Kolik vám sežerou krmiva pro dvě husy a houser přez zimu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2013 21:13
terka.c

XXX.XXX.4.235

Zdravím všechny farmáře, mám letos první chov hus a nemám představu, kolik toho asi tak v zimě sezobou? Mám jim třeba sušit i seno? Nebo jsou jen na obilí? A kolik kg asi tak zkrmíte, než jdou zase na pastvu? chovám české husy bílé spíš pastevním způsobem. Jsem teda trochu zděšená naší váhou v 6 týdnech ( pouhé 3 kila) když tu má chovatel v 9 týdnech 7 kg. Ale jsem úplný začátečník, tak snad to nějak vypiluji. Dávám jím jen pšeničný šrot a brambory a pastva a zbytky z kuchyně. Ale celé dny mají plná krmítka. A taky nevím, kdy začnou jíst celé zrno? smajlík

24.6.2013 21:53
ovecka

XXX.XXX.31.130

Česká husa, která má v dospělosti 5,5kg nemůže mít v 9 týdnech 7kg. Vaše váha je OK. Jenom ty zbytky z kuchyně bych vynechala. Husa je přeci jen největší býložravec z drůbeže.
Přes zimu počítejte orientačně s 200-250g zrní na husu a den. Moje husy třeba seno neberou, jiným ano. Zato pokud je bez sněhu stále se pasou. Je to o zvyku. Jestli jim vaříte brambory, možná do nich usušit kopřivy. Dana

25.6.2013 11:14
terka.c

XXX.XXX.4.235

děkuji za odpověď, já jim suším seno jen takové to se sekačky krátce nařezané, je to samý jetelíček. Budu ho zkoušet namočit, tak uvidíme. Ty zbytky dávám jen jako rostlinného původu, gulášek jim nedávám. Ještě nevíte někdo od kdy přijímají celé zrno? Zkoušela jsem dávat naklíčené, ale zatím ani to nechtějí.smajlík

25.6.2013 21:50
ovecka

XXX.XXX.31.130

Přimíchávejte celé zrno v malém množství už od teď, ať si zvykají. Pravda je, že šrot je vhodnější, lépe jej využijí. Zrno zase déle zasytí - na noc. Dana

26.6.2013 07:17
duvod

XXX.XXX.151.17

Dobrý den.Já jsem jim začal dávat do zrní vodu.Prostě zrní zalijte vodou a uvidíte.Mě takhle začli to obilí v pohodě žrát.

Přidejte reakci

Přidat smajlík