Uživatel s deaktivovaným účtem

v.f.beran
napsal(a):
Naše tříletá husa má zelený až tyrkysový průjem, posedává, nechce vstát, jen na chvíli. Pije, vezme trochu navrhčeného šrotu. Oči čisté, nekašle a pod. Prosím o radu. Beranová - Hajany
Do vody pár zrnek hypermanganu a jinak žádnou míchanici a hlavně do kastrolu písek.Prohmatejte jí volátko.Ale vypadá to po zmrzlém krmení-míchanice zmrzne.V zimě se husám nic takového nedává,pouze zrní.

v.f.beran
napsal(a):
Dělali jsme cojsme mohli, i dle rad, ale husinka začala ráno zvracet a v poledne nám umřela. Měli jsme jí už 3 dny doma, odešla u nás. Děkuji za rady a zdravím. Beranová - Hajany
To je mě líto-jak píšete , že zvracela,vypadá to na otravu zmrzlou potravou-zmrzlé bílkoviny jsou velice nebezpečné.Vím,že příště - je příště,ale určité ponaučení to je,ale nesmutněte,už nemá žádné bolesti.
Díky za podporu, dnes ráno se objevily stejné příznaky u Husíka (našeho housera věk 13 let), volala jsem veterináře. Řekl - střevní infekce, utratit. To nemůžeme, tak jsme opět nasadili hypermangan a s vědomím, že už není co zkazit, začali jsme mu dávat Endiaron - 1 tbl za 3 hod., zatím se lepší, vstal a jí a pije. Do vody má dáváme hypermangan, ráno jsme mu museli dávat přímo stříkačkou do zobáku. Je mu dobře, tak doufáme, že to porazíme. Máme ho už 13 let, je to náš kámoš, vedle psa a kočky. Uvidíme. Zdravím Beranová - Hajany

v.f.beran
napsal(a):
Díky za podporu, dnes ráno se objevily stejné příznaky u Husíka (našeho housera věk 13 let), volala jsem veterináře. Řekl - střevní infekce, utratit. To nemůžeme, tak jsme opět nasadili hypermangan a s vědomím, že už není co zkazit, začali jsme mu dávat Endiaron - 1 tbl za 3 hod., zatím se lepší, vstal a jí a pije. Do vody má dáváme hypermangan, ráno jsme mu museli dávat přímo stříkačkou do zobáku. Je mu dobře, tak doufáme, že to porazíme. Máme ho už 13 let, je to náš kámoš, vedle psa a kočky. Uvidíme. Zdravím Beranová - Hajany
Zda-li můžete,dejte sem foto,jinak,kde je máte ustájené?nemohou tam potkani?sice ta míchanice,či vlhčený šrot opravdu nedávejte,skutečně to může být ze zmrzlého krmení,mají husy možnost jít na sníh?jak je velký výběh?
hlavně mě nějak napadají ti potkani-může je trávit soused a k Vám mohou lehce návnadu na nohou,či ocase zanést, aniž by jste něco zpozorovali.Podejte houserovi i B-komplex a Combinal E-měl by jej mít veterinář,či v lékárně,případně kupte v lékárně vitamin E a dejte mu obden 1kuličku a ten B-komplex obden jednu tabletku.