dorm
napsal(a):
jaké myslíš?
německé červené,české červené,nebo měděné červené
žádný rozdíl v chovu není ,stejné jako u bronzovek nebo jiných(brojlerové nevím,nechovám)
špičkové měděné chová přítel Nedělka ml.u Žďáru nad sázavou
Moc děkuji za odpověď, je jedno jaké, ale hlavně červené, uchvátila mně ta barva
Tak Žďár je pro mne dost z ruky....takže si budu muset nechat zajít chuť.
jarda36
napsal(a):
Moc děkuji za odpověď, je jedno jaké, ale hlavně červené, uchvátila mně ta barva
Tak Žďár je pro mne dost z ruky....takže si budu muset nechat zajít chuť.
Tam je ale špička v Čr (poslední časopis chovatel)
Mám je od něj také
Foto z loňska ještě nedospělé
jarda36
napsal(a):
Myslím, že nevzdal, stále pátrám, musím, ale taky koukat trochu své možnosti :)
http://www.kchkp.estranky.cz/clanky/seznam-clenu.html
Zkusil jste zavolat nebo napsat do klubu chovatelů krůt a perliček?
Nejsem si jistá jestli ještě funguje, ale třeba by Vám někdo z nich poradil.
Touto dobou už nejspíš žádné loňské odchovy neseženete, ale mohl byste se domluvit na letošní mladé.
U nás byl minulý víkend chovatel od České Lípy pro krocana (jiného zbarvení) a to jsme skoro u hranic s Rakouskem. My zas byli známým pro kohouty na Chomutovsku....
Zkuste třeba naplánovat rodinný výlet.....
lydie
napsal(a):
http://www.kchkp.estranky.cz/clanky/seznam-clenu.html
Zkusil jste zavolat nebo napsat do klubu chovatelů krůt a perliček?
Nejsem si jistá jestli ještě funguje, ale třeba by Vám někdo z nich poradil.
Touto dobou už nejspíš žádné loňské odchovy neseženete, ale mohl byste se domluvit na letošní mladé.
U nás byl minulý víkend chovatel od České Lípy pro krocana (jiného zbarvení) a to jsme skoro u hranic s Rakouskem. My zas byli známým pro kohouty na Chomutovsku....
Zkuste třeba naplánovat rodinný výlet.....
Děkuji za radu, na stránky se podívám........ohledně těch cest za drůbeží :-D, výlet ano dobrý nápad....pokud máte auto :-D jinak je to z mého pohledu dost drahý špás.
terezakl
napsal(a):
Zdravím Dorme,
mimo krásných krůt máte také krásné slípky . Wyandotky?
taky zdravím
zdr,plymutky novošlechtění.
letos hledáme dalšího blázna,kdo by je choval s normálními problémy co ke šlechtění patří.
Dva jejich chovatelé odešli ,tam kam všichni musíme
Zbyli jsme jen tři na Královohradecku v běhu na dlouhou trať a asi i v celém chovatelském světě..ale když něco fakt chci,ale fakt chci....jak píše lydie, a kdyby je ještě někdo choval,tak si pro kohouta dojdu i pěšky na kraj světa
Vždyď je to krásná zábava
pro radost,krásu,užitek
lydie
napsal(a):
Máte pravdu, chov drůbeže je drahý špás. Když si ještě vyhlédnete málo chované plemeno, nebo zbarvení a navíc to chcete dělat pořádně.... je to o to dražší.
Jenže, když něco fakt, ale fakt chcete.....
to máte naprostou pravdu.....vím to dobře, mám v chovu několik druhů slepic, nějaké perličky a křepelky, takže z hlediska financí moc dobře vím jak náročný koníček to dovede být
dorm
napsal(a):
taky zdravím
letos hledáme dalšího blázna,kdo by je choval s normálními problémy co ke šlechtění patří.
Zbyli jsme jen tři na Královohradecku v běhu na dlouhou trať a asi i v celém chovatelském světě..ale když něco fakt chci,ale fakt chci....jak píše lydie, a kdyby je ještě někdo choval,tak si pro kohouta dojdu i pěšky na kraj světa
pro radost,krásu,užitek
Tak to gratuluji, jsou vážně nádherné Držím palce, ať Vám to šlechtění jde.
Já si asi budu mset ještě počkat a nasbírat zkušenosti, než se do něčeho takového pustím, ale bavilo by mě to...
dorm
napsal(a):
taky zdravím
pro radost,krásu,užitek
Zdravím, a je třeba ocenit Vaši snahu. Z čeho jste vycházel? Tedy stříbrná černě lemovaná vyandotka je zřejmá. Myslím plymutky. Ze stříbrně koroptvích vlnitých?
Držím palec v náročné práci, asi nejvyšším levlu drůbežařiny.
J. Kafka
mysak
napsal(a):
Zdravím, a je třeba ocenit Vaši snahu. Z čeho jste vycházel? Tedy stříbrná černě lemovaná vyandotka je zřejmá. Myslím plymutky. Ze stříbrně koroptvích vlnitých?
Držím palec v náročné práci, asi nejvyšším levlu drůbežařiny.
J. Kafka
zdravím
jen plymutka koroptví vlnitá proto ty tmavší ocasy u slepiček,ale wyandotka byla stř.čer.lem
přiléváme jen plym.kvůli typu a krvi na jaře už čím dál víc brakujeme třeba jen na 1-2 nebo 1-3
..no ještě pár let a snad se bude zřídka neco vyštěpovat a trochu se to ustálí
Není kam spěchat,,Prahu taky nepostavili za týden a dráha na jednom šroubu nestojí