českázlatáslepice01

XXX.XXX.219.2
Co si myslíte o kříženi hybrydů a čistokrevných zvířat na užitek?
Zdravím. Křížením čistokrevných jedinců různých plemen se dosahuje určitých zlepšených parametrů, které čistokrevný jedinec postrádá. Říká se tomu heterozní efekt. Jedinci první filiální generace F1 jsou více životaschopní, mají lepší užitkové vlastnosti než jejich rodičovská generace. Tito potomci by měli sloužit jako finální produkt. Při dalším páření se jejich genetický základ rozvírá a při neorganizovaném páření vzniká velice rozdílný produkt. Samozřejmě, že se tímto pářením zaobírá spoustu chovatelů, ale ti by měli být zasvěceni do genetiky, protože produkty takového páření jsou velice variabilní. Jináč pro dotazovatelku, jestli je hybrid plodný, tak odpovídám, že ano, ale pouze hybrid stejného druhu. Mezidruhoví kříženci normálně plodní nejsou. např. osel + kůň a nebo kachna pocházející z kachny divoké + kachna pižmová. Zdraví St. Toman
farmatehov
napsal(a):
ja jsem si myslela, že hybridi jsou nepodné kusy... dají se množit? Lenka
Zdravím př. Lenko. Když jsem se podíval na Váš chovatelský profil, tak mi přijde skoro nemožné, že by se u Vás nějaký ten hybrid neobjevil. Tolik plemen králíků ovcí a drůbeže, to je opravdu pořádná fuška to udržet v čistokrevném stavu. Zdraví a chovu zdar přeje St. Toman
českázlatáslepice01

XXX.XXX.219.2
Loňská kříženka nese skoro deně je to kříženec zdroběnělé vyandotky stříbrně koroptví vlnité a hnědé hybridky
st.toman
napsal(a):
Zdravím př. Lenko. Když jsem se podíval na Váš chovatelský profil, tak mi přijde skoro nemožné, že by se u Vás nějaký ten hybrid neobjevil. Tolik plemen králíků ovcí a drůbeže, to je opravdu pořádná fuška to udržet v čistokrevném stavu. Zdraví a chovu zdar přeje St. Toman
Dobrý den, na dvorečku toho máme hodně, vždy kupujeme násadová vejce ale kříženci tam samozřejmě jsou. pod pojmem hybrid jsem si osobně vždy představovala dominanty, brojlery, mulardy a kalimera, takové ty finální produkty. asi jsem to vše špatně pochopila. v každým případě děkuji za vysvětlení
českázlatáslepice01
napsal(a):
Co si myslíte o kříženi hybrydů a čistokrevných zvířat na užitek?
Taky si stavite auto sám asi ne kupujete ho vyrobené u odborníků když chcete vejce kupte si hybrida když chcete vejce a pěkný slepice i na vystavu kupte si čistokrevný na to co si myslim o takovym křížení mi tu chybí zvracející smajlík
traktorista01
napsal(a):
KŘÍŽENCI JSOU NEJLEPŠÍ jsou lepší néž čistokrevná plemene
tak to krajně nesouhlasím nebýt čistokrevných plemen, nejsou tu ani hybridky a kříženci a navíc množství barevných variet je u čistokrevných plemen nekonečné! Nemluvě o dobrém skutku chování čistokrevných plemen
českázlatáslepice01

XXX.XXX.219.2
tak třeba nesouhlaste ale já chci jen ukázat že si můžete koupit hybridní slepice a udělat si křížence lépe nesou jsou odolnější a někdy se povedou i hezčí než čistokrevné slepice taky je chovám a mám je za nejdražší
oskar222
napsal(a):
tak to krajně nesouhlasím nebýt čistokrevných plemen, nejsou tu ani hybridky a kříženci a navíc množství barevných variet je u čistokrevných plemen nekonečné! Nemluvě o dobrém skutku chování čistokrevných plemen
Oskare222 mate 100% pravdu
Ale v dnesni dobe se u slepic nekouka na vzhled,ale na uzitek a v tom vedou hybridi
Jinak ja osobne mam taky par hybridek na vajicka ale snazim se chovat cistokrevna plemena.
Vemte si kdyby se k tomu takhle postavil kazdy jako traktorista atd. (nic proti vam hosi)
tak tu nebudou jine slepice nez hnede a cerne hybridky,misto vlasek,sasexek,amroksek atd.
českázlatáslepice01

XXX.XXX.219.2
lukas146
napsal(a):
Oskare222 mate 100% pravdu
Ale v dnesni dobe se u slepic nekouka na vzhled,ale na uzitek a v tom vedou hybridi
Jinak ja osobne mam taky par hybridek na vajicka ale snazim se chovat cistokrevna plemena.
Vemte si kdyby se k tomu takhle postavil kazdy jako traktorista atd. (nic proti vam hosi)
tak tu nebudou jine slepice nez hnede a cerne hybridky,misto vlasek,sasexek,amroksek atd.
ano to je pravda mám ty kříženky jen pro užitek nejvíc se mi líbí samozdřejmě čistokrevná plemena jako je šumavanka,sasexka,vlaška atd.