Dobrý den. Mám dotaz ohledně slepic. Začali rozklovávat vajíčka(zkoušela jsem všechny možné rady, jako např. vyfouknout vajíčko a přidat do něj pepř. Ale vajíčka jim chutnala snad ještě víc). Myslím, že jim chybí vápník. Myslíte, že pomůže zakoupit bílkovinný koncentrát pro domácí drůbež BVK, nebo nějaký jiný doplněk? Pokud máte tyto zkušenosti, prosím o slušné odpověďi. Děkuji
stajnella
napsal(a):
Dobrý den. Mám dotaz ohledně slepic. Začali rozklovávat vajíčka(zkoušela jsem všechny možné rady, jako např. vyfouknout vajíčko a přidat do něj pepř. Ale vajíčka jim chutnala snad ještě víc). Myslím, že jim chybí vápník. Myslíte, že pomůže zakoupit bílkovinný koncentrát pro domácí drůbež BVK, nebo nějaký jiný doplněk? Pokud máte tyto zkušenosti, prosím o slušné odpověďi. Děkuji
Dobrý den, dejte slepicím suché skořápky, zvětralou omítku, vitamíny plastin, nutrimix zkrátka něco v čem je dostatek vápníku na tvorbu skořápky a do vody jim dejte maggi do polívky. Vůbec nevím proč, ale to maggi u mých pipin fungovalo. Nemusíte nutně kupovat bílkovinný koncentrát, ale dejte jim kyselé mléko, nebo jim dělejte kefír z tibetské houby, dočtete se zde v diskuzi. Odpadní maso, drcené kosti nebo jiné krmení s živočišnou bílkovinou. Vejce sbírejte často, ať je zbytečně nelákají v kurníku. Ten zobák se zakrátit bát nemusíte, nebolí je to, ale osobně jsem to zvládla bez zkracování. Měla jsem stejný problém a slípky se rozbíjení vajec odnaučily. Hodně se to děje u mladých kuřic, které zpočátku mívají třeba vajíčka bez skořápky, nebo snesou na hřadu a vejce se pak rozbije. U starších slepic se to odnaučuje hůř. Musíte to řešit rychle, jinak pokud se to holky rychle neodnaučí, nezbyde než ta sekyrka, aby ten zlozvyk neokoukaly další. Taky se holky můžou nudit, takže se jim postarejte o nějakou tu zábavu. Třeba jim rozkrojte řepu, kterou si vyzobou, dejte jim kukuřičné klasy apod. Držím palce.
Dobrý deň.Môžte,ako radil Peter opilovať vrchnú časť zobáka.Tiež mi jedna sliepka požierala vajíčka a urobil som dvojhniezdo na znášku vajec.Banka ho predáva za 70 eur,čo sa mi zdalo veľa.Vajíčko po znesení sa skotúľa po šikmom dne mino dosah sliepok.Vy si ich potom čisté pozbierate.Po čase sa sliepka odučila zobať vajcia.Ako mnohý píšu dôležité sú preparáty obsahujúce vápník.Pri väčšom výbehu si sliepky najdú dosť minerálov Prikladám foto znáškového hniezda.S pozdravomM.H..