Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.170

Naprosto laický dotaz, za jak dlouho (jak staré kuře) je na zabití? Chované v drůbežárně a chované normálně "po venkovsku" na dvorku?

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 14:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.142

nelze srovnávat,koupené a doma vykrmené kuře,rozdílná chut,doma je tužší,tmavší maso.zabíjel jsem ,aby po vyvrhnutí měly -+kilo,od stář4-5 měsíců ,kohouti vlašek a faverolek.Doma to nikdo nechce jíst.jsou strašně rozezraný a zmlsaný,raději kupovaný.Mám tam ještě 10 kohoutů a nevím co s nima.smajlík

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 14:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155

Kuře ve velkovýkrmu dosáhne jateční váhy za 28-34 dní, záleží na použité technologii krmení. Aspoň si můžete představit, co se do nich cpe za sajrajty, když vyrostou takhle rychle. Doma krmená brojlerová kuřata jsem zabíjela asi ve 4 měsících, měla váhu mezi 2-3kg

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 15:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Běžně každoročně porážím všechny mladé kohouty ve věku cca 5 měsíců, a je to rozdíl jako kupovaný knedlík a doma dělaný. Myslím ten kupovaný, jak na něj nalejete šťávu a on se rozpustí, doma dělaný je tužší, má vlastní chuť a je to dobré i suché vystydlé. A stejně je to s domácí drůbeží. Z kohoutů jsou výborní hempšíři, nemají žádná velká stehna, ale je to chutné, pevné a tmavé maso, oproti výkrmovým kuřatům se musí kousat.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 17:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.106

Z tými 28 dňami ste to podla mňa prehnali. Aký hybrid dosahuje tieto parametre?

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 17:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.219

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Z tými 28 dňami ste to podla mňa prehnali. Aký hybrid dosahuje tieto parametre?

dnes téměř každý

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 18:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

To mi připomíná....na vedlejším vláknu se rozebírá cena drůbeže. Mladý kohoutek na červeném víně je kulinářský zážitek. Z kupovaného kuřete je to stále jen kuře macerované ve víně. Když vidím na trhu prodávat mladého kohouta za 100 Kč a musím si ho zabít oškubat atd. vím, že ti vietnamci co to kupují vědí co činí. Protože chuť JE OPRAVDU NESROVNATELNÁ. Ale pokud někdo musí nakrmit hladovou rodinu, pak kuře za 49,90 je samozřejmě o něčem jiném. Vlastně musím říct, že jsem to také kupovala a pochutnávala si. Ale co konzumuji pouze drůbež vyrostlou na mém dvorku, tak se nemohu smířit s myšlenkou, že koupím kuře v obchodě. Ale to už je trochu mimo debatu. Regina

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Z tými 28 dňami ste to podla mňa prehnali. Aký hybrid dosahuje tieto parametre?

nevím, co je to za hybrida, ale tuto informaci mám přímo z výkrmny. Jetště celkem nedávno se "vyskladňovala" drůbež stará 26 dní,, teď je to myslím 32 nebo 34 dní. Když porovnáte velikost domácho kuřete starého měsíc a té obludky, co lze koupit v marketu, přechází mě na kupované kuře veškerá chuť.Přesto se najdou lidi, kterým domácí kuřata nechutnají, protože mají tuhé maso, déle se pečou a musí se žvýkatsmajlík.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.149

Přesně tak všichni jsou zvyklí, že koupené kuře je měkké brzo pečené. Ale takový kouhout vlašky pečený nadivoko se ničemu nevyrovná. Každý rok jich mám dost a každý si myslí, že máme stále bažanty. Jinak to samé bylo s kachnami. Než jsem vysvětlil doma, že koupená kachna je rychle vykrmený hybrid oproti naše pižmovky (jsou krmený déle a jen se pasou a trochu zrní takže se budou péct déle) dalo to dost práce. Ale dneska už bych neměnil. Je sice tužší, ale chutnější. A hlavně nemusím mít strach jako mi říkala známá, že pekla v neděli k obědu kachnu a z dvoukilové kachny se s bídou naobědvaly a to jsou jen tři. Tak se ta kachna spekla.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kuře ve velkovýkrmu dosáhne jateční váhy za 28-34 dní, záleží na použité technologii krmení. Aspoň si můžete představit, co se do nich cpe za sajrajty, když vyrostou takhle rychle. Doma krmená brojlerová kuřata jsem zabíjela asi ve 4 měsících, měla váhu mezi 2-3kg

Kdo to kdy viděl aby kuřata byla za 28 dní smajlíksmajlík to je nemožné smajlík
v této době maji kuřata ještě směs BR2 a ta obsahuje antikoxidiostatika a ty nesmí být v mase po poražce
nejbližší termin poraženi je od věku 36 dní kdy kuřata předtím mají směs BR 3 smajlíksmajlík minimálně 6 dní a navíc dokažete si ty kuřata představit jak jejich hmotnost je pouhých 1400 gramů což se nevypláci davat na jatka tak brzo a ani to nejde smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 21:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
nevím, co je to za hybrida, ale tuto informaci mám přímo z výkrmny. Jetště celkem nedávno se "vyskladňovala" drůbež stará 26 dní,, teď je to myslím 32 nebo 34 dní. Když porovnáte velikost domácho kuřete starého měsíc a té obludky, co lze koupit v marketu, přechází mě na kupované kuře veškerá chuť.Přesto se najdou lidi, kterým domácí kuřata nechutnají, protože mají tuhé maso, déle se pečou a musí se žvýkatsmajlík.

Mohla byste uvest kde to tak dělají smajlík
na tento podnik bych poslal veterinu + hygienu to není normalní kdy tedy dávaji ty směsi jak maji jít po sobě
BR1 do 14 dní věku BR 2 do 28 dni věku +- 2 dny spíš + 2 dny a Br 3 minimalně 5 dní před porážkou
a to mi dohromady dáva 35 a to ještě někteří nechcou dát nebot ekonomika chovu klesá to je absolutně nerentabilnísmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Prosím pěkně, jak děláte kohoutka na víně? A jak na divoko? Máme letos poprvé domácí kohoutky - 5 měsíců - rodajlenky - a rádi bychom zkusili něco jiného než kohouta na paprice a v polévce. Dá se kohoutek péct? A když tak, jak dlouho a při jaké teplotě, aby se přece jen dal rozžvýkat? Děkuji E.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 21:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.219

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mohla byste uvest kde to tak dělají smajlík
na tento podnik bych poslal veterinu + hygienu to není normalní kdy tedy dávaji ty směsi jak maji jít po sobě
BR1 do 14 dní věku BR 2 do 28 dni věku +- 2 dny spíš + 2 dny a Br 3 minimalně 5 dní před porážkou
a to mi dohromady dáva 35 a to ještě někteří nechcou dát nebot ekonomika chovu klesá to je absolutně nerentabilnísmajlíksmajlík

Jo, bejvávalo, bejvávalo.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 22:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mohla byste uvest kde to tak dělají smajlík
na tento podnik bych poslal veterinu + hygienu to není normalní kdy tedy dávaji ty směsi jak maji jít po sobě
BR1 do 14 dní věku BR 2 do 28 dni věku +- 2 dny spíš + 2 dny a Br 3 minimalně 5 dní před porážkou
a to mi dohromady dáva 35 a to ještě někteří nechcou dát nebot ekonomika chovu klesá to je absolutně nerentabilnísmajlíksmajlík

Například výkrmna brojlerů Proagro v Nicově a v Hnačově. Tuto firmu koupila firma Agrofert pana Babiše, který mimo jiné vlastní ochrannou známku Vodňanské kuře...proč je asi koupil?

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 22:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo, bejvávalo, bejvávalo.

Ja si ale nedělám srandu
toto je absolutně proti všemu napište aspon odkud ste nebo název podniku
pokud to teda dělají jak píšete za 26 dní tak chci vydět ty kuřata + technologiji chovu + a to mě pobaví- rentabilitu chovu
prosimvás prvně si něco zjistěte a potom to tu davejte
dělám na nejmenované farmě pravidelně vyskladnujem 38-44 den a ještě sou problémy s rentabilitou kdy dostávame 21 kč za 1 kg / žv tak to vykladejte těm co jí travu (slušně řečeno)

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 22:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

omlouvám se, přepsala jsem se, tam nemělo být 26 dní ale 28. I tak je to krátká doba. Daší věc je v tom, že čím kratší dobu se kuřata krmí, tím je chov rentabilnější. Každý další den výkrmu chov prodražuje.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 22:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197

pro 244.30: teď koukám, že jsem opravdu napsala původně 28dní, těch 26 jste z toho udělal vy

Neregistrovaný uživatel

7.12.2010 06:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.66

takto. v niektorych velkochovoch je uplne bezne, ze sa do krmiva pre brojlery pridavaju rastove hormony. to potom tie kurata rastu ako zmyslov zbavene a po tych 28 dnoch su uz skutocne vhodne na pekac. kedze menej zozeru, aj ekonomika sa zlepsuje, davky hormonov su lacnejsie ako krmivo na 7 dni. niekolko pripadov v CZ aj SK sa uz odhalilo, problem ale je s vystopovanim tych hormonov. a to nehovorim o dalsom pridavku do chemickeho koktejlu v mase - rozne lieciva, ktore sa nesmu pridavat a aj tak sa pridavaju. jeden by sa nestacil cudovat :-(

a potom sa ludia cuduju ze chlapcom rastu fuzy v 11 rokoch a dievcata menstruuju od 10 smajlík

Michal H.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2010 08:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.251

Také navíc kuřata nemají moc pohybu, páč jsou líní. A ještě málo prostoru smajlík
pup

Neregistrovaný uživatel

7.12.2010 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosím pěkně, jak děláte kohoutka na víně? A jak na divoko? Máme letos poprvé domácí kohoutky - 5 měsíců - rodajlenky - a rádi bychom zkusili něco jiného než kohouta na paprice a v polévce. Dá se kohoutek péct? A když tak, jak dlouho a při jaké teplotě, aby se přece jen dal rozžvýkat? Děkuji E.

Samozřejmě,že se dá upéct,jen se peče přikrytý, když je měkký, tak se odkrývá a udělá se kůrčička. S kohoutky můžete postupovat jako s každým jiným masem. Kohouta s houbovou omáčkou,smetanovou,na paprice se smetanou,na paprice bez smetany ,po srbsku,na divoko atd. Kohouta na víně,nebo péct se zeleninou a divokým kořením na slanině,fantazii se meze nekladou. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

7.12.2010 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosím pěkně, jak děláte kohoutka na víně? A jak na divoko? Máme letos poprvé domácí kohoutky - 5 měsíců - rodajlenky - a rádi bychom zkusili něco jiného než kohouta na paprice a v polévce. Dá se kohoutek péct? A když tak, jak dlouho a při jaké teplotě, aby se přece jen dal rozžvýkat? Děkuji E.

"Zpustlý kohoutek" Achille Gregor - Muž v zástěře - rovněž v Kuchařských receptech vypsaných z krásné literatury, vydal Odeon 1989 jako neprodejnou členskou premii. Jinak, pokud je kohoutek mladý, t.j. cca těch 5 měsíců, jde samozřejmě péct - ve smyslu prvotního dušení pod pekáčem- pak odkrýt - peču tak hodinu při 250 v teplovzdušné troubě, bez přidání tuku - máslo dávám až nakonec, když dodělávám šťávu - koření podle stylu, např. tymián, nebo jalovec, je dobré dát na porce anglickou slaninu a zasypat cibulí na čtvrtky, zásadně jej dělám již naporcovaného s vystřiženými žebry a páteří, ale to je proto, že musím dát nějaké mňamky čtyřnohým. V jakékoliv úpravě - v zimě k němu dávám bloček zmrzlých hub a na závěr smetanu, je to normální kuře, jen má pevnou konzistenci ve smyslu toho, že se nerozpadá a je tmavší, když to zkusíte, zjistíte, že se dá upravit jakkoliv, stejně jako činka. Už jsem je i smažila, částečně vykostěné a usmažené dávám vždy ještě dojít do trouby, musí se kousat, nejde to polykat bez kousání jako komerční kuře-amarouny. Z vařeného dělám vše obvyklé, nejen papriku, i když co si budeme namlouvat, ti starší by ji jedli jednou týdně. Ti mladší dávají přednost jako součásti zeleninového salátu, nebo rizoto. V podstatě se mi kohoutů nedostává. Mám také sasexy, ale řekla bych, že hempšír je ve stejném věku masitější a chutnější a těžší. Čistý bez drobů okolo od 2,10 do 2,8o kg. Zajímalo by mne, jakou dosahujete váhu kohoutků. Teď se chystám na 8mi měsíční sasexe, tak uvidím. Protože už pojímají, tak to bude zajisté o něčem docela jiném. Nezkoušel jste někdo udit? Jak se to nakládá?

Neregistrovaný uživatel

7.12.2010 12:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.15

Děkuji za obě odpovědi, až zabijem dalšího kohoutka, tak ho zvážím. E.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2010 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Přesně tak všichni jsou zvyklí, že koupené kuře je měkké brzo pečené. Ale takový kouhout vlašky pečený nadivoko se ničemu nevyrovná. Každý rok jich mám dost a každý si myslí, že máme stále bažanty. Jinak to samé bylo s kachnami. Než jsem vysvětlil doma, že koupená kachna je rychle vykrmený hybrid oproti naše pižmovky (jsou krmený déle a jen se pasou a trochu zrní takže se budou péct déle) dalo to dost práce. Ale dneska už bych neměnil. Je sice tužší, ale chutnější. A hlavně nemusím mít strach jako mi říkala známá, že pekla v neděli k obědu kachnu a z dvoukilové kachny se s bídou naobědvaly a to jsou jen tři. Tak se ta kachna spekla.

Přesně tak. Mamka je ze statku, kde měli pižmovky. Pak se vdala a asi 8 let nic nechovala. Poté koupili s tátou asi 5 brojlerových kachen, protože to co prodávali v obchodě bylo fakt nechutný. :-| No a výsledek? I ty brojlerový doma vychovaný byly tučný a aby taky ne, celý dne seděly u krmítka a čekaly, až přiběhne jídlo. A příští rok jsme obnovili chov pižmových kačen. Nyní pro lepší zmasilost máme i barbarie kachničky. A není nad domácí pečenou kachničku skoro každou neděli. :-) A to samé domácí kuře - ano, sice je tužší, ale ta chuť! I když přiznám se, že občas kuře koupíme - nejvíc farmářské. :-) Ale domácí je holt domácí, to mi nikdo nevymluví. :-) Zuzka F.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2010 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.133

Kupte si foliji na pečení,mají ji v každém super marktu.Peče se na dvouch lžících vody a je to paráda.Akorát musíte prodloužit čas pečení,v návodu je čas na kupované.Peču při 170ti stupních,aby ae nepřepaloval tuk a vašeho kohoutka bych odhadnul tak na hodinu a půl. Zdeněk.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2010 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.133

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kupte si foliji na pečení,mají ji v každém super marktu.Peče se na dvouch lžících vody a je to paráda.Akorát musíte prodloužit čas pečení,v návodu je čas na kupované.Peču při 170ti stupních,aby ae nepřepaloval tuk a vašeho kohoutka bych odhadnul tak na hodinu a půl. Zdeněk.

Mělo to být pro 227,120

Neregistrovaný uživatel

7.12.2010 21:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
pro 244.30: teď koukám, že jsem opravdu napsala původně 28dní, těch 26 jste z toho udělal vy

(Vložil: Anonymní XXX.XXX.40.197 - 06.12.2010 19:52:36)
je tam napsáno 26 dni a za tím si stojím

Neregistrovaný uživatel

7.12.2010 21:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Vidíte, tu folii neznám. Už si ji píšu, zítra jedu stejně nakupovat. Děkuji za radu. E.

Neregistrovaný uživatel

9.12.2010 09:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.15

Pane Zdeňku, nemyslel jste alobal na pečení? Pečící folii jsem v obchodě neviděla. Kohoutka zabalíte do alobalu a dáte péct, že? Děkuji Eva

Neregistrovaný uživatel

9.12.2010 11:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Běžně - je na ní kuře v takovém nafouknutém pytlíku zauzlovaném z každé strany - určitě mají v Tesku

Neregistrovaný uživatel

9.12.2010 19:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.133

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pane Zdeňku, nemyslel jste alobal na pečení? Pečící folii jsem v obchodě neviděla. Kohoutka zabalíte do alobalu a dáte péct, že? Děkuji Eva

Alobal ne.Je to roura z folie,konce se stahnou.U nás to mají v Kauflandu,OBI a Globusu.Jmenuje se to - Pečící folie. Zdeněk.

Neregistrovaný uživatel

9.12.2010 23:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Už vím. Sestra mi ji přinesla. Děkuji. E.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Tak dnes jsme zabili 4 kohoutky 6 měsíčních kohoutků rodajlenky, myslím, že v posledních týdnech, kdy mrzne, už moc nepřibrali, zvážila jsem dva, oba měli čistou váhu bez drobů a krku 1,50 kg. Jejich krmení jsem se nijak zvlášť nevěnovala, první týdny směs K1, o kterou však příliš nestáli, jinak to, co slepice - převážně pšenice. Hodně si našli na zahradě. S chutí konzumovali zrzavé slimáky /a nebylo to hladem, bavilo je to/. Možná to není žádná zvláštní váha, ale náklady na výkrm byly nevelké. E.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2010 19:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Upekla jsem kohoutka a byl vynikající. Nejdřív jsem ho pekla ve skleněném pekáči na 150 stupňů, když bylo maso měkké, otočila jsem ho kůží navrch a dopekla při teplotě nad 200 stupňů. Maso bylo měkké, i když vláknité /což je právě dobře, nebylo to bláto/, dobře zkousatelné, tmavé. Kohoutek byl ještě syrový tmavě žlutý, a i když neměl viditelné sádlo, šťáva byla ostře žlutá. Děkuji za dobré typy, jsem ráda, že jsem pečení zkusila. E.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2010 12:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.64

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Upekla jsem kohoutka a byl vynikající. Nejdřív jsem ho pekla ve skleněném pekáči na 150 stupňů, když bylo maso měkké, otočila jsem ho kůží navrch a dopekla při teplotě nad 200 stupňů. Maso bylo měkké, i když vláknité /což je právě dobře, nebylo to bláto/, dobře zkousatelné, tmavé. Kohoutek byl ještě syrový tmavě žlutý, a i když neměl viditelné sádlo, šťáva byla ostře žlutá. Děkuji za dobré typy, jsem ráda, že jsem pečení zkusila. E.

Když přidáte divoké koření,cibuli,kořenovou zeleninu,bude kohoutek na divoko. Šťávu můžete propasírovat a zahustit francouzským máslem (utřená hl.mouka s máslem). Přidáte-li červené víno bude chuť ještě pikantnější. Dá se péct na mnoho způsobů. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

19.12.2010 13:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.214

my pečeme kohouta na zelenině: kořenová zelenina a cibule (na kostičky a rozporcovyného kohouta s tím celého zasypat), nové koření, pepř, bobkový list a kousek něčeho mastného (uzený bůček, špek). Zajímal by mě, ale ten recept na víně! To je podobné? z příspěvku jsem pochopil, že ano, akorát se to musí propasírovat a přidat víno a to máslo? moje milená matka domácí kohouty také nejí.. nejvíc jí chutnají ty nádory z velkovýkrmu..

Neregistrovaný uživatel

19.12.2010 14:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.80

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosím pěkně, jak děláte kohoutka na víně? A jak na divoko? Máme letos poprvé domácí kohoutky - 5 měsíců - rodajlenky - a rádi bychom zkusili něco jiného než kohouta na paprice a v polévce. Dá se kohoutek péct? A když tak, jak dlouho a při jaké teplotě, aby se přece jen dal rozžvýkat? Děkuji E.

5 měsíční rodajlendka je ještě pořád jako dort. Na paprice je jich fakt škoda, ale zkuste to pečení. Jestli je pečeně hotová, poznáte, když do toho píchnete vidličkou a jde to od kosti. Já bych řekl tak hodinupéct. A aspoň jednou otočit a polévat tim sosem. Doporučuji podle mé babičky nejdřív pod pokličkou a nebo na to dát aspoň papír od másla. Pak až tobudeměkké odkrýt a trochu nechat očervenat kůžičku. Dobrou chuť.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2010 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Moji milí zlatí, protože jak vidno, jste se nikdo neobtěžoval.....tak Vám to tady přepisuju. Doufám, že teď už to také zkusíte!!!!!!!! Regina


Tenkrát v široširé carské Rusi by vydán kuchař všanc panovníkovým rozmarům, výpověď dát nemohl a stěžovat si nebylo kde.....Nebo případně Zpustlého kohoutka! Ten se prigatovil tak: carský kuchař v samoděržaví rozkrájel carskou cibulku na čtvrtky, v hrnci rozpustil 40 g másla s 80 g uzené slaniny a ně hodil kuře na několik kousků rozkrájené. Nechal je v troubě tak dlouho, dokud nedozpíval všecky sloky dumky Stěnka ¨Razin, což trvalo asi čtvrt hodiny, a při každé nové sloce obrátil části kuřete na druhou stranu. To činil proto, aby kuře zruměnilo jak ostýchavá děvuška pod pohledem molodcovým. Když se tak stalo, přidal předem nakrájenou carskou cibuli, nechal ji zbarvit, osolil a lehkou rukou připepřil. Na to přidal 120 g žampionů nakrájených na plátky. Když to pak měl všechno pohromadě, zálibně to zalil lahví burgundského, přidal tymián a nepokrytě nechal na ohni vařit. Rozkázal kuchtíkům odtančit kozáčka pětkrát kolem plotny a poté se na kuře podíval: svařené víno je obarvilo tak, že zbrunátnělo jak líce opilého izvoščika v Nižním Novgorodu. Z vína teď zbyla asi tak jedna, nejvýše půldruhé sklenice a to byla ta pravá chvíle: kuchař přikryl carský hrnec carskou poklicí a ztlumil carský plamen. Pak počal energickým tempem zpívat "Bože,cara chraniž", což stejně neplatilo, protože byl bez vyzvání, ale Rasputinovi, který přiváben vůní přišel mlsně očuchávat do kuchyně, to dělalo dobře. Po odzpívání, jež s dělovými výstřely - podle receptu Čajkovského - trvalo asi 20 minut, bylo maso zcela uvařeno. Car, jež slyšel dělové rány, se ptal, jestli už vypukla Velká říjnová revoluce, a když se ujistil, že ještě ne, že se jen prigatovuje Zpustlý kohoutek, velmi si oddech a byl milostivě naložen.......Kuchař mezitím nelenil a dodělával Zpustlíka: když bylo maso spávně udušeno, dal na mísu 40 g másla polil je dvěma lžícemi šťávy. Máslo se napolo rozpustilo a změklo a tu přidal půl kávové lžičky mouky a udělal z toho směs, kterou nalil ke kuřeti, promíchal a přilil šláftruňk: malou skleničku koňaku. Nechal na mírném ohni ještě 5 minut, pak ochutnal, přisolil a kázal jídlonošům, aby Jeho imperátorskému Veličenstvu nosili do večeřadla, zároveň s pohárem stejného vína, jehož láhev už před ním zkonzumoval Zpustlý kohoutek.

Neregistrovaný uživatel

10.2.2012 21:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.60

Boha jeho! Nevidím rozdíl mezi vraždou zvířete a vraždou člověka! Je mi z vás všech špatně!

Neregistrovaný uživatel

10.2.2012 23:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.111

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Boha jeho! Nevidím rozdíl mezi vraždou zvířete a vraždou člověka! Je mi z vás všech špatně!

a jak musí trpět živá fazole, kterou před uvařením nikdo nezabije FUJ!
asi začnem konzumovat písek, ale v něm bude určitě spousta živých organismů které tím zabijem!:-))

Neregistrovaný uživatel

11.2.2012 08:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Přátelé načrtněte někdo cenu kuřete.Vejce asi dvě koruny,elektrika líheň cca 5korun atd.Někdo píše výkup 21 kaček,tj.21 méně 7 rovná se 14,tedy 14 korun na krmení třeba 28 dnů.To na dvorku nedokáže nikdo,pokud nedostane vydatné dotace a o to asi jde.Jeví se to tak,že základní členění drůbeže je dotační a nedotační.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2012 10:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
a jak musí trpět živá fazole, kterou před uvařením nikdo nezabije FUJ!
asi začnem konzumovat písek, ale v něm bude určitě spousta živých organismů které tím zabijem!:-))

Teď mi přišel krásný vtípek že "VEGETARIÁN" je indiánský výraz pro "špatný lovec". Já spíš odsuzuju lidi, kteří např. z kuřete jí jen prsa, s tím, že je žaludek, játra, srdíčko a podobně odporný. Když už zvíře zabiju kvůli sežrání, tak ho zpracuju úplně celý, zabít zvíře jen kvůli prsíčkům je na ránu.smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.2.2012 10:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.85

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Přátelé načrtněte někdo cenu kuřete.Vejce asi dvě koruny,elektrika líheň cca 5korun atd.Někdo píše výkup 21 kaček,tj.21 méně 7 rovná se 14,tedy 14 korun na krmení třeba 28 dnů.To na dvorku nedokáže nikdo,pokud nedostane vydatné dotace a o to asi jde.Jeví se to tak,že základní členění drůbeže je dotační a nedotační.

Dotace na výkrm kuřat žádné nejsou ani pro velkochovy. Jediné dotace drůbeže v ČR jsou na genové zdroje (české slepice české husy a pro mne s podivem také Dominant)
Ano na dvorku se nikdo nedostane na cenu směsí jakou dostávají velkochovy
veškerý úspěch závisí na několika faktorech které mohou být velice individuální :
=genetickém potenciálu vykrmovaných kuřat a jejich konverzi krmiva
=nákladech na krmivo
=nákladech na mzdy(nebo odměna za práci)
=odpis movitého a nemovitého majetku potřebného k výkrmu

MH

Neregistrovaný uživatel

11.2.2012 18:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.166

Ja mam nasledujici skusenosti- Kalimera jsou paradni brojlery nevhodne pro rychlovykrm, protoze jsou vhodne pro extenzivní domaci chov. Jsou snich kohoutci i slepicky s vyssim podilem masa, chutove velmi blizke domacim kohoutkum. Ti k-avi jsou oneco lehci, no taky se mi velice libi a chutnaji mne i me stare :-))smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.2.2012 00:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.184

Gyron uvádí K-AVI jako horkou novinku pro rok 2012. Vám už chutnají???

Neregistrovaný uživatel

12.2.2012 10:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.58

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Gyron uvádí K-AVI jako horkou novinku pro rok 2012. Vám už chutnají???

To co je často podbízeno většinou stojí za nic
mám dobrou skušenost s jinými užitkovými kombinacemi pro výkrm
MH

Neregistrovaný uživatel

12.2.2012 18:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.166

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Gyron uvádí K-AVI jako horkou novinku pro rok 2012. Vám už chutnají???

No chutnají , protože v minulej rok to prodávali společne v jednom i s Kalimerama. Lidem se to moc nelíbilo, tak to podelili uz. A ze jak to vím? Mají to vysvetleno v nabidkovem listu pro tento rok.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2012 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.1

V davnej dobe, ked v nasich krajoch brojlerove kurence neboli, nam znamy veterinarny technik, z 5 kohutov za liter vina spravil kapunov. Mamka ich piekla, doteraz na to spominam. Nic lepsie som z hydiny nejedol. Jeden dostal milost a ten vodil male kurence. Vie to este niekto robit? A ten spatny lovec /vegetarian/ nech to ani necita.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2012 20:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.225

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V davnej dobe, ked v nasich krajoch brojlerove kurence neboli, nam znamy veterinarny technik, z 5 kohutov za liter vina spravil kapunov. Mamka ich piekla, doteraz na to spominam. Nic lepsie som z hydiny nejedol. Jeden dostal milost a ten vodil male kurence. Vie to este niekto robit? A ten spatny lovec /vegetarian/ nech to ani necita.

Technicky to problém není, problém je, že je to zakázané zákonem proti týrání zvířat.
Jedná se o chirurgické odstranění varlat mladým kohoutkům.

Provádělo se to tak, že ve věku cca 8 –12 týdnů se u kohoutků provedl podélný řez přes poslední tři žebra až do měkké části břišní dutiny a odstranilo se jedno varle pinzenou, z druhé strany bylo nutné udělat to samé, aby se docílilo odstranění druhého varlete.

Způsobené rány se dále ošetřovaly pouze desinfekčně (prášek) nezašívaly se, protože téměř nekrvácí.

Poté mělo následovat umístění kastrovaných kohoutků do šera nebo pod modré světlo, aby se předešlo kanibalismu. Také by se neměli několik dní krmit řídkou stravou.

nevýhodou této kastrace byl běžný úhyn okolo 30% kapounků. Stejným způsobem se dříve kastrovaly i slepice (odstraněny byly vaječníky).

Dříve bývalo jejich maso vyhledávanou a dobře placenou lahůdkou gurmetů.
MH

Neregistrovaný uživatel

13.2.2012 20:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.1

Pre MH - dakujem

Neregistrovaný uživatel

26.5.2013 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.138

Tak si skoč do KFC a kup si tam nějakou sračku. smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.5.2013 22:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.119

ja bych ty kohouty sežral a zapil pivemsmajlík

Piha

19.3.2016 18:45
Piha

XXX.XXX.95.80

Teď bylo v telce, že kilová kuřata se vyskladňují ve stáří 20.dnů. Určitě jsou velice zdravá!

19.3.2016 19:20
jako001

XXX.XXX.109.93

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Technicky to problém není, problém je, že je to zakázané zákonem proti týrání zvířat.
Jedná se o chirurgické odstranění varlat mladým kohoutkům.

Provádělo se to tak, že ve věku cca 8 –12 týdnů se u kohoutků provedl podélný řez přes poslední tři žebra až do měkké části břišní dutiny a odstranilo se jedno varle pinzenou, z druhé strany bylo nutné udělat to samé, aby se docílilo odstranění druhého varlete.

Způsobené rány se dále ošetřovaly pouze desinfekčně (prášek) nezašívaly se, protože téměř nekrvácí.

Poté mělo následovat umístění kastrovaných kohoutků do šera nebo pod modré světlo, aby se předešlo kanibalismu. Také by se neměli několik dní krmit řídkou stravou.

nevýhodou této kastrace byl běžný úhyn okolo 30% kapounků. Stejným způsobem se dříve kastrovaly i slepice (odstraněny byly vaječníky).

Dříve bývalo jejich maso vyhledávanou a dobře placenou lahůdkou gurmetů.
MH

Nevim kde to beriete ale, vo francii sa kapunovanie robi aj dnes dokonca je moznè kupit kapuna aj v niektorych marketoch, niektore eshopy s farmàrskymi potrebami predàvaju veci na kapunovanie.

23.3.2016 19:54
hollywood

XXX.XXX.239.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
nelze srovnávat,koupené a doma vykrmené kuře,rozdílná chut,doma je tužší,tmavší maso.zabíjel jsem ,aby po vyvrhnutí měly -+kilo,od stář4-5 měsíců ,kohouti vlašek a faverolek.Doma to nikdo nechce jíst.jsou strašně rozezraný a zmlsaný,raději kupovaný.Mám tam ještě 10 kohoutů a nevím co s nima.smajlík

Uvarte kohúti guláš neoľutujete.
Vari sa z kohútieho mesa aj s kosťami ako srnčí guláš úplne rovnakým spôsobom ako hovädzí alebo bravčový guláš zamilujete si ho.
Dobrú chuť.

DAVAJ

8.1.2017 09:56
DAVAJ

XXX.XXX.209.27

Tady máte životní cyklus kuřete ve velkochovu. https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10003539-kure-1-36denni-zivotni-cyklus.

Holywood

13.1.2017 07:09
Holywood

XXX.XXX.173.143

Zabudli prezradit tajomstvo ktore poznali už naše babičky.
Vodnanske kurča je krmene granulami ktorych hlavna zložka je pšenica.
Kralovske kurča je krmene granulami ktorych hlavna zložka je kukurica preto je ich koža zltšia ako u vodnanskych.

Přidejte reakci

Přidat smajlík