Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2011 21:23
pekol

XXX.XXX.159.197

Mám síce plán vychovať tohto roku pár kusov rozriedených modrých angličanov, ale prvé prekvapenie som objavil v hniezde modrého čiernopásavého páru. Holubica je s môjho chovu a holub ma rakúsky pôvod. Dve mláďatá jedno s hustým páperím a druhé celkom bez. Hneď mi bolo jasné, že mám v hniezde holubičku B+- d-, rozriedenú modrú, šedohnedoplavú -stále mi táto terminológia nesedí. Nesedí mi ani iná silver, ani striebritá...:-(
1. snímok Moré mláďa, určite 1,0 možmo B+B+ DD, alebo B+B+Dd - to by ma potešilo

18.4.2011 21:27
pekol

XXX.XXX.159.197

Súrodenec z hniezda, určite holubička B+ -d-, šedohnedoplavá, striebritá?
Na nej ani stopa po páperí

18.4.2011 21:30
pekol

XXX.XXX.159.197

18.4.2011 22:09
tono

XXX.XXX.164.132

pekol napsal(a):
Mám síce plán vychovať tohto roku pár kusov rozriedených modrých angličanov, ale prvé prekvapenie som objavil v hniezde modrého čiernopásavého páru. Holubica je s môjho chovu a holub ma rakúsky pôvod. Dve mláďatá jedno s hustým páperím a druhé celkom bez. Hneď mi bolo jasné, že mám v hniezde holubičku B+- d-, rozriedenú modrú, šedohnedoplavú -stále mi táto terminológia nesedí. Nesedí mi ani iná silver, ani striebritá...:-(
1. snímok Moré mláďa, určite 1,0 možmo B+B+ DD, alebo B+B+Dd - to by ma potešilo

Chtěl bych se zeptat,podle čeho soudíte,že je to určítě 1,0 ? u angličanů jsou takové rozdíly mezi pohlavím? =to=

19.4.2011 19:28
pekol

XXX.XXX.134.223

Pri angl. hrvoliakov problém s určovaním pohlavia skoro vôbec nehrozí, až na vynimky. Niektoré holubice sú vyvinuté skoro rovnako ako samce a po vyletení je ťažko určiť pohlavie až do chvíle, keď sa začnú prejavovať napr. na húúúkanie. Na hniezde majú zase spravidla holubičky jemnejší zobák v porovnaní na holubov - samcov. Prikladám detail modrého holúbka, má hrubší zobák a ozobie. Pokiaľ som sa zmýlil, tak asi budem rád, lebo v chove sú žiaduce veľké a fúkle holubice. Holubice angličanov - to je parááda na holubníku :-), to je treba zažiť ! Možte sa mimo sezónu s nimi hrať a najradšej by som ich nosil do obývačky. Bežne sa zaľubia do chovateľa, pritom stačí denne pár minút a na výstave sú na neudržanie. Žiadne klietkové trýznenie. Peter

19.4.2011 19:53
pekol

XXX.XXX.91.73

Teraz dávam do páru tieto dva holuby - 0,1 jesenná holubica modrá B+-D- a 1,0 čistokrvný
BABAdd žltoplavý. Uvidíme čo ztoho bude. Holubica má výborný pôvod na hrvoľatosť.
Predpokladaný odchov - jednoduchá matematika. Skúste si ju nakresliť. Je to ďaleko jednoduhšie ako zadanie p. Kafku s bagdetami. Peter k.
A ešte, v nedeľu som cestoval z Bratislavy na východ s viacerými holubiarmi. Bol som prekvapený ako sú už niektorí ďaleko s genetikou a tí najmladší sa chcú učiť:-). Vyzerá to tak, že to úsilie aj tu na ifaune prináša svoje ovocie. smajlík

19.4.2011 21:48
rupa

XXX.XXX.99.251

Celkem asi jednoduché holubice žlutě plavé BA- d- a holubi červeně plaví BA Dd . zdraví na slovensko ruda pavelka

19.4.2011 23:03
tono

XXX.XXX.164.132

rupa napsal(a):
Celkem asi jednoduché holubice žlutě plavé BA- d- a holubi červeně plaví BA Dd . zdraví na slovensko ruda pavelka

Holubi asi červeně plaví BAB+Dd ? =to=

19.4.2011 23:32
pekol

XXX.XXX.251.241

Presne tak, holuby - samce budú BAB+D+d, červenoplavé štiepiteľné na modrú B+ a rozriedenie d. Takéhoto červenoplavého (trochu namodralého) staršieho holuba mám zaradeného v chove so žltoplavou holubicou. Po nich mám na hniezde dve mláďatá - modré čiernopásavé a žltoplavé, najbližšie ich nafotím. Dvoch žltoplavých potomkov tohto páru mám z minulého roka, pravdepodobne BAB+dd. Jeden má modrú čiernopásavú holubicu a druhý žltoplavú. Takže som veľmi zvedavý čo bude. Peter
Tak to je BAB+Dd, len to trocha prehnal.

21.4.2011 18:05
mysak

XXX.XXX.46.80

pekol napsal(a):
A ešte spolu - súrodenci:-)

Zcela určitě je to šedohnědě plavá a holubička. I zobák je slabší. Samec bude ten modrý. Schválně si to nakroužkujte tak, abyste to později poznal. Samce z Rakouska - štěpáka na d si nechte do chovu. Možná by byl lepší dát na žlutou holubici.
Hodně zdaru při šlechtění a dostatek krmiva.
Juraj Kafka

24.4.2011 20:52
pekol

XXX.XXX.244.26

Dnes som trochu fotil, takže prvý záber jednodňové mláďatka po žltoplavom otcovi, ktorého moja manželka videla pri párení už s inou holubicou a označila ho za narcistu - nemotorný kásavec:-))
Mláďatká s D a d, rozdiel v páperí je zjavný, ale pri tom d sa mi zdá, že farba nebude veľmi vyblednutá. Na i Faune už je viacero pozorných "farbičkárov", takže čo očakávam od týchto mláďat - farebne ? smajlíkPeter
Otec žltoplavý BABAdd, matka modrá čiernopásavá B+- D-.

24.4.2011 20:59
pekol

XXX.XXX.244.26

Dnes som bol a u pr. Jožka Jurka, čo poviete na tohto čierneho holuba? Mňa veľmi potešil, je to minuloročný holub z jeho chovu, riadny pokrok:-)

24.4.2011 21:49
mysak

XXX.XXX.46.80

pekol napsal(a):
Dnes som trochu fotil, takže prvý záber jednodňové mláďatka po žltoplavom otcovi, ktorého moja manželka videla pri párení už s inou holubicou a označila ho za narcistu - nemotorný kásavec:-))
Mláďatká s D a d, rozdiel v páperí je zjavný, ale pri tom d sa mi zdá, že farba nebude veľmi vyblednutá. Na i Faune už je viacero pozorných "farbičkárov", takže čo očakávam od týchto mláďat - farebne ? smajlíkPeter
Otec žltoplavý BABAdd, matka modrá čiernopásavá B+- D-.

To záleží jestli samec skutečně neštěpí na B+ tedy BAB+. I bez toho je zřejmé, že jeho dcery budou rozředěné d- a synové intenzivní heterozygoti Dd. Pokud by tedy do B+ neštěpil, chová se jako by byl červenopruhý tj. holubičky žlutopruhé a holubi červenopruzí. Jinými slovy ta modrá pruhová holubice se chová jako by byla červenopruhá. Beru v úvahu, že žlutě plavý holub je v pruhovém vzorku, pokud v pattern, tak je to všechno samozřejmě podřízeno vzorku tmavému, ale to zde nemusíme řešit.
Přepsáno do symbolů vzniknou tedy: BAB+Dd synové a BA-d- dcery. Synové štěpí do 4 barev z čehož jednu mají na sobě(vypadají dominantně červení), ale může se z nich dostat ještě modrý, stříbřitý a žlutě plavý. Stačí když se mu pak přifaří vhodná holubice. Pokud je samec v typu, a předává jej a dostatne super typovou holubici, může př. Kolenič získat kromě dom. červené, která je u angličanů spolu s černou nejrozšířenější, může získat hned 3 další barvy, jež lze vzájemně opětovně kombinovat(ne chaoticky samozřejmě) a může se tak pochlubit jako jeden z mála v Evropě např. stříbřitými(šedohnědě plavými) anglickými voláči.
Ať se daří. jinak můj poznatek z praxe nejsabší chmýří mají asi recesvní žlutá holoubata, ta s původnějším divokým genem např. plavá ať už žlutě nebo šedohnědě bych řekl, že mají o malinko delší chmýří. Zobáky samozřejmě světlé nebo rohové.

25.4.2011 19:48
pekol

XXX.XXX.14.255

Včera som "otvoril škôlku", presnejšie dve. Dnes bola kontrola nakrmenosti plus zobáčiky do napájačky, zatiaľ OK:-).
Mladí angličani

11.6.2011 22:07
pekol

XXX.XXX.100.168

Viac plemien na holubníku a potom totosmajlík
1.

11.6.2011 22:11
pekol

XXX.XXX.100.168

Ešte krídlo a komentár o chvíľu
3.

11.6.2011 23:10
pekol

XXX.XXX.100.168

Tento holúbok (1.-3.) mal byť čistokrvný Košoá. Ale aj pri holuboch platí, že iba matka je istá:-(
Takže matka je "striebritá" sírovo šupinatá Košoá, obrázok. Ale čo otec, dlho som dumal a predpokladám, že táto holubica bola neverná s jediným mojim poštovým holubom. Aj dnes sa to skoro stalo. Je to modrý jarabý samec, jeho otec bol zaujímavý podľa mňa Grizly, ja som mu hovoril mramorovaný, ale holuby grizly som pred tým nemal. Takže nijaké skúsenosti. Tento poštový holub je síce modrý jarabý, ale brucho má svetlejšie. Inak si to vysletlit neviem.
3. To mali byť rodičiasmajlík , svetlá sírová je holubica .

11.6.2011 23:22
pekol

XXX.XXX.100.168

Ďalší obrázok
5. vpravo je Košoá z iného hniezda. Holúbok vľavo má aj zakrivenejší zobák.
Spojenie Grizly a bronz ? Vďaka Peter
A ešte všímnite si na obrázkoch vyššie, čisté biele brucho.

ferencjo

22.7.2011 18:02
ferencjo

XXX.XXX.5.221

pekol napsal(a):
Ďalší obrázok
5. vpravo je Košoá z iného hniezda. Holúbok vľavo má aj zakrivenejší zobák.
Spojenie Grizly a bronz ? Vďaka Peter
A ešte všímnite si na obrázkoch vyššie, čisté biele brucho.

holub štraser modrý jarabý x holubica poštový modrý pásavý..
tiež mi ju nejak šmykol a vznikli zaujímavé holúbatá.jedno tiež s bielym bruchom. :-(.
mláďa vyzerá na modré pásavé

ferencjo

22.7.2011 18:07
ferencjo

XXX.XXX.5.221

súrodenec. krásna kresba na krídlach. a ani znak po bielej farbe.. poštová holubica bola po rodičoch pásavý x kapratá straka..
uvidíme čo z nich vyrastie

Přidejte reakci

Přidat smajlík