Holubi - slabá skořápka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2010 13:23
slapetka

XXX.XXX.158.34

Dobrý den,
obracím se na Vás o radu. Co chybí holubům, když mají slabou skokřápku vajec? Čím mám holuby přikrmovat? Děkuji za odpověď

24.9.2010 16:06
dj86

XXX.XXX.123.3

Minerály.Podáváte grit?Postačila by i zvětralá - stará omítka.., nebo drcené,převařené skořápky z vajec. Lze koupit grit z mořských lastur.

24.9.2010 21:35
pekol

XXX.XXX.88.92

Minerálie - aj napriek tomu, že holuby behajú po dvore je nutné podávať holubom grit, alebo aspoň hrubozrný dolomitický vápenec, hrubú antuku .... V chovnej sezóne častejšie pridávam do krmiva vitaminominerálny prípravok, ktorý zabezpečí nielen kvalitu vajíčok., ale aj riadný vývoj mláďat. V jeseni som to trochu zanetbal a hneď som to videl hlavne na vysokonohých holuboch. Nechcelo sa im akosi na nohy. Robím to tak, že krmivo navlhčím buď jedlým olejom, alebo aj acidifilným mliekom, premiešam, posypem prípravkom (vit.min.) a dám to holubom. Kupujem aj obyčajné prísady určené pre kurčatá. Momentálne mám Plastin (minerálie) a vitamíny pridávam do vody (Multavitamin). Peter

25.9.2010 08:53
tafi

XXX.XXX.173.69

Zdravim ve spolek.
Když je řeč o měky skořabce tak je to hlavně vapnik a minerali!Da se koupit take grit s mušlema.
Pokud grit neobsahuje mušle,da se do něj pridat hašene vapno,2-3 polevkove lžyce na 1kg običejneho gritu...
Letu zdar.
tafi:-)

22.11.2010 20:59
petrkabele

XXX.XXX.210.254

slapetka napsal(a):
Dobrý den,
obracím se na Vás o radu. Co chybí holubům, když mají slabou skokřápku vajec? Čím mám holuby přikrmovat? Děkuji za odpověď

nesmí te je nechat tolikrát do roka zasednout proto mají slabé skořábky:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík