- moc prosím, neberte to jako stížnost, nebo nějakou kritiku, berte to jako příspěvek k zamyšlení !!
Dnes jsem přivezl svoje holuby z výstavy z ČB - v pátek při posuzování všichni holubi na celé výstavě naprosto čistý, vypraný v Pervolu a Jaru, prostě manekýni - dnes špinavý, podělaný, hrůza nedají se do pořádku do jara !! A důvod - naprosto špatně řešená podlaha klecí - nesavý papír po tři dny!!
Podíváme se jak je tomu jinde:
Lysá /z příspěvku "Krása českého holubářství" ... foceno, ještě ani výstava nezačala a již ... !!
Tampov v Rusku /"Holubi černozemí"/ ....!! Nezdá se mně ten rošt, až tak neproveditelný !!
- a chválím Lhota pod Libčany ... //- když to pochopí i tam,
že základ je alespoň savý papír tak .... ??
- v Soběslavi na trhu sice rošty mají, ale ty oka jsou asi trochu moc veliká ... ??
sísa76
napsal(a):
Bedo a náhodou nemáte ve voliérách písek.
- já to bral povšechně a pro všechny!! Ale určitě bych poněkud rozlišoval voliéry a klece !! Každé ráno výstavy se to snažím alespoň trochu stáhnout hrabičkami, víc zatím neumím / a přeci jen jsou tam alespoň bidla ...
beda
napsal(a):
- já to bral povšechně a pro všechny!! Ale určitě bych poněkud rozlišoval voliéry a klece !! Každé ráno výstavy se to snažím alespoň trochu stáhnout hrabičkami, víc zatím neumím / a přeci jen jsou tam alespoň bidla ...
To máš pravdu tak se omlouvám.Na ty bidla jsem zapoměl .
- hned v úvodu jsem psal, že nechci nikoho napadat a dávám to k zamyšlení pro všechny pořadatele výstav včetně nás!! A snad jsem ani nečekal, že někdo hned začne nás napadat a vyhledávat honem chyby v něčem jiném ! Prostě, jak vidět v Rusku to jde, u nás se raději hádáme ! /- a fotka ze Slavonic moc na savý papír ..? - no pokud to tak je, pak vás tedy chválím rovněž!! B.
- já jsem to zde již někde psal - // M.L. si vozí všude na burzu vlastní klec a do ní zavěsí asi dva cm nad podlahu čtverec z pletiva /bodovaného/ alespoň pod rousné holuby bych to dával?? Jistě někdo přijde s ještě lepším návrhem! Ale v Lipsku, také udrželi holuby v uspokojivé čistotě, ale tam to nebylo o nákladech, ale o větší pracnosti a pracnosti s úklidem a to je u nás ještě daleko větší problém co? //-no a je to zase na facky ...
sísa76
napsal(a):
2 body kondice -péče.
"síso"- i tenhle holoubek byl při posuzování čistý /tak jako ostatní/ a že ho vezu domů v tomto stavu /tak jako ostatní/ a fotky z výstavy v Rusku mě přinutilo otevřít toto vlákno, neboť jsem poznal, že by to zřejmě šlo! Všechny fotky, co jsem zde použil jsem vytáhl zde z "moderky" ani jediné nejsem autorem. Jen jsem se podíval, jak je to jinde a dal to k zamyšlení - co s tím ?? Já vím, Pedro by napsal - neblbni- nevystavovat ! Ale to snad né ... B.
jery
napsal(a):
Příště ho dáme varhánkama nahoru,aby jsi byl spokojenej.A ty klece z Vaší burzy mi totiž používáme klasické výstavní klece a ne jak Vy vyřazené z králičí farmy s hrozným zavíráním.Jirka
- i když to sem nepatří: v burze při výstavě máme klasických výstavních klecí 160 děr, volier zabudovaných na stálo je 60 děr - Vzhledem k tomu, že to kapacitně nestačí, jsou skutečně zbytek staré králičí klece - vše nejde tak najednou a pokladna není bezedná ! Letos jsme se věnovali drůbeží výstavní ploše - možná příští rok dojde k vylepšení a třeba i k zastřešení burzy ! Určitě by se našlo daleko více možností, jak vše zlepšit ale není více sil ani peněz ! A nevím proč to motáme do tohoto vlákna - měl jsem za to, že je to o něčem jiném, než o zavírání klecí na burze.
beda
napsal(a):
"síso"- i tenhle holoubek byl při posuzování čistý /tak jako ostatní/ a že ho vezu domů v tomto stavu /tak jako ostatní/ a fotky z výstavy v Rusku mě přinutilo otevřít toto vlákno, neboť jsem poznal, že by to zřejmě šlo! Všechny fotky, co jsem zde použil jsem vytáhl zde z "moderky" ani jediné nejsem autorem. Jen jsem se podíval, jak je to jinde a dal to k zamyšlení - co s tím ?? Já vím, Pedro by napsal - neblbni- nevystavovat ! Ale to snad né ... B.
Bedo já to nemyslel zle jen jsem chtěl ukázat jak dopadly tvojí holubi po čtyřech dnech na papíře nic víc nic mín jen to byl názornej příklad pro ostatní když dovezeš holuby čistounký a pak vezeš kus něčeho.
Ahoj všem. Já mám dvě skládací klece přímo s vkládacím pletivovým dnem. Jedna je na dvě díry, druhá na tři.Je to ideální i na přípravy na výstavu. Klec vezmu a i s holubama si jí přenesu kam zrovna potřebuji. Teď prodávali v Lipsku - Poláci - skládací dvojklece s dřevěným dnem + 4 misky a 2 mřížky na dno. Složené cca 6 cm vysoké. Cena - 30 euro. Mělo to nahoře i ucho na nošení. Jednu jsem hned koupil synovi k vánocům. Moc pěkně udělané a velice vhodné na různé burzy ale i rozkoukávání nově dovezených holubů.
Všiml si někdo z vás, že v Lysé nebyly po pátku klece v burze vyčištěné????? To by se na takovéto špičkové výstavě nemělo stát !!!! V životě bych tam svého holuba nedal. Zdraví Mirek Lubas st.
Ternopol - snímek z běžné burzy, která se pořádá každý měsíc. I tam již najdeme poměrně přijatelné provedení podlážek pro holuby v klecích.
A ještě jednou Kazachstán - město Almaty, tam jsou dokonce holubáři ještě dále. Pod každou klecí je samostatná plochá plechová vana, která se čistí 2 x denně.
- zdravím /Justovi/! Vaše podpora přišla v pravý čas! Již jsem začal litovat, že jsem toto vlákno otevřel a že si vymýšlím něco co je asi nemožné a neproveditelné /a také jsem to tak nějak schytal/. U nás je opravdu těžké něco nového prosadit /a jak vidno, jinde to je samozřejmost/! Představte si, kdyby na CV