Husata nestiahnuty zltok prosim

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2014 22:15
kikobajla

XXX.XXX.82.121

dobry vecer vedel by mi niekto poradit prosim vas mal som husata v liahni a skoro ani jedno nemalo stiahnuty zltok a zadusili sa vo vajci dokonca sa anu nenakluvali niektore z 30 vajicok sa mi podarilo zachranit iba 5 husat kde som spravil chsmajlíkybu ???

6.5.2014 14:24
ovecka

XXX.XXX.171.70

Podívejte se na moderku -,, neviliahnute". Dana

6.5.2014 21:09
kikobajla

XXX.XXX.82.121

som to cital ale pisete vacsinou o uduseni alebo pricinou malej vlhkosti a to je samozrejmost ze ked je mala vlhkost ze sa nezacnu kluvat ale stale som sa nedozvedel preco nemaju stiahnute zltky apripadaju mi ako nevyvinute niektore sa nakluju ale uz na 30 den ostatne co sa nesmajlíknakluvali zahinuly

6.5.2014 22:01
ovecka

XXX.XXX.31.130

Nevtáhnutý žloutek a pozdní klubání - nízká teplota v líhni. Housata vyčerpají zásobu energie na zvýšení tělesné teploty a už jim nezbude na dokončení zdárného vývoje a vyklubání. Dana

7.5.2014 11:03
honzapm

XXX.XXX.29.18

Dano, obdivuji vaši trpělivost a věcnost. smajlík

7.5.2014 12:43
ovecka

XXX.XXX.31.130

honzapm napsal(a):
Dano, obdivuji vaši trpělivost a věcnost. smajlík

Život a povolání (nebo ,,diagnoza") učitelky vás naučí. Zlaté slepice, kachny a husy. Není lepší relaxace. smajlík Dana

7.5.2014 15:57
začátek

XXX.XXX.3.94

ovecka napsal(a):
Život a povolání (nebo ,,diagnoza") učitelky vás naučí. Zlaté slepice, kachny a husy. Není lepší relaxace. smajlík Dana

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

7.5.2014 21:31
kikobajla

XXX.XXX.215.157

dakujem za snahu a zaroven aj radu liahol som pri teplote 38.2 myslite ze mam este stale zvysmajlíksovst???

7.5.2014 23:00
ovecka

XXX.XXX.31.130

Pokud máte naprostou jistotu, že teplota je opravdu taková, jak říkáte (ověřená kalibrovaným teploměrem), tak teplotu určitě nezvyšovat a je potřeba hledat příčinu jinde. Vlhkost, krmení rodičovského hejna...Změna typu líhně? Dana

7.5.2014 23:36
beginner

XXX.XXX.244.10

kikobajla napsal(a):
dobry vecer vedel by mi niekto poradit prosim vas mal som husata v liahni a skoro ani jedno nemalo stiahnuty zltok a zadusili sa vo vajci dokonca sa anu nenakluvali niektore z 30 vajicok sa mi podarilo zachranit iba 5 husat kde som spravil chsmajlíkybu ???

Třeba vám tento popis v odkazu pomůže chybu najít:

http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u=http://www.backyardchickens.com/t/491013/goose-incubation-hatching-guide-completed&prev=/search%3Fq%3Dhatching%2Bgoose%2Btemperature%26biw%3D1696%26bih%3D841

8.5.2014 06:59
kikobajla

XXX.XXX.215.157

dakujem vrlmi pekne beginner urcite to dnes cele pestudujem lebo uz som zufaly aby sa my z 70 vajicok vyliahli 4 husatasmajlík

8.5.2014 09:27
ovecka

XXX.XXX.31.130

Pro beginner:
Velmi poučný článek. Hned jsem si jej stáhla a uložila. Musím si jej přečíst několikrát. ale asi v mých podmínkách neuskutečnitelné, je to tak vzít si ,,mateřskou dovolenou" na líhnutí husí.
Velmi poučné je to na začátku, kdy má teploměry, které jsou zkalibrované a před každou líhňařskou sezonou líheň přeměří. Pak má naprostou jistotu, že teplota v líhni je tak, jak má být.
Také je na začátku uvedena teplota pro líhnutí husí - 37,3°C. Tak to je ještě níž, než používám já. A tady hodně chovatelů razí teploty 37,8-38 jako pro slepice smajlík. Navíc je to i v návodech do líhní. Někde asi,, udělali soudruzi z NDR chybu". smajlík Dana

8.5.2014 11:06
beginner

XXX.XXX.244.10

ovecka napsal(a):
Pro beginner:
Velmi poučný článek. Hned jsem si jej stáhla a uložila. Musím si jej přečíst několikrát. ale asi v mých podmínkách neuskutečnitelné, je to tak vzít si ,,mateřskou dovolenou" na líhnutí husí.
Velmi poučné je to na začátku, kdy má teploměry, které jsou zkalibrované a před každou líhňařskou sezonou líheň přeměří. Pak má naprostou jistotu, že teplota v líhni je tak, jak má být.
Také je na začátku uvedena teplota pro líhnutí husí - 37,3°C. Tak to je ještě níž, než používám já. A tady hodně chovatelů razí teploty 37,8-38 jako pro slepice smajlík. Navíc je to i v návodech do líhní. Někde asi,, udělali soudruzi z NDR chybu". smajlík Dana

U teplot je problém, že jsou všeobecné a každý napíše jenom tu teplotu a nic k tomu. Například teplota 37.3°C, nastavená v plně automatické líhni Rcom na 20 vajec, může být dostatečná, protože líheň je malá a skutečně je vejce celé prohřáté na 37.3°C. V patrové líhni tak nízká teplota může být úplné fiasko, to samé v líhni z Makra a určitě v plno dalších líhních. Skutečně je potřeba stále měřit teplotu v úrovni zárodku a neřídit se pouze někde napsanou teplotou. Dokonce jsem zjistila, že i naměřená teplota vzduchu v úrovni zárodku nemusí odpovídat teplotě skořápky a teprve teplota skořápky v místě kde se nachází zárodek, je teplota, kterou cítí zárodek.
Naštěstí mají doporučené inkubační teploty dost velký rozptyl a pokud se alespoň trochu trefíme a líheň nebude moc chladná nebo přehřátá, tak většinou se líhnutí povede smajlík
V článku je hezky popsáno co se děje ve vejci a také vlhkost je dobře popsaná. Myslím,že to pomůže lidem, kteří mají v líhni vysokou vlhkost a ještě k tomu kropí nebo pomáhají brzy, někdy už ve chvíli kdy je žloutkový váček nezatažený.

8.5.2014 12:59
brondous

XXX.XXX.213.98

ovecka napsal(a):
Pro beginner:

Měl bych na paní Danu jako na zkušenou chovatelku hus dotaz.Kolik zvládne husa housat opatřit?
Abych řekl pravdu líhnutí i vloni i letos se mi daří.vše co bylo oplodněné vylezlo a to jsem teď líhnul kruty,kachny,husy dohromady.takže super.Vloni odchováno vše bez jediného ubytku letos bylo špatně,jak jsem psal již jinde padlo 6 hus a 5 kachen,veterinář u nás tomu nerozumí,nasadil jsem sulfacox T(neměli ale prujem),celé tři dny jsem topil a již snad Ok,dnes jsem je již na chvíly (pauza mezi lečbou) pustil na pastvu .Ale teď k věci.
Vloni jsem pořídil na sezonu dvě zřejmě brojlerové husy,první snuška 9 vajec líheň a druhá snuška 8 vajec,nechal jsem odsedět husu samotnou vše Ok.na podzim jsem k nim přidal Landenku,bylo mi ji líto sousedi ji měli dva roky zavřenou s houserem v ohradě 2x2 a divily se že neměli odchov.Vzal jsem je od nich housera jsem dal pryč a hosu napároval. letos mám již od nich 21 housat starších dnes se vykulilo 22 housat, 8 vajec v líhni od 18 a 4 ve špajzu. Od 15.4 mi landenka zasedla a i když nemá pod sebou podkladek sedí jak přibytá(pouze bílá k ni obden přinese vejce které seberu),je hrozně hodná a nekofliktní tak jsem ji chtě dopřát toho mateřského citu,sobě ulehčit práci a dnes pod křídlo šoupnul 8 housat a výborně je vzala a schovala pod křídlo MUŽU JI ZKUST DÁT VŠECH 22 HOUSAT-to asi ne to by nedala co?
Jen k tomu líhnutí,husy a kachny mám na volno na zahradě s rybníčkem cca 15 000m2,krmnou dávku neřeším vůbec,pouze občas přidám trochu roboranu,pšenice ječmen,brambory,na noc zavírám. vejce jsem měl neoplodněné pouze jedno jediné.Vejce jsem skladoval v chladu a vlhčejším prostředí i 30 dnů,měl jsem pouze jednu stolní líheň a vzhledem že mám ještě dvě kachny k pižmovkám na mulardy)tam je ovšem oplozenost cca 80%),a koupil jsem 12 krutich vajec,tak nestačila.Před měsícem jsem koupil makro líheň ve které jsem měl vějce(pokud umožňoval ventilátor) ve dvou vrstvách,kombinoval s moji starou stolní(přirozeny oběh a topný kabel) a vše mám venku,pouze byl mazec sledovat která jsou již blíže k vyklubání a dávat je ze dvou vrstev do líhně kde se to jen pomalu uvlňovalo. Na deseti dnech jsem chladil vejce(pouze husí) měl jsem dohromady se staršími nechtěně od osmi večer do osmi ráno v 15- stupních a fousata jsou dnes 30tý den venku všechny.

8.5.2014 22:01
ovecka

XXX.XXX.31.130

Děkuji za důvěru, ale nepovažuji se za zkušenou chovatelku hus. Ale za mne 22 housat je opravdu hodně i na landeskou husu. První týden to možná zvládne , ale druhý a třetí bych ji podpořila keramickou žárovkou. Pokusila bych se vymyslet ustájení ve větší bedně a na noc ji zavírala a přitápěla žárovkou. Keramickou proto, že nevydává světlo, ale jen teplo a může být umístěna níž. Světelnou je husa schopna zobákem rozbít a ublížit si. V každém případě bude odchov s husou lepší než bez. Moje zkušenost: nepouštět housata do 3 týdnů na pastvu a krmit kompletní směsí s přídavkem kopřiv. Po týdnu a po 2. týdnu dotovat AD3E vitamíny přímo do zobáku. Po 14 dnech po vypuštění na pastvu odčervit Helmigalem tabl.. Držím palce a přeji pěkná housátka. Dana

8.5.2014 22:40
brondous

XXX.XXX.213.98

ovecka napsal(a):
Děkuji za důvěru, ale nepovažuji se za zkušenou chovatelku hus. Ale za mne 22 housat je opravdu hodně i na landeskou husu. První týden to možná zvládne , ale druhý a třetí bych ji podpořila keramickou žárovkou. Pokusila bych se vymyslet ustájení ve větší bedně a na noc ji zavírala a přitápěla žárovkou. Keramickou proto, že nevydává světlo, ale jen teplo a může být umístěna níž. Světelnou je husa schopna zobákem rozbít a ublížit si. V každém případě bude odchov s husou lepší než bez. Moje zkušenost: nepouštět housata do 3 týdnů na pastvu a krmit kompletní směsí s přídavkem kopřiv. Po týdnu a po 2. týdnu dotovat AD3E vitamíny přímo do zobáku. Po 14 dnech po vypuštění na pastvu odčervit Helmigalem tabl.. Držím palce a přeji pěkná housátka. Dana

Děkuji,jde o to zda mám dát pouze 10 a 12 bokem ale pod husou to bude při jedné práci.Ty vitamíny je někaký komplex s timto názvem nebo každý zvlášť?Co se týče žárovek používám pouze keramické,s pletivem okolo-housatka jak rostli si pálily hlavy.

10.5.2014 12:32
honzapm

XXX.XXX.29.18

Osobně bych dal k huse všechna housata, do chlívku k nim vyhřívací desku na podlahu.
Dělali jsme to tak s pižmovkami, pokud byl nadbytek káčat.
Kachna si buďto sedla poblíž desky a co obsedla, to obsedla, zbytek si sedl na tu desku,
popř. si vlezla přímo na tu desku a více roztáhla křídla (nemusela hřát tolik, deska jí pomáhala)
a v tom případě většinou obsedla vše nebo tedy něco koukalo).
Ona to káčata po čase už sama "zabalí" a než se přestrkovat, kdo bude pod matkou
a kdo na desce, tak ta moudřejší se sama uvelebila na desku a měla klídek.
Kachna je sice pod sebe evidentně volala a ráda by si je "přivlastnila", byla i trochu nervozní,
ale dopadlo to vždy úspěšně. Po týdnu už kachňata spíše preferovala desku.
Asi větší komfort, prostor i lepší dýchání atd., než pod matkou.
Většinou na desce byli kačírci, kačenky pod matkou.
A jak říkáte - je to při jedné práci a bez starostí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík