Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2011 23:33
faha

XXX.XXX.34.131

Dobrý den pane Kafka.Prosím vás o určení barvy těchto holoubat.Znam jejich původ 3 generace zpátky což byli jen bubláci černí a černí tygři.

17.9.2011 23:37
faha

XXX.XXX.34.131

Nevím jestli je to ta šedohnědá o kterých se mluvilo na nemoderce vím jen že to bude po přepeření tygr

17.9.2011 23:40
faha

XXX.XXX.34.131

Na ocase bude mít asi zřetelný tmavší pruh

17.9.2011 23:44
faha

XXX.XXX.34.131

Druhé holoubě je slarší a taky neidentifikovatelná barva

17.9.2011 23:47
faha

XXX.XXX.34.131

A co s nimi do dalšího chovu? nebo vyřadit?

18.9.2011 08:53
mysak

XXX.XXX.46.80

faha napsal(a):
A co s nimi do dalšího chovu? nebo vyřadit?

Hezkou neděli,
první výletek je skutečně šedohnědý tygr plnobarevný stěpitelný zřejmě na stříbřitou ve stupni tmavé. Patrně holubička, a původ jejího zbarvení bude v jejím otci, který štěpí na dilute.
druhý výletek je klasicky modrý ve stupni tmavém jen má po těle nečistou rez, tj buď tam vyskočily bronzy a nebo je to prostě předstupeň bělení, ale to byste ho musel nechat přepeřit nebo už je to přepeřený ve štítech?
Co s nimi? počkat až přepeří a já bych si nechal to šedohnědý.
Juraj Kafka

18.9.2011 10:55
faha

XXX.XXX.34.131

A prosím vás s čím jí spářit pokud bych chtěl stříbrné?Toto holoubě má rodiče otec černý tygr a matka je celá černá.Je to srpnové holoubě a neni přepeřené jinak děkuji za rychlou odpověd Franta

18.9.2011 11:20
faha

XXX.XXX.34.131

Jestliže je šedohnědá barva po otci který je vizuelně černobílý jakou mu dát holubici a co z toho vznikne.Možná jsou to blbé dotazy ale ta genetika mi neleze do hlavy,když to vidím trochu si to představím

18.9.2011 11:41
mysak

XXX.XXX.46.80

faha napsal(a):
A prosím vás s čím jí spářit pokud bych chtěl stříbrné?Toto holoubě má rodiče otec černý tygr a matka je celá černá.Je to srpnové holoubě a neni přepeřené jinak děkuji za rychlou odpověd Franta

Zapomeňte na slovo "stříbrné". Já z toho nevím, jaké vlastně chcete.
Pokud chcete skupinovité v černé řadě s rozředěnou mutací, tak to chce sehnat samce skupinového(stříbřitého s šedohnědým vzorkem na křídlech) a bude to hned. Přes modrého by to bylo ob generaci. A pokud chcete plnobarevně popelavé, tak jí dejte holuba červenopruhého a nebo žlutopruhého.
Jinak ještě můžete zkusit tu variantu, když už mám odpovědět i na druhý dotaz, a sice dát ji na jeden rok do páru k jejímu otci. A uvidíte co to bude dělat za věci. S pravděpodobností dostanete černé tygry a šedohnědé tygry tak 50 na 50.
Ten černobílý otec je Dd a to prostě není vizuelně šedohnědý ale černý, protože velké D je alela dominantní a přehluší malé d, které by vyniklo jen v alelickém páru dd a nebo osamoceně d-. Jenomže je tam přítomno velké D, tak se šedohnědá neprojeví. Je potlačená.

DD je taky černý ale homozygot, dd je šedohnědý. Holubice šedohnědá je d-.

Přidejte reakci

Přidat smajlík