Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2014 19:54
matysatkoo

XXX.XXX.107.81

dobrý den mohu se zeptat čím krmíte křepelky od prvního dne mám krmivo k1 pro kuřata ale nevím jestli to je i pro křepelky?

23.4.2014 07:14
bara001

XXX.XXX.40.135

matysatkoo napsal(a):
dobrý den mohu se zeptat čím krmíte křepelky od prvního dne mám krmivo k1 pro kuřata ale nevím jestli to je i pro křepelky?

křepelky jsou na výživu v prvních dnech hodně náročné, já chovám brojlerové křepelky a prvních 10-14 dní krmím BR1 pak přejdu na směs Křepelka UNi od Energysu a pak už krmím směsí šrotů pšenice, luskovin trochu vápenného gritu nebo krmného vápence a vitamínů Nutrimix podle užitkovosti. Pokud máte nosné křepelky tak pro nosnice. Takže se domnívám, že by vašim křepelkám K1 mohla vyhovovat. Mám i negativní zkušenost, při prvním odchovu jsme použili vlastní směs, namíchnou podle receptury i s vitamíny a ve 3. týdnu začaly křepelky hynout. Podle jiných chovatelů, to bylo výživou a asi to tak skutečně bylo. Po té, co jsme přešli na BR1 bylo po problému.

23.4.2014 14:24
maxmilien

XXX.XXX.179.228

Máme stejnou zkušenost - krmit směsí Br1 nebo kuře mini, křepelky jsou na obsah živin velmi háklivé. Poprvé jsem dala na rady jiných typu strouhanka, šrot, vejce, tvaroh a z 50ks přežili jen 2.

24.4.2014 13:57
veraboskova

XXX.XXX.174.225

Od prvního dne krmím směsí Uni od Energysu. Ale předtím je rozemelu na jemno na mlýnku. Křepelky takhle krmené mi začaly snášet šestý týden.

Přidejte reakci

Přidat smajlík