Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2014 20:42
prokopova

XXX.XXX.174.242

V létě 2013 jsem koupilla čtyři kuřice. Po šesti týdnech začaly nést a dosud nesou tři až čtyři vejce denně, jen vyjímečně jsou tam dvě. Všechna vejce byla zatím menší, hnědá, s pevnou skořápkou. Teď k té záhadě. Poslední dva týdny se tam objeví vejce, které je o třetinu větší než ostatní a má světle okrovou barvu, není úplně bílé, ale ve srovnání s ostatními prostě úplně světlé. Chuťově jsou dobré jako ostatní, ale najednou má jedna slepice úplně jiná vejce. Jak je to možné? Základní žrádlo mají stejné, ale pak na zahradě si klovají každá co chce.

1.3.2014 00:25
asitakhle

XXX.XXX.18.191

Asi ji pojímá pštros.
U hybridek člověk nikdy neví s čím byli vykříženy.

1.3.2014 08:08
zbosace

XXX.XXX.13.23

Pravdepodobne tie vajcia majú o trochu tenšou škrupinu. Čiže väčšie vajce, väčšia plocha na pokrytie pigmentom- svetlejsia výsledná farba. Sliepka v druhom roku života znáša vecsie vajcia ako v prvom znaskovom cykle. Pokiaľ nebudú vajcia dvojzltkove je všetko v poriadku. Keďže môžete očakávať tento jav u všetkých nosnic treba zvýšiť v KD množstvo využiteľného Ca. Drvene škrupiny, kŕmne vapno, Plastin a občas AD3.

3.3.2014 20:12
prokopova

XXX.XXX.174.242

Ano, máte pravdu. Větší vejce, ale živiny stejné. Žloutek je jeden,velký, bílek pevný, ale okolo jakoby voda. Prostě ten bílek není dodělaný. Jak jste psal/a, že mám zvýšit množství vápníku, tak jsem si říkala, že to je blbost, vždyť jim dávám dvakrát týdně hrst rozdrcených skořápek. Ale podívala jsem se pořádně na obal s vitamínama (dávám NUTRIMIX) a zjistila jsem, že jim dávám místo dvakrát týdně velkou lžíci, jen malou lžičku. Tak to se možná teď projevilo. Ale stejně je divné, že to má takhle jen jedna.

3.3.2014 22:03
zbosace

XXX.XXX.11.9

Slepacie vajce a vlastne každé vajce obsahuje bielok s hustou a riedkou konzistenciou. Ono by sa to časom malo upravit.

4.3.2014 18:39
prokopova

XXX.XXX.174.242

Moc Vám děkuji za odpověď. Já možná za vším vidím problém a zbytečně všechno řeším. Ale když mě to nedá. Když je něco jinak, tak chci vědět proč. A když jsem četla, že slepice mají období, kdy se přepeřují a v té době nenesou, a pak sice mají věší vejce ale ne každý den, tak mi to není jasné. Ty moje slepičky se ještě nepřepeřovaly! Chtěla bych, aby si od toho nesení odpočinuly, ale to jim nemám dávat žrádlo? To je mě zas blbý. Tak nevím.....

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2014 20:06

prokopova napsal(a):
Moc Vám děkuji za odpověď. Já možná za vším vidím problém a zbytečně všechno řeším. Ale když mě to nedá. Když je něco jinak, tak chci vědět proč. A když jsem četla, že slepice mají období, kdy se přepeřují a v té době nenesou, a pak sice mají věší vejce ale ne každý den, tak mi to není jasné. Ty moje slepičky se ještě nepřepeřovaly! Chtěla bych, aby si od toho nesení odpočinuly, ale to jim nemám dávat žrádlo? To je mě zas blbý. Tak nevím.....

Ony zacnou bez Vas, nechejte to na prirode s tim preperovanim. Navic jsou-li lonske, tak nemusi preperovat vubec. Mlade slepice vetsinou nepreperuji.

5.3.2014 20:38
prokopova

XXX.XXX.174.242

Tak jo, jak radí FRUFRU, nebudu to řešit. Ať si snášejí jak chtějí. Chudinky...Ale třeba to mají tak od přírody dané a nic jim to nedělá. A díky za rady!!

5.3.2014 20:48

prokopova napsal(a):
Tak jo, jak radí FRUFRU, nebudu to řešit. Ať si snášejí jak chtějí. Chudinky...Ale třeba to mají tak od přírody dané a nic jim to nedělá. A díky za rady!!

Dneska mate clanek o preperovani tady na faune.

Přidejte reakci

Přidat smajlík