Dobrý den, mám problém u jednoho housete (husa labutí) s chůzí děje se to nepavidelně během dne že sedí a potom co se chce zvednou tak nemůže, chytá se zobákem trávy, mává zběsile křídli, aby si pomohla ale nic... a připadá mi že se dostává asi i do křečí.Po určité době cca 3 min. house vstane a odkráčí. houseti je 5 týdnů. nevíte co to je???
kuba66
napsal(a):
Dobrý den, mám problém u jednoho housete (husa labutí) s chůzí děje se to nepavidelně během dne že sedí a potom co se chce zvednou tak nemůže, chytá se zobákem trávy, mává zběsile křídli, aby si pomohla ale nic... a připadá mi že se dostává asi i do křečí.Po určité době cca 3 min. house vstane a odkráčí. houseti je 5 týdnů. nevíte co to je???
Pravděpodobně se jedná o začervení, u housat poměrně běžné, osobně bych co nejdříve podal odčervovací preparát (např.Helmigal). Přesnou příčinu však určí jedině veterinář, třeba se ozve ještě někdo jiný. JendaF
klakier
napsal(a):
nebojte se těch veterinářů, 90% jich stejně raději předepíše prevetivně cokoli aby pomohli. Sbalte to house do krabice, zajeďte na veterionu aby jej veterionář viděl předepíše odřerovavcí přípravek který dáte do vody všem.
Příště si to musím po sobě přečíst :)
Hlístice vlasovka husí (Amidostomum anseris)
Parazituje ve svalnatém žaludku hus, kachen a dalších ptáků. Housata i dospělí ptáci mají při začervení problémy s chůzí. Odčervením se stav rychle zlepší.