Je mi 15 let a s holubařenim teprve začínám, tak vám svoje holuby moc nedoporučuji, dávám přednost stavějícím jedincům před dokonalou kresbou
Někteří staváci jsou pěkní ale zrovna ti výletci na budníku mají bílé peří na spodku, mám taky problém s černozobostí. Celý chov jsem dostal pod podmínkou že budou mít volný prolet. Na některých jsou známky křížení asi s nějakým rousným voláčem.
Na fotce je vidět že je tento holub na staváka moc fouklý a má trochu peří na stojácích.
syrmaticus
napsal(a):
Někteří staváci jsou pěkní ale zrovna ti výletci na budníku mají bílé peří na spodku, mám taky problém s černozobostí. Celý chov jsem dostal pod podmínkou že budou mít volný prolet. Na některých jsou známky křížení asi s nějakým rousným voláčem.
Na fotce je vidět že je tento holub na staváka moc fouklý a má trochu peří na stojácích.
já bych ho nezatracoval
petrovicky
napsal(a):
do toho křižení bych se raději nehrnul
A když, tak pouze staváka se stavákem... Protože pak už by to stavák nebyl a ztratilo by to zvíře tu krásu co má...
Mimochodem jsem také mladý chovatel (17) a chovu ČS se věnuji 3. rok...
Já původně choval bažanty a drůbež, dostal jsem párek siváků jako doplněk do voliéry, ale holuby mě očarovaly že jsme začli dělat holubník s voliérou a pak jsem dostal 15 párů staváků od souseda z nedaleký vesnice, protože si na ně stežoval soused. Jak už jsem psal v holubaření jsem teprve začátečník.
Nazdárek kluci. Je to bomba, že jste takto zapáleni do chovu. Hlavně se nenechte odradit různými keci od všelijakých chytrolínů. Vaši holubi jsou nejkrásnější, protože jsou Vaše a sami jste si je vybrali. Postupem času až se s holuby sžijete a poznáte vše, co je k chovu důležité, začnete selekci tak , aby se Váš chov zveleboval k ideálu standardu plemene. Teď chovejte a diskutujte mezi sebou a dělte se o radosti i případné prohry. To vše k chovatelství patří. Chov holubů je vášeň, láska, posedlost a uvidíte, že postupem času v životě to bude i prostor pro zklidnění a načerpání nové energie. Zdraví ,chovu zdar přeje a fandí Vám St. Toman