Človek je tvor vynaliezavý a často sa snaží spojiť dve veci, ktoré spolu na prvý pohľad vôbec nesúvisia. Hudba a holuby?? Tieto dve zdanlivo nezlúčiteľné témy pochádzajú z Číny a Indonézie a v poslednom čase začínajú zaznamenávať boom aj v Európe, hlavne u chovateľov akrobatických plemien.
Všetky píšťalky na obrázkoch sú výroby Renihol Deubeli. Ručná práca, materiál od výmyslu sveta. Od škrupín z vlašských orechov, cez sušenú kôru mandariniek pingpongových loptičiek a podobne. Asi najčastejšie však so stoniek Pohánkoncov / Fallopia ssp. /.
margetin
napsal(a):
Človek je tvor vynaliezavý a často sa snaží spojiť dve veci, ktoré spolu na prvý pohľad vôbec nesúvisia. Hudba a holuby?? Tieto dve zdanlivo nezlúčiteľné témy pochádzajú z Číny a Indonézie a v poslednom čase začínajú zaznamenávať boom aj v Európe, hlavne u chovateľov akrobatických plemien.
Všetky píšťalky na obrázkoch sú výroby Renihol Deubeli. Ručná práca, materiál od výmyslu sveta. Od škrupín z vlašských orechov, cez sušenú kôru mandariniek pingpongových loptičiek a podobne. Asi najčastejšie však so stoniek Pohánkoncov / Fallopia ssp. /.
Teraz tie ktoré už mám doma
margetin
napsal(a):
Iný pohľad.
Viac info na:
http://www.windmusik.com/html/pigflut.htm
margetin
napsal(a):
Andrej, připrav mi ceny než k tobě pojedu. Dík Vor.
on marek
napsal(a):
naco vlastne sluzia tie pistalky? teraz som to pozeral a predtym nez som to pozrel myslel som ze sa stym holuby privolavaju
Tyto píšťalky se připevňují na jednotlivé holuby. Za letu píšťaly vydávají různé zvuky, což je paráda. Holub si na ně přivykne a nebojí se. Já jsem to letos zkoušel s rolničkami pro dravce. Připevněné na noze Birminghamského rolera to za letu neznělo také špatně. Sousedé se nestačili divit. Vor
voracek
napsal(a):
Tyto píšťalky se připevňují na jednotlivé holuby. Za letu píšťaly vydávají různé zvuky, což je paráda. Holub si na ně přivykne a nebojí se. Já jsem to letos zkoušel s rolničkami pro dravce. Připevněné na noze Birminghamského rolera to za letu neznělo také špatně. Sousedé se nestačili divit. Vor
Hi Andrej, here is my personnal collection of Chinese whistles
Uživatel s deaktivovaným účtem

....
TIež ich využívam, sú aj viac tónové.Niektorí chovatelia tvrdia, že počas letu odradia dravca od útoku.Neviem, neviem-hlad je hlad! Ale znejú nádherne! Rolničky sa rozširujú z orientu-kde ich dávajú holubom na beháky,ako u nás obrúčky- aj do európy.Efektne znejú pri chôdzi holubov po dvorku. JH.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,
není pravdou,sežere holuba i spíšťalkou!!! Na toto jsem se u kamaráda v Německu ihned informoval a vůbec mu ta píšťalka nevadí.
3.http://holubi-sport.webnode.cz/
Tady jsou ve fotogalerii k vidění i další.