12345zbbg

XXX.XXX.46.172
V neděli, 11.září.2011, byl založen Klub chovatelů tipplerů jako reakce na nefunkčnost Českého klubu chovatelů tipplerů. "Letové" a "manažérské" ambice některých ze starého klubu nebylo prostě možno akceptovat a ukočírovat.
Koncem měsíce října 2011 budou na adrese www.kcht.ucikana.cz zveřejněny podrobnosti k založení Klubu chovatelů tipplerů. Nyní je na těchto stránkách umístěno pouze smutné (a zdokumentované) čtení, proč muselo dojít k založení klubu nového.
Do Klubu chovatelů tipplerů jsou zváni všichni ti, kteří se chtějí letem tipplerů bavit a současně dodržovat pravidla soutěžních letů.
Letu zdar,
Frank Otta
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
Josef Veselý a Frank Otta, členové předsednictva Klubu chovatelů tipplerů, na návštěvě v Německu na schůzi DFU.
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
Josef Veselý a Frank Otta zachyceni v srdečném rozhovoru u oběda s bývalým tiskovým šéfem oběžníku DFU (Mehdi Thavoshinia, muž v saku) a letovým komisařem DFU (Hubert Franke, v zeleném tričku).
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
Na schůzi DFU dne 2.10.2011 jsme se také setkali s postarším letcem z bývalé DDR, panem Porschem, a ten českému tipplerkaření "vysekl" krásnou poklonu. Prohlásil: "Moji první tippleři pocházeli od pana Stáry a létali moc, moc dobře."
Pamatuje ještě někdo zde na iFauně pana Stáru?
Chcem reagovať na dotaz, kto si pamätá na Rudolfa Stáru z Liberca. Bodaj nie. Veď to bol nestor tippler športu v bývalom Československu. Nielenže bol držiteľom rekordu 16.32 hod., ktorý dosiahol ako člen Klubu chovateľov letúnov.V dobe, keď to až tak nelieto. Významným spôsobom sa pričinil o rozšírenie tohto športu u nás a mal skutočne kvalitu. Peniaze nerozhodovali a pri zostavovaní jeho chovného kŕdla to išlo do tisícov. Mal líniu Wan der Verf. Zaplatil za kvalitu všetko, čo sa požadovalo.A v tých časoch to nebolo až tak jednoduché. Všetko za valuty! Preto mal roky neprekonateľné tipplery. Dokonca aj NDR - áci od neho kupovali. Veľa ľudí mu hodne závidelo a mal aj nepriateľov. On si však s toho veľa nerobil a stále veril len svojim holubom. Pomohol aj zdokonaliť slovenských vysokoletcov. Preto, meno Rudolf Stára je spojený len s dobrou reklamou letového športu s tipplermi.
Mnoho hnoje nakydal bývalý předseda Českého klubu chovatelů tipplerů pan Otta na bývalé i současné členy předsednictva tohoto klubu. Nelze věřit všemu co píše ve svých žalmech a obhajobách svého svědomí a zahleděnosti jeho samotného do sebe se všemi těmi polopravdami, lžemi a výňatky z kontextu soukromých mailů.
Český klub chovatelů tipplerů, ten původní a první absolvoval v neděli 2.10. velice zdařilou přátelskou, plodnou v jednání a dobře navštívenou členskou schůzi, již bez diktátu pana Otty a věřte, že mezi členy tohoto klubu pokračují v další činnosti čtyři z bývalých sedmi dosavadních funkcionářů klubu a jednoho toho pátého pan Otta stačil ještě vyštvat za jeho předsedávání. Český klub chovatelů tipplerů již v krátké době zveřejní své nové webové stránky a tam se prosím dozvíte vše po pravdě, bez emocí a třeba i to, jak se dá oloupit klub o finanční hotovost.
Milý přátelé, Frank Otta, to je takový Josef Váňa českého tipplerkářství, jen JV asi míň kouří Myslím, že všichni, kteří pouštějí holuby nebo je honí do letu, zkrátka se věnují holubářskému sportu, vědí, o koho jde a na jakou úroveň se s ním chov tipplerů dostal. Přeju samozřejmě úspěch oběma klubům. Ten bez FO to bude mít teď jen mnohem složitější.
Letu zdar!
Lukáš Prokop
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
1372006
napsal(a):
Chcem reagovať na dotaz, kto si pamätá na Rudolfa Stáru z Liberca. Bodaj nie. Veď to bol nestor tippler športu v bývalom Československu. Nielenže bol držiteľom rekordu 16.32 hod., ktorý dosiahol ako člen Klubu chovateľov letúnov.V dobe, keď to až tak nelieto. Významným spôsobom sa pričinil o rozšírenie tohto športu u nás a mal skutočne kvalitu. Peniaze nerozhodovali a pri zostavovaní jeho chovného kŕdla to išlo do tisícov. Mal líniu Wan der Verf. Zaplatil za kvalitu všetko, čo sa požadovalo.A v tých časoch to nebolo až tak jednoduché. Všetko za valuty! Preto mal roky neprekonateľné tipplery. Dokonca aj NDR - áci od neho kupovali. Veľa ľudí mu hodne závidelo a mal aj nepriateľov. On si však s toho veľa nerobil a stále veril len svojim holubom. Pomohol aj zdokonaliť slovenských vysokoletcov. Preto, meno Rudolf Stára je spojený len s dobrou reklamou letového športu s tipplermi.
Dobrý den,
děkuji za odpověď ohledně pana Rudolfa Stáry. Byla by škoda nevyužít informací, které může pamětník poskytnout a jestli budete mít zájem podílet se na sepsané tipplerkářské historie bývalé ČSSR, ozvěte se mi prosím na mou soukromou adresu frank@ucikana.cz Nějaké informace (dopisy, rozhovor) již mám od nedávno zesnulého Alexe Jóži a věřím, že i další pamětníci se ozvou a pomohou dodatečně tuto historii sepsat a zanechat ji tak generacím budoucím.
Na minulé schůzi KCHT jsme historii tipplerkaření rozdělili do tří knih. Ta první je bývalé ČSSR a tu je potřeba dodělat. Ta třetí je historie obrozeného KCHT a ta se právě začíná psát. Ta prostřední je již zdokumentovaná a pro mne uzavřená...
Také děkuji za zveřejnění fotek tipplrů Zeljka Fajdetiče. Asi tak před 5 lety jsem u něj byl a do ČR jsem přivezl 6 jeho Bodenů. Jedna holubička dodnes žije u kamaráda v Rumunsku a beru si od ní občas mladé.
Když u jsem u Rumunska, podívejte se prosím na noční let tipplerů zde: http://www.youtube.com/watch?v=L-sVAahTXgA - to létají kříženci mých Bodenů. Bude asi potřeba skočit na "celou obrazovku", abyste viděl lépe.
S pozdravem,
Frank Otta
V Memecku existuje DFU a DFC, oba si síce konkurujú, ale nemajú v tom žiadne problémy. Pokiaľ sa nevedia dohodnúť na organizácii pretekov tipplerov u nás chovatelia, musia vzniknuť takéto riešenia a rozdelenie by malo zmysel. Negatívom je malá členská základňa v dvoch organizáciách a oslabenie pretekárskej činnosti. Súťaže tipplerov sú vrcholné podujatia. Ostatne o to všetkým v podstate aj ide..
Tipplery z najlepších línii, chovateľ Fajdenic, Chorvátsko
12345zbbg
napsal(a):
V neděli, 11.září.2011, byl založen Klub chovatelů tipplerů jako reakce na nefunkčnost Českého klubu chovatelů tipplerů. "Letové" a "manažérské" ambice některých ze starého klubu nebylo prostě možno akceptovat a ukočírovat.
Koncem měsíce října 2011 budou na adrese www.kcht.ucikana.cz zveřejněny podrobnosti k založení Klubu chovatelů tipplerů. Nyní je na těchto stránkách umístěno pouze smutné (a zdokumentované) čtení, proč muselo dojít k založení klubu nového.
Do Klubu chovatelů tipplerů jsou zváni všichni ti, kteří se chtějí letem tipplerů bavit a současně dodržovat pravidla soutěžních letů.
Letu zdar,
Frank Otta
hahahahaha TO JO,spiš si tu napiš a reklamuj to že potrebuješ SPONZOŘI a ne členy,SPONZOŘY kteřy nesmy bejt lepši než Ti jinak něco nejdeš abys im anuloval vysledky
,ja jsem ti už jednu radu dal a věř že lepši už nikdy od nikoho nebudeš mit
!
Nech tipleřy tim kdo snjima uměj a ti se dej na okrasny holuby,to je tvoje parketa!
S pozdravem Tafi.
R.Stáru jsem znal velmi dobře osobně ten rekord 16,32 jsem já soudcoval byli jsme i s A.Jožou ve stejné základní organizaci mám dokonce ještě jednoho holuba s jeho jmenným kroužkem ten rekordní závod byl vlastně mojí inspirací k chovu tipplerů jinak jsem do té doby choval rakovnické kotrláky které mám dodnes v barvě modré sedlaté K.M.
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
2mazutak
napsal(a):
R.Stáru jsem znal velmi dobře osobně ten rekord 16,32 jsem já soudcoval byli jsme i s A.Jožou ve stejné základní organizaci mám dokonce ještě jednoho holuba s jeho jmenným kroužkem ten rekordní závod byl vlastně mojí inspirací k chovu tipplerů jinak jsem do té doby choval rakovnické kotrláky které mám dodnes v barvě modré sedlaté K.M.
Dobrý den,
pan Stára byl pojem o kterém se při každé mé návštěvě zmiňoval pan Jóža i Vojta Prepiak. Jestli budete mít čas a náladu poslechnout si rozhovor s Alexem, podívejte se na naše stránky pod "napsali o tipplerech". Nemáte náhodou foto toho tipplera od pana Stáry?
Letu zdar,
Frank Otta
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
2mazutak
napsal(a):
Nazdar fando fotku nemám ale je modrý pruhový ten příspěvek jsem napsal já Míla Kvočka
Ahoj Mílo,
pod tím podpisem KM jsem hledal někoho jiného, kdo se tipplery zabývá. Abych pravdu řekl, tys mě nenapadl, i když jsi mi o panu Stárovi povídal. Myslel jsem, že se jedná o někoho staršího, hehehe. Promiň ! Dává ten holub ještě mladé? Až se zas někdy stavím, určitě si ho chci prohlédnout lépe. Máš ještě toho Rotshmana od Alexe?
Zatim,
Fanda
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
milošditrich
napsal(a):
ahoj to vam všem blahopřeju at vam to lita :-D Miloš
Díky, Miloši !
Frank
12345zbbg
napsal(a):
Díky, Miloši !
Frank
Prosím a pěkny članky tam jsou těším se na další články a jestli můžu po prosit můžeš tam dat fotky v jakých barvách se chovají ?
když je budu chovat ve voliéře a necham občas proletět bych se chtěl zaměřit na barvu a pak časem i litani :-o) miloš
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
milošditrich
napsal(a):
Prosím a pěkny članky tam jsou těším se na další články a jestli můžu po prosit můžeš tam dat fotky v jakých barvách se chovají ?
když je budu chovat ve voliéře a necham občas proletět bych se chtěl zaměřit na barvu a pak časem i litani :-o) miloš
Ahoj Miloši,
barvy tipplerů jsou různé. Stačí si zvolit tu tvou oblíbenou :-) Zde jsou odkazy na typy, které chovám já:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150863573655089.745357.10150161118985089&type=1
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150865702810089.745776.10150161118985089&type=1
Jestli mohu poradit - tak až se rozhodneš pro tipplery, určitě je budeš chtít vidět létat dřív než za ně zaplatíš !!! Ve voliéře je pochopitelně chovat můžeš, ale to je jako když si koupíš sportovní auto a necháváš ho furt stát v garáži, :-)
Zatim,
Frank
Většina úspěšných holubářů a to zejména chovatelů poštovních holubů, šla cestou právě opačnou. To znamená, že si pořídila různě barevné PH a po řádné selekci na výkon, z nich vznikla "parta" velmi podobně barevných jedinců. A nebo se naopak někomu líbili např. černí a pak je nachoval a proselektoval na výkon. Holub a tipplera z toho nelze výjmout, je zvíře s noha možnostmi výběrů na různé vlastnosti. Ten anglický tippler, o něm je zde řeč, se selektuje na délku letu v okolí holubníku v hejnu a na poslušnost. U něho nezáleží na barvě. Pak existuje i tippler výstavní, kde jsou naopak důležité vnější znaky, barva a o výkon zde nejde. Je na každém chovateli, aby si vybral tu svou cestu, ale kroužící hejno tipplerů, je naprostá paráda a když je dobře cvičeno, pak to platí i pro jeho přistání na pokyn chovatele.
ahoj děkuju za rady a tipi a odkazy těch barev je koukám hoooodně
zatím budu mit volierovi na barvy
jak mi někdo psal že v další generaci by se mohli vylihnout 3barevni holubi a ty ucilit a pak 4 až 5 barevny pokud by se toho dalo selekci docilit ? ale jako 1 docilit 3 barevnych to si musim nechat poradit tady od skušenych chovatelů a těším se až budu od přištiho roku v klubu . zatím budu jen čist a dělat voliery a dam semka vědět
divokypotkan@seznam.cz
pluxus
napsal(a):
Milý přátelé, Frank Otta, to je takový Josef Váňa českého tipplerkářství, jen JV asi míň kouří Myslím, že všichni, kteří pouštějí holuby nebo je honí do letu, zkrátka se věnují holubářskému sportu, vědí, o koho jde a na jakou úroveň se s ním chov tipplerů dostal. Přeju samozřejmě úspěch oběma klubům. Ten bez FO to bude mít teď jen mnohem složitější.
Letu zdar!
Lukáš Prokop
Zdravim ve vspolek,
P.Prokop,ja se Vám předem omlouvam ALE porovnavat jmeno žijici legendy a velkimu poctivemu sportovci s F.Ottem je velika uražka za VELKEHO pana Vánu,opět se omlouvam že jsem tak kriticky ale jsem jeden z lidi kteřy rad ukazuje lidem zkutečnou pravdu na světle!
!
Letu zdar a uspěšny chov přeje tafi!
lupus4
napsal(a):
Jsem docela zvědavej, jak si budou navzájem uznávat výkony svých holoubků. Či nikoli.
Nebo zda budou jen hádky, který klub je ten "nejsprávnější".
škoda...
P.Lupus,tady došlo k rozděleni dvou tipu holubařu,poctivi a rozpaleni sportovci zustali a nepoctivi a hlavne VELKE huby odchazeli a zakladali klub podle svich gust !
Na zchuzy DFU kde se F.Otta zučastnil na otazky o děni klubu dělal že nerozumy jejich řeči a to samo o sobě řika co je zač !
p.s.žadna škoda nibrž naopak,mi pracujeme na tom s dukazi a dobrimy vysledky každej rok,na rozdil od nekteřich co se hluby po forumech a pritom jim holubi neuleti ani 12h a to vše řika,vysledky kteřy maji po 4 rozhočih ktery letos byli světky dvou rekordu jak se strimi holubi take s mladejma nebili uznany kvuli ješitnosti a žarlivosti pravě bivaleho předsedy Českeho KCHT,co dal dodat?
S pozdravem tafi