Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím všetkých skutočných chovatelov holubov. Chcem asi nemožné...nájdem chovatela týchto nádherných holubov? Velka škoda že pôvodné plemená s perfektnými vlastnosťami sú vytláčané nemotorným a hlúpym voliérovým odpadom v podobe kingov, gigantov a podobnými paródiami na holuby.
Zdravím přesně tak. Máte pravdu. Je to určitě škoda že se tato plemena moc krásná chovají ve voliérách když už vůbec. Nevím jak v ČR ale v Německu Ch. straky určitě někdo chová...
Krásný den
napsal(a):
Zdravím všetkých skutočných chovatelov holubov. Chcem asi nemožné...nájdem chovatela týchto nádherných holubov? Velka škoda že pôvodné plemená s perfektnými vlastnosťami sú vytláčané nemotorným a hlúpym voliérovým odpadom v podobe kingov, gigantov a podobnými paródiami na holuby.
Každý chová co se mu líbí .Když to dělá dobře a baví ho to, holubník má čistý holuby zdravé tak to je u mne skutečný chovatel holubů.A myslím si že hloupej a nemotornej si ty a ten odpad a nabij si pořadně
A už nepiš takové kraviny chudáku.

syrovy
napsal(a):
Každý chová co se mu líbí .Když to dělá dobře a baví ho to, holubník má čistý holuby zdravé tak to je u mne skutečný chovatel holubů.A myslím si že hloupej a nemotornej si ty a ten odpad a nabij si pořadně
A už nepiš takové kraviny chudáku.
Iba som čakal na podobnú reakciu. Na nikoho som nenarážal a nikoho som sa nechcel dotknúť. A hlupáci sú podla mna tí kt. prešlachtovaním zobrali holubom ich všetky prirodzené prejavy...ale nebudem to tu rozoberat, chcem chebské straky a nie sa tu dotahovať s niekým kto sa vyjadruje pomocou smajlíkov a podobných hlúpostí ako 16 ročný puberťák. Mier

Venca Škvor
napsal(a):
Zdravím přesně tak. Máte pravdu. Je to určitě škoda že se tato plemena moc krásná chovají ve voliérách když už vůbec. Nevím jak v ČR ale v Německu Ch. straky určitě někdo chová...
Krásný den
Zdravím ťa, vykať nemusíš, som len o niečo starší ako ty. To ano, je škoda že to pravé holubiarstvo nejak upadá a holuby sa zatvárajú do voliér. Som v tomto hodne zásadový aj keď to hocikto nepochopí, ale videl som že chováš pekné staváky, tak ma dúfam aspoň ty pochopíš. Nech sa ti darí
Hezký den. Asi před 3 lety o nich psal ve Fauně nebo v Chovateli-Rádci pan Sousedík. Byl na návštěvě u jejich chovatele (bývalého Suseťáka), myslím že v Bavorsku. Pokud se nemýlím, tak je pan chovatel je choval ve 4-5 barevných rázech.
Zkus napsat Sousedíkovi, mohl byTi dát na něj kontakt. Jirka T.

ccira
napsal(a):
Hezký den. Asi před 3 lety o nich psal ve Fauně nebo v Chovateli-Rádci pan Sousedík. Byl na návštěvě u jejich chovatele (bývalého Suseťáka), myslím že v Bavorsku. Pokud se nemýlím, tak je pan chovatel je choval ve 4-5 barevných rázech.
Zkus napsat Sousedíkovi, mohl byTi dát na něj kontakt. Jirka T.
Dobry den prajem aj ja. Viem, práve tam som čítal od p. Sousedíka ten článok. Vy nemáte nahodou na neho kontakt? Diky
napsal(a):
Myslím že jste nechtěl nikoho urazit ale napsal jste NEMOTORNÝM A HLOUPÍM VOLIEROVÍM ODPADOM V PODOBE KINGOV,GIGANTOV A PODOBNÝMI PARODIAMI NA HOLUBY. Každé uznané plemeno má své kouzlo a každý chová holuby dle svých možností někdo ve volierách druhý volně někdo okrasné další těžká plemena. .. chebský holub nebyl nikdy uznaný Ale prý v Bavorsku náký Sudeták je mněl ale za ta léta tam do toho určitě dával Německé- Č.STAVÁKY takže čisté CHEBSKÉ HOLUBY ANI NÁHODOU. Přeji hodně štěstí v hledání.
syrovy
napsal(a):
Myslím že jste nechtěl nikoho urazit ale napsal jste NEMOTORNÝM A HLOUPÍM VOLIEROVÍM ODPADOM V PODOBE KINGOV,GIGANTOV A PODOBNÝMI PARODIAMI NA HOLUBY. Každé uznané plemeno má své kouzlo a každý chová holuby dle svých možností někdo ve volierách druhý volně někdo okrasné další těžká plemena. .. chebský holub nebyl nikdy uznaný Ale prý v Bavorsku náký Sudeták je mněl ale za ta léta tam do toho určitě dával Německé- Č.STAVÁKY takže čisté CHEBSKÉ HOLUBY ANI NÁHODOU. Přeji hodně štěstí v hledání.
Možná budete mít štěstí Rumplík Stanislav obec Luhov zavolejte na číslo723 776 479 Antonín Stehlik Stříbro základní organizace možná vám poradí.
syrovy
napsal(a):
Možná budete mít štěstí Rumplík Stanislav obec Luhov zavolejte na číslo723 776 479 Antonín Stehlik Stříbro základní organizace možná vám poradí.
napsal(a):
Zdravím ťa, vykať nemusíš, som len o niečo starší ako ty. To ano, je škoda že to pravé holubiarstvo nejak upadá a holuby sa zatvárajú do voliér. Som v tomto hodne zásadový aj keď to hocikto nepochopí, ale videl som že chováš pekné staváky, tak ma dúfam aspoň ty pochopíš. Nech sa ti darí
Nevím kolik je Vám ale mě je 18 takže pro mě je zde na fauně vykání automatické protože takových lidí v mém věku sem moc nechodí. Děkuji za pochvalu. Holubaření mě baví. Asi proto že to mám po otci v krvi ale hlavně pro to že neznám hezčí pohled na letícího- stavějícího holuba a ne na utrápeného holuba v malé voliérce, ve které se nemůže pořádně protáhnout a která je plná bacilů a různé havěti. Teť mě asi mnoho lidí bude kamenovat a terorizovat odpověďmi jako například: je ti 18 a víš hovno co je holubaření, nebo strč si ty tvoje názory do prdele a až za sebou budeš mít 30 let holubaření tak něco řikej ty cucáku, jako už to tu občas tak bývá- neříkám že přímo toto tu čtu ale vždy něco na ten způsob a věřte že není opravdu moc hezké když příjdete na net natěšení že si přečtete něco zajímavého o svém koníčku a dozvíte se něco víc a místo toho zde vidíte texty začínající- ty kreténe, ty chudáku nemel kraviny, apod. a určitě to není už vůbec hezké když sem příjde nějaký člověk který by chtěl začít s chovem holubů a čte zde toto tak si asi o holubářské společnosti myslí všelicos, ale holub je pták a jak už to tak bývá tak ptáci létají a takový stupidní zákaz jako například nafukování holubů protože je to týrání zvířat, nezlobte se na mě, ale mě připadá že zavírání holubů ve voliéře mi připadá větší týrání než nějaké nafukování a vy ještě toho člověka který zde napíše holou pravdu- to že holub je holub a ne slepice a podle přírodního zákona by měl lítat, vy ho zde odsuzujete k chudákum a nejvetším ztroskotancům prototže vy jenom vidíte ty vaše holuby kteří mají váhu 1kg a více a jen to sedí na bydle ve voliéře a tupě civí protože v sobě nemají špteku temperamentu a energie když musí svými křídly nosit kolik kg navíc. A k těm Chebským strakám: právě v knížce od PANA Sousedíka Český stavák a jeho příbuzní jsem je viděl na fotce pod kterým bylo napsáno, že holuby té fotografie patří chovateli z Německa. Je to moc hezký holub a byla by škoda kdyby tyto krásní holuby zahynuli pro jejich malou oblíbenost nebo nedej bože ZTRATILO SVOU KRÁSU DÍKY TĚM KTEŘÍ BY HO MĚLI CELÝ JEHO ŽIVOT ZAVŘENÉ V MALÉ ZAFLUSANÉ VOLIÉŘE!!!!!
hezký den všem, s pozdravem Škvor...
Venca Škvor
napsal(a):
Nevím kolik je Vám ale mě je 18 takže pro mě je zde na fauně vykání automatické protože takových lidí v mém věku sem moc nechodí. Děkuji za pochvalu. Holubaření mě baví. Asi proto že to mám po otci v krvi ale hlavně pro to že neznám hezčí pohled na letícího- stavějícího holuba a ne na utrápeného holuba v malé voliérce, ve které se nemůže pořádně protáhnout a která je plná bacilů a různé havěti. Teť mě asi mnoho lidí bude kamenovat a terorizovat odpověďmi jako například: je ti 18 a víš hovno co je holubaření, nebo strč si ty tvoje názory do prdele a až za sebou budeš mít 30 let holubaření tak něco řikej ty cucáku, jako už to tu občas tak bývá- neříkám že přímo toto tu čtu ale vždy něco na ten způsob a věřte že není opravdu moc hezké když příjdete na net natěšení že si přečtete něco zajímavého o svém koníčku a dozvíte se něco víc a místo toho zde vidíte texty začínající- ty kreténe, ty chudáku nemel kraviny, apod. a určitě to není už vůbec hezké když sem příjde nějaký člověk který by chtěl začít s chovem holubů a čte zde toto tak si asi o holubářské společnosti myslí všelicos, ale holub je pták a jak už to tak bývá tak ptáci létají a takový stupidní zákaz jako například nafukování holubů protože je to týrání zvířat, nezlobte se na mě, ale mě připadá že zavírání holubů ve voliéře mi připadá větší týrání než nějaké nafukování a vy ještě toho člověka který zde napíše holou pravdu- to že holub je holub a ne slepice a podle přírodního zákona by měl lítat, vy ho zde odsuzujete k chudákum a nejvetším ztroskotancům prototže vy jenom vidíte ty vaše holuby kteří mají váhu 1kg a více a jen to sedí na bydle ve voliéře a tupě civí protože v sobě nemají špteku temperamentu a energie když musí svými křídly nosit kolik kg navíc. A k těm Chebským strakám: právě v knížce od PANA Sousedíka Český stavák a jeho příbuzní jsem je viděl na fotce pod kterým bylo napsáno, že holuby té fotografie patří chovateli z Německa. Je to moc hezký holub a byla by škoda kdyby tyto krásní holuby zahynuli pro jejich malou oblíbenost nebo nedej bože ZTRATILO SVOU KRÁSU DÍKY TĚM KTEŘÍ BY HO MĚLI CELÝ JEHO ŽIVOT ZAVŘENÉ V MALÉ ZAFLUSANÉ VOLIÉŘE!!!!!
Není třeba to opakovat a terorizovat,napsal si to o sobě dobře.Máš právo napsat svůj názor,ale neurážej chovatele.Voliérový chov je sice náročný,ale to neznamená,že jsou holubi neplodný nebo nemocný jak se tu snažíš naznačit,měl si nejdříve navštívit chovatele z voliérovým chovem aby si o tom něco věděl.Nechovají se jenom staváci tak to respektuj.Nemysli, že holubi kteří volně létají nemohou být nemocný,záleží také na chovateli a plemenu které chováš.Cajzek.
cajzek
napsal(a):
Není třeba to opakovat a terorizovat,napsal si to o sobě dobře.Máš právo napsat svůj názor,ale neurážej chovatele.Voliérový chov je sice náročný,ale to neznamená,že jsou holubi neplodný nebo nemocný jak se tu snažíš naznačit,měl si nejdříve navštívit chovatele z voliérovým chovem aby si o tom něco věděl.Nechovají se jenom staváci tak to respektuj.Nemysli, že holubi kteří volně létají nemohou být nemocný,záleží také na chovateli a plemenu které chováš.Cajzek.
Plně souhlasím

syrovy
napsal(a):
Dakujem Vám. Pokusal som sa dovolat, ale cislo neexistuje. Mozete sa este raz prosim pozret ci ste sa nepomylili?

No a tu sú mládatká po čiernom páre kde je jedno mladé červené, očividne samček

Chovný pár. Ani za nič sa mi tá žltá holubička nechcela dať do páru so žltým samcom. Proste je zamilovaná do tohoto. Nečudujem sa, je z farebnohlávkov najväčší. Pri lete neskutočne silne tlieska krídlami a je to výborný rodič. Mláďa po nich je čierne

Tu je samček od tej holubičky čo je naprvej fotke(tá na hniezde s mladými). Keď som ju prvý krát pustil, zistil som že nerobí premety, za to ale výborne stavia a má velmi dobrú kresbu, jej holub tiež, tak uvidím ako mladé, len včera sa vyliahli

A tu ho máme ešte raz. Mám dva páry RK.Tento je najlepší akrobat. Už sa teším na tréning mladých

Venca Škvor
napsal(a):
Súhlasím so všetkým až na to nafukovanie, myslím že je to pre holuby nepríjemné. Som rád že niekto v mojom veku vidí chov holubov podobne ako ja. Poď kámo, sme mladí, vráťme chov holubov späť ku koreňom, zapálme voliéry!!! Ale nie, to bola sranda, ale aj tak ich neznášam. Pridaj fotky mladých holúbkov.Trénuješ mladé? Pred asi šiestimi rokmi som mal modré sedlaté staváky od pána Ružičku myslím že z Velých Bíloviec. Mladé som non stop nutil lietať pravidelným vypúšťaním z nejakej vzdialenosti od holubníka kt. som postupne natahoval a holuby lietali ako strely

syrovy
napsal(a):
zkuste 605739928 nebo732340700 a ptejte se na kontakt pana Rumplika
Díky moc, zajtra skusím zavolat. A nehnevajte sa za nič čo som napísal, nemyslel som to v zlom, ale za pravdu mi musíte dať že trebárs tie kingy, texany, giganty a pod. sú naozaj trochu hlúpe, chýba im ostražitosť a nejaký ten elán. Ešte raz vám dakujem a nech sa Vám darí.
napsal(a):
Díky moc, zajtra skusím zavolat. A nehnevajte sa za nič čo som napísal, nemyslel som to v zlom, ale za pravdu mi musíte dať že trebárs tie kingy, texany, giganty a pod. sú naozaj trochu hlúpe, chýba im ostražitosť a nejaký ten elán. Ešte raz vám dakujem a nech sa Vám darí.
Zkuste odkazy tam mne najdete chov kingů chovám je od mládí jsem členem Madarského king klubu i Českýho king klubu . Jak už jsem psal když to děláš dobře tak je jedno jaké plemeno chováš
Ahoj Dano! Skús sa mrknúť na stránku www.texan.sk, aby si videl na akú úroveň sa dostali texany a kam sa farebnohlávky nedostanú ani za sto rokov. A keby si chcel vidieť 44 okrúžkovaných výletkov do 13 mája,tak by si zmenil názor o ,,nemotortých a hlúpich holuboch",lebo hlúpi sú len ,,ostražitý a lietajúci" chovateliaMiro

texan.sk
napsal(a):
Ahoj Dano! Skús sa mrknúť na stránku www.texan.sk, aby si videl na akú úroveň sa dostali texany a kam sa farebnohlávky nedostanú ani za sto rokov. A keby si chcel vidieť 44 okrúžkovaných výletkov do 13 mája,tak by si zmenil názor o ,,nemotortých a hlúpich holuboch",lebo hlúpi sú len ,,ostražitý a lietajúci" chovateliaMiro
Nechápem pojmu ostražitý a lietajúci chovatelia, ale v pohode, to je asi nejaký Váš texasko - slovensko - americký výraz. A ešte sa chcem opýtať akú úroveň ste mysleli. Kam sa farebnohlávky nedostanú??? No tú stránku som videl...čo ste chceli tým povedať? Ale pobavil som sa na tej rubrike choroby...ak ste mysleli toto, tak máte pravdu, tam sa farebnohlávky nedostanú snáď nikdy.

texan.sk
napsal(a):
Mne to proste nedá, odpíšte prosím čo ste mali na mysli. Asi ste mierili na dokonalý exteriér že? No a to je to, Vám ide o body na výstave, o nejakú súťaživosť alebo čo. To mna fascinujú holuby vo svojej prirodzenej kráse, ich let, správanie sa medzi sebou v kŕdli, ich potreby, sledovanie ich vlastností... neskutočne mna zaujíma história chovu holubov, domestikácia a pod. To tu môžeme písať do nekonečna, ale ja sa nechcem hádať. Vás berie výstavníctvo po vzore Ameriky a mňa zaujíma niečo úplne iné. Nemá cenu o tom dalej diskutovať
Pánové nevím co tady řešíte!Chebská straka má přirozeně své kouzlo a bylo by jen dobře kdyby se dostala do vzorníku,měla svůj standard a byla více prochovaným a dostupnějším plemenem.To ale nepůjde bez velkých obětí které se tomu to překrásnému holubovi musí podstoupit.Velmi mě mrzí že se tady někdo snižuje k věcem kterým Já jako milovník kolubů nerozumím!Pokud má někdo rád zvíře jako je holub tak se nemůže a NESMÍ snížit k tomu aby dělal z ostatních plemen,plemena podřadná a naopak aby některá plemena nad druhá povyšoval.To pro mě není chovatel!Já osobně chovám staváky a dělal jsem i pomořany,hanáky ale také mor.pštrosy a pol.rysy.Každopádně mou parketou jsou voláči.Ale pozor uznávám všechny plemena,ctím je,respektuji a navštěvuji všechny chovatele ať chovají co chtějí.Říkáte že je to o možnostech ano tomu rozumím.Já osobně jsem si nedokázal představit že bych choval třeba holubi bradavičnaté(české nebo moravské bagdety) ale to jen do doby než jsem je viděl na vlastní oči.V momentě kdy jsem navštívil chovatele těchto holubů jsem byl tak mile překvapen a dá se říci že až unešen těmito holubi že mít místo ihned bych si 3-4 páry dovezl domů na rozjezd.Každý holub má své kouzlo a je jedno jestli má někdo 5 nebo 50 párů, jestli mám voliérový chov nebo holoubky volně.Pozor!!!Na to nehraju.Jsem šťasten a nesmírně rád když vidím že se ještě dnes mezi nás blázny někdo hrne a má chuť chovat.Pozor nechytračím a nikdy jsem nechytračil.Je mi pouhých 35 let a pravdou je že už toho mám dost za sebou co se chovatelství týče ale stále se učím a učit kolem holubů budu.Teď k těm strakám.V Bavorsku je choval a snad ještě i chová př.Richard Damm,pochází zde od nás ze západních Čech.Já už o nich s ním 15let a zatím je stále nemám ale v momentě kdy se dostanu aspoň k 2-3 párům tak se do nich pustím s plnou parádou a udělám je!!!!Vím že k regeneraci by se měli používat bělohrotí č.staváci ale od nás z Čech a né ti Němečtí!Klidně postavím i druhý holubník.No a než budu končit,prosím nesnižujte se k hanění toho a onoho plemene.To milovník a chovatel holubů NEDĚLÁ!S pozdravem Potůček.

poty76
napsal(a):
Pánové nevím co tady řešíte!Chebská straka má přirozeně své kouzlo a bylo by jen dobře kdyby se dostala do vzorníku,měla svůj standard a byla více prochovaným a dostupnějším plemenem.To ale nepůjde bez velkých obětí které se tomu to překrásnému holubovi musí podstoupit.Velmi mě mrzí že se tady někdo snižuje k věcem kterým Já jako milovník kolubů nerozumím!Pokud má někdo rád zvíře jako je holub tak se nemůže a NESMÍ snížit k tomu aby dělal z ostatních plemen,plemena podřadná a naopak aby některá plemena nad druhá povyšoval.To pro mě není chovatel!Já osobně chovám staváky a dělal jsem i pomořany,hanáky ale také mor.pštrosy a pol.rysy.Každopádně mou parketou jsou voláči.Ale pozor uznávám všechny plemena,ctím je,respektuji a navštěvuji všechny chovatele ať chovají co chtějí.Říkáte že je to o možnostech ano tomu rozumím.Já osobně jsem si nedokázal představit že bych choval třeba holubi bradavičnaté(české nebo moravské bagdety) ale to jen do doby než jsem je viděl na vlastní oči.V momentě kdy jsem navštívil chovatele těchto holubů jsem byl tak mile překvapen a dá se říci že až unešen těmito holubi že mít místo ihned bych si 3-4 páry dovezl domů na rozjezd.Každý holub má své kouzlo a je jedno jestli má někdo 5 nebo 50 párů, jestli mám voliérový chov nebo holoubky volně.Pozor!!!Na to nehraju.Jsem šťasten a nesmírně rád když vidím že se ještě dnes mezi nás blázny někdo hrne a má chuť chovat.Pozor nechytračím a nikdy jsem nechytračil.Je mi pouhých 35 let a pravdou je že už toho mám dost za sebou co se chovatelství týče ale stále se učím a učit kolem holubů budu.Teď k těm strakám.V Bavorsku je choval a snad ještě i chová př.Richard Damm,pochází zde od nás ze západních Čech.Já už o nich s ním 15let a zatím je stále nemám ale v momentě kdy se dostanu aspoň k 2-3 párům tak se do nich pustím s plnou parádou a udělám je!!!!Vím že k regeneraci by se měli používat bělohrotí č.staváci ale od nás z Čech a né ti Němečtí!Klidně postavím i druhý holubník.No a než budu končit,prosím nesnižujte se k hanění toho a onoho plemene.To milovník a chovatel holubů NEDĚLÁ!S pozdravem Potůček.
Pozor p. Potúček!!! Ja sa na nič neznižujem. Spomínané plemená nikdy nebudem považovať za pravé holuby. Keby som mal opísat môj pohlad na túto vec, bolo by to na dlho. Dám to v skratke.
Odjakživa neznášam chamtivosť, egoizmus a sobeckosť. Myslite si o tom čo chcete, ale tak trochu sa tieto vlastnosti odrážajú aj v chovatelstve. Tí nechcem povedat jakí ortodoxní vystavovatelia sa ženú za prehnaným exteriérom a bodmi. Jak keby si tým niečo dokázali.Tým ale nechcem uraziť vystavovanie, to určite ne. Zhodou okolností som bol včera v Ledeči n. Sázavou pre holuby. Dotyčný chovatel mal okrem iného iného aj mondény. Zamysleli ste sa niekedy nad tým ako sa týmto holubom musí žiť? Ked som videl ako neboli schopné vyletiet ani meter vysoko, za každým sa odrali o pletivo voliéry a padli bezvládne na zem a popri tom si zmyslel a vypočul ako je to s ich odchovom...no neviem ani čo dalej napísať.
Skrátim to, milujem prírodu a plemená domácich holubov obzvlášť. Ale pozor, tu už o prírode nemože byť ani reč! Toto je len výstrelok ludskej nenásytnosti po všetkom. Všetko obrátiť vo svoj prospech. Šak to čo už je za nechutnosť našlachtiť zvieraťu nadváhu. Som zvedavý jak by sa Vám páčilo nosiť na nohách váhu neúmernú velkosti tela.
A ešte k tomu " milovníkovi a chovatelovi holubov ". Som zvedavý kolkí z tých čo tu vypisujú by šli cez polovicu ČR pre tri holuby. Pozrite, netušíte čo pre holuby obetujem a už vôbec nemáte predstavu o tom za akých podmienok holuby chovám, tak si prosím takéto reči nechajte pre niekoho iného.
A ešte posledná vec. Ak by ste mi chceli oponovať, že to, o čom som písal je len môj názor, radšej to prosím ani nezverejňujte. Chcete mi snáď tvrdiť že kilovému kingovi alebo mondénovi sa žije "lahko"? Prosím Vás, ked teda idete na to takto, ja mám 23, určite podla Vás chytračím, ale tak to neni. To čo som napísal neni vecou názoru, ale holým faktom!!!
Ostávam s pozdravom
Ostávam s pozdravom
Dobrý den. Podotýkám že nejsem chovatelem holubů ale dlouholetým chovatelem drůbeže. Přesto pravidelně sleduji fóra, inzeráty, výstavy atd. holubů. Tak mi dovolte jen vyjádřit svůj názor. Jako studovaný genetik-šlechtilel chápu každou chovatelskou práci a snahu ale vše má své hranice a milovníci zvířat by je měli respektovat především ale co se děje v holůbářství je už i na mě moc a v takové míře to neznám u žádného jiného druhu zvířete. Šlechtění užitkových vlastností, ,,exteriérových'' znaků, barev je v pořádku ale musím souhlasit s dano137 že u holubů se už šlechtí exteriérové deformace, vady, odchylky atd. Dnes skroucený angl, pávík, modenka nebo ,,zdrobnělý pštros'' maltézký slepičák je už asi moc. Nechci soudit ale jen vyvolat myšlenku na to kdy je už čas ,,skončit´´ s extrémama. A nemluvím jen o holubářích ale všech chovatelech různých druhů zvířat. Jen u těch holubů mi to připadne nejextrémější, njeviditelnější a zvláštní. Marně přemýšlím u kterého druhů zvířat je tolik plemen které se nejsou díky svému vzhledu, povaze postarat sami o sebe natož tak o své potomstvo. Kolik plemen je závislých na chůvkách a to hovoříme o zvířeti které v přirozeném stavu nemá žádné polupační problémy. A právě toto je pro mě rozhodný ukazatel. U drůbeže máme také zvláštní plemena ale paradoxně vždy jsou schopna se v pozměněné podobě rozmnožit a postarat o mláďata a tím přežít a dokonce někdy mnohem lépe než plemena stará a ,,normální´´ ale některé holubí plemena jsou bez člověka prakticky ,,mrtvá´´ neschopná života.
Prosím berte to tak že jsem jen nezůčastněný pozorovatel který nechce soudit, nikomu nadržovat a někoho upřednostňit a ani určit hranice ale jen povzbudit k zamyšlení co už je moc, kde jsou a jaké jsou, jestli vůbec jsou hranice a jestli není třeba jen lepší se vracet k původnímu a starému jen v mírně zlepšené podobě.
PS: Při pohledu na dnešního moderního pávíka vždy vzpomínám na pávíka našich dědů a pohádek mých dětských let kda to byl ladný a elegantní holub s rozevřeným a načechraným ocasem-účesem
Kolego, ty tvoje názory nejsou úplně mimo mísu, ale trochu mi připomínají vědecký přístup strany zelených a jejich důsledky, které ještě poznáme. Když jsem viděl na Evropské výstavě slepice větší než náklaďák nebo menší než holuba, nelétavé a nebo kulaté jak u pávíka s různýma kadeřavýma ozdobama, tak jsem pak v rozpacích, jestli jsi vůbec chovatel drůbeže a zvířat obecně. Vždyť se podívej na psy, kočky, morčata.... plemena bez srsti a podobně. Takový pávík, jakého si bereš do úst, je výborný rodič, mám zkušenosti s mnoha plemeny, ale s jakou láskou a péčí se dovedou právě pávíci starat o svá mláďata, to se jen tak nevidí. A co se týče chebských strak? Čeká nás hodně práce, už jenom ten nevhodný a zavádějící název, s kresbou strak to nemá cokoliv společného, což tak chebský měsíčkový holub? Chovu zdar. A. Veselý
poty76
napsal(a):
Dobře napsané a poučné nejen pro začínající chovatele.Plně souhlasím, chovu zdar Cajzek.
Dobrý den, nejsem sympatizantem strany zelených ani při nejmenším. A věřte že jsem už dlouhodobým chovatelem a malá a velká a tzv,,extrémní´´ plmena znám i u drůbeže a ostatních zvířat a kdyby jste jen trochu pozorněji četl tak ano řekl bych stop u všech zvířat-drůbeže, psů, morčat atd. Pávíka jsem se nechtěl vůbec dotknout a brát si ho do ůst jen mě napadl jako příklad protože dnešní zkroucený pávík se mi vážně nelíbí ale i přes to vím že konkrétně on si drží výborné mateřské vlastnosti. Ani jsem můj příspěvek nebral jako nějaký soud což jsem také předeslal, spíše to byla jen myšlenka či filozofické téma. Samozřejmě je to ožehavá otázka to je jasné, i to že někomu se líbí to či ono. Takže s chovatelským pozdravem a přáním krásného dne možná zase ,,načtenou´´
Chebské straky - z týchto debat som ani netušil o aké holuby vlastne ide. Tu na iFaune je v článku Ing. Sousedíka I.2010 pár fotiek týchto holubov. Fotky som si posťahoval, zväčšil a pozerám na staváka s pomerne dobrou kompletnou anglickou kresbou. Straka? Asi nie. Regenerácia by nemusela byť nijak zložitá. Len použiť správne plemená. Všetky plemena hrvoliakov sú prakticky príbuzne, len nevyrobiť kópiu iného už uznaného plemena. Peter
Dúfam, že sa autor ing. Sousedík nenahnevá, pre názornosť foto z jeho článku. Čierne a modré holuby majú anglickú kresbu. Tie žlté vľavo tam nejak neladia.
5555
napsal(a):
Kolego, ty tvoje názory nejsou úplně mimo mísu, ale trochu mi připomínají vědecký přístup strany zelených a jejich důsledky, které ještě poznáme. Když jsem viděl na Evropské výstavě slepice větší než náklaďák nebo menší než holuba, nelétavé a nebo kulaté jak u pávíka s různýma kadeřavýma ozdobama, tak jsem pak v rozpacích, jestli jsi vůbec chovatel drůbeže a zvířat obecně. Vždyť se podívej na psy, kočky, morčata.... plemena bez srsti a podobně. Takový pávík, jakého si bereš do úst, je výborný rodič, mám zkušenosti s mnoha plemeny, ale s jakou láskou a péčí se dovedou právě pávíci starat o svá mláďata, to se jen tak nevidí. A co se týče chebských strak? Čeká nás hodně práce, už jenom ten nevhodný a zavádějící název, s kresbou strak to nemá cokoliv společného, což tak chebský měsíčkový holub? Chovu zdar. A. Veselý
Přidávám se i já k názoru, že straka to prostě kresebně není. Ale anglická kresba ano a možná doplněná o pigrovitou bělopruhost či undergrizzle. Straka - je mi jasné, že když jsme měli slezskou straku byla by taky hezká a v nadpisech slušivá chebská straka. Ale název je to zavádějící. Možná bych se nebránil kolčaváku(když už je to příbuzné).
Na druhou stranu je třeba říct, že názvy mnohých plemen holubů jsou odvozeny od názvů ptáků ( špaček, hýl, ledňák, čejka, káník, pštros, husička, slepičák, skřivan a pod. Tak proč ne straka? CO nám připomíná na holubu čejce čejku chocholatou - bahňáka, který je celá svrchu šedý?, Jak moc se podobá koburský skřivan skřivanu polnímu? či hýl hýlu obecnému? Rys velké kočce? Zrovna tak někomu může chebská straka kresbou připomínat ptáka straku obecnou. Takže stojí za to popřemyšlet z obou stran, zda by se hodil název straka či něco jiného? Doufám že je mi rozuměno. Holt by se uvádělo plemeno chebská straka - barvy a kresby: kresba klasická anglická s rozetami aj.
A nebo se tedy držet přesné terminologie a tu promítnout do názvu plemene, jak navrhl Saša. Chebský měsíčkový voláč. Nebo chebský voláč. Chebský stavák. Co říkáte? Když může být pražský rejdič a český rejdič tak proč ne podobně chebský stavák a český stavák?
Juraj Kafka
Nevím co se na tento příspěvek chytáte,budíž od toho je diskuse a na té má každý právo vyslovit svůj názor.Takže vážený mladý příteli pravděpodobně ze SR.To co jste mi jsem napsal je pro mě pouze levnou recenzí ničeho.Za prvé jsem odpovídal na článek 18 letého maldého muže který se zde podepsal jako p.Škvor.Nikdo neoslovil vás a už vůbec vás nikdo o ničem nepřesvědčoval.Tento mladý muž napadal voliérové chovy a chovy holubů jako takové.Z čehož dedukuji že nejlepší plemeno a letce chová jen on.Budíš mu přáno!Jeho i váš příspěvek jsou téměř totožné.Skoro to až vypadá jako by to psal tentýž pisálek.Jen v něčem se liší.P.Škvor ve svém příspěvku používá peprnější výryzy (vulgarismy)!Vás oslovit nemohu protože vy jste neměl asi sílu po tom vyčerpávajícím blábolu se pod váš paskvil podepsat!Už jen to že zde píšete pokud bych vás chtěl poučovat abych jsem vůbec nepsal ,lépe řečeno se k vašemu dílu nevyjadřoval mě utvrzuje v tom že s chovatelstvím nemáte absolutně nic společného!Takové chovatele - nechovatele mám rád a u typu těchto příspěvků se bavím.To že jste pravděpodobně až ze SR mě nechává absolutně klidným a chladným.Zároveň i to že si jezdíte do pro 3ks holubů až do Ledče.Já si jezdím pro jedno zvíře i 600km tam a 600km zpátky.Ale věřte mi že znám ještě větší blázny a že jich je mezi mými přáteli!!!To jen tak stroze k vašim obětem.Myslím si že vy jste pouze něco jako milovník zvířat a spíše člověk který zvířata lituje.Píšete tady o honění bodů a trofejí a zároveň tím vlastně snižujete práci těch opravdových chovatelů ať už organizovaných či klubařů.Zároveň jse z toho snažíte vybruslit že?Co jste zač že si nestojíte ani za svým názorem.;Víte co je to vůbec zdravá soutěživost?Já chovám jen naše národní plemena jak v holubech tak v králíkách.Asi jsem tak malinko vlastenec ale nesnižuji se k hanění žádného plemene ba naopak.Každému se líbí něco jiného a tak je to správné!Víte existuje něco jako vzorník a tomu my se snažíme přiblížit co nejvíce.
Pokud by nebylo opravdových fanatiků do chovatelství tak by se mohlo za pár let,desetiletí klidně stát že naše děti a jejich děti by už znali drobné zvířectvo pouze z knih a atlasů.To by jste vy asi chtěl že když by se mělo chovat jen to co máte vy doma!Ano připouštím jsou mezi námi špatní ale zatím je stále více těch dobrých.Už jsem si zažil na vlastní kůži mnoho zklamání.Jedno za vše.V roce 1998 jsem si domluvil české strakáče havanovité.Byli jsme spolu 2měsíce v kontaktu,noc před odjezdem jsme se domluvili na předání a ceně zvířat.Ve 3h. po půlnoci jsem nasedl do auta a vypravil se 350km od domova.Dorazil jsem na místo a nedostal ani chlup.Jen výsměch do očí.To mi bylo 22let a pro to plemeno bych dýchal!!!Zažil jste něco takového?A vy se tady tlacháte jak jezdíte pro 3ks holubů.To že máte doma zvířata vás neopravňuje se nazývat chovatelem.Takových znám spousty a se smíchem poslouchám jejich historky.Já vás nechci absolutně předělávat,poučovat a už vůbec nechci aby jste měnil svůj názor a pohled na věc.To umí jen slaboch!Odsuzujete chovatele masných plemen.Proč?Něco ze života mladíku.Já měl kamaráda který choval kingy ve voliéře a pouštěl je z ní i ven volně.Mezi mnou a ním byla vzdálenost 400-500m vzdušnou čárou a jeho holubi byli každou chvilku na mém dvoře mezi mými staváky.Neříkám že všichni ale 40% jich to zmáklo.Mám to i zdokumentované.Jeho zvířata se váhově pohybovala někde mezi 900-1100g živé váhy a dali to.Průměrně odchoval od jednoho páru ročně 12-14 holoubat a bez problémů.Víte myslím si že vy tady pouze rozdmícháváte záporné reakce v diskusích ale odbornost žádná.Je mi vás velmi ale velmi líto když tady píšete že takové to holubi neuznáváte a nikdy uznávat nebudete.Víte co chovatelů se podílelo na každém ať už jakémkoliv plemeni aby ho dostali na takovou úroveň na které dnes holubi,králíci atd.jsou?Té námahy?A vy tady SNIŽUJETE jejich práci ba dokonce i práci těch kteří zde už mezi námi nejsou.Až přispějete svým dílem tak se tady tlachejte.Všiml jste si vůbec někdy že holubi mají rozdílnou stavbu těla?Znáte vůbec biologii holuba a jeho potřeby?
Víte je to jako s lidmi.Kdyby hlava státu řekla že zde budeme mít pouze ženy blond tak to jako ostatní pomlátíme?Nebo muže černovlasé tak zbytek též pomlátíme?Zamyslel jste se někdy proč jsou lidé malý a opačně,proč hubení a opačně?Je to úplně stejné.Pro vás asi tohle přirovnání nemá logiku ale ve vašem případě tomu rozumým na 100%.Máte hrubé nedostatky tak se hodně učte a studujte jestli chcete být přínosným chovatelem v této naší společnosti.Též navštěvujte v roce spousty chovatelů a zbírejte a čerpejte z jejich zkušeností.Ale pozor né vždy vám každý řekne to nejlepší pro vás a to záměrně,též někdy dostanete odpověď na půl pravdou řečenou.Má to své opodstatnění.Pokud by vám každý řekl jak to doopravdy je tak už by jste se dále nemusel zdokonalovat a prohlubovat své znalosti.navíc nejlépe se to dělá stejně po svém,musíte si najít svou cestu.Né vždy se vám na oko dobrá rada promítne v dobrém světle ve vašem vlastním chovu.Dále mě nemusíte říkat jaké to je nosit váhu neůměrnou svému tělu!Já si to totiž dokážu živě představit protože se celý svůj dosavadní život potýkám s nadváhou a to i přez to že jsem hrával 24let fotbal na dost vysoké úrovni.Samo dřív jsem tak těžký nebyl ale díky problémům s páteří jsem musel zkončit a začal jsem zákonitě nabírat.Tak že vím jaké to přináší komplikace a neřesti!Odepisoval jsem vám ihned ale nešlo to uložit protože jsem to psal na jednou a bylo to dlouhé.I tak jsem to vykrátil o další dva díly.Vím co teď bude následovat a na to si počkám.Pokud se budete k této věci dále vyjadřovat jen dobře.Nemám s tím žádný problém ba naopak.Ale prosím,nepište mi sem to samé pouze jinak podané.Stejnou polévku si neohřévám dvakrát.myslím si že vy ani nic prospěšného pro mě na papír dát nemůžete když se SNIŽUJETE k takovým soudům ostatních,lépe řečeno masných plemen.Tím vás ale nesnižuji a ani vaše smýšlení a už vůbec né myšlení.A co že vy to vůbec chováte?PS:Jediné v čem s vámi souhlasím je to že takto by to vypadat rozhodně nemělo:Též nemám rád faleš,prospěchářství na úkor zvířete a co nenávidím je lež a podrazáctví!Také nesnáším když mě někdo osloví jménem a já nemám možnost oslovit ho zpětně.Anonimita=UBOHOST.Jste jediný který nemá zde jméno ani nicka.S pozdravem Potůček

