- může se brát i jako pozvánka na ... / klikněte na obrázek pro zvětšení /-dík
- trochu si přihodím : - mít tak černého volžáka s lentou /jako je ve vzorníku/ -tak jsem king !! Beda
Zdravíme a posíláme na ukázku - už jsou. (Ale zatím ne jako ve vzorníku) (LAJ)
Podle posledních infromací - cesta je zatím přes ang.pávíka. Jenže to je začátek a zbývá ještě hodně práce. Je to běh na dlouhou trať a je nutno se vyzbrojit neskutečnou trpělivosti a vytrvalostí. (LAJ)
justovi
napsal(a):
Podle posledních infromací - cesta je zatím přes ang.pávíka. Jenže to je začátek a zbývá ještě hodně práce. Je to běh na dlouhou trať a je nutno se vyzbrojit neskutečnou trpělivosti a vytrvalostí. (LAJ)
Já myslím, že tenhle už to má docela výrazné. Jestli to tedy není fotomontáž:-) S tou trpělivostí máte pravdu.
Jen pro porovnání - holub v červené barvě 97 b. na mezinárodní výstavě z ruského chovu. (LAJ)
- no tak tohle je opravdu paráda - mám za to, že jsem takového opravdu neviděl i když němci no oni jsou to spíše rusové v Německu mají překrásná zvířata ! Poku jde o ty černé volžáky-měl jsem u žlutých málo kluků, tak jsem k nim dával černé a lenta se začala ukazovat, ale spíše šli do modra a musel jsem je vyřazovat! Ten snímek toho černého je však docela slušný! Śkoda hledal jsem nějaké fotky, ale vzhledem k tomu, že jsem je vyřazoval,tak jsem je ani nefotil!! B.
- ono vážně asi stačí ubrat na barvě a kontrastu a to to vůbec neumím !! Ve vzorníku je to jasné, když namaluji čeveného volžáka a pak to vyfotím černobíle, tak jsem tam !! B.
Po delším pátrání jsme s přítelem z Moskvy našli obrázek, který byl v ruském chovatelském časopise. Je to fikce nebo skutečnost ? Na to by mohl odpovědět jen autor. (LAJ)
Žeby zase zle nasvietená fotka??? Až teraz si uvedomujem, že niekedy je dosť zložité identifikovať farbu holuba z foto. Mne pripadá zase iba ako červený:) Tým však nechcem vyvrátiť fakt, že čierne s lentou existovať môžu. Rád by som Vás ale poprosil o radu, čo za biele rusáky to vlastne doma mám????
Andrej
odkaz pre Justovich - návštevu odkladám, zajtra som bol povolaný do povolania:) Dohodnuté však neruším. S pozdravom Andrej
Porovnej alespoň v hlavních znacích a typu, podle fotky se to velice špatně dá posoudit. Jestli máš solo fotku z více pozic, pošli. (LAJ)
beda
napsal(a):
- no tak tohle je opravdu paráda - mám za to, že jsem takového opravdu neviděl i když němci no oni jsou to spíše rusové v Německu mají překrásná zvířata ! Poku jde o ty černé volžáky-měl jsem u žlutých málo kluků, tak jsem k nim dával černé a lenta se začala ukazovat, ale spíše šli do modra a musel jsem je vyřazovat! Ten snímek toho černého je však docela slušný! Śkoda hledal jsem nějaké fotky, ale vzhledem k tomu, že jsem je vyřazoval,tak jsem je ani nefotil!! B.
Pane Autrato, jakže jste to spojoval? Černé samce se žlutými lentovými samicemi? Jestli Vám padali modří(neuvádíte pohlaví) ve stupni tmavé(černí modroocasí) to by dokazovalo, že lenťáci jsou v podstatě žlutě a červeně plaví s libanonskou bronzovou. A jen ta popelavá je v podobě světlého zbytku na té lentě. To by znamenalo, že touto cestou by nešla udělat černá s bílou lentou, ale lenta černá. Škoda, že jste spolu nepároval ty tmavé. Zajímala by mne ta bronzová. Zda by šla udělat na modrých tedy libanonsky bronzový holub s černým koncovým pruhem(lentou) tzn. jinačí než mají např. výstavní tipleři celobronzoví(mědění).
...Kdepak, já bych k životu potřeboval 400 let, abych to moh všechno vyzkoušet...
Juraj Kafka
p.Kafka -na tom snímku co si volžák namlouvá sibiřku -to byl jeden z nich -při zvětšení je vidět jasně zamodralý ocas a s černou lentou!! Na snímku z ruského časopisu je jasně poznat, že pozadí dostane při úpravě záhadnou barvu ? Tak jako na snímku, co jsem upravoval nahoře já! Pokud jde o černého volžáka můj přítel a učitel Jirka Míka mně kdys řekl -černá barva lentu bílou neumí a tím to pro mě končilo! B.
-také né nezajímavá fotka černého volžáka??/-pokud mluvíme o lentě? B.
beda
napsal(a):
p.Kafka -na tom snímku co si volžák namlouvá sibiřku -to byl jeden z nich -při zvětšení je vidět jasně zamodralý ocas a s černou lentou!! Na snímku z ruského časopisu je jasně poznat, že pozadí dostane při úpravě záhadnou barvu ? Tak jako na snímku, co jsem upravoval nahoře já! Pokud jde o černého volžáka můj přítel a učitel Jirka Míka mně kdys řekl -černá barva lentu bílou neumí a tím to pro mě končilo! B.
Vždyť jo, jsem říkal, že to nejde. Jedině snad by to šlo pomocí černých orientálních racků, co mají na rejdovákách zrcátka, ale to by to musela být asi velká fantazie. To není pravá lenta. Lentu mohou mít jen holubi popelavě červené pigmentaci. Právě protože u nich jsou jemnozrnné ustálené okrsky popelavé až bílé. Modří a hnědí holubi by teoreticky měli v stejném případě lentu černou a nebo hnědou(kávovou).
Pane Autrata, neměl byste tam k podzimku pro mě pár těch modroocasých volžáků? S podmínkou, že nebudou sourozenci a budou mít jednoho rodiče lentového? Je jedno jestli bronzový nebo zlatý.
Díky
Juraj Kafka
justovi
napsal(a):
- trochu si přihodím : - mít tak černého volžáka s lentou /jako je ve vzorníku/ -tak jsem king !! Beda
Zdravíme a posíláme na ukázku - už jsou. (Ale zatím ne jako ve vzorníku) (LAJ)
Je to pěkný chyták na mě:-)) obé fotky jsou žlutý a červený. Zkouším to doma ve fotošopu upravit a porovnávám tady s fotkami žlutých a červených př. Autraty. A s červenými pštrosy co jsem fotil sám ve stínu.
"Udělat" černě zbarveného holuba je z genetického hlediska oříšek, což určitě ví každý, kdo se trošku vyzná v dědičnosti. Určitě má Juraj pravdu a cesta k takovým holubům - to bude asi pro opravdové vytrvalce. Pro dokreslení ještě několik snímků. V každém případě by bylo na zváženou, zda by pan Autrata, vzhledem ke zkušenostem, které s tímto plemenem má, neměl chuť se pustit do takovéhoto šlechtění. Pokud využije svých znalostí a přidá se i troška štěstí, za několik let tady bude opravdu geneticky čistý černý s lentou. (LAJ)
- za několik let by tu mohl sice být geneticky čistý druh, ale asi tu už nebude p. Autrata !! Zapíši si do plánu úkolů na příští život, pokud nebudu třeba kuna - pánBů ví!! Teď pracuji stále na vylepšení ind.pávíka hedvábného a na vyčistění a zdokonalení rostovského -černého běloprsého! Zatím co jsem kde nakoupil, bylo všechno protrháno a za čas jsem je nemohl ani poznat ! Jeden pár jsem měl již pěkný a přesto, že seděli na vajíčkách, tak mně uletěli! A v tom zápisníčku na příští život, bych chtěl některého z těch malých postavových dostat do ind. pávíků! A tak na just velkým americkým ač indickým pávíkům udělat mrňavé! S těmi ind. mám strašný a neuvěřitelný problém, mám u nich velké ztráty a to tím, že se mně utopí v rybníčku /a to tu je tolik jiných a ti nic/-jakmile je pustím okamžitě se ženou k rybníku a koupou se a topí!! No oni se neutopí, ale vystydnou a pokud tam nejsem je to hotové!! Žádní jiní to tak moc nedělají, je to vážně neuvěřitelné !! // p. K.- ty moje černé má již jeden mladý chovatel od nás/JF/ - zkusím se optat!? Beda
- již jsem tu nechtěl otravovat - ale když jsme se dostali až k těm pávíkům tak:
- tak snad příště !! A omlouvám se, že jsme tu tak poskakovali z holubů na holuby - ale je tam -10 stC tak proč né!! Beda
- jdu to prohlédnout ! Možná tam mám soběslavskou kachničku a ani o tom nevím!! Vždyť tam žijí s kachničkama!! A to je již opravdu poslední!! B.
beda
napsal(a):
- za několik let by tu mohl sice být geneticky čistý druh, ale asi tu už nebude p. Autrata !! Zapíši si do plánu úkolů na příští život, pokud nebudu třeba kuna - pánBů ví!! Teď pracuji stále na vylepšení ind.pávíka hedvábného a na vyčistění a zdokonalení rostovského -černého běloprsého! Zatím co jsem kde nakoupil, bylo všechno protrháno a za čas jsem je nemohl ani poznat ! Jeden pár jsem měl již pěkný a přesto, že seděli na vajíčkách, tak mně uletěli! A v tom zápisníčku na příští život, bych chtěl některého z těch malých postavových dostat do ind. pávíků! A tak na just velkým americkým ač indickým pávíkům udělat mrňavé! S těmi ind. mám strašný a neuvěřitelný problém, mám u nich velké ztráty a to tím, že se mně utopí v rybníčku /a to tu je tolik jiných a ti nic/-jakmile je pustím okamžitě se ženou k rybníku a koupou se a topí!! No oni se neutopí, ale vystydnou a pokud tam nejsem je to hotové!! Žádní jiní to tak moc nedělají, je to vážně neuvěřitelné !! // p. K.- ty moje černé má již jeden mladý chovatel od nás/JF/ - zkusím se optat!? Beda
fajn, tak jestli je má spolu, tak je nechci. Ať jemu se podaří bronzáci s černým pruhem. Měla by mu vyjít 1/4, ale jak budou vypadat, to nikdo neví.
Díky.K
mysak
napsal(a):
Vždyť jo, jsem říkal, že to nejde. Jedině snad by to šlo pomocí černých orientálních racků, co mají na rejdovákách zrcátka, ale to by to musela být asi velká fantazie. To není pravá lenta. Lentu mohou mít jen holubi popelavě červené pigmentaci. Právě protože u nich jsou jemnozrnné ustálené okrsky popelavé až bílé. Modří a hnědí holubi by teoreticky měli v stejném případě lentu černou a nebo hnědou(kávovou).
Pane Autrata, neměl byste tam k podzimku pro mě pár těch modroocasých volžáků? S podmínkou, že nebudou sourozenci a budou mít jednoho rodiče lentového? Je jedno jestli bronzový nebo zlatý.
Díky
Juraj Kafka
Černá s bílou lentou, ale asi ta orientální řada, (foto z netu)
Trvalo to celkem dlouho, ale konečně jsem se dočkal asi jediného řešení rébusu zvaného lenta na černém volžákovi. Je potřeba pracovat s oriental frill stencil z orientálního racka. Ano, tam tu lentu za jistých okolností (na hodně tmavém podkladě, tedy bez lemování jinde) docílíte. Ale už to nebude nic společného s tím, co dělá volžáka zajímavým, a sice s jeho intenzivní a silnou barvou, která výrazně kontastuje s bílou složkou zbarvení.
Barva bude jemnější, trochu do modra, lenta nepravidelná a povede se na malém množství holoubat.
Radši bych se bavil chovem a šlechtěním stávajícího než si pokazil barvu jenom kvůli lentě, ale kdo chce, ať to zkusí. Saša
beda
napsal(a):
- ono vážně asi stačí ubrat na barvě a kontrastu a to to vůbec neumím !! Ve vzorníku je to jasné, když namaluji čeveného volžáka a pak to vyfotím černobíle, tak jsem tam !! B.
Pokoušel jsem se s tímto snímkem něco udělat, ale nenadělal jsem nic. Barvu jsem nepřečetl. Po veškerém snažení, barva zůstává nejspíše opravdu černá. Holub byl ještě nevhodně nasvícen modrým světlem (diodou). I.K.
justovi
napsal(a):
Jen pro porovnání - holub v červené barvě 97 b. na mezinárodní výstavě z ruského chovu. (LAJ)
Když už jsem udělal jednoho, tak tento si to také zaslouží. I.K.
- ale IVO, kdepak čený a kdepak osvětlen diodou! To jsem ve snaze ukázat ,že z červeného se dá udělat černý /a to jsem psal, že to neumím/ tak jsem té fotce dal takhle na frak, že teď se z toho sám nedovedu dostat!
B
- a tady máš fotku tohoto holubka ještě jednou //na fotce, které jsem ještě nedělal Káju Saudka.... Beda
beda
napsal(a):
- ale IVO, kdepak čený a kdepak osvětlen diodou! To jsem ve snaze ukázat ,že z červeného se dá udělat černý /a to jsem psal, že to neumím/ tak jsem té fotce dal takhle na frak, že teď se z toho sám nedovedu dostat!
B
Bedo, hodnocení Tvé práce Ti raději řeknu do telefonu. Tady se to nehodí. Ivo.