Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2013 10:51
danger

XXX.XXX.248.86

Dobrý den, včera jsme koupili 3 vlašky koroptví na začátku snůšky a chtěl bych se zeptat jak je co nejšetrněji přidat k našim slepicím jsou to ty nosné hybridy hisex brown aby je neklovali. Máte někdo nějakou dobrou radu aby je neklovali. Prosím poraďte zkušení chovatelé. Děkuji

30.8.2013 13:00
runcajz123

XXX.XXX.219.2

mě pomohlo že sem je nastříkal vonavkou a nebo je dal vedle starých aby na sebe koukaly a týden jsem je nechal pak je pustil a bylo to dobrý

30.8.2013 13:47
danger

XXX.XXX.248.86

runcajz123 napsal(a):
mě pomohlo že sem je nastříkal vonavkou a nebo je dal vedle starých aby na sebe koukaly a týden jsem je nechal pak je pustil a bylo to dobrý

To jste je dal jako do nějaké ohrady nebo něčeho vedle těch starých ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2013 14:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

danger napsal(a):

Nejlépe je nechat je v extra výběhu (alespoň týden), aby na sebe staré a nové slepice viděly, ale nemohly na sebe. Jak bylo několikrát probíráno, ptáci obecně nemají téměř vyvinutý čich, takže stříkání voňavkou je "babská rada", u které budou někteří tvrdit, že jim fungovala, ale možná to bylo jinými faktory a ta voňavka byla jen "náhoda". stejně pak budete muset počítat s tím, že si slepice budou utvářet hierarchii v hejnu a klovat do sebe sem tam budou. Také je vhodné dát po sloučení hejna do výběhu více krmítek, aby se pozornost u žrádla rozptýlila.

31.8.2013 10:40
runcajz123

XXX.XXX.219.2

danger napsal(a):

ano do ohrádky s malým kurníčkem na týden

1.9.2013 08:25
2mazutak

XXX.XXX.89.41

nejlepší je dát původní i nové do nového neznámého prostředí aby ani jedny nebyly domácí takhle to dělám já když potřebuju aby byly pohromadě třeba tři kohouti v jednom kurníku zvláště na zimu abych nemusel ve výbězích vyhazovat sníh podle plemen rozděluji až na jaře smajlík

1.9.2013 09:11
tom555

XXX.XXX.18.68

Já jsem je nechal 2 týdny ve zvláštním výběhu a pak když jsem je pustil k sobě tak se stejně trošku praly ale během pár dnů už bylo všechno v pohodě.smajlík

1.9.2013 14:47
phileepegg

XXX.XXX.50.98

runcajz123 napsal(a):

To já je mám vedle sebe- kuřata ve zvláštním výběhu- asi 3 a půl týdne, a občas se stane, že kuřata utečou mezi slepice, i přesto je stále klovají.

1.9.2013 20:40
aljosa11

XXX.XXX.103.206

danger napsal(a):
Dobrý den, včera jsme koupili 3 vlašky koroptví na začátku snůšky a chtěl bych se zeptat jak je co nejšetrněji přidat k našim slepicím jsou to ty nosné hybridy hisex brown aby je neklovali. Máte někdo nějakou dobrou radu aby je neklovali. Prosím poraďte zkušení chovatelé. Děkuji

moje zkušenost - měla jsem od května 7 hisex a pak začátkem července dokoupila 2 lenghorky 20.týdenní a 2 mladé sasexky, mám dost velký výběh 400m2 a stromy a keře a tak jej dala hned dohromady , je fakt že je hisexky honily ale měly se kam schovat tak to probíhalo celkem dobře, do kurníku je nosila až za tmy asi 4 dny a pak tam začaly chodit samy ale šly hned první a seděly v rohu, bez potyček se to neobešlo ale nebylo to tak hrozné stále jim dávám krmení do více míst aby se nazobaly i mladé,ale stejně je odhánějí ,a sem tam zobnou i když už jsou některé větší než hisexky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík