Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2008 07:46
beda

XXX.XXX.6.101

...JEN PRO ZAJÍMAVOST.. včera jsme se vrátili z Wroclawy. Burza a výstava poloviční \zřejmě k vůli změně termínu\. Holubi- mizerie !!! Kdo chtěl nakoupit polská plemena z velkého počtu vybral, ale i tam mizerie \ motýli, sročky, krymky \ kdo chtěl jiná- strašná mizerie \ volžáci,čilici,pávíci......\ nešlo !! Ceny holubů od 50zl\ks nahoru, ale i králováci 3000zl ale -mizerie |Berl.-nebyli|. Nejlepší holubi na burze |p. Marek-pol.| známe ho z našich výstav- spojení nemám, ale odpovídá na moder. i nemoder.- měl tam Satinety všechny-mimo negrety- ročník 2008 ale skutečně velice - velice pěkné a nadějné \hlavy jaké známe u min. dvouletých\ -údajně to dovezl z Hol. a Něm. cena pokud jsem mu rozuměl 300 zl-pár. Vzhledem k jakosti- dobré- neprodal celkem nic| pol. se ptali-co to je|. Jinak opravdu mizerie i na výstavě. Foťák jsem měl, ale nemělo to cenu.Nemluvim už vůbec o úpravě a čistotě holubů i kroužky jsou asi pro ně problem, přezto, že se tam prodávali, ale bacha ne EU. Dá se nakoupit léčiva a pod daleko laciněji než u nás \ale to víte\. Přijít o GPS z kapes pod zipem není problem! \ kolega \ Polsko jako takové mě po letech moc zklamalo. Když se vrátíte domů- jste v malé Americe! Nadávám již méně ! Važte si toho! Hezké svátky VŠEM !! Beda

22.12.2008 22:31
kamil

XXX.XXX.7.173

beda napsal(a):
...JEN PRO ZAJÍMAVOST.. včera jsme se vrátili z Wroclawy. Burza a výstava poloviční \zřejmě k vůli změně termínu\. Holubi- mizerie !!! Kdo chtěl nakoupit polská plemena z velkého počtu vybral, ale i tam mizerie \ motýli, sročky, krymky \ kdo chtěl jiná- strašná mizerie \ volžáci,čilici,pávíci......\ nešlo !! Ceny holubů od 50zl\ks nahoru, ale i králováci 3000zl ale -mizerie |Berl.-nebyli|. Nejlepší holubi na burze |p. Marek-pol.| známe ho z našich výstav- spojení nemám, ale odpovídá na moder. i nemoder.- měl tam Satinety všechny-mimo negrety- ročník 2008 ale skutečně velice - velice pěkné a nadějné \hlavy jaké známe u min. dvouletých\ -údajně to dovezl z Hol. a Něm. cena pokud jsem mu rozuměl 300 zl-pár. Vzhledem k jakosti- dobré- neprodal celkem nic| pol. se ptali-co to je|. Jinak opravdu mizerie i na výstavě. Foťák jsem měl, ale nemělo to cenu.Nemluvim už vůbec o úpravě a čistotě holubů i kroužky jsou asi pro ně problem, přezto, že se tam prodávali, ale bacha ne EU. Dá se nakoupit léčiva a pod daleko laciněji než u nás \ale to víte\. Přijít o GPS z kapes pod zipem není problem! \ kolega \ Polsko jako takové mě po letech moc zklamalo. Když se vrátíte domů- jste v malé Americe! Nadávám již méně ! Važte si toho! Hezké svátky VŠEM !! Beda

I já se připojuju k přání pohodových svátků.
Ale dovolím si napadnout to vaše hodnocení, které mi moc nesedí. pokud jste tam jel pro volhu, nebo čiliky - tak to je ale vaše hloupost. Tyto plemena se tam neobjevují. To že byli v Tomaszowě, nebo Bialem Stoku pěkní - tak se podívejte do mapy a zjistíte, že Wroclaw je na opačné straně polska. Pokud přijedete na burzu už třeba do Warszawy, tak tam můžete potkat chovatele z litvy apod. kteří nabízejí i slušné postavové, ale to už je z našeho pohledu hodně daleko, navíc čilici se v polsku až tak nechovají. Slezsko a dolní slezsko je kraj především velkých užitkových holubů, ti krátkozobí a postavoví jsou hlavně na východě. Ale úplně největší burza je u výstavy v Poznani. tam je všechno a všichni z celého polska. Opakuji burza, nemluvím o výstavě. Minulý rok byla ve wroclawi celostátní a nebylo to o moc lepší, než popisujete, ale na druhou stranu, kdybych tvrdil, že vyhlášená výstava v soběslavi není nic moc z pohledu slezských voláčů,nebo možná i voláčů vůbec, tak je to taky pravda, i když výstava je to jistě krásná především díky vašima a Míkovým holubů.
každý si myslí, jak jsou v polsku levní holubi, takže jsem rád, že jste uvedl i ty ceny. dodávám jen, že 50 zl je zhruba 350 kč. Holubi tam jsou velmi drazí, naopak náklady na provoz chovu - krmení, vybavení, léky, doplňky jsou cenově velmi příznivé.
Stejně tak mě nepřekvapuje, že tam byl pan Marek se svými velmi slušnými holubi. U nás se o polácích nemluví často moc dobře, ale on je jedním z těch, kteří holubům velmi dobře rozumí. Ta GPS, tak to mě samozřejmě mrzí, ale aby jste o ni přišli,nemusíte jezdit ani do polska, stačí navštívit některé z našich obchodních center a vystavujete se stejnému riziku.
pořád jsem nechápal (stejně jako moji známi z polska), proč je takový zájem o tuto výstavu. Polské holubářství je prostě jiné. stejně tak jako je jiné německé holubářství...
kamil

23.12.2008 06:35
kupe

XXX.XXX.30.5

beda napsal(a):

Ďakujem Vám priatelia za správy z výstavy. Tak to som trochu sklamaný z tých vašich opisov, ťahalo ma to tam totiž navštíviť. Prajem Vám, vašim rodinám a všetkým správnym a nadšeným holubárom krásne, spokojné a láskyplné Vianočné sviatky. P.K.

23.12.2008 14:20
beda

XXX.XXX.6.101

kupe napsal(a):
Ďakujem Vám priatelia za správy z výstavy. Tak to som trochu sklamaný z tých vašich opisov, ťahalo ma to tam totiž navštíviť. Prajem Vám, vašim rodinám a všetkým správnym a nadšeným holubárom krásne, spokojné a láskyplné Vianočné sviatky. P.K.

....rozhodně jsem nejel k vůli \volžákům nebo čílíkum to by mě moc překvapilo kdyby tam kvalitní byli\, když vim jaký je zájem od Poláků , když mě navštíví. Ale skutečně velice těžko se tam dalo něco koupit \ po velkém vybírání jsme sice přivezli celkem slušné motýly a swifty\ ale jinak sklamání- byl jsem v Polsku chovatelsky poprve snad proto to zklamání, ale poučení! Sám jsem přivezl nějaká léčiva a grity. Co se týče té GPS |až mě zamrazilo-neb jsem si teprve uvědomil, jak na nás vlastně mahlížej turisti ze západu- bohužel, snad i tohle se zlepší |, snad mě to překvapilo v Polsku neb jsou nábožnější než mi, ale v tom to asi není! Přejem pohodu o svátcích! B.

23.12.2008 17:45
slavo

XXX.XXX.102.48

beda napsal(a):
....rozhodně jsem nejel k vůli \volžákům nebo čílíkum to by mě moc překvapilo kdyby tam kvalitní byli\, když vim jaký je zájem od Poláků , když mě navštíví. Ale skutečně velice těžko se tam dalo něco koupit \ po velkém vybírání jsme sice přivezli celkem slušné motýly a swifty\ ale jinak sklamání- byl jsem v Polsku chovatelsky poprve snad proto to zklamání, ale poučení! Sám jsem přivezl nějaká léčiva a grity. Co se týče té GPS |až mě zamrazilo-neb jsem si teprve uvědomil, jak na nás vlastně mahlížej turisti ze západu- bohužel, snad i tohle se zlepší |, snad mě to překvapilo v Polsku neb jsou nábožnější než mi, ale v tom to asi není! Přejem pohodu o svátcích! B.

Dobry den pane Autrata,Wroclaw to neni cele polske holubarstvi.V Warszawie isou hovatele volzaku ve vyborni kvalite.Prosim mrknout na katalog Europskej Vystavy Lipsko chovatel Florczuk.Chova tez ciliki a nekolik vychodnich plemen.Jak psal Kamil do Wroclawia jest z vychodu polska velmi daleko a malo chovateli tam vystavuje a jezdi.Ja bydlim ve Warszawie a to jest polovina cesty np.Suwalk kde chovaji moc vochodnich plemen,a i tak jest od mne 450km.
Z chovatelskym pozdravem Slawek.

23.12.2008 21:49
beda

XXX.XXX.6.101

slavo napsal(a):
Dobry den pane Autrata,Wroclaw to neni cele polske holubarstvi.V Warszawie isou hovatele volzaku ve vyborni kvalite.Prosim mrknout na katalog Europskej Vystavy Lipsko chovatel Florczuk.Chova tez ciliki a nekolik vychodnich plemen.Jak psal Kamil do Wroclawia jest z vychodu polska velmi daleko a malo chovateli tam vystavuje a jezdi.Ja bydlim ve Warszawie a to jest polovina cesty np.Suwalk kde chovaji moc vochodnich plemen,a i tak jest od mne 450km.
Z chovatelskym pozdravem Slawek.

...no moc děkuji za odpověď-no jasně vždyť jsem vlastně byl v Lipsku a velmi obdivoval Polske holuby-snad proto takové rozčarování | a rozhodně nemluvim o čilikách nebo volžákách | - bože tam stál čilik 250 euro!! Já si tam naběhl koupil jsem tam pár žlutých ind. pávíků, když jsem je doma vyndal měli uplně jinou barvu-měli tam totiž zářivkové osvětlení a to byla velká chyba-uplně to měnilo barvy !! Zítra bohatého Ježíška a ať se daří !!!! B.A.

Přidejte reakci

Přidat smajlík