Milý Lukáši, asi by sis měl uvědomit, co vlastně od těch hus očekáváš. Chceš je na maso nebo vejce? Chceš, aby samy vyseděly mladé nebo budeš líhnout v líhni? Ženeš se jen za užitkem nebo chceš mít z chovu především radost a ostatní už je jen něco příjemného navíc? Jestli se chceš najíst, tak si kup na výkrm husu brojlerovou (je to asi vesměs sezóní záležitost). Pokud se chceš věnovat chovu více, pořiď si plemeno, které se ti líbí a už neřeš co a jak. Snáška a hmotnost se da najít kdekoliv na netu. Stačí se jen správně zeptat ve vyhledávači. Nehledej v tom žádnou vědu. Když už nebyl problém zvetšit otvor, aby prošla i ovce, tak tu správnou husu pro sebe určitě taky najdeš i bez zbytečných dotazů.
Jen takový dotaz. Chováš slepice? Pokud ne, ale v brzké době se na to chystáš, tak si, prosím tě, pořiď co se ti líbí. Protože plemen slepic je daleko více než plemen hus a vznikla by tu asi ,,špatná nálada" při srovnávání x plemen slepic:-). Chovu zdar a ať se husám daří a ty z nich máš co největší užitek.
lukas146
napsal(a):
Samordrejme ze mi nejde jen o ten uzitek ale chtel bych aby si alespon na sebe ta zvirata vydelala
Jinak vim ze brojlerka je hybryd a nemka plemeno jen se chci zeptat kolik snasi prumerne vajec nemka pry cca60 a brojlerka to sem nikde nevicetl a jaka je vetsi a rychleji roste dekuji
Jen pro úplnost, hybrid = kříženec různých plemen šlechtěný na optimální užitkovost. Měla jsem brojlerky, které nesly kolem 70 vajec a když byly vynešené, seděli normálně na vejcích, jenom byla housata od nich až v červenci.
Nevím, jaký je rozdíl - zvířata na užitek a aby si na sebe vydělala
ivankav
napsal(a):
Jen pro úplnost, hybrid = kříženec různých plemen šlechtěný na optimální užitkovost. Měla jsem brojlerky, které nesly kolem 70 vajec a když byly vynešené, seděli normálně na vejcích, jenom byla housata od nich až v červenci.
Nevím, jaký je rozdíl - zvířata na užitek a aby si na sebe vydělala
A asi vetsi bude brojlarova?, ze ale to znamena kdyz je hybryd ze se bude strepit ,ale to uz jsem vedel drive
Takze se nejspis rozhodnu pro nemky
lukas146
napsal(a):
A asi vetsi bude brojlarova?, ze ale to znamena kdyz je hybryd ze se bude strepit ,ale to uz jsem vedel drive
Takze se nejspis rozhodnu pro nemky
Něco z nemoderky
XXX.XXX.207.198 napsal(a): :-) Mám jen obavy, že jestli si fakt něco pořídí a bude stejně zdlouhavě zjišťovat, čím má husy vlastně krmit, tak mu zajdou dřív, než něco zjistí. smajlík
Úplně živě vidím tu debatu:
Lukáš: "koupil jsem husy, čím je mám krmit?"
Odpověď: "husa je býložravec, takže tráva, zrní apod..."
L: " nojo, ale jaké zrní ?"
O: " pšenice, kukuřice, oves..."
L: "a je lepší pšenice nebo kukuřice? A kde vezmu tu trávu? A můžu jim dávat trávu ze sekačky, bude jim to stačit? Sekám zahradu jednou týdně.... a ještě jste mi neodpověděli, JAKÉ zrní jim mám dávat, bude stačit obilí ???"
smajlíksmajlíksmajlík
O: obilí bude určitě stačit
L: nj, ale pšenici nemám, můžu i kukuřici
O: ach jo, bude stači i kukuřice, ale chce to trávu, huse je pastevní zvíře
L: ale to se mi pak nevyplatí, já mám trávu jen na zahradě, a tam přece husy nepustím smajlíksmajlík
:-)