Aku liahen si mam kupit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2013 17:26
ivankadk

XXX.XXX.89.70

Dobry vecer. Prosim Vas poradte , aku liahen si kupit! Uz som prelistovala snad vsetko a teraz mam v tom uz riadny hokej.
smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pozerala som tie briosky a rcom. No neviem co naozaj ma splnat dobra umela liahen na co sa zamerat smajlíksmajlík.

Budem vdacna hlavne za radu od takych co maju kupovane nie vyrobene podomacky, nechcem nic velke max 40vajec , dakujem smajlík

11.2.2013 18:02
filipvo

XXX.XXX.221.91

Podívejce se sem, http://lihne.cz/ , a určitě si vyberete :)

11.2.2013 18:26
oskar222

XXX.XXX.93.3

a nebo zariskujte a kupte si tuhle co je v Makru ve velké akci
http://www.aktualniletaky.cz/al/2605-makro-letak/makro-letak-2605-strana-22.html

11.2.2013 18:41
beginner

XXX.XXX.244.10

To vůbec není lehká otázka. Ve výsledku totiž vylíhnete kuřata jak v líhni za 1500,- Kč, tak v líhni za 14.000,- U těch levnějších je potřeba občas "vychytat mouchy" a věnovat se víc průběhu inkubace, ale výsledek bude přibližně stejný.
Já mám Rcom 20Pro a jsem z ní nadšená, ale trochu mě mrzí, že jsem nekoupila Rcom 50Pro.
Občas si tedy řeknu...že to je hodně peněz...ale ta bezstarostnost....mnoho možností nastavení...
Teď jsem si ale koupila ještě tu levnou za 1570Kč v Makru a uvidím jaký je to rozdílsmajlík
Ještě sehnat násadová vejcesmajlíksmajlík

11.2.2013 19:19
oskar222

XXX.XXX.93.3

zkuste nám hodit na ukázku pár fotek, jsem tuze zvědavý :D

11.2.2013 20:12
hejna

XXX.XXX.94.237

Dobry den,muzete napsat par poznatku k lihni z makra az nejake zjistite,dekuji

11.2.2013 20:35
rybka

XXX.XXX.201.155

beginner napsal(a):
To vůbec není lehká otázka. Ve výsledku totiž vylíhnete kuřata jak v líhni za 1500,- Kč, tak v líhni za 14.000,- U těch levnějších je potřeba občas "vychytat mouchy" a věnovat se víc průběhu inkubace, ale výsledek bude přibližně stejný.
Já mám Rcom 20Pro a jsem z ní nadšená, ale trochu mě mrzí, že jsem nekoupila Rcom 50Pro.
Občas si tedy řeknu...že to je hodně peněz...ale ta bezstarostnost....mnoho možností nastavení...
Teď jsem si ale koupila ještě tu levnou za 1570Kč v Makru a uvidím jaký je to rozdílsmajlík
Ještě sehnat násadová vejcesmajlíksmajlík

Zdravím, rodinka se mi složila na kulatiny a koupili mi RCom new 50 ( teď Rcom 50 Pro ) a jsem s ní moc spokojena. Líhnu v ní počtvrté a šlape jak hodinky. Ještě by mohla sama chladit jako u Brinsea, ale to už bych to měla asi moc jednoduché smajlík

11.2.2013 20:55
oskar222

XXX.XXX.93.3

pěkné, blahopřeji k daru..za tak krásné wyandotky si ji rozhodně zasloužíte smajlík

11.2.2013 21:05
beginner

XXX.XXX.244.10

Také blahopřeji...a trochu závidímsmajlík

11.2.2013 21:07
beginner

XXX.XXX.244.10

hejna napsal(a):
Dobry den,muzete napsat par poznatku k lihni z makra az nejake zjistite,dekuji

