Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2013 18:44
slamos1

XXX.XXX.52.72

Zdravim, dnes jsem nasadil vajička Plymutky bile a Sasexky, chovne kmeny jsem rozdelil před 10dny, co myslite, bude to stačit?

5.1.2013 18:52
mamčis

XXX.XXX.245.37

Já myslím, že 10 dní je málo. Abyste měl jistotu je lépe je mít rozdělené min. 3 týdny.

5.1.2013 18:59
venziva

XXX.XXX.32.1

slamos1 napsal(a):
Zdravim, dnes jsem nasadil vajička Plymutky bile a Sasexky, chovne kmeny jsem rozdelil před 10dny, co myslite, bude to stačit?

Tuto otázku jsem už v diskuzi položila dříve a všichni mi odpověděli, že kmeny by měly být oddělené aspoň 3 týdny.

5.1.2013 18:59
dorm

XXX.XXX.64.242

slamos1 napsal(a):

NE,Když to řeknu laicky,tak celý hrozen vajec je už opojímaný,takže jak se píše výš min.3 neděle

5.1.2013 20:31
frikmon

XXX.XXX.197.182

Dobrý večer s tím nesouhlasím. Bohatě stačí když jsou kmeny oděleny 14 dní. Po deseti dnech se ještě sem tam objeví kuře po předešlém kohoutu ale nic hrozného. Většinou už čerstvé sperma předbíhá to starší co je u slepice v zásobárně v kloace. Tři týdny je už 100% a zbytečná jistota pak se opravdu moc dlouho čeká a skoro celý měsíc je pryč.
Tak žádný strach a co nejvíc čistých kuřat:-D

5.1.2013 22:14
honzapm

XXX.XXX.29.18

V knize Chov domácích zvířat (Havlín a kol.) je uvedeno,
že se kmeny mají ustanovit 10 dní před nasazením vajec.

5.1.2013 22:38
danielbratislava

XXX.XXX.128.243

frikmon napsal(a):
Dobrý večer s tím nesouhlasím. Bohatě stačí když jsou kmeny oděleny 14 dní. Po deseti dnech se ještě sem tam objeví kuře po předešlém kohoutu ale nic hrozného. Většinou už čerstvé sperma předbíhá to starší co je u slepice v zásobárně v kloace. Tři týdny je už 100% a zbytečná jistota pak se opravdu moc dlouho čeká a skoro celý měsíc je pryč.
Tak žádný strach a co nejvíc čistých kuřat:-D

Súhlas.smajlík

5.1.2013 23:29
frikmon

XXX.XXX.197.182

dorm napsal(a):
NE,Když to řeknu laicky,tak celý hrozen vajec je už opojímaný,takže jak se píše výš min.3 neděle

No to je opravdu laicky. Žádný hrozen vajec opojímaný není. K oplození dochází až v nálevce vejcovodu kde je už jeden vyvinutý žloutek. Vy máte zřejmě na mysli shluk zárodečných buněk(folikulů)=budoucích žloutků právě umístěnou nad nálevkou vejcovodu. Zde se sperma nedostane a nukládá ani neoplozuje. Sperma má slepice v malém váčku=zásobárně v kloace.
To já ještě k upřesnění ať se nešíří zbytečne bludy co si kdo a jak myslí. Dnes máme internet a literaturu a co nevím tak někde najdu. Těch mylných, hloupých a babských rad je mezi lidmi, méně zdatnými chovateli už dost a lidi si sem píšou právě o co nejpřesnější informace. Tak asi taksmajlík

5.1.2013 23:32
honzapm

XXX.XXX.29.18

honzapm napsal(a):

Čili jinak - min. 10 dní před "plánovaným začátkem sběru násadových vajec".
Nemám to se sebou lehké. smajlík

6.1.2013 08:39
dorm

XXX.XXX.64.242

frikmon napsal(a):
No to je opravdu laicky. Žádný hrozen vajec opojímaný není. K oplození dochází až v nálevce vejcovodu kde je už jeden vyvinutý žloutek. Vy máte zřejmě na mysli shluk zárodečných buněk(folikulů)=budoucích žloutků právě umístěnou nad nálevkou vejcovodu. Zde se sperma nedostane a nukládá ani neoplozuje. Sperma má slepice v malém váčku=zásobárně v kloace.
To já ještě k upřesnění ať se nešíří zbytečne bludy co si kdo a jak myslí. Dnes máme internet a literaturu a co nevím tak někde najdu. Těch mylných, hloupých a babských rad je mezi lidmi, méně zdatnými chovateli už dost a lidi si sem píšou právě o co nejpřesnější informace. Tak asi taksmajlík

Napsal jsem laicky schválně,aby to bylo k pochopení pro ty kterí nejdřív nasadí a pak se ptají..Přesně takovou reakci jsem čekal,že někdo začne poučovat mě a né jeho...Měl jste odpovědět jemu Vy takto obsáhlou odpovědí,já vím jak je oplodněná slepice!! Tak asi taksmajlíksmajlík

6.1.2013 09:01
honzapm

XXX.XXX.29.18

Tak tak. Asi.

6.1.2013 09:05
dorm

XXX.XXX.64.242

honzapm napsal(a):

A v knize od dr.Bílka je zběr násadových vajec od rozdělení je 3 týdny z kontrolních hnízd.
Pak se člověk vyvaruje,,kde se to tady vzalo" z čeho to vylezlosmajlík
Tato otázka se zde pokládá každý rok kdy rozdělit!? Pak je těžké to někomu kdo nehledá v dizkusi minulost,nebo v googlu odborně vysvětlit a ještě když se odb.knihy v tomto neshodují.
Jak píšu výš je lepší nastudovat než dřív konat!!
Když napíšete laicky že hřebík se zatlouká špičkou né hlavičkou,tak jste zde za hlupáka sám.
smajlíkNěkdy tady padnout takové otázky,že ani jinak odpovědět nejde pro pochopení tazatele!!
No ale už jsem poučen,že mlčeti zlato,tak se na odpověď můžu krásně vysratsmajlík

6.1.2013 09:30
honzapm

XXX.XXX.29.18

Třeba soudruzi zkoušeli každý jinou pipku. U některé mohlo semeno rychle
vyprchat (10 dnů Havlína a kol.), jiná mohla být v tomto výdržnice záchovnice.

Vždyť jde ve finále o h.

6.1.2013 11:04
frikmon

XXX.XXX.197.182

dorm napsal(a):
Napsal jsem laicky schválně,aby to bylo k pochopení pro ty kterí nejdřív nasadí a pak se ptají..Přesně takovou reakci jsem čekal,že někdo začne poučovat mě a né jeho...Měl jste odpovědět jemu Vy takto obsáhlou odpovědí,já vím jak je oplodněná slepice!! Tak asi taksmajlíksmajlík

Dobrý den, není třeba se rozčilova já to nemyslím zle ale fakta jsou fakta a na způsobu jak se to podá to je totiž to nejdůležitější!!!
Blbá laická odpověď způsobí u nezkušených či nevědomých to že si budou myslet že má slepice někdě hrozen vajec který se oplodní a pak 3 týdny trvá než tento hrozen snese. A navíc budou na netu nebo v literatuře ten hrozen hledat ,,rozumíme si''smajlík
A když víte jak je oplodněna slepice to je v pořádku to ví každý(kohout skočí=opojímá slepici) ale asi tápete v tom jak je oplodněno vejce to jsou totiž dve rozdílné věci.
Vidíte to já jen tak pro příklad slovíčkaření a okecání jedné věci dvouma způsoby. Přesná a správná odpověď je vždy ta nejlepší ať se podává laikovy nebo odborníku. Skutečnoste jen jedna a nikdy nešlápnete vedle a ostatní ať si ji vyloží a uplatní jak uznají a po svém. Zde není třeba dělat to co politici-od lesa okecávat a ještě pochybnými pindy.
Musím vám dát za pravdu to se raději na to můžete vykakat než zbytečně naplkat.
Jinak krásný den a bez trpkosti já se taky usmívám(ale pozor nesměji! Vám ani nikomu zde, jsme jen lidi a ani já nejsem ideál)smajlík

6.1.2013 11:08
slamos1

XXX.XXX.52.72

Ach jo , snad je lepši se ani na nic neptat.

6.1.2013 11:18
honzapm

XXX.XXX.29.18

To je právě ono. Specialitka zde, místní restaurace zvané iFauna.

Padne dotaz, je nějakou dobu bez odpovědi.
Tak to člověk vysvětlí buď polopaticky či jak se právě domnívá nejlépe.
Snaha se cení. Zde ovšem ne.

A až po napsání prvních rad-odpovědí přijdou mistři světa amoleta,
mnozí jistě zasloužení soudruzi, a začnou radit, že toto mělo býti řečeno onak,
tamto napsáno jinak, a oni to samozřejmě vědijou nejlépe.

Začnou radit radícím.

Nikdy nezačínají sami od sebe radit tazateli.

To je vážně srandovní. smajlík

6.1.2013 16:25
aazalka

XXX.XXX.219.237

Já jsem vloni rozdělila a nasazovala vajíčka po 18 dnech. Ještě se mi vylíhli kříženci. Takže opravdu 3 týdny.

6.1.2013 16:41
ponka1

XXX.XXX.88.99

Za mě taky 20 dní,vyzkoušeno na křížencích ,čisté byli po 20 dnech po přidání nového kohouta.Myslím 100% vajec smajlík

6.1.2013 17:27
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Zbieram nasad. vajcia až po 21 dňoch od rozdelenia krdľov, či ostrihania chvostov Araucan. A kríženci sa neliahnu.
Takže ak chcete mať istotu, radšej vyčkajte tie 3 týždne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík