Pěstounky - hedvábničky, kočinky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.12.2012 14:23
doktorjirka

XXX.XXX.82.2

Prosím o zkušenosti, kdo chová tato plemena
Může plemeno známé svými příznivými pěstounskými vlastnostmi kvokat a zasednou i bez přítomnosti kohouta? Mám problém se sousedy (=NEMŮŽU MÍT KOHOUTA), ale chtěl bych mít hedvábničky nebo kočinky slepičky jako pěstounky. Nevím ale, musejí-li kvůli tomu mít kohouta nebo zdali - když jim budu podkládat nebo nechám vejce na hnízdě, kam by snášely, začnou kvokat a zasednou pak i samy bez předchozího pojímání a přítomnosti kohouta? Nebo máte vy, kteří chováte zdrobnělé kočinky či hedvábničky dojem, že by kokrhání kohouta bylo k přežití, např,. kdybych je nechal zavřené v kurníku až do 7-8 hod., stejně toho moc nenaběhají.
Děkuji za zkušenosti

14.12.2012 14:29
martin_s.

XXX.XXX.71.216

Kokrhání kohouta se určitě nechá přežít.A klidně je můžete pouštět už ráno. Navíc vám odpadne starost schánět jiná násadová vejce. Slepice určitě zasednou i bez kohouta.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.12.2012 17:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych jen podotknul, že ty moje hedvabky toho naběhají po zahradě docela dost:-) Šmudla zavelí a je to jak maratónský běh kolem pozemku...:-)

15.12.2012 19:54
doktorjirka

XXX.XXX.82.2

Děkuji za názory a odpovědi, samozřejmě chápu, že je výhoda mít svá oplozená vejce, ale já hlavně chci tyto slepičky k sezení na vejcích jiných hrabavých a jen potřeboval vědět, jestli i bez kohouta samy kvokají - hlavně zjara.
hezké svátky.

ctsisi

1.2.2013 17:11
ctsisi

XXX.XXX.14.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych jen podotknul, že ty moje hedvabky toho naběhají po zahradě docela dost:-) Šmudla zavelí a je to jak maratónský běh kolem pozemku...:-)

Šmudla to je hezký. Já mám zase Pipiho.smajlík

1.2.2013 18:40
maximus.d

XXX.XXX.232.4

100 % sednou i bez kohouta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík