Bílkovinný koncentrát pro slepice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2013 18:46
stajnella

XXX.XXX.18.162

Dobrý den. Mám dotaz ohledně slepic. Začali rozklovávat vajíčka(zkoušela jsem všechny možné rady, jako např. vyfouknout vajíčko a přidat do něj pepř. Ale vajíčka jim chutnala snad ještě víc). Myslím, že jim chybí vápník. Myslíte, že pomůže zakoupit bílkovinný koncentrát pro domácí drůbež BVK, nebo nějaký jiný doplněk? Pokud máte tyto zkušenosti, prosím o slušné odpověďi. Děkujismajlík

16.3.2013 18:48
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Je to zlozvyk, ktorý sa už ťažko odučia. jediné čo im v tom zabráni je skrátiť hornú časť zobáka cvikačkami, príp. skúste nasadit okuliare proti kanibalizmu.

16.3.2013 19:48
bernaček

XXX.XXX.117.5

peter z bratislavy napsal(a):
Je to zlozvyk, ktorý sa už ťažko odučia. jediné čo im v tom zabráni je skrátiť hornú časť zobáka cvikačkami, príp. skúste nasadit okuliare proti kanibalizmu.

a nebo skus metodu sekyry do kurníku , nebo propadávající kukaň na vajíčka

16.3.2013 19:56
mamkamaria

XXX.XXX.55.1

Alebo si prejsť diskuzie na obidvoch fórach, o tejto téme je toho tu habadejsmajlík

17.3.2013 06:30
chov.majster

XXX.XXX.165.130

bernaček napsal(a):
a nebo skus metodu sekyry do kurníku , nebo propadávající kukaň na vajíčka

Tiež si myslím,že sú to jediné možnosti.A bielkoviny to nespravia,ale minerály/vápnik/ a vitamín D3.

17.3.2013 07:30
michuela

XXX.XXX.130.162

stajnella napsal(a):
Dobrý den. Mám dotaz ohledně slepic. Začali rozklovávat vajíčka(zkoušela jsem všechny možné rady, jako např. vyfouknout vajíčko a přidat do něj pepř. Ale vajíčka jim chutnala snad ještě víc). Myslím, že jim chybí vápník. Myslíte, že pomůže zakoupit bílkovinný koncentrát pro domácí drůbež BVK, nebo nějaký jiný doplněk? Pokud máte tyto zkušenosti, prosím o slušné odpověďi. Děkujismajlík

Dobrý den, dejte slepicím suché skořápky, zvětralou omítku, vitamíny plastin, nutrimix zkrátka něco v čem je dostatek vápníku na tvorbu skořápky a do vody jim dejte maggi do polívky. Vůbec nevím proč, ale to maggi u mých pipin fungovalo. Nemusíte nutně kupovat bílkovinný koncentrát, ale dejte jim kyselé mléko, nebo jim dělejte kefír z tibetské houby, dočtete se zde v diskuzi. Odpadní maso, drcené kosti nebo jiné krmení s živočišnou bílkovinou. Vejce sbírejte často, ať je zbytečně nelákají v kurníku. Ten zobák se zakrátit bát nemusíte, nebolí je to, ale osobně jsem to zvládla bez zkracování. Měla jsem stejný problém a slípky se rozbíjení vajec odnaučily. Hodně se to děje u mladých kuřic, které zpočátku mívají třeba vajíčka bez skořápky, nebo snesou na hřadu a vejce se pak rozbije. U starších slepic se to odnaučuje hůř. Musíte to řešit rychle, jinak pokud se to holky rychle neodnaučí, nezbyde než ta sekyrka, aby ten zlozvyk neokoukaly další. Taky se holky můžou nudit, takže se jim postarejte o nějakou tu zábavu. Třeba jim rozkrojte řepu, kterou si vyzobou, dejte jim kukuřičné klasy apod. Držím palce.

17.3.2013 07:44
chov.majster

XXX.XXX.165.130

Tie škrupiny treba upraviť,inak ich v tom ešte podporíte.Musia byť z uvareného vajca,aby tam neboli zvyšky ako zo surového.Uvarené aj zabraňuje prenosu chorôb. A hlavne musia byť rozdrvené čo najviac.Ale aj tak mi pomohlo jedine nové hniezdo.Veľa šťastia.

21.3.2013 17:14
milan53

XXX.XXX.224.41

Dobrý deň.Môžte,ako radil Peter opilovať vrchnú časť zobáka.Tiež mi jedna sliepka požierala vajíčka a urobil som dvojhniezdo na znášku vajec.Banka ho predáva za 70 eur,čo sa mi zdalo veľa.Vajíčko po znesení sa skotúľa po šikmom dne mino dosah sliepok.Vy si ich potom čisté pozbierate.Po čase sa sliepka odučila zobať vajcia.Ako mnohý píšu dôležité sú preparáty obsahujúce vápník.Pri väčšom výbehu si sliepky najdú dosť minerálov Prikladám foto znáškového hniezda.S pozdravomM.H..

Přidejte reakci

Přidat smajlík