- tak jsem prolezl co se dalo a...
- vychází to na nějakých 2000 Kč /65 + rošt 10 €/
pokud Vám nevadí, že není automatická /ani otáčení ani vlhčení/ - tak za ty peníze bych do toho šel!
- musíte ohlídat okolní teplotu přibližně /18-22 st C/
- vyrábí to za Bratislavou u Maď. hranic / a zdá se, že jde o slušného prodejce/.
- pokud chcete dobrý, spolehlivý, odzkoušený výrobek s perf. servisem /musíte přitlačit, jak jsem doporučil nahoře/!
- ale to pak nemá s chovatelstvím nic společného - dáte tam vejce a za 21 dní jdete pro kuřata
B.
chov.
napsal(a):
od tohto predajcu ju mám aj ja :) veľmi myli pán rozprával som sa sním asi pol hodinu a ten čo ju bral tiež predo mnou asi takú istú dobu . a to bolo na burze kde sa okolo tých liahni motalo dosť ludí ale aj tak si našiel čas a povysvetľoval mi všetko čo som sa pýtal okolo liahňe :) v blizkej dobe ju naložím a uvidím čo sa vyliahne budem liahnuť prvý krát tak vela od toho nečakám :) ale časom sa do toho dúfam dostanem
varšava
napsal(a):
ale proč musite mit v misnosti tak vysokou teplotu ja vic jak 16 až 17 nemam a je to v pohodě
- ano /jde přibližně o pokojovou teplotu - máte určitě pravdu/!
- je to hlavně myšleno tak, aby někdo nyní nedal líheň do sklepa, na chodbu či někde kde se netopí!!
- já to řešil na chalupě, kde zatím netopím tak, že do staré /vykuchané/ položené lednice jsem líheň uložil a místo dveří jsem položil pexi. To přivírám, či otvírám tak, aby tam bylo tak asi 17-19 st a líheň si to sama vytápí!
- a hned vedle je druhá lednice, kam se kuřátka jen přehodí /prostě dozrávárna /
ja mel pujcenou tu zlutou .. asi lonsky model :)
a po pravde, tri lihnuti, cca 80 procent OK (cca 25 kuratek v pohode), zbytek neoplozena vejce .. (prvni vejce krepelek).
nalit vodu, zapnout, nechat ohrat .., kouknout na teplotu, pripadne ji lehce upravit .. a jen chodit obracet vejce ..
Mel jsem v to v lete v kotelne, kde je bezne chladneji (skala + beton) a v pohode.
jen jeste doporucim nejaky zalozni zdroj, pokud chcete lihnout neco drazsiho
Me takhle jeden set v lihni zabil lonsky vypadek elektriny, po tech letnich bourkach, bohuzel na berounsku to bylo na dele, takze lihen zabalena, ale aby mohla vetrat + dva zalozni zdroje k PC (UPSky) a i kdyz lihen ma do 50W spotrebu, proste 24h jsem nedokazal to zahrivat .., teplota klesla a ja za par dni zabijel kuratka s pokroucenejma nohama. Sice slo jen o blby krepelky cinsky, ale ten pocit byl blbej. Za to samo nemuze lihen, ale priroda :) Vetru desti fakt neporucime.
No takze jsem nasel spolehlivou metodu a to sedici slepicku, ta se jentak nevypne :) A lihen sice mam svoji stavenou, ale jako zalozni, kdyby treba slepicka slezla, i kdyz ted podruhe sedel i kohout .