Takhle vypadají holoubata z kralíkárny. Jsou to snad nějaké chudinky ??? Nejsou !!!!!!
A takhle vypadají odchovy z kralíkáren, když přepeří !!!!! Zase žádná chudinka !!!!
- ono jde lecos /a chudinky se neodchovávají/, ta budka není špatná a dá se - / možná, až to uvidí ti co by rádi holuby chovali, tak je tato nenáročnost zařízení přitáhne/, ale je nutno dodat, že takto to lze pouze tam, kde dravci nelétají!! Jinak jsou zavřeni celou zimu v "králíkárně"! Jak píšeš-"takto, chovázatím holuby můj syn"! A na fotce, je vidět, zima a jsou tam zašpérováni! Nemám zimní volieru nijak velkou /má několik oddělení, které se může dle potřeby otevřít/, ale v zimě se je mimo ní bojím pustit! Pokud je nevezme dravec, tak tam sedím do večera, než poslední holubička zaleze, abych mohl zavřít! V zimě je asi v "králíkárně" s čistěním problém, natož pak s vodou! No, moc se mi ten chov holubů v králíkárně nezamlouvá, ale jde fakt lecos! Beda
I já mám takovýto typ holubníku pro takly a nedám na něj dopustit.Perfektně se pracuje s holubami v zimě sice voda zamrzá a musí se dvakrát denně měnit.Úklid v zimě taky nečiní žádný problém prostě to zmrzne a zamete a nově podestele hoblinami.
Nebo si myslíte že z takového holubníku za čtyři mega jsou lepší holubi
kozlos
napsal(a):
I já mám takovýto typ holubníku pro takly a nedám na něj dopustit.Perfektně se pracuje s holubami v zimě sice voda zamrzá a musí se dvakrát denně měnit.Úklid v zimě taky nečiní žádný problém prostě to zmrzne a zamete a nově podestele hoblinami.
- domnívám se, že tento holubník je něco jiného, než "králíkárny" o kterých je řeč! Pokud jsem mluvil o úklidu v zimě, měl jsem na mysli, že holubi vylétnou ven a to tam, kde jsou dravci by bylo naposled /ale o tom jsem již psal/! A měnit vodu 2x denně - né všichni máme tu možnost /já na př. v zimě dojíždím 1x denně/. A není ten tvůj holubník, nějak vysoko ? U nás by tam víc jak polovina členů asi nevylezla B.
mirlub
napsal(a):
Takto prozatím chová holuby můj syn !!!
- tak mě teď poslal video M.L. -ono to je asi opravdu také o tom, jaké holuby -člověk chová!! Pokud v tom mají od malička drezůrované takly , které na zapískání "králíkárnu" opustí a po úklidu se opět na zapískání vrátí a pokud tam není dravec, který by je ulovil, nebo alespoň rozprášil po celé vsi - potom samo! On na to každý kouká a představuje si v tom či onom, své holuby a to pak nelze se domluvit a o tom to zřejmě také je !! Beda
Pane Bédo, tam kde má holuby př. Lubas st., je dravců jak máku a to i v létě musí být velmi ostražitý a při proletu holuby hlídat . Téměř každého holuba lze naučit určitému kousku, tedy vrátit se na signál do "jeho"holubníku. Je fakt, že u některých holubů to jde dost ztuha, ale jde. JB
- je to tak, i mně na zapískání se snaží jít domů na krmení dovnitř do holubníku, ale nesmí poznat, že pospíchám, abych je mohl zavřít, nebo když je rozežene dravec -pak je vymalováno!! B.
Holubník není vysoko je na zemi stejně jako př.M.Lubase postavil jsem ho podle jeho vzoru .Pro akrobatické plemeno ideální.Teď v něm mám i severokavkazský tleskače a pracuji s nimi i v zimě denně a dravců je tady taky dost .Mám tu několik borců kteří se několikrát útoku ubránili letos jsem přišel jen o jednu holubičku a tu jestřáb překvapil v létě na střeše jinak ve vzduchu nemá šanci.Akrobat prostě musí létat jinak z nich nic není.Mám v malé voliéře sojku hlídačku ta když zjistí dravce tak spustí takový povyk že to dravec vzdá zkuste to taky opravdu to funguje
kozlos
napsal(a):
Holubník není vysoko je na zemi stejně jako př.M.Lubase postavil jsem ho podle jeho vzoru .Pro akrobatické plemeno ideální.Teď v něm mám i severokavkazský tleskače a pracuji s nimi i v zimě denně a dravců je tady taky dost .Mám tu několik borců kteří se několikrát útoku ubránili letos jsem přišel jen o jednu holubičku a tu jestřáb překvapil v létě na střeše jinak ve vzduchu nemá šanci.Akrobat prostě musí létat jinak z nich nic není.Mám v malé voliéře sojku hlídačku ta když zjistí dravce tak spustí takový povyk že to dravec vzdá zkuste to taky opravdu to funguje
Taky to je řešení, mít doma chytřejšího ptáka než je dravec. Sojku nebo straku. Někdo má perličky. Ovšem ani ta sojka někde ve volieře u holubníku nebo perlička na dvoře neví, co je za barákem na stromě. A když už krahulík dělá přízemní nájezd, aby se vyloup z pozastřechy, je nějaké varování marné. Holubi většinou brnkají na naše nervíky jak se bezstarostně vydávají jako naschvál na prolety osamoceně a v párech a pod. Sedají na nejvyšší střechy tam kde kontrola není a pod. prostě na místa, kde třeba ta sojka nevidí nebo perličky(ty jsou stejně teď zalezlé před kurníkem u žrádla). Pozoruji holuby furt. Stojím u nich. Jen zalezu domů, už je poprask.
Ale třeba to máte udělané dobře, nepsal jste kde ji máte umístěnou. Pokud má rozhled, tak je to jasné. Je to něco jako mít doma ochočenou kunu v klícce a jiné kuny tam prakticky nepáchnou. Já osobně bych si s kunou jako domácím mazlíčkem nevěděl rady, prej musí stejně všechno a za každých okolností ochutnat. Takže asi nějaké hlazení alá kočička to nebude. Nevim.
Varovné pokřiky dělají i koňadry - ty jen tak zapískou ale pronikavě a hned holubi vědí kolik uhodilo. Vrabci mají také varvoné pokřiky, zpravidla né včas. Jinej hlas mají polní a jinej domácí. Vlaštovky (samozřejmě v sezoně) dělají při spatření krahujce cufí cufí. A sojky, které se tu pohybují kolem zahrady, křičí na dravce i na pozemní predátory (kočka, venčený pes, člověk, kuna) a holubi fakticky na to reagují. Příroda si snaží i pomáhat.
Ale nevím proč pouštět všechny holuby najednou a denně. A nebo proč je vůbec pouštět, přeci pokud jsou krotcí, vydrží i to čištění v naší přítomnosti. Pokud je vypustím jednou za týden, kdy třeba mám na ně času více je pohlídat, už dravčík musí hledet jinde. Má smůlu. A jestliže to nepomůže, tak je nepustím 14 dní, potom po vypuštění lítají jak o závod. 14 dní žádnej dravec hlady nevydrží. Musí lovit to málo, co je venku.
Tak abych především Bédovi zamotal hlavu, tak i takhle se dají holubi v pohodě chovat !!!!!! Je to vylepšená králíkárna na kolečkách. No uznej Bédo, že bychom to občas - když už to je s náma doma k nevydržení - potřebovali. Zajet si na týden někam k rybníku, nebo do hor a užívat si klidu, pohody a svých holubů. Jeden z volných budníků by se dal osadit i bednou něčeho lepšího než je minerálka.
Ale zpátky na zem. Tohle je foceno letos na závodech v Německu. Není to nic ojedinělého.Zdraví Mirek.
A závěrečná - krmení dravé zvěře !!!!!
Pokud chcete takovýchto králíkáren a boxů vidět asi dalších sto, tak koukněte na následující odkaz. Kdo chce, koukne !!!!
http://www.holubiakrobate.estranky.cz/fotoalbum/letovy-box/letovy-box/
Zdraví Mirek.
- tak to jste mně zase dali!! Párek sojek mně tu žije na divoko, pokud se objeví dravec, někam zmizí a ani nedutají! Perličky mám 4kusy, zatím nejvíce řvaly, když honily veverku z oříšků, když se mihne dravec, ani nedutají! Vrabci před dravci zmiznou do tuje a dělají, že vyhynuli!
Pokud jde o tu "králíkárnu" na přívěsu-paráda! Již si ani nepamatuji, kdy jsem si dovolil dovolenou! A ono to vlastně jde na přívěs ! Příští rok dáme Italii a jedou s námi - rozvod se odkládá!! A ten frajer, co si je vzal na snímku / "z jiného pohledu"/- i na Slavii, ten si mě koupil!! B.
- Mirku, tak já se s tím dělám, abych si je mohl vozit na dovolenou a ty mně teď ukážeš, že jsem si to mohl postavit na přívěs - člověk se asi stále učí !!!!! B.
beda
napsal(a):
- Mirku, tak já se s tím dělám, abych si je mohl vozit na dovolenou a ty mně teď ukážeš, že jsem si to mohl postavit na přívěs - člověk se asi stále učí !!!!! B.
Tak tos mě dostal !!!!!!!! Pojedeme teda spolu. Máš dálniční známku ????? Itálie je dost daleko a tak bych nerad jel po okreskách !!!! Vystříkej to hlavně proti čmelíkům, ve dřevě se drží víc !!!!!! !!!!! M.