slepicemi bojovat až nakonec všechny přepere a zažene do kouta. Ale musí se nejdřív chovat jako kohout, ne jako kuře, jak tady bylo řečeno.
Juraj Kafka

20.1.2013 11:48
lukas333666

XXX.XXX.6.15

vanina napsal(a):
Děkuji.A co kouhout bantamky,je agresivní?

Plemeno není agresivní, to je o povaze jednotlivých zvířat,podmínkách ve kterých žijí a o tom jak se s nimi zacházeno...

20.1.2013 18:56
giorgino123

XXX.XXX.91.12

pokud jste ještě nesehnaly,mám krásného kropenatého.jsem ze Šumperku.smajlík

Bobuška

15.9.2016 11:02
Bobuška

XXX.XXX.32.113

Tyhle jsme kupovali pod názvem Tetra...

Bobuška

15.9.2016 11:03
Bobuška