Dobrý den,jako začátečník jsem si koupil několik holubů a ani nevim přesně co je to za plemeno!Pozná zkušený chovatel plemeno na fotkách a popřípadě i pohlaví?Děkuji za vaše případné reakce
A proč by vás nepotěšil? Benešáci jsou také užitkoví holubi a ještě národní plemeno. King má kulatější hruď a ocas nahoru (fotka). V poslední době ale chovatelé tato plemena z mě neznámých důvodů kříží, tak je možné že v tom i nějaký kousek kinga bude...
holis
napsal(a):
Upřímně nosej ho jednou nahoru,pak zase dolů.A ty benešáci nejsou na maso?
Jestli ten ocas zvedaj, tak to bodou pravděpodobně v nějaké fázi křížení. Já bych je rozhodně nezatracoval. Velcí jsou, takže oběd bude a narozdíl od pěších kingů, tyhle aspoň vypadaj, že by mohli i popoletět.
Kroužek ještě není zárukou čistokrevnosti. Mně přijde, že je v tom trochu pošťáka ale jistý si nejsem. Neřadím se mezi zkušené. 4 roky není žádný věk, pokud to není opravdu vysezená, unavená holubice, ale tak to uvidíte až se to popáruje a sedne to. A že máte voliéru to nevadí. Můžete je zkusit pustit i tak až se usadí. Já třeba bydlím prakticky ve městě, domy všude kolem, tak aby nebyl problém, pouštím holuby jen na malou chvíli před krmením. Zakrouží, sednou na střechu, na trávník, proběhnou se, jsou na všecko zvědaví, je na nich vidět, že jsou za takový prolet vděční a jakmile jim do voliéry hodím krmení, zase se poslušně vrátí. Takže proč to nezkusit i takhle.
holis
napsal(a):
č.4
Zdravím. Podle mě jsou to kříženci plemen. Hodně je tam kinga, něco pošťáka a i možná benešáka. S čistokrevností to nemá nic společného. Nevadí ! Každý chovatel ,který si holuby pořídí, by měl vědět, co si od chovu slibuje. Máte-li holuby pro produkci jatečných holoubat, potom máte tu nejlepší kombinaci. Pokud si od chovu slibujete chov podle vzorníku, potom tyto holuby nejsou chovní a nejde je dát a ani jejich potomky na výstavu. Jinak jsou pěkní a podle fota určitě zdraví. Pěknej je ten "cihlák". Jste-li úplný začátečník, potom bych doporučoval tyto holuby chovat tak rok, aby jste pochopil co holub potřebuje a jak se chová a naučil se holubům porozumět. Bude-li to pro Vás zajímavé, potom si chov rozšíříte o čistokrevné holuby. Chovu zdar přeje St. Toman
Pánové,mockrát děkuji za reakce,jsem rad ze jsou i odbornici kterym neni zatezko poradit (chovately)zacatecnikovy.opravdu si toho vazim.i kdyz jsem doufal v jinou odpoved od vas na mnou chovanem holubu.Kdyz jsem si bohuzel prohlizel krídla holubů tak jsem narazi na dirky v perech.prej nato existujou nejake injekce?
To je od vnějších cizopasníků. Doporučuji koupit v lékárně či obchodu pro zvířata Arpalit spray (používá se i na psy a kočky takže je dobře k dostání) a každého holuba s ním nastříkat. Stačí trochu fouknout na břicho a pod křídla. Hlavně pozor na oči. A pak bych taky doporučoval s chovatelemod kterého jste je koupil již dále neobchodovat. Hlavně ať se daří a ať natrefíte i na spolehlivější chovatele...
Hezký den.
Já nechávám holuby koupat celoročně, a to cca 2x týdně. Prostě dám do voliery vodu s Aqua šamponem, hvízdnu, holubi vyletí s komorámu a kdo chce, tak se okoupe. Můžu říct že je u vaničky rvačka. Za poslední 2 roky mělo jedno holoubě z asi 600 odchovů rýmu a tomu jsem utrhl hlavu.
Je fakt že nevím, zda Vaši holubi nejsou z nějakého schoulostivého chovu, to by byl možná risk, ale obecně platí, že holubi koupel milují a prospívá jim. A pokud mají parazity, tak tím víc ji ocení. Ale ten Arpalit pod křídla a za krk určitě použijte i pokud by jste koupel holubům nedopřál. Jirka T.
No holub není blbý,ten který se chce vykoupat,tak se vykoupe a nemusíš mít strach,že mu to ublíží