Určitě, ale zatím je někde na cestě mezi Ondřejovem a Prahousmajlík

11.2.2013 22:05
rybka

XXX.XXX.201.155

oskar222 napsal(a):
pěkné, blahopřeji k daru..za tak krásné wyandotky si ji rozhodně zasloužíte smajlík

Jj, děkuji, už mi z ní vyskakují další kuřátka smajlík

12.2.2013 00:19
tragopan

XXX.XXX.214.227

ivankadk napsal(a):
Dobry vecer. Prosim Vas poradte , aku liahen si kupit! Uz som prelistovala snad vsetko a teraz mam v tom uz riadny hokej.
Pozerala som tie briosky a rcom. No neviem co naozaj ma splnat dobra umela liahen na co sa zamerat smajlíksmajlík.

Budem vdacna hlavne za radu od takych co maju kupovane nie vyrobene podomacky, nechcem nic velke max 40vajec , dakujem smajlík

Dobrý den,
musíte si vybrat sama ale já bych radil R-COM 20 nebo 50sám ji mám několik let a naprostá spokojenost a majíji krom jiných i v ZOO a jsou velmi spokojeni.
Je to automat a prodejce lihne.cz zajišťuje servis. Obávám se že různé neznačkové sice levné líhně při prvním problému budete muset vyhodit. Z mého pohledu musí být líheň dlouhodobě spolehlivá, funkční a s možností servisu.
zdraví Míla tragopan.

12.2.2013 08:44
ivankadk

XXX.XXX.227.61

Dobry den , dakujem kazdemu za odpoved dam na rady skusenejsich a kupim teda tu rcom 20smajlíksmajlík

Moje skusenosti neskor zverejnim, prajem pekny den smajlík

12.2.2013 09:34
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

ivankadk napsal(a):
Dobry den , dakujem kazdemu za odpoved dam na rady skusenejsich a kupim teda tu rcom 20smajlíksmajlík

Moje skusenosti neskor zverejnim, prajem pekny den smajlík

Jen porovnejte cenový rotdíl u 20 a 50, nevím přesně jak se to pohybue, aby jste nelitovala, že je ta 20 malá, co raději pořídit 50smajlík

12.2.2013 09:57
rybka

XXX.XXX.201.155

Já bych se také přikláněla k té RCom 50. Dá se tam dát i šedesátka vajec. Ty co dáte po stranách musíte nějaký čas obracet ručně, ale když vyřadíte po pár dnech vejce čistá, popř. odumřelá, zaplníte mezery s postranními vejci. To se v malých líhních udělat nedá a pokud jsou vejce oplozená pouze z 50 procent, máte v malé líhni jen minimum kuřátek.
Já před tím líhla v malé líhni Bios na 30 ks vajec a když jsem si chtěla nalíhnout kuřátka pro chov a do kuchyně, bylo to zbytečně zdlouhavé. Stále jsem se točila kolem líhnutí, potom bojovala z prostory na odchovy, protože kuřata byla různě stará a měla každá jiné potřeby ( teplo, stravu atd. ) a tak když udělám dvě líhnutí za sebou, mám pipinky do chovu i do kuchyně smajlík

12.2.2013 13:47
ivankadk

XXX.XXX.89.70

Boze tak zas neviemsmajlíksmajlík

Uz som bola rozhodnuta na tu 20 ale asi teda zas chvilu pouvazujem aj som ju porovnavala s tou 50, tam som nasla jediny rozdiel a to v tej flaske na vodu,smajlík ale ked teraz rozmyslamsmajlík o tom co ste mi napisali , ze nie vsetky vajca mozu byt oplodnene........aby som sa teda nemusela stale opakovat v liahnuti, sama si este neviem dost dobre predstavit co ma caka po tom ked by sa mi to teda podarilo naliahnut smajlíksmajlíksmajlík.

Pekne ste to napisali , ze do kuchyne a na chovsmajlíksmajlíksmajlíksmajlíktak si to vlastne predstavujem.

Po tejto dileme mi uz len zostava zohnat vajicka smajlíksmajlík

12.2.2013 13:51
ivankadk

XXX.XXX.89.70

Joj a este jedna otazkasmajlík co sa tyka tej 50 vojdu mi tam pekne aj kacacie a husie vajicka?

Pozerala som sa na ten obrazok hore a nie su tie prepasky uzske?smajlík

12.2.2013 13:56
beginner

XXX.XXX.244.10

Jak tam jsou ty vroubky, tak tam si zasunete přepážky podle velikosti vajec, které chcete líhnout. Klidně každou jinak širokou. Je to velmi dobrá líheň a vřele ji doporučujismajlík

12.2.2013 14:03
beginner

XXX.XXX.244.10

Ještě doplním, že se příslušenství (přepážky, plata) u verze max a pro liší, tak je lepší se dopředu zeptat co je standardně dodáno s líhní. Všechno se dá samozřejmě dokoupit.

12.2.2013 14:04
ivankadk

XXX.XXX.89.70

Uz to vidim dakujem

12.2.2013 14:27
rybka

XXX.XXX.201.155

beginner napsal(a):
Ještě doplním, že se příslušenství (přepážky, plata) u verze max a pro liší, tak je lepší se dopředu zeptat co je standardně dodáno s líhní. Všechno se dá samozřejmě dokoupit.

Jj, u Pro jsou dodané s líhní volitelně stavitelné přepážky, které se zasouvají do drážek uvnitř líhně, tudíš nemusíte dokupovat žádná plata a můžete líhnout dle druhu různě velká vejce zároveń, tzn. slepičí + krůtí, nebo husí + kachní a přepážky přizpůsobíte jejich velikosti. Rozdíl počtu dní do líhnutí si přizpůsobíte tak, že ta s kratší dobou líhnutí přidáte později, aby se obě plemena líhla naráz. Nedoporučuje se líhnout hrabavá s vodní, kvůli rozlišným nárokům na teplo a vlhkost.
RCom - Pro i max jsou výborné na líhnutí vodní a dokonce i exotů.
Jinak je ještě rozdíl mezi menší a větší verzi v tom, že v menší líhni se vejce kolébají ,, na stojáka " a ve větší se ,, koulí " naležato. smajlík

14.2.2013 08:54
ivankav

XXX.XXX.171.58

Já bych teda jednoznačně bez váhání na ten počet vajec zvolila starší Bios 60.
Výhody: levná (3-4tis. Kč), spolehlivá, žádný sr.ní s vodou, jednoduché ovládání, dostupné náhradní díly
Nevýhody: ruční otáčení.
Žádný šunt kdoví odkud, žádných 10000 Kč!
Mám Bios 35 a 90smajlík.

14.2.2013 10:26
dorm

XXX.XXX.64.242

ivankav napsal(a):
Já bych teda jednoznačně bez váhání na ten počet vajec zvolila starší Bios 60.
Výhody: levná (3-4tis. Kč), spolehlivá, žádný sr.ní s vodou, jednoduché ovládání, dostupné náhradní díly
Nevýhody: ruční otáčení.
Žádný šunt kdoví odkud, žádných 10000 Kč!
Mám Bios 35 a 90smajlík.

úplně souhlasím a kdyby ještě bios udělal něco jednoduchého na otáčení,tak to jsou spolehlivé líhně a valcují jiné výrobce
Škoda,jen že v biosce je aktivní jen sekretářka,která ochotně odpoví na váš e-mail s každým dotazemsmajlík
Ve vývoji biosu to trochu uvázlo kolem 60 let,ale na druhou stranu ceny mají světovésmajlík a zapoměli na dolních půl milionu chovatelů.smajlík

14.2.2013 13:26
ivankadk

XXX.XXX.227.47

smajlík

14.2.2013 14:02
beginner

XXX.XXX.244.10

ivankadk< Jestli nikam nechodíte, nejezdíte v zimě na víkend lyžovat a v létě k vodě nebo máte někoho kdo za vás vejce otočí, když nebudete doma....tak jděte klidně do manuální líhně. Jestli vám stačí líheň na 48 vajec, tak je Rcom 50verzePro v současné době to nejlepší co můžete mít.
Přeci jen líheň nekupujete na rok na dva, ale když vydrží, tak na mnohem déle. Máte záruku, servis ani náhradní díly nejsou problém a když vám někdo podstrčí vejce papouška, tak ho vylíhnete takysmajlík

15.2.2013 10:21
ivankav

XXX.XXX.171.58

beginner napsal(a):
ivankadk< Jestli nikam nechodíte, nejezdíte v zimě na víkend lyžovat a v létě k vodě nebo máte někoho kdo za vás vejce otočí, když nebudete doma....tak jděte klidně do manuální líhně. Jestli vám stačí líheň na 48 vajec, tak je Rcom 50verzePro v současné době to nejlepší co můžete mít.
Přeci jen líheň nekupujete na rok na dva, ale když vydrží, tak na mnohem déle. Máte záruku, servis ani náhradní díly nejsou problém a když vám někdo podstrčí vejce papouška, tak ho vylíhnete takysmajlík

No jako reklama pěkné!
Koho by bavilo lyžovat, do kopce, pak zas dolůsmajlík..., to je pro blbce,
v létě se svlékat a máčet v tý nechutně mokrý vodě...smajlík, tak možná jednou za léto v červenci, srpnu, abych synka vyvezla smajlík a to už stejně líhne leda cvoksmajlík a vejce stačí otočit ráno než jdu do práce a pak večer zase v 6smajlík
R-com 50 od 11990Kčsmajlík, skoro celá výplatasmajlíksmajlíksmajlík

15.2.2013 13:22
beginner

XXX.XXX.244.10

ivankav napsal(a):
No jako reklama pěkné!
Koho by bavilo lyžovat, do kopce, pak zas dolůsmajlík..., to je pro blbce,
v létě se svlékat a máčet v tý nechutně mokrý vodě...smajlík, tak možná jednou za léto v červenci, srpnu, abych synka vyvezla smajlík a to už stejně líhne leda cvoksmajlík a vejce stačí otočit ráno než jdu do práce a pak večer zase v 6smajlík
R-com 50 od 11990Kčsmajlík, skoro celá výplatasmajlíksmajlíksmajlík

smajlík Jo, jo, R-com 50, Rolls Royce mezi líhněmi něco stojí smajlík
Uznávám, že levná líheň, Trabant do cíle doveze taky, ale když se podívám na Rolls Royce R-com, je to prostě úplně někde jinde.
Mám levnou líheň i drahou R-com, s kterou se budu muset bohužel rozloučit, protože jsem jí koupila mamince.
Nedovedu si představit, že by maminka, která má třes rukou, tu levnou, plastovou líheň dokázala obsluhovat, ani si nedovedu představit jak otáčí 49 vajec ráno a večer, byť v kvalitní Biosce.

A o tom to je, že není jedna lepší nebo horší, pokud to tedy není úplně nějaký šunt, který topí na 36°C, nakonec se ve všech dají vylíhnout kuřata.
Je to vždy o obsluze. Já si mohu dovolit koupit levnou, ale pro maminku potřebuji bezstarostnou a tak sáhnu hlouběji do kapsy smajlík

15.2.2013 17:06
kutil

XXX.XXX.147.173

Dobrý den, píšete, že máte BIOSS 35. Nevím, jestli je to co mám taky, říkám tomu remoska, je s trafem a hliníková Nedaří se mě v ní líhnout. Mám i BIOSS90 a stou nemám problém.
Loni jsem zakoupil BRINSEA advance, plně automatická i s chlazením a byl jsem na mrtvici, rozbilo se na ni naklápění vajec a 3X se mi vysypali vajíčka a bylo po všem, a to 1X husí ,1Xkačení a 1x slepičí. Líheň jsem reklamoval, sice reklama trvala déle, letos jsem v ní líhnul kuřata, ale neměl jsem odvahu automatického otáčení, dělal jsem to jako v BIOSS ručně, výsledek dobrý 76% úspěšnost.Pokuď můžete poraďte mi jak líhnout v té BIOSS35
Děkuji

15.2.2013 18:20
ivankav

XXX.XXX.213.55

kutil napsal(a):
Dobrý den, píšete, že máte BIOSS 35. Nevím, jestli je to co mám taky, říkám tomu remoska, je s trafem a hliníková Nedaří se mě v ní líhnout. Mám i BIOSS90 a stou nemám problém.
Loni jsem zakoupil BRINSEA advance, plně automatická i s chlazením a byl jsem na mrtvici, rozbilo se na ni naklápění vajec a 3X se mi vysypali vajíčka a bylo po všem, a to 1X husí ,1Xkačení a 1x slepičí. Líheň jsem reklamoval, sice reklama trvala déle, letos jsem v ní líhnul kuřata, ale neměl jsem odvahu automatického otáčení, dělal jsem to jako v BIOSS ručně, výsledek dobrý 76% úspěšnost.Pokuď můžete poraďte mi jak líhnout v té BIOSS35
Děkuji

Jo, s tím jsem taky měla za začátku problémy, výrobce uvádí vypínací teplotu, teď nevím, myslím že 38,5, ale bylo to málo, tak ji nechávám tak na 38,9-39 stupňů. Netušila jsem, že s ní má problémy i někdo jiný, měla jsem za to, že má nějakou vadu, protože vepředu vlevo je takové místo, kde bývala vajíčka skoro studená, tak tam už pro jistotu žádná nedávám, dávám tam jen složenou látku kvůli stejnoměrné cirkulaci vzduchu. Většinou ale taky líhnu v 90-tce a tuhle používám jen posledních pár dní jako dolíheň a prvních pár dní do ní dávám kuřátka na noc. S tou Brinseou zkušenosti nemám, ale ta vysypaná vejce musela být fakt na mrtvicismajlík

15.2.2013 19:01
kutil

XXX.XXX.147.173

Přesně jak píšete, uvažuji, že udělám rámeček a raději dám o nějaké vajíčko míň. Tam kde se líheň ovládá jsou vajíčka studená (u termostatu). Když jsem to zjistil přemísňoval jsem vajíčka různě v líhni a myslím si, že tím jsem zbůsobil, že postupně odumřela a nic z toho nebylosmajlík

17.2.2013 07:51
tragopan

XXX.XXX.214.227

kutil napsal(a):
Děkuji

Dobrý den, jako každý stroj se i líheň může rozbít. Nicméně 3 mí přátelé nají asi 4 roky typ Brinsea OvaEasy 190 Advance EX a jsou naprosto spokojeni. Líhnou různé druhy ptáků a tedy i různé velikosti vajec a žádné pády se nekonaly.
Zdraví Míla tragopan.

17.2.2013 08:02
tragopan

XXX.XXX.214.227

beginner napsal(a):
smajlík Jo, jo, R-com 50, Rolls Royce mezi líhněmi něco stojí smajlík
Uznávám, že levná líheň, Trabant do cíle doveze taky, ale když se podívám na Rolls Royce R-com, je to prostě úplně někde jinde.
Mám levnou líheň i drahou R-com, s kterou se budu muset bohužel rozloučit, protože jsem jí koupila mamince.
Nedovedu si představit, že by maminka, která má třes rukou, tu levnou, plastovou líheň dokázala obsluhovat, ani si nedovedu představit jak otáčí 49 vajec ráno a večer, byť v kvalitní Biosce.

A o tom to je, že není jedna lepší nebo horší, pokud to tedy není úplně nějaký šunt, který topí na 36°C, nakonec se ve všech dají vylíhnout kuřata.
Je to vždy o obsluze. Já si mohu dovolit koupit levnou, ale pro maminku potřebuji bezstarostnou a tak sáhnu hlouběji do kapsy smajlík

Dobrý den,
pro mne zatím s cenou 1900 E nedosažitelný, ale dle mého soudu Rolls Royce mezi líhněmi.smajlík
http://www.grumbach-brutgeraete.de/english/incubator-s84.php
Zdraví Míla tragopa

17.2.2013 11:02
beginner

XXX.XXX.244.10

tragopan napsal(a):
Dobrý den,
pro mne zatím s cenou 1900 E nedosažitelný, ale dle mého soudu Rolls Royce mezi líhněmi.smajlík
Zdraví Míla tragopa

Jenže to je váš vysněný Rolls Royce a Rcom 20 a 50 je vyzkoušený Rolls Royce smajlík
Bavíme se stále o líhních k hobby chovu do kapacity 50 slepičích vajec?

17.2.2013 13:01
yetti

XXX.XXX.33.199

tragopan napsal(a):
Dobrý den,
Zdraví Míla tragopa

A navyse za tie peniaze kupite daleko kvalitnejsiu laihen a na daleko vacsiu kapacitu....smajlík 2x Brinsea 380 Ova. A dovolim si tvrdit ze minimalne tak kvalitnu ako Vas vysnivany Rolls Royce.... smajlík

17.2.2013 16:25
kutil

XXX.XXX.147.173

Nemám nic proti líhni Brinsea Advance, doopravdy jsem ji musel reklamovat tu kolíbku ve které se naklání a nebyl jsem sám. Je tam takové ramínko - táhlo a myslím si, že bylo slabé, protože teď je jeho konstrukce zesílená, ale neměl jsem odvahu dát tam poměrně drahá vajíčka, tak jsem točil ručně a úspěch byl.
Horší je ta remoska Bioss na 35 menších a 30-31 větších slepičích vajec, ta zlobí a nikdy se mi nic nepodařilo. Začli snášet huse, tak půjdou do Brinseesmajlík

16.7.2014 09:39
mesič

XXX.XXX.100.81

Dobrý den,
prosím o radu, nemohu se rozhodnout mezi těmito 2 líhněmi:
http://www.lihne.cz/529-king-suro-eco.html
u této se mi líbí, že má i regulaci vlhkosti (jestli jsem to dobře pochopila)
nebo uštřit pár korun a vzít tuto:
http://www.mujchov.cz/katalog/drubez_380/lihne-a-inkubatory/produkt/lihen-kurat-covina-24

Ale myslím, že ta dražší bude lepší.
Nebo máte nějaký jiný tip na líheň do 4 tis?
Děkuji

17.7.2014 14:26
asitakhle

XXX.XXX.18.191

ivankadk napsal(a):

Aco tato:
http://www.ebay.com/itm/digital-Automatic-Egg-Incubator-Poultry-Hatcher-Chicken-Peacock-Goose-48-96-eggs/371098433481?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20131003132420%26meid%3D8375174937988888370%26pid%3D100005%26prg%3D20131003132420%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D181436606474&rt=nc

17.7.2014 16:00
asitakhle

XXX.XXX.18.191

ivankadk napsal(a):

48 vajec,automatika -3023 Kč -ebay

http://www.ebay.com/itm/digital-Automatic-Egg-Incubator-Poultry-Hatcher-Chicken-Peacock-DUCK-48-96-eggs-/251574663860?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3a9304bab4

24.1.2016 13:22
noname

XXX.XXX.64.7

asitakhle napsal(a):
48 vajec,automatika -3023 Kč -ebay

http://www.ebay.com/itm/digital-Automatic-Egg-Incubator-Poultry-Hatcher-Chicken-Peacock-DUCK-48-96-eggs-/251574663860?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3a9304bab4

:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík