Dobrý den, potřeboval bych poradit.Bydlím ve St.Boleslavi na Praze-východ a stále se mi nedaří najít veterináře, který by se alespoň trochu orientoval i na drůbež.Jedná se mi jen o základní očkování v drobnochovu a nevadí mi vzdálenost v okruhu 50km, ale bohužel jsem nikoho nenašel.I někteří veterináři zde na Ifauně označení se specializací na drůbež se jí nezabývají.Neporadíte mi někoho odzkoušeného?Děkuji Karel
freedom
napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych poradit.Bydlím ve St.Boleslavi na Praze-východ a stále se mi nedaří najít veterináře, který by se alespoň trochu orientoval i na drůbež.Jedná se mi jen o základní očkování v drobnochovu a nevadí mi vzdálenost v okruhu 50km, ale bohužel jsem nikoho nenašel.I někteří veterináři zde na Ifauně označení se specializací na drůbež se jí nezabývají.Neporadíte mi někoho odzkoušeného?Děkuji Karel
Nejdříve napište p.Šonkovi na Český svaz chovatelů,jaké očkování je vhodné provádět v drobnochovech.Rozdílné očkování je z důvodů výstav a jiné z důvodů ohrožení různými nemocemi.A,co se týká drůbeže,zatelefonujte do Českého Brodu na Veter.nemocnici,tam vědí o dvou starších veterinářích,kteří ještě rozumí drůbeži.Já jsem ze stejného okresu z Mnichovic a mám z Jažlovic p.MVDr.Suškovou,která střídá v Tehovci u Mukařova a v Praze 10-Dětská ul.,ale drůbeži rozumí ikdyž se věnuje dom.mazlíčkům.Jinak ještě najděte na internetu Okr.vet.správu,MVDr.Kohout,Říčany a ten by Vám měl také poradit,co vše se bude letos vakcinovat u drůbeže.