poty76
napsal(a):
Víte je to jako s lidmi.Kdyby hlava státu řekla že zde budeme mít pouze ženy blond tak to jako ostatní pomlátíme?Nebo muže černovlasé tak zbytek též pomlátíme?Zamyslel jste se někdy proč jsou lidé malý a opačně,proč hubení a opačně?Je to úplně stejné.Pro vás asi tohle přirovnání nemá logiku ale ve vašem případě tomu rozumým na 100%.Máte hrubé nedostatky tak se hodně učte a studujte jestli chcete být přínosným chovatelem v této naší společnosti.Též navštěvujte v roce spousty chovatelů a zbírejte a čerpejte z jejich zkušeností.Ale pozor né vždy vám každý řekne to nejlepší pro vás a to záměrně,též někdy dostanete odpověď na půl pravdou řečenou.Má to své opodstatnění.Pokud by vám každý řekl jak to doopravdy je tak už by jste se dále nemusel zdokonalovat a prohlubovat své znalosti.navíc nejlépe se to dělá stejně po svém,musíte si najít svou cestu.Né vždy se vám na oko dobrá rada promítne v dobrém světle ve vašem vlastním chovu.Dále mě nemusíte říkat jaké to je nosit váhu neůměrnou svému tělu!Já si to totiž dokážu živě představit protože se celý svůj dosavadní život potýkám s nadváhou a to i přez to že jsem hrával 24let fotbal na dost vysoké úrovni.Samo dřív jsem tak těžký nebyl ale díky problémům s páteří jsem musel zkončit a začal jsem zákonitě nabírat.Tak že vím jaké to přináší komplikace a neřesti!Odepisoval jsem vám ihned ale nešlo to uložit protože jsem to psal na jednou a bylo to dlouhé.I tak jsem to vykrátil o další dva díly.Vím co teď bude následovat a na to si počkám.Pokud se budete k této věci dále vyjadřovat jen dobře.Nemám s tím žádný problém ba naopak.Ale prosím,nepište mi sem to samé pouze jinak podané.Stejnou polévku si neohřévám dvakrát.myslím si že vy ani nic prospěšného pro mě na papír dát nemůžete když se SNIŽUJETE k takovým soudům ostatních,lépe řečeno masných plemen.Tím vás ale nesnižuji a ani vaše smýšlení a už vůbec né myšlení.A co že vy to vůbec chováte?PS:Jediné v čem s vámi souhlasím je to že takto by to vypadat rozhodně nemělo:Též nemám rád faleš,prospěchářství na úkor zvířete a co nenávidím je lež a podrazáctví!Také nesnáším když mě někdo osloví jménem a já nemám možnost oslovit ho zpětně.Anonimita=UBOHOST.Jste jediný který nemá zde jméno ani nicka.S pozdravem Potůček
Vy do koho sa tu navážate? Čo som pletiete fotbal a králiky...ja som chcel len poukázať na to jak sa holuby príliš prešlachtujú a niektoré nie sú schopné odchovať mladé. Vy ste písali niečo na spôsob že keby boli taký milovníci zvierat jak ja všeci, Vaše deti či čo by poznali drobnochovy len z kníh alebo z čoho. Omyl!!! Prešlachtovanie je najkratšia cesta k zániku.
Dalej, nepoučujte ma, myslím že sa tu robíte zbytočne chytrým, nemá cenu dalej s Vami diskutovat lebo ste typycký chovatel zo zaostalého štátu ako aj ja. Píšete tu o všetkom a vlastne o ničom
A že ste neoslovil mna? Ja jediný som tu podcenoval tie Vaše atrapy na holuby... ano, v jednotlivých chovoch trebars kingov je možné že odchovávajú bez problémov, ale ja neviem, u dalších 20 tomu tak iste nie je.
Vy musíte byť asi nejaký jasnovidec. Ja že nemám s chovatelstvom nic spoločného? Vy ma osobne poznáte že?! Už týmto som si Vás zaradil, nechcem s Vami dalej diskutovat, ubohý ste tu jedine Vy!!! A v slove anonymita sa píše po n ypsilon. A melte si tu dookola že poznáte takého a takého a že on odchová tolko a tolko, napíšte Vaše skúsenosti s týmito plemenami. Vidíte , robíte tu frajera jak do všetkého vidíéte a ani neviete že som kingy aj mondény choval, alebo teda presnejšie som sa o ne iba staral, mal ich brat, ja by som sa k nim nikdy neuchýlil.
Nechcel som sa tu povyšovat že kam chodím pre holuby, ale som chcel poukázať na to že nejakému sedlákovi je hodne dat trebars dve stovky za holuba. A ešte, ked ste teda tak chytrý, musíte si vydedukovať že tak mladý chovatel ešte nemal vela možností to "niekam "dotiahnuť.
Zdraví Vás anonymný primitív a začínajúci šlachtitel Vášho prekrásneho národného plemena sliezskeho farebnohlávka a nadšený chovatel rakovníckych kormeliakov a poštových holubov Daniel Stančiak

poty76
napsal(a):
Ešte posledná vec, strašne rád by som si to s Vami vydiskutoval slovne. Chcel som zohnať kontakt na chovatela chebských strak a nie sa tu takto uboho dotahovať jak malý. Chcel som tu diskutovat s chovatelmi kt. aspon trochu zmýšlajú ako ja a nie ako stádo tupých ovcí. Chcel som sa pokusiť vzbudiť v holubároch myšlienku na regeneráciu pôvodných plemien. Neviem kto je tu ten "pisálek", neviem kto tu vypisoval tri dlhé príspevky. Viete ako sa tomu hovorí? S prepáčením sranie si do huby. Vidíte, dalšia vec, napísali ste že keby všeci boli jak ja, Vaše decka by poznali zvierata jedine z kníh. Keby ste trochu pohli rozumom, asi by Vás napadlo, že mám záujem o záchranu pôvodných plemien. Takže ďalšie, kludne to napíšem, nasranie si do huby.Budem kludne vulgárny, lebo som vytočený. Vám ale celkovo robí problém postreh a všímavosť. Inak by ste sa nepýtali čo chovám...v tejto diskusii sú fotky mojich holubov. Ale to sú pre Vás asi iba vežáci jak ich tu raz jedno individum chovajúce texany nazvalo. A ak máte trošku inteligencie v sebe, nesúdte niekoho verejne ked ho ani trochu nepoznáte osobne, ale očividne Vám to nevadí ked sa tu zhadzujete sám pred sebou.
Ja viem, ja sa tu zase navážam do tých plemien, ale ja ich na rozdiel od Vás poznám, Vy mňa ani zdaleka.
Pre boha, to som postrehol až teraz, nemáte rád prospechárstvo na úkor zvieraťa a obhajujete tu tie plemená na kt. úkor si chovatelia budujú meno a ego? O čom tu my potom diskutujeme???
No nič, už musím k holubom, ceste chvílu trvá, nemám ich totiž pod nosom jak tuná väčšina a ešte si dovolí o mne povedat že nie som chovatel
Né nejste chovatel ale ubožák.Přesně toto jsem čekal a tak nejsem absolutně ničím překvapenej!Vy nemůžete být holubář jinak by jste nesnižoval práci těch ostatních.Já se tady chovatelů masných plemen nezástávám jen jsem napsal objektivně jak se věci mají.Aťsi každý udělá obrázek sám.A jen tak buďte za to rád že mě neznáte osobně pisálku.Jste jen laciná odnož čehosi.Tímto s vámi končím,né z nějakého strachu ale nerad poslouchám vše dokola.Až ty chebské straky uděláte tak mi je nafoťte ju?Já nečtu předchotí příspěvky a to že vy jste se zapojil do diskuse která se VÁS NETÝKALA je váš problém.Vy víte úplný HOVNO co já pro holubi udělal a dělám takže do své mladé nevymáchané huby si mě neberte.Jó a nadávajte si tady jak chcete.Každý si udělá posudek sám co jste zač.Já když jsem je tady měl tak vy jste prděl do plen.Sbohom ty potupo.
Jó teď jsem si to prošel ale tvoje Chebské straky tady nikde nevidím!!!!!!!!!!Jen ty převzaté z Richarda Dauma z našeho chovatele který vyšel na tento měsíc.Tak se nechlub!A neotravuj mi život.Jó a chovej a chovej ať zde nemusíš kopírovat jiné obrázky byť jses se za to omluvil že?Doufám že budu mít tu možnost se s tebou někdy setkat osobně.Možná na nějaké evropské výstavě.Páčko.
Tak co sem lezeš když se tady bavíme o chebských strakách na pokraji zániku a ty chováš rakovnické kotrláky.Jen tak mimochodem já ty kingy dělal také a neměl jsem s nima žádný problém.Nejsem z žádné staré školy a moje děti viděli zvířata které ty možná v životě neuvidíš.To jen tak okrajově.O dálkách jsem se též nebavil to byl tvůj rozmar.A ty tři články jsem ti naservírovat musel.Stejně jsi za mák nic nepochopil.Tak teď už aspoň vím že máš nick dano a vlastně už i tvé jméno.Pokud mi ty dokážeš že už jsi něco udělal tak nemám problém se ti potom omluvit za toho nechovatele.Já umím přiznat chybu ale takové frajerství z tvé strany jsem ještě nezažil a jestli jse nepletu tak už tě tady zato zpláchly v květnu.A nějak rychle jsi ztáhl ocas mezi nohy.Ale to ty umíš.Neboj už ti sem psát nebudu protože pro mě nejsi rovnocenný soupeř a bojíš se srovnání.Dělěj si ty krásné válivé rejdiče (Rakovnické hrvoliaky)protože ty mají své kouzlo a je to doopravdy krásný plemeno.A navíc naše národní původem z Rakovnicka.Pokud by jses býval představil hned tak jsem s tebou neztácel svůj drahocený čas.Chebská straka patří mezi voláče tak nechápu tvé angažování zde na těchto stránkách.A napsal jsem ti to na příkladech aby jsi to pochopil.Nikdo tě neurážel a už zapojení se do mého úplně prvního příspěvku bylo od tebe šlápnutím vedle.Psal jsem tam o Chebských strakách a nikoho nesnižoval.Kde ty jsi to tam vyčetl?To mi je záhadou.Vůbec mě nezajímal žádný Dano 137 ale v mém příspěvku jsem se vyjádřil k článku p.Škvora.Tak sa do ničho nevmýšaj,rozumieš!Po česky ty asi nerozumješ naozaj že?Já mám na Slovensku takových přátel ať už mezi holubáři,králíkáři a exotáři že mě jen mrzí že jsem nechodí a nevyjádří se k těbe ty najlepší zo všech!S bohom pán Chovatěl!
napsal(a):
Ešte posledná vec, strašne rád by som si to s Vami vydiskutoval slovne. Chcel som zohnať kontakt na chovatela chebských strak a nie sa tu takto uboho dotahovať jak malý. Chcel som tu diskutovat s chovatelmi kt. aspon trochu zmýšlajú ako ja a nie ako stádo tupých ovcí. Chcel som sa pokusiť vzbudiť v holubároch myšlienku na regeneráciu pôvodných plemien. Neviem kto je tu ten "pisálek", neviem kto tu vypisoval tri dlhé príspevky. Viete ako sa tomu hovorí? S prepáčením sranie si do huby. Vidíte, dalšia vec, napísali ste že keby všeci boli jak ja, Vaše decka by poznali zvierata jedine z kníh. Keby ste trochu pohli rozumom, asi by Vás napadlo, že mám záujem o záchranu pôvodných plemien. Takže ďalšie, kludne to napíšem, nasranie si do huby.Budem kludne vulgárny, lebo som vytočený. Vám ale celkovo robí problém postreh a všímavosť. Inak by ste sa nepýtali čo chovám...v tejto diskusii sú fotky mojich holubov. Ale to sú pre Vás asi iba vežáci jak ich tu raz jedno individum chovajúce texany nazvalo. A ak máte trošku inteligencie v sebe, nesúdte niekoho verejne ked ho ani trochu nepoznáte osobne, ale očividne Vám to nevadí ked sa tu zhadzujete sám pred sebou.
Ja viem, ja sa tu zase navážam do tých plemien, ale ja ich na rozdiel od Vás poznám, Vy mňa ani zdaleka.
Pre boha, to som postrehol až teraz, nemáte rád prospechárstvo na úkor zvieraťa a obhajujete tu tie plemená na kt. úkor si chovatelia budujú meno a ego? O čom tu my potom diskutujeme???
No nič, už musím k holubom, ceste chvílu trvá, nemám ich totiž pod nosom jak tuná väčšina a ešte si dovolí o mne povedat že nie som chovatel
Vy opravdu nejste chovatel ,ale ne pro Vaše názory na chov holubů,to se dá pochopit ,jste ještě mladý a nic o tom nevíte ,ale to vaše vulgární vyjadřování se omluvit nedá.Cajzek

poty76
napsal(a):
Tak co sem lezeš když se tady bavíme o chebských strakách na pokraji zániku a ty chováš rakovnické kotrláky.Jen tak mimochodem já ty kingy dělal také a neměl jsem s nima žádný problém.Nejsem z žádné staré školy a moje děti viděli zvířata které ty možná v životě neuvidíš.To jen tak okrajově.O dálkách jsem se též nebavil to byl tvůj rozmar.A ty tři články jsem ti naservírovat musel.Stejně jsi za mák nic nepochopil.Tak teď už aspoň vím že máš nick dano a vlastně už i tvé jméno.Pokud mi ty dokážeš že už jsi něco udělal tak nemám problém se ti potom omluvit za toho nechovatele.Já umím přiznat chybu ale takové frajerství z tvé strany jsem ještě nezažil a jestli jse nepletu tak už tě tady zato zpláchly v květnu.A nějak rychle jsi ztáhl ocas mezi nohy.Ale to ty umíš.Neboj už ti sem psát nebudu protože pro mě nejsi rovnocenný soupeř a bojíš se srovnání.Dělěj si ty krásné válivé rejdiče (Rakovnické hrvoliaky)protože ty mají své kouzlo a je to doopravdy krásný plemeno.A navíc naše národní původem z Rakovnicka.Pokud by jses býval představil hned tak jsem s tebou neztácel svůj drahocený čas.Chebská straka patří mezi voláče tak nechápu tvé angažování zde na těchto stránkách.A napsal jsem ti to na příkladech aby jsi to pochopil.Nikdo tě neurážel a už zapojení se do mého úplně prvního příspěvku bylo od tebe šlápnutím vedle.Psal jsem tam o Chebských strakách a nikoho nesnižoval.Kde ty jsi to tam vyčetl?To mi je záhadou.Vůbec mě nezajímal žádný Dano 137 ale v mém příspěvku jsem se vyjádřil k článku p.Škvora.Tak sa do ničho nevmýšaj,rozumieš!Po česky ty asi nerozumješ naozaj že?Já mám na Slovensku takových přátel ať už mezi holubáři,králíkáři a exotáři že mě jen mrzí že jsem nechodí a nevyjádří se k těbe ty najlepší zo všech!S bohom pán Chovatěl!
Ani v jednej vete som sa nezmienil o tom že by som cheb. straky choval a fotky som tam tiež nepridával ja. Dva krát meraj a ráz strihaj! To bolo za prvé.
Za druhé, to že ma tu tvoji kolegovci v máji spláchli mi je uplne fuk. O omluvu od teba tiež absolutne nestojím, lebo sa nepoznáme, takže ma to vôbec nemrzí. Odsudzuješ ma tu a ešte k tomu podvedome nabádaš dalších. Aspoň vidím kto je fakt hlupák a ide niekoho súdiť bez toho že by ma osobne poznal.
Nemyslím že mám na vec až tak iný pohlad. Skorej je to o tom že sa vzájomne nevieme pochopiť, ono komunikácia cez písmenka nie je ono. Kameň úrazu tejto diskusie je v tom že ty zastávaš prácu šlachtitelov a ja obhajujem holuby, lebo si fakt myslím že u niektorých plemien to šlachtenie zašlo trochu ďaleko. Nadmerné váhy a hrvolatosť, dosť bizarné tvary a pod.Nedávno som bol u kamaráta pri Pezinku. Má viac plemien a má aj jeden pár hesenských a slovenských hrvoliakov. Hovoril mi, že hesenský nejsú schopný ani len vysedieť vajíčka. Prečo asi? Lebo chovatelom nestačila dobrá hrvolatosť, tak dosiahli špičkovej hrvolatosti. Ale pýtam sa za akú cenu? Za takú že holuby majú znemožnený výhlad na okolie a odchov mláďat im pôsobí velké problémy. Ale jasné, ludia to tak chceli, tak to tak bude, šak človek je to najviac na tejto zemi, jasné zhovaďujme krásne a majestátne plemená ešte viac. Už ma aspon trochu chápeš? Je to ako so ženami, nevadí že je hlúpa a nevie variť, hlavne nech dobre vyzerá ne? Takáto plytkosť sa dnes bohužial u holubárov vyskytuje.
A zaujímavé, nepostrehol si že už v niku mám meno a že len zháňam kontakt na chovatela cheb. strak. Ale to že ma tu spláchli si vyčítal hneď. Zaujímavé ako lahko ide nájsť argumenty keď ide o to niekoho zhodiť.
A na záver... "Tak sa do ničho nevmýšaj,rozumieš!"... tak toto keby prečítala moja bývalá pani slovenčinárka,asi by ju prekotilo
Inak, Česi majú nové plemeno? Rakovnícky hrvoliak?
Chovu zdar!

machy43
napsal(a):
Jako by byl jediný, kdo se tu vyjadřuje vulgárně... Z celého toho rozhovoru je mi tak nějak na nic...
Nazdar. Tiež sa mi to nepáči, ale nenechám na seba kydať, myslím že ty by si si nenechal tiež. Ak sa nemýlim si tiež mladý chovatel. Tuším že chováš čajky ne? A ešte k tomu volne...dúfam že takýchto chalanov bude len pribúdať
napsal(a):
Nazdar. Tiež sa mi to nepáči, ale nenechám na seba kydať, myslím že ty by si si nenechal tiež. Ak sa nemýlim si tiež mladý chovatel. Tuším že chováš čajky ne? A ešte k tomu volne...dúfam že takýchto chalanov bude len pribúdať
Máš pravdu, Dano. Tedy volně jemám jen částečně. Ta reakce měla být na příspěvek pana Cajzeka a Tebe se měla zastat, protože nejen ty tu používáš vulgarismy. Navíc arogance s jakou jsou psané některé příspěvky zde, k tomu ani nemám slov... A přitom původní myšlenka sehnat do chovu chebské straky byla tak pěkná... Když vidím, jak z toho postupně dokáží vzniknout příspěvky typu "Co sem vůbec lezeš" tak je mi z toho smutno.
Ano každý má právo na svůj názor.Vulgarismy tady začal tahat váš Dano 137.Jen tak mimochodem něco jsem vám včera zapoměl napsat.Píšete jaké dáváte peníze za holuby a že jste choval kingy takže můžete posuzovat.Nebudu se tady tlachat ale já dávám za jednoho staváka i 2000kč to je dnešní realita!Od mých 6let mi prošly rukama kingy,pol.rysy,mor.pštrosy,pávíci,pomořani,hanáci,čestí voláči rousní,benešáci.hesenští voláči,lahore,moravský morák ale našel jsem si to svoje.Zůstal jsem u staváků.To že jsou někteří holubi předimenzovaní je sice pravdou ale standard nám někdo ukládá.Jestli se mu někdo jen přibližuje je jen dobře a pokud někdo dělá z holubů slepice toť jeho problém.Odráží se to na odchovech,plodnosti atd.To jste napsal a mám na to stejný pohled ale napsat že takové holubi neuznávám.To ne.Ano holub trpí ale ruku na srdce!Kvůli tomu bych to plemeno nevymazal z mapy a nesnižoval ho pod jiná plemena.To jsem vám chtěl naznačit v těch třech příspěvkách byť i na jiných příkladech.Myslel jsem že pochopíte tu pointu.Bohužel,nestalo se!Psal jsem to v přátelském duchu ale věděl jsem že budete hned vznětlivý.A tak přišlo to co přišlo a co jsem více méně očekával a nemýlil se.Vám věkově rovný to nepochopí a bude vám fandit ale mě věkově rovný ví přesně o čem mluvím.Za toho hrvoliaka jsem se omluvil.Napsal jsem ó pardón kotrmeliaka.Tak si to přečtěte ještě jednou a nepřeskakujte tyto věci.Mě budete říkat že vyvolávám záporné reakce.No,mávám nad tím rukou jako bych ani nic nečetl.Vaší učitelky by mi bylo líto,člověk se musí nejdříve malinko rozmluvit.No a vidíte vyčítám vám že sem taháte učitele.Né protože mám už ve vašem jazyce nedostatky a za to se nestydím.Též jsem vám nepsal že moje děti ale naše děti.Což bylo myšleno celkovým pohledem(celorepublikově-celosvětově).Neměknu ale hádat se nemýním.Pokud se mnou budete chtít diskutovat jako s rovným není problém.Mám mraky přátel a jak jsem napsal pokud se k chebákům dostanu a já se k ním do 2let dostanu tak je udělám.Pak vám rád i něco nafotím!Pokud se k nim nedostanu bude mě to mrzet ale není legrace je sehnat.Jako kluk jsem měl dva páry u strýce na holubníku v barvě černé.Byli užasní!Takže se mějte a už konečně vychladněte!S pozdravem Potůček

poty76
napsal(a):
Ano každý má právo na svůj názor.Vulgarismy tady začal tahat váš Dano 137.Jen tak mimochodem něco jsem vám včera zapoměl napsat.Píšete jaké dáváte peníze za holuby a že jste choval kingy takže můžete posuzovat.Nebudu se tady tlachat ale já dávám za jednoho staváka i 2000kč to je dnešní realita!Od mých 6let mi prošly rukama kingy,pol.rysy,mor.pštrosy,pávíci,pomořani,hanáci,čestí voláči rousní,benešáci.hesenští voláči,lahore,moravský morák ale našel jsem si to svoje.Zůstal jsem u staváků.To že jsou někteří holubi předimenzovaní je sice pravdou ale standard nám někdo ukládá.Jestli se mu někdo jen přibližuje je jen dobře a pokud někdo dělá z holubů slepice toť jeho problém.Odráží se to na odchovech,plodnosti atd.To jste napsal a mám na to stejný pohled ale napsat že takové holubi neuznávám.To ne.Ano holub trpí ale ruku na srdce!Kvůli tomu bych to plemeno nevymazal z mapy a nesnižoval ho pod jiná plemena.To jsem vám chtěl naznačit v těch třech příspěvkách byť i na jiných příkladech.Myslel jsem že pochopíte tu pointu.Bohužel,nestalo se!Psal jsem to v přátelském duchu ale věděl jsem že budete hned vznětlivý.A tak přišlo to co přišlo a co jsem více méně očekával a nemýlil se.Vám věkově rovný to nepochopí a bude vám fandit ale mě věkově rovný ví přesně o čem mluvím.Za toho hrvoliaka jsem se omluvil.Napsal jsem ó pardón kotrmeliaka.Tak si to přečtěte ještě jednou a nepřeskakujte tyto věci.Mě budete říkat že vyvolávám záporné reakce.No,mávám nad tím rukou jako bych ani nic nečetl.Vaší učitelky by mi bylo líto,člověk se musí nejdříve malinko rozmluvit.No a vidíte vyčítám vám že sem taháte učitele.Né protože mám už ve vašem jazyce nedostatky a za to se nestydím.Též jsem vám nepsal že moje děti ale naše děti.Což bylo myšleno celkovým pohledem(celorepublikově-celosvětově).Neměknu ale hádat se nemýním.Pokud se mnou budete chtít diskutovat jako s rovným není problém.Mám mraky přátel a jak jsem napsal pokud se k chebákům dostanu a já se k ním do 2let dostanu tak je udělám.Pak vám rád i něco nafotím!Pokud se k nim nedostanu bude mě to mrzet ale není legrace je sehnat.Jako kluk jsem měl dva páry u strýce na holubníku v barvě černé.Byli užasní!Takže se mějte a už konečně vychladněte!S pozdravem Potůček
Nechcem sa už vôbec hádat ani nič predhadzovat na oči. Ale ja som začal byt neslušný až ked ste mi napísali že podceňovať nejaké plemeno je ubohosť. Už o tom naozaj nepišme. Pišme k danej téme kt. sú cheb. straky
Takže, ak sa k nim dostanete, jedno či za mesiac, alebo dva roky, velmi rád by som začal hneď s Vami spolupracovať. Keď som o nich čítal a videl tie dve fotky holubov toho pána Damma, hneď som po nich túžil. Odjakživa uplne žerem české staváky a myslím že sa nebudem až tak mýlit ked napíšem že cheb. straky sú nejaká lokálna vetva stavákov, ale o tom už písal p. J. Kafka.
Tak dúfam že nebude neskoro na záchranu týchto elegánov, teda pokial už neni. Ak jediný známy chovatel je p. Damm, neni o čom, treba hned zohnat kontakt a aj cez jazykovú bariéru ho o nejaké holuby požiadať. Ale nejak stale nejde na neho alebo nejakú reálnu osobu zohnat kontakt...myslím že je najvyšší čas niečo pre to začať robiť. A tiež si myslím že medzi chovatelmi stavákov sa najdú další kt. sa mu začnú venovať a dúfam že ne len medzi nimi. Tak sa majte a som rád že sme konečne začali rozumnú reč. S pozdravom Stančiak
Ahoj.Ano chebská straka je prakticky lokální plemeno staváka které pochází původem ze západních Čech.Je jen škoda že nejde čas vrátit zpět a že se nedostala do pomyslného vzorníku holubů.Bohužel pro ní ale vlastně i pro nás.Jinak věřím tomu že by zde byla hojně rozšířena do dnes.Já to tak nějak nechápu že takového překrásného holuba jsme si nechali vzít a prakticky padnout ale stále věřím tomu že se dá byť s velkými obtížemi sehnat.Bude to za velkých křečí a odříkání si a obětování něčeho ale pokud bude výsledek?Tak to bude o.k.Věřím tomu že střípky tady ještě někde jsou a že se to dá polepit.Musí se to sebrat a dostat do dobrých rukou.Mě by stačilo dotáhnout 3 páry jakých koliv a pak už věřím tomu že bych je pomocí regeneračního křížení udělal!U mě to je tak že když se pro něco kousnu tak jdu za tím jako bůvol a nekoukám na překážky.Což až tak zase nechápe moje žena ale na druhou stranu říká že si mě v této oblasti váží a že moje odbornost je na vysoké úrovni.Což já,netvrdím a nikdy tvrdit nebudu!V tu chvíli bych mohl skončit s chovatelstvím jako takovým.Já momentálně chovám staváky ve voliéře a jsem z toho na palici.Mám tady tak temperamentní holubi že mám kolikrát strach že mi tu velkou voliéru rozbijí.Bohužel pro můj koníček nemají pochopení sousedé a dokonce jejich soused mi holubi střílel vzduchovkou.Takže za takových to podmínek já chovám své miláčky.Vždy jsem měl své staváky na střeše a byl unešen jejich letem,orlováním a tím vším co dokáží.Dokonce jsem je při volném létání svolal a krmil z ruky.Dvakrát mi jako klukovi udělala holubník kuna a to bylo strašné jak na pohled tak hlavně pro další chuť.A dnes tady mám každý den sokola stěhovavého nad voliérou na sousedovo ořechu a každou chvíli mi napálí do pletiva u papoušků jestřáb.Kdybych je momentálně pustil tak by to pro mě byli tak nepředstavitelné škody že si to ani nedokážu představit.Kdyby šlo jen o ty dravce ale když proto nemají pochopení ani sousedé tak je to o ničem.Dano můžete mě tady soudit ale momentálně máme se synem strašně velké peníze v holubech a pokud by mi tady byť jen obden přišel nějaký ten dravec a na druhou stranu by si někdo zastřílel tak i přez to že já mám momentálně 12párů červenejch sedlatejch a kluk 6 párů stříbřitejch nebylo by dlouhého trvání a byli bychom bez holubů.Nikdy jsem neřešil cenu holuba.Buď na něj mám a dám to nebo nemám a nedám.Spíše to ale myslím tak že pokud jsem přišel třeba o holubičku,holuba za 500kč tak peněz mi líto není a ani si nevzpomenu na její cenu ale vždy řeším to zvíře které potřebuji na odchovy.Tou holubicí,holubem připářím ale tou 500 né.Takto smýšlím.Jsou to takové příklady né proto abych tě nějak rozhýbal.To né,jsem rád že jsi se uklidnil a takto debatuji velmi rád!S pozdravem Potůček
Ahoj Dano.Takže koukám že jsem tě asi rozstřelil tím momentálním chovem ve voliéře.Bohužel nejdříve si musím vyjasnit sousedy a něco udělat s těma dravcema.Výlet ven mám.Navíc mám sakra velkou voliéru jak na výšku tak šíři i délku (6šx4dx4,5v.) samo v metrech.Ve voliéře dneska už chová skoro 100% chovatelů ale je pravdou že těch 40-50% z ní holubi vypouští.Já počítám že nová sezona už se bude týkat i mě a zavření budou jen přez zimu.Volal jsem př.Mačkovi který má v našem chovateli vyfocenou tu údajnou ch.straku v červené barvě.Říkal mi že je nikdy nechoval a ani nechová.Tato fotografie je prý stará zhruba 6-7 let a bylo to víceméně náhodné a né cílené.Vypadlo mu to z křížení č.staváka čer.sedlatéhoxčervený lysýxčer.koncák(bělokos).Byl to prý jediný takový holub a odvezl ho od něj tehdy př.Slepička.Pan Rumplík je prý doopravdy měl ale někomu je přenechal a je to nějak dál zahaleno tajemstvím.Nechce říci komu je přenechal tak si myslím že je ten neznámý pomnoží a teprve poté až bude mít co ukázat tak s tím vyjde ven.Tedy doufám že to tak bude a že nás pak ohromí!Chci se tě na něco upřímně zaptat.Píšeš že se ti ze všeho nejvíc líbí č.stavák.Proč ho tedy nechováš a dal jsi přednost těmto jemným holoubkům které teď chováš.Trošku tomu nerozumým!Je to jen otázka na kterou mi nemusíš odpovídat nic v tom nehledej.Tak ať se ti v chovu daří.S pozdravem Potůček

Zdravíčko. Ne ne, nerozstrelilo ma to. Chcel som reagovat, ale posledný týden sem byl stale v práci a nemal čas poriadne ani na holuby. Tak píšem teraz v noci.
Susedi by mohli byt tiez trochu tolerantnejsi. Určite by sa dalo holuby aspon dva krat do týdna pustit preletet. Myslím že by susedi z teho neonemocneli.
Zle ste ma pochopili, staváky sice naozaj zbožnujem, ale takých plemen je daleko viac. Keby sem mal viac priestoru, určite by som mal aj viac plemien. Neviem či ste to nepostrehli, ale venujem sa sliezskym farebnohlávkom.RK a poštové holuby mám len ako doplnok. Sú to dalšie plemená kt. ma dost berú, ale ako som už písal, tých je hodne.
No a cheb. straky nemám lebo mna napadlo skusiť pomôct tomuto plemenu len nedávno. Farebnohlávky nejsú na tom tiez najružovejšie. Nich sa nevzdám nikdy. Doslova a do písmena ma fascinujú. Ked som minulý rok znovu začánal s holubami po nútenej prestávke, automaticky to boli farebnohlávky. Nez som holubárenie prerušil som ich choval spolu s moravskými pštrosmi čiernymi šupinatými a bielochvostými.V priebehu týzdna sem dám nejaké fotky, mám výletka, u kt. neviem určit farbu, ale pravdepodobne to bude hnedý, alebo tmavý striebristý. Otec je žltý, matka čierna.
Takze mozno je nejaký tajný chovatel ch. strak??? Bodaj by tomu tak bolo...to by ma fakt potesilo. Ak budete mať dalšie info, dajte vediet. Tak nech sa zatim darí...zdravím
Tak tomu rozumím velmi dobře.Já bych tady měl také nejraději holubí farmu protože se mi líbí strašně moc plemen.Rád bych se vrátil k chovu pol.rysa v modré barvě jak pruhové tak šupkaté a též bych uvítal mor.pštrosy.Z voláčů by se mi tady líbilo skoro vše ať s rousy tak bez nich.Ty slezské barevnohlávky co máte jsou na tom též špatně.Sleduji tu sestupnou tendenci u určitých plemen už nějaký ten rok.Ale jsou to také hezcí holoubci,kamarád vedle ve vesnici je choval a měl jich vždy plnou střechu.V sezóně možná i 250ks.Dneska už je ale nechová a ani nevím kam to vše dal!Ale jeho střecha ta vypadala jako kdyby neměl žádnou krytinu.To bylo v kuse tak slyté jako by s nima pokryl.Vždy jsem mu říkal ty musíš zdělat krmení a on říkal že ani né jak jsou to skvělí polaři.Tak nevím jestli i dnes v době kdy jsou krmné komodity na tak vzestupné tendenci chovatelé tyto holubi pouští ven volně.Některá plemena jsou na tom dnes tak špatně že to ani jinak než voliérovým chovem řešit nejde.Co je můj sen a ten si chci splnit.Chci si udělat menší voliérku tak na 2-3 páry českých čejek.Ze začátku jen tak pro radost.To je pro mě úchvatný holoubek.Opravdu nádhera!Možná se to časem potom zvrtne a bylo by toho víc ale to už mě potom asi můj protějšek vydědí.Já do toho totiž topím strašně velký peníz a tak nějak se mi to stále nerentuje.Prostě se mi nic nevrací.No nic to jsem zase malinko odbočil od daného tématu.Tohle je spíše na psaní si po e-mailu.Tak s pozdravem Potůček.

Tak to sme na tem skoro rovnak. Nebudem tu rači rozpisovat co a jak by sem chcel chovat. To by bylo aj na knihu. Nechcem aby to vypadalo jak podlezanie alebo podobne, ale z toho mála plemien kt. som zatial choval to boli hlavne české plemena. Boli pre mňa vždy nejak atraktívne. A to mňa práve mrzí, že už nejak nejsú...a to byl aj duvod našej trapnej hádky.
Osem rokov do zadu som mal pštrosy kt. ešte lietali. Netvrdím že to bolo nieco extra, ale aspoň lietali na pole za zahradkou, krúžili nad holubníkem a lietali ja neviem, dajme tomu v dvojkilometrovom okruhu po okolí holubníka. Boli to čierne bielochvosté od p. Foltýna z Dubňan a p. Martínka zo Strážnice. Čierne a čierne šupinaté som mal z burzy a od p. Bartošíka z Hodonína. Napísal som mená reálnych chovatelov, aby zas niekto netvrdil že tu potím bludy.
Dokonca keď som raz priniesol asi 15 pštrosov z dá sa povedať polodivokého chovu, zostal som prekvapený keď sa neusadili ani po dvoch mesiacoch. Ich už zosnulý majitel ich totiž "choval" za dedinou v bývalom kravíne. Mal tam pílu. Všade bola neskutečná vôna z dreva a všade po bokoch toho dlhého kravína mal na každom stĺpe hniezdo jeden pár. Boli tam žlté, čierne, červené a hnedé. Iba občas tam prikúpil cudzieho holuba. Pamätám si jak spomínal že ich krmí len cez zimu a na začiatku jari. Lieky ani nepoznal.Teraz si kŕdel 30 nádherných pštrosov vo vzduchu neviem ani predstaviť. Vtedy to bola realita...na okolitých poliach som ich vídal rovnako často ako pošťáky.
Lenže dneska vidím iba robustné, krásne vyfarbené holuby... to je všetko, z pôvodných vlastností nič nemá. Pochybujem že dnešný pštros by dokázal len zlomok z toho o čom som písal. Píšete o rysoch. Takisto nejakých osem rokov do zadu si pamätám jak mi doletela na holubník cudzia čierna bielopasá holubica rysa. Mala neskutočnú postavu a farbu. Lietala jak šialená. Potom si pre nu prisiel majitel a vzal si ju, usadil ju ale aj tak lietala so svojím holubom ku mne. Pri dnešných "zušlachtených "plemenách toto nezažijem a to myslím že neni ono. Ja to nemyslím v zlom, ale povedzte sám, nebolo vtedy tak zaujímavejšie???
Dáte ten kontakt na mejl?
Len náhodou som objavil stránky rodiny Zimmermann z Welver. Okrem iných holubov chovajú aj podľa nich neuznané bavorské plemeno holubov Egerländer Kröpfer, pridávam prevzaté snímky
Peter
a ešte jeden obrázok z iného zdroja, tam uvádza, že Klätschertauben (Egerländer Schecken)
vznikol v Čechách, a že sa chová málo v Nemecku, Rakúsku v Čechách a na Morave, asi je to dosť stará informácia

ouuu...p. Kolenič, môžete mi prosím poslať link na tú stranku odkial máte fotky? Tie holuby sú nádherné. Myslím že neni o čom.
Skúste
www.zimmermannsfarm.beepworld.de
a tiež tie nemecké názvy, ktoré sú vyššie, vložte do Google a určite niečo nájdete.
Ahoj Dano tak co jak jsi pokročil s chebskýma strakama?Díky tomuto diskuznímu fóru si mě vyhledal kamarád který odemě bydlí pouhých 40km J.Zeman z Nezabilic.Dostal jsem kontakt přímo na chovatele a jestli se nepletu tak jediného chovatele v naší malé zemi kterou ČR je.Myslím samozřejmě jediného s takovým množstvím ch.strak.Mé osobní setkání s ním bylo něco neskutečného.Kdyby jsi sledoval dění a můj profil tak už si se dávno ozval na můj email.Mám o něm na svých stránkách takový menší článek ale ten mluví za vše.Ještě ho časem rozšířím protože ho budu každý měsíc 1-2 navštěvovat a poznáme se daleko lépe.Tak hodného a milého člověka jsem ještě nepotkal.Teď by s ním měl vyjít článek v chovateli.Minulý měsíc byl u něj př.Sousedík a dělal tam sním článek a spousty fotek které by měli být povedené!Doufám že to bude aspoň na dvě strany.Pan Formánek by si zasloužil už dávno daleko větší popularitu.Nejhorší na tom je že vy co tady zmiňujete př.Slepičku a př.Rumpíka vůbec netušíte že o tomto chovateli dávno,dávno ví a věděli.Ale ruku na srdce kdo by prozrazoval své zdroje že?Já jej prozradil!Udělám vše proto abych dostal tyto přenádherné holubi na výsluní a maximum proto abych tyto holubi rozšířil a zmedializoval čímž by mohlo být více chovatelů těchto krasavců!Holubi s takovým temperamentem se opravdu jen tak nevidí.Vždy jsem byl jako býk a nepovolím!Navíc jsem dal slib př.Formánkovi a ten dodržím.Už teď se těším na novou sezonu a doufám že bude velmi úspěšná.To je asi tak vše co jsem ti chtěl napsat.Měj se Bobeš.Ps:Jinak chci ještě pozdravit př.Koleniče a říct mu že tak krásně provedené stránky jako má právě on se jen tak nevidí.Malinko mě mrzí že tam nemá kolonku vzkazy aby se mu tam dalo něco napsat.Pokud sem zavítáte a budete tyto řádky číst tak vás velmi zdravím a přeji vám jen samou radost z vašich ang.voláčů.Jsou úžasní.Jen tak dál.Též si vážím každého takového člověka který dělá maximum jak po chovatelské stránce tak medialni pro to a to dané plemeno.
Vilecek

XXX.XXX.23.138
Ahoj Bobánku, též vlastním několik párů Chebských strak. Píšeš o příteli Formánkovi, měl bych zájem se s ním setkat a o strakách si s ním popovídat. Buď tak hodný a pošli mi na něj kontakt. Vilda z Kolína (tel. 606 917 236)
poty76
napsal(a):
Ahoj Dano tak co jak jsi pokročil s chebskýma strakama?Díky tomuto diskuznímu fóru si mě vyhledal kamarád který odemě bydlí pouhých 40km J.Zeman z Nezabilic.Dostal jsem kontakt přímo na chovatele a jestli se nepletu tak jediného chovatele v naší malé zemi kterou ČR je.Myslím samozřejmě jediného s takovým množstvím ch.strak.Mé osobní setkání s ním bylo něco neskutečného.Kdyby jsi sledoval dění a můj profil tak už si se dávno ozval na můj email.Mám o něm na svých stránkách takový menší článek ale ten mluví za vše.Ještě ho časem rozšířím protože ho budu každý měsíc 1-2 navštěvovat a poznáme se daleko lépe.Tak hodného a milého člověka jsem ještě nepotkal.Teď by s ním měl vyjít článek v chovateli.Minulý měsíc byl u něj př.Sousedík a dělal tam sním článek a spousty fotek které by měli být povedené!Doufám že to bude aspoň na dvě strany.Pan Formánek by si zasloužil už dávno daleko větší popularitu.Nejhorší na tom je že vy co tady zmiňujete př.Slepičku a př.Rumpíka vůbec netušíte že o tomto chovateli dávno,dávno ví a věděli.Ale ruku na srdce kdo by prozrazoval své zdroje že?Já jej prozradil!Udělám vše proto abych dostal tyto přenádherné holubi na výsluní a maximum proto abych tyto holubi rozšířil a zmedializoval čímž by mohlo být více chovatelů těchto krasavců!Holubi s takovým temperamentem se opravdu jen tak nevidí.Vždy jsem byl jako býk a nepovolím!Navíc jsem dal slib př.Formánkovi a ten dodržím.Už teď se těším na novou sezonu a doufám že bude velmi úspěšná.To je asi tak vše co jsem ti chtěl napsat.Měj se Bobeš.Ps:Jinak chci ještě pozdravit př.Koleniče a říct mu že tak krásně provedené stránky jako má právě on se jen tak nevidí.Malinko mě mrzí že tam nemá kolonku vzkazy aby se mu tam dalo něco napsat.Pokud sem zavítáte a budete tyto řádky číst tak vás velmi zdravím a přeji vám jen samou radost z vašich ang.voláčů.Jsou úžasní.Jen tak dál.Též si vážím každého takového člověka který dělá maximum jak po chovatelské stránce tak medialni pro to a to dané plemeno.
Pán Potuček, vďaka za pozdrav. Som rád, že sa Vám moje stránky páčia. Pozeral som aj Vaše stránky a vidím, že máte podobne ako ja slabosť na kresbovo náročné holuby a dokonca aj králiky.
České strakáče sú tiež nádherne. Ale k holubom - sedlaté české staváky sú šľachtiteľskou parádou. Zaoberám sa hlavne hrvoliakmi, preto pozorne sledujem aj diskusiu na tému Chebské straky a fandím chovateľom tohto zaujímavého plemena. Čo sa týka angl. hrvoliakov, tak 22-23.X.2011 budeme mať pri regionálnej výstave v Košichiach aj klubovú špeciálku tohto plemena. Radi by sme získali nových chovateľov angl. hrvoliakov do našich radov zo Slovenska aj z ČR. Je to náročné plemeno, ale v dnešnej dobe je už kvalita vyššia a tým aj ľahší chov. Naše holuby sú vitálne a máme početné odchovy. Dá sa chovať aj pri iných plemenách a nemusia to byť žiadne veľké počty. Tie "vzkazy" skúsim vyrobiť. Prajem vám veľa zdaru v chove. Môžte mi napísať aj na email. Peter Kolenič
a ešte na http://www.pekolpouter.estranky.sk/ som vložil pár fotiek bielych angl. hrvoliakov nášho tajomníka Borisa Bocka.
Ahoj Vildo.Tak to jsem velmi rád že je tady někdo kdo je chová také.Mám zde ještě kamaráda který má zaděláno počítám s letošníma výletkama tak na 6-7 párů cheb.strak.Budu rád když se tady tak nějak dáme dohromady a uděláme vše pro jejich pozvednutí.Mob.ti pošlu ale nejdříve zavolám jeho synovi jestli mu nebude vadit že šířím jeho číslo.Nemáme si co tajit!Přímo pan Formánek žádný mob.ani telefon nevlastní.Vše se musí odehrávat kontaktováním jeho syna.Takže pokud řekne že ano hned ti ho pošlu.Já jsem od pana Formánka koupil celý chov v množství 17 párů.Naše setkání bylo úžasné a padly jsme si hned do noty.Je to vyjímečný člověk.Končil pravděpodobně ze zdravotních důvodů.Preferoval odkoupení celého chovu nebo odkoupení dvěma chovateli.Já chtěl vše a zavázal jsem se mu že budu v jeho životním díle poctivě pokračovat.Kdo mě opravdu zná tak ví že nemluvím do větru.Mimochodem článek který o něm včera vyšel v chovateli mě svým obsahem velice zklamal.Čekal jsem od př.Sousedíka daleko více.Vildo představ si že tyto krásné holubi choval nepřetržitě 65 let v kuse.Dokážeš si to představit.Omlouvám se za tykání nevím nic o věku atd. ale je to lepší na konverzaci.Já jezdím do Kolína na speciálky č.strakáče a speciálky č.staváka které se konají vždy každým rokem v prosinci.Kolik toho máš prosímtě.Já jsem momentálně i se stavákama na nějakých 38 párech.Je to ale zápřah na krmení.Letos musím dát vše dohromady.Není to jednoduché protože stavím dvě chovatelská zařízení najednou.Takže se nezlob ale udělám maximum abych vás zkontaktoval.Z vlastní zkušenosti vím že to není dvakrát příjemné šířit číslo aniž by o tom ten druhý věděl.Kolikrát dochází k nepříjemným překvapením.Takže koukni na mé stránky něco málo už tam mám a dneska budu fotit nové fotografie pokud se k tomu tedy dostanu.Mám tam i meila tak mi na něj kdyžtak pošli fotky tvých strak ju?Děkuju a budu se těšit.S pozdravem Bohouš Potůček
Pane Kolenič vypadá to jako by jste mě tam zval a budu o tom silně uvažovat!Je to velmi lákavé.Já se bavím těmito chovy ale jak vy sám víte není to vůbec jednoduché.Jsem rád že se vám též moje stránky líbí,děkuji za pochvalu.Poctivě se na nich snažím dělat.Letos tady mám zhruba 6-7 výletků červených sedlatých ve slušné kvalitě což ve finále na 11 párů není nic moc.Asi jsem mo tvrdej.Kluk tady má 5-6 opravdu velmi povedených stříbřitých od 5 párů.Zejména ti 1.2 jsou excelentní.Na email se vám velmi rád ozvu a popovídáme si o tom žádná.Mějte se moc hezky a přeji zbytek pohodové sezóny mezi vašimi krásnými angličany.S pozdravem Bohouš Potůček.Vám
poty76
napsal(a):
Ahoj Vildo.Tak to jsem velmi rád že je tady někdo kdo je chová také.Mám zde ještě kamaráda který má zaděláno počítám s letošníma výletkama tak na 6-7 párů cheb.strak.Budu rád když se tady tak nějak dáme dohromady a uděláme vše pro jejich pozvednutí.Mob.ti pošlu ale nejdříve zavolám jeho synovi jestli mu nebude vadit že šířím jeho číslo.Nemáme si co tajit!Přímo pan Formánek žádný mob.ani telefon nevlastní.Vše se musí odehrávat kontaktováním jeho syna.Takže pokud řekne že ano hned ti ho pošlu.Já jsem od pana Formánka koupil celý chov v množství 17 párů.Naše setkání bylo úžasné a padly jsme si hned do noty.Je to vyjímečný člověk.Končil pravděpodobně ze zdravotních důvodů.Preferoval odkoupení celého chovu nebo odkoupení dvěma chovateli.Já chtěl vše a zavázal jsem se mu že budu v jeho životním díle poctivě pokračovat.Kdo mě opravdu zná tak ví že nemluvím do větru.Mimochodem článek který o něm včera vyšel v chovateli mě svým obsahem velice zklamal.Čekal jsem od př.Sousedíka daleko více.Vildo představ si že tyto krásné holubi choval nepřetržitě 65 let v kuse.Dokážeš si to představit.Omlouvám se za tykání nevím nic o věku atd. ale je to lepší na konverzaci.Já jezdím do Kolína na speciálky č.strakáče a speciálky č.staváka které se konají vždy každým rokem v prosinci.Kolik toho máš prosímtě.Já jsem momentálně i se stavákama na nějakých 38 párech.Je to ale zápřah na krmení.Letos musím dát vše dohromady.Není to jednoduché protože stavím dvě chovatelská zařízení najednou.Takže se nezlob ale udělám maximum abych vás zkontaktoval.Z vlastní zkušenosti vím že to není dvakrát příjemné šířit číslo aniž by o tom ten druhý věděl.Kolikrát dochází k nepříjemným překvapením.Takže koukni na mé stránky něco málo už tam mám a dneska budu fotit nové fotografie pokud se k tomu tedy dostanu.Mám tam i meila tak mi na něj kdyžtak pošli fotky tvých strak ju?Děkuju a budu se těšit.S pozdravem Bohouš Potůček
Dobrý den,
této diskuze se účastním již dlouho jako zvědavý čtenář Měl bych teď dotaz, v článku v Chovateli bylo uvedeno, že se pan Formánek vzdal žlutých, ve prospěch jiného chovatele. Vy uvádíte že máte celý jeho chov... Myslel jste jen ty žluté, nebo článek vyšel a de facto v tu dobu Vám přítel Formánek celý chov všech barev předal? Děkuji za odpověď a mnoho úspěchů se strakami na volno
Převzal jsem kompletně celý chov a i nadále jsme spolu v kontaktu a chtěl bych ho každý měsíc aspoň jednou né li dvakrát navštívit.Je to opravdu neskutečný človíček.Strávil jsem sním na dvakrát asi tak společných 6 hodin a bylo to nejkrásnější setkání jaké jsem doposud absolvoval.Díky zapojení se do diskuse tady na i-fauně a kamarádovi který si mě zde našel jsem od něj dostal kontakt a už to jelo.Byl to fofr.On má od pana Formánka zhruba 3 roky už nějaké černé a asi 1-2 páry právě žlutých.Tím to jsem se k němu dostal!To co je psáno v chovateli je už dávno pasé!Moje reakce byla raketová protože jsem samozřejmě věděl že tam př.Sousedík byl a také mi bylo jasné co se po tomto zveřejnění může stát a stane.Aspoň jednou v životě jsem měl štěstí.Jdu po nich už 22 let od doby kdy jsem měl jako kluk dva páry černých.Takže takto vám odpovídám.Spozdravem Potůček
poty76
napsal(a):
Převzal jsem kompletně celý chov a i nadále jsme spolu v kontaktu a chtěl bych ho každý měsíc aspoň jednou né li dvakrát navštívit.Je to opravdu neskutečný človíček.Strávil jsem sním na dvakrát asi tak společných 6 hodin a bylo to nejkrásnější setkání jaké jsem doposud absolvoval.Díky zapojení se do diskuse tady na i-fauně a kamarádovi který si mě zde našel jsem od něj dostal kontakt a už to jelo.Byl to fofr.On má od pana Formánka zhruba 3 roky už nějaké černé a asi 1-2 páry právě žlutých.Tím to jsem se k němu dostal!To co je psáno v chovateli je už dávno pasé!Moje reakce byla raketová protože jsem samozřejmě věděl že tam př.Sousedík byl a také mi bylo jasné co se po tomto zveřejnění může stát a stane.Aspoň jednou v životě jsem měl štěstí.Jdu po nich už 22 let od doby kdy jsem měl jako kluk dva páry černých.Takže takto vám odpovídám.Spozdravem Potůček
Ty seš ale šikovnej
poty76
napsal(a):
Pane Kolenič vypadá to jako by jste mě tam zval a budu o tom silně uvažovat!Je to velmi lákavé.Já se bavím těmito chovy ale jak vy sám víte není to vůbec jednoduché.Jsem rád že se vám též moje stránky líbí,děkuji za pochvalu.Poctivě se na nich snažím dělat.Letos tady mám zhruba 6-7 výletků červených sedlatých ve slušné kvalitě což ve finále na 11 párů není nic moc.Asi jsem mo tvrdej.Kluk tady má 5-6 opravdu velmi povedených stříbřitých od 5 párů.Zejména ti 1.2 jsou excelentní.Na email se vám velmi rád ozvu a popovídáme si o tom žádná.Mějte se moc hezky a přeji zbytek pohodové sezóny mezi vašimi krásnými angličany.S pozdravem Bohouš Potůček.Vám
Pochopili ste to správne. Áno, máme záujem o nových chovateľov AH a členov klubu
Peter
Chebské straky, staré to plemeno holubov, ktoré sa dakedy chovalo na vidieku a takmer skončilo v zabudnutí. Našťastie sa tak nestalo. Len za pomoci niektorých húževnatých chovateľov, ktorí nepodľahli módnym trendom a zahraničným plemenám. Vďaka nim sa zlomok týchto holubov zachoval. Pre budúcnosť je to dobrý základ a podľa veľkého záujmu prispievateľov v tejto téme na iFaune o budúcnosť má postarané. Prajeme im skoré uznanie týchto holubov.
Zaujimavé je pozorovať, že v ich záchrane sa tu angažujú aj slovenskí chovatelia. Nutne tu však pripomenúť, že aj u nás /SK/ bolo niekoľko krásnych plemien chovaných, ktoré zanikli. A hodne sa na tomto portáli o nich písalo. Smutné to konštatovanie, že zatiaľ nikto o ich obnovu neprejavil žiadny záujem. Aký to priepastný rozdiel medzi oboma národmi. Češi o obnovu takýchto vzácností sa enormne angažujú a svoje plemená húževnato / aj keď s problémami / presadzujú v rámci EE. Slováci neprejavujú žiaden záujem o niečo podobné. Pre ilustráciu, spor o pôvod komárňanského kotrmeliaka úplne „ detinsky „ prehrali... -pk-
Zdravím vás a velmi mě těší že na to máte takový pohled.Myslím tím to že si nás tak to malinko fixujete.Též si myslím že by všichni holubáři,chovatelé měli udělat maximum pro jaké koliv plemeno a v první řadě pro jeho záchranu.Já osobně to tak cítím.Pro ch.straku udělám maximum!Bude to těžké ale věřím že jsou ještě chovatelé kteří když najdou společnou řeč můžou pro toto krásné ba dokonce překrásné plemeno hodně udělat.Je třeba abychom se do toho kousli a hlavně aby mezi námi fungovala dobrá spolupráce.Tímto by se mělo dílo společnými silami vydařit.Už teď vím o dalších dvou chovatelích našich chebáčků.Holoubků plných temperamentu a skvělých letových vlastností.Děkuji vám za váš příspěvek jsem a přeji jen samou radost z vašich chovů.S pozdravem Potůček.
Koukám že se nám to tady nějak zaseklo a nikdo sem nějak moc nechodí.Jsem rád že jsem zjistil že jsou u nás v republice další chovatelé chebských strak a myslím si že pokud vše dobře půjde mohli bychom příští rok o něco málo zase svoje chovy pozvednout.Doufám že o to nám půjde především!Je radost se na to koukat a sledovat je co dokážou a navíc k tomu mít dalších skoro 20párů staváků.To je nářez!.Jsem rád že se semnou spojili určití lidé nadchlí pro tuto věc a věřím že bude lépe.Moc bych si to přál už jen pro záchranu těchto krásných holoubků.Mějte se a pozvedněte chebáčky.Bobeš
ferencjo

XXX.XXX.5.221
zaujímavý odkaz.
http://mujchov.websnadno.cz/Chebske-straky.html
poty76
napsal(a):
Koukám že se nám to tady nějak zaseklo a nikdo sem nějak moc nechodí.Jsem rád že jsem zjistil že jsou u nás v republice další chovatelé chebských strak a myslím si že pokud vše dobře půjde mohli bychom příští rok o něco málo zase svoje chovy pozvednout.Doufám že o to nám půjde především!Je radost se na to koukat a sledovat je co dokážou a navíc k tomu mít dalších skoro 20párů staváků.To je nářez!.Jsem rád že se semnou spojili určití lidé nadchlí pro tuto věc a věřím že bude lépe.Moc bych si to přál už jen pro záchranu těchto krásných holoubků.Mějte se a pozvedněte chebáčky.Bobeš
Pozvednout chovy je jistě záslužné a nutné, ale aby se to zase nepřehnalo. Vždyť před rokem, nebo kdy tady to téma vzniklo se vůbec nevědělo zda plemeno ještě existuje, případně by bylo považováno za zázrak nalezení, získání a využití k regeneraci pár jedinců jakž takž odpovídajících představě o CHS. Teď tedy byl nalezen jeden větší chov u nás a jeden v Německu, je to ale dost na to, aby se s plemenem začalo tvrdě pracovat? Dle mého by bylo vhodné být skromnější a být rád za selekci negativní (vyřazovat zvířata neodpovídající). Pracovat na pozvednutí povědomí o plemeni účastí na výstavách, vyšší než jen místní úrovně. Dále pozváním některého z aktivních dopisovatelů do svého chovu za účelem propagace plemene v časopisech a také na půdě posuzovatelské. Pokud se povedlo nalézt ještě další chovy, je to jistě o to příznivější informace. Ale jsou tyto chovy nepříbuzné? Nebude nutné do plemene přilévat např. ČS, pro regeneraci? O tomto všem by se dalo veřejně referovat nejen na internetu, ale i v časopise a třeba i jasně uvedený návod k regeneraci v časopise by pro jejich chov podnítil zapáleného staváčkáře, který by si jich třeba jen pár vzal a pracoval s nimi přes staváky. Jinak jsem mrkl na Váš web (pokud je ten odkaz výše Váš) a musím říct, že je to moc pěkný holoubek. Jen škoda, že jsem neviděl fotky holubů venku ale pouze ve voliérách s papoušky... AH
Dobrý den.Co se týče plemene cheb.straka tak tato cesta je na velmi dlouhou trať.To že je každý holub ve finále originál je asi každému jasné.Je tady strašně moc chyb a vad které se musí postupně odstarňovat!Nejdůležitější bude zapracování tohoto plemene do vzorníku jen tato věc tomu to plemeni pomůže.Proč?Je to velmi jednoduché!Většina Českých chovatelů nemá zájem o něco co se nedá vystavit a chovat.A hlavně dobře zpeněžit že?Koho by bavilo dělat něco jen tak pro dobrý pocit a lásku k tomu plemeni-holubovi jako to dělal př.Formánek.Kdo by cpal nemalé peníze do různých krmiv,gritů,vitamínů atd. když se mu to nevrátí?Takových lidí znám stále víc a víc a nemám z toho dobrý pocit.Malinko ke mě.Myslím že jsem to tady už psal.Bydlím v řadovkách a mám nemalé problémy s pouštěním holubů z důvodů již každému známých.Nejsem jediný a nejsem z toho nadšený!!!Jako klukovi mi to tady vždy lítalo a bylo to nádherné.Věřím že se mi to na příští rok povede nějak ukecat a najdu společnou řeč se sousedy.Takových nás je dneska už možná víc jak 50% holubářů.Ale to neznamená že jsme něco míň.Promě osobně je velmi důležité že i přez tyto těžké podmínky mohu holubařit a podílím se na šlechtění.Ke strakám.Vypadá to že se pracuje na jejich zanesení do holubářského vzorníku.Což by jim pomohlo.O regeneračním křížení se staváky už jsem psal ale pravdou je že tohle řeším po emailu s kamarádem který je také má a hlavně chová.Sem totiž nikdo nějak moc nedává a není to promě přínosné.Jsem ve spojení z dalšími třemi chovateli zde v Čechách.Oni jsou ale musí se to polepit.Je třeba o sobě vědět a pomoci si.Co se týče příbuznosti tak tam je to malinko složitější.Nikdo vám to neprokáže a nedokáže vám jejich původ!Bohužel.Proto do toho mám připravené staváky už na nadcházející sezonu.Ten můj kamarád už je v tomto o rok dále.Víte když se podíváte na ty holubi tak pokud by se to mělo vzít hákem hned na začátku tak tady zůstane z těch 38ks které tady mám možná 12-16ks.Takové barbarství bych neudělal a ani neudělám.Kdo mě zná ví že jsem dost tvrdý na kvalitu holuba ale zde jdu do první sezony.Jsem v ocekavani co se podaří,jak to bude vypadat atd.Bude to zajímavé.Takových lidí moc nenajdete co mají zájem o něco z čeho se nedá profitovat.Věřte mi nebo né.Nepatřím do žádné bohaté vrstvy,rodinu mými koníčky okrádám o nebývalé prostředky ale holubaření a králikaření miluji a hodně tomu podřizuji i na úkor rodiny.Nemám z toho dobrý pocit ale je to ve mě a je to silné!Dělat u nich hned tvrdou selekci?Nelze!Po sezone se můžeme bavit.Vím jak chci aby to vypadalo ale za rok to nemůžu udělat.Víte plno těch holubů má lomené oči,půlměsíc není také v podobě jaké by měl být,někteří mají černé špičky zobáku.No uvidíme.Jinak chebáci budou snad i létat venku ale až budou na hnízdech abych měl jistotu že budou usazení.Tak jsem se shodli i s př.Formánkem.Říkal abych to na zimu neuspěchal,navíc když zde máme nebývale moc velké množství dravců.No nic mějte se a ať se vám daří.S pozdravem Potůček
Samozřejmě létat budou pouze za předpokladu že se zde domluvíme a nalezneme společnou řeč se sousedem.Budu se snažit aspoň na 2-3 dnech v týdnu jak pro chebáky tak pro staváky.No ale pouštet zde v sezone prez 100 holubu.No nevim asi na střídačku.Uvidíme a teď už opravdu na shledanou.Potůček
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Venca Škvor
napsal(a):
ahoj taky budu mit holubi ve volieře mě nic jinyho nezbyva když budou volně tak škodna po nich stříli
a neřeknu když dravec občas holuba odnese to mi proberre a chytne pouze nevhodny na chov a nemocny a co přežijou podzim a zimu jdou na chov ted se budu vracet k holubum po 5 letech až to tady předělam s pozdravem miloš
pekol
napsal(a):
Čakám, kedy tu niekto hodí nejakú kresbu chebskej straky - šľachtiteľský cieľ, vrátane stručného opisu plemená. Peter
Potom by sa ľahšie plánovalo ako ďalej
Toto je má představa jak by měla vypadat Chebská straka.Postava se sklonem 30 až 35°s umírněnou volatostí spíše nepodvázanou na nižší noze.Hlava s vysokým téměř strmím čelem,téměř rovná na temeni,s přechodem do klenutého záhlaví.Oko perlové,s červenou jednokroužkovou obočnicí.Zobák světlí,mírně začervenalí.Křídlo středně dlouhé,odpovídající k vyvážené postavě.Ocas o 2 až 3 cm.delší než křídlo,dobře složený,se sklonem v rovině osy těla.Kresba měsíčková s bíle prokvetlími ramínky křídel,bílímy letkamy a bílou spodní částí těla.Myslím že lyska,kterou už teť někteří mají a která tuto kresbu vhodně doplňuje,by mohla být naší specialitou. Je to jenom má představa a podnět k další diskusi. K.Ř.
skolnik2
napsal(a):
Toto je má představa jak by měla vypadat Chebská straka.Postava se sklonem 30 až 35°s umírněnou volatostí spíše nepodvázanou na nižší noze.Hlava s vysokým téměř strmím čelem,téměř rovná na temeni,s přechodem do klenutého záhlaví.Oko perlové,s červenou jednokroužkovou obočnicí.Zobák světlí,mírně začervenalí.Křídlo středně dlouhé,odpovídající k vyvážené postavě.Ocas o 2 až 3 cm.delší než křídlo,dobře složený,se sklonem v rovině osy těla.Kresba měsíčková s bíle prokvetlími ramínky křídel,bílímy letkamy a bílou spodní částí těla.Myslím že lyska,kterou už teť někteří mají a která tuto kresbu vhodně doplňuje,by mohla být naší specialitou. Je to jenom má představa a podnět k další diskusi. K.Ř.
mužeme být radi že se pár chebských strak vůbec dochovalo.takže si myslím že tohle je ted mimo mísu
jarda.d
napsal(a):
mužeme být radi že se pár chebských strak vůbec dochovalo.takže si myslím že tohle je ted mimo mísu
myslim ze prave naopak,budme radi ze tech nekolik chebskych strak mame a prave stehle zbyvajicich jedincu by se melo vhodnym krizenim s holuby podobneho typu,kresby zacit slechtit a ustalovat znaky pro tohle plemeno typicke.jinac rekl bych ze ta kresba chebske straky je hodne zdarila!s chovatelskym pozdravem martin
Dovolím si malé přirovnání. Když téměř před 35 léty byl založen kllub chovatelů holubů českých voláčů sivých, byli kapratí a bělohrotí malým zbytkem, spíše troskami a to jak z pohledu množství, tak z pohledu kvality. Na základě vytčeného cíle, tedy standardu se podařilo několika nadšeným chovatelům (klub má členskou základnu stálou, pohybující se mezi 25 až 30 členy) pozvednout zejména kapraté tmavohroté na úroveň pruhových tmavohrotých. A při poslední výstavě výletků jsme konstatovali, že co do postav, jsou lepší než vystavení pruhoví tmavohrotí. V dobách začátku klubu byli kapratí spíše nekapratí s "rzí" na volatech a hlavě o bělohrotých ani nemluvě. U bělohrotých je stálý problém s jejich chovatelskou základnou. Dnes, jen se přijďte podívat do Holic 22.1.2012, uvidíte sami. Proto si dovolím vysoce ocenit příspěvek, který má jak kresbu, tak popis standardu chebské straky. Nyní už jen partu nadšenců, kteří budou dlouhodobě vybírat a přibližovat se k nastíněnému ideálu. Držím palce a přeji hodně trpělivosti.
Pripájam sa k predchádzajúcemu názoru a myslím, že kresba Skolnika ako vzor je akceptovateľná. Posunul by som na nej tzv. ružice (rozety) viac do stredu krídla. V návrhu je kompletná tzv. anglická kresba a typ holuba skoro stavák, keď bude hrubší ako staváky, potom nebude veľmi lietavý. Lyska - bolo by to naviac k angl. kresbe. Dôležité bude, aby sa líšil od existujúcich plemien. Prajem veľa nadšenia do ďalšej práce. A potom príde
Môj názor. PK