Dobrý den mám hybridní kvočnu a ve čtvrtek se jí mají líhnout první kuřata.Dnes ale rozbila již druhé vejce a některá jsou dost znečištěná.Když rozbila to první vejce tak ta ostatní špinavá nebyla.Ihned jak jsem zjistil že kvočna vejce rozbila tak jsem ji vyměnil podestýlku.Je nějaký způsob jak ty vejce očistit???někde jsem totiž četl,že když se to vejce očistí tak že se kuře nevylíhne.A vylíhnou se nějaké vůbec když jsou tak špinavá????
Uživatel s deaktivovaným účtem

tom555
napsal(a):
Dobrý den mám hybridní kvočnu a ve čtvrtek se jí mají líhnout první kuřata.Dnes ale rozbila již druhé vejce a některá jsou dost znečištěná.Když rozbila to první vejce tak ta ostatní špinavá nebyla.Ihned jak jsem zjistil že kvočna vejce rozbila tak jsem ji vyměnil podestýlku.Je nějaký způsob jak ty vejce očistit???někde jsem totiž četl,že když se to vejce očistí tak že se kuře nevylíhne.A vylíhnou se nějaké vůbec když jsou tak špinavá????
Zkuste manualne (nehtem) oskrabat, me se stalo, ze se kvocna po tydnu sezeni vykalela do hnizda, vejce spinava hrozne, ocistil jsem trochu navlhcenym ubrouskem a nehtem a vylihlo se vse.
bude asi problém co poradím časově a pokud přípravek nevlastníte.
dobrá je desinfekce brinsea a malá houbička s tou drsnější stranou.
naředit 1:100 v malém množství jen na několikrát navlhčení houbičky
desinfekci zahřát víc jak vejce ale né víc jak 39st. to je cca 38 st.a vejce opatrně drsnou stranou houbičky očistit.
Ale jak píšu pokud nevlastníte umělou líheň tak desin.asi také nevlastníte.a objednání je tak do tří čtyř dnů a to je pozdě
možná poptat kolegů chovatelů jestli nevlastní des.brinsea
Pokud je vejce znečištěno trusem a ostatními rozbit.vejci je vše v pořádku jen zdánlivě,hrozí nakažení kuřat salmoškou a ostatními nemocemi,které se projeví později na růstu a zdraví kuřat
možná někdo doporučí běžnější přípravek a jinou zkušenost