Dobrý večer, o huskach som toho prečítala stráááášne veľa. Totižto, na jar som si kúpila 4 Landeske husi. Jedna sa mi utopila (moja chyba, bola najmenšia a všetky vhupli do zapustenej vane kde sa kúpu kačenky a chceli sa okúpať. A keďže nevedeli vyliezť, od námahy sa utopila. Od vtedy sú tam tehly na pohodlné vystupovanie z kúpela) takže zostali tri. Najprv som chcela že vychovám a klofneme, ale nakoniec sa situácia otočila a klofneme len jednu, pretože má geneticky vyvrátené krídla a dve si chcem nechať. Zhodou okolností je to jeden gunár a jedna húska. Gustáv a Hima. Už majú mená takže s určitosťou viem že na pekáč sa nedostanú. :-D Gusto je taký miláčik môj a Hima zase dcériná. No a keďže sú u nás nastálo, chceli by sme im postaviť aj ubytko, ale nikde na internete dačo pre husi som nenašla. Poprosila by som Vás chovateľov ktorý sa venujete húskam, v čom ich máte ubytované vy? Ja viem že husi sú mrazuvzdorné, ale predsa len, nechcela by som aby si hniezdo robila dakde inde. Budem vďačná za rady, poprípade fotky vašich husiarní.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Uživatel s deaktivovaným účtem

A nebo tady:
http://www.hajany.com/clanky/zvirata/ceska-husa.html