Čím vykrmit krůty, kachny, husy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2014 21:00
mesič

XXX.XXX.174.1

Dobrý den,
ač se chovu této drůbeže věnuji již 3tí rok, ráda bych se dozvěděla Vaše rady, čím výše zmiňovanou drůbež vykrmujete?
I když nejsou krůty společně s ostatními, chystám jim stejnou směsku. (koupeno v Přerově před cca měsícem) Toto je množství pro 6 kačen, 2 husy, 2 krůty, není toho málo?
2x denně:
5 rohlíků a kus chleba namočený, cca půl litru šrotu (míchaný kukuřičný, pšeničný a ječmenný), někdy vařené vejce, párkrát jsem přidala vařené těstoviny. Do toho míchám koš zeleného (tráva, pampelišky, kopřivy). Zelené dávám ještě husám zvlášť. V poslední době přidávám pár hrstí celé pšenice a kukuřice.
Jde mi o to, že přítel někde četl, že brambory nejsou pro drůbež vhodné a navíc, že se po nich nepřibývá, že je to zelenina.... To mi přijde jako kravina, tak by mě zajímal Váš názor.
Plánuji ještě přidávat - až bude - řepu, cuketu a právě ty brambory.
Čím ještě přilepšujete drůbeži na výkrm Vy?
Ještě doplním, že granule nechci, děkuji

29.5.2014 06:32
ovecka

XXX.XXX.31.130

Pro výkrm 10ks drůbeže je minimální dávka 1,5-2 kg obilovin denně. To je 60% krmné dávky. Zbytek může být tvořen dalšími přísadami. Brambory max. 10%, zelené krmení taktéž 10%. 20% bílkovinná krmiva. To je jen tak v kostce. Někde ve starších diskuzích se to řešilo a jsou přesné poměry. Já vykrmuji směsí plus celé zrno v poměru 1:1 celý den a noc v krmítku dle libosti a pastva neomezeně. 10 husám dávám cca 2 kg výše uvedené směsi. 10 kachnám 8 týdnů - 1,5 kg, nad 8 týdnů 2kg. Opět zase neomezená pastva. Dana

29.5.2014 19:57
mesič

XXX.XXX.174.1

děkuji moc! co mám počítat za bílkovinné krmení? Napadá mě vejce a maso, ale to dáváme v malé!! míře jen slepicím (jako zpestření) jen kuřecí, případně šunku. Jinak mě nic nenapadá. A dáváte i slunečnici?

29.5.2014 20:14
ovecka

XXX.XXX.31.130

Bílkovinné krmivo jsou luštěniny - hrách, peluška, soja. Slunečnice je dobrý v malé míře při růstu nového peří - barva a lesk a při přípravě na výstavní sezonu. Jinak ji přidávám v největších mrazech - energie. Psala jsem, že krmím jako základ směs.Přidávám slepicím převážně pšenici, kachnám ječmen a husám oves. Neřeším tedy moc složení, doplňuji pouze část vitamínů a minerálů Nutrimixem a u nosnic skořápkami. Chodím do práce, drůbeže mám docela dost a tak se snažím zkrátit přípravu krmení na minimum s co nejlepším výsledným efektem. Míchat něco s brambory, namáčet pečivo a sekat trávu, a ve výsledku nevyvážená dávka a horší přírůstky, náchylnost k průjmům...smajlík Tato experimentální období mám již za sebou. smajlík Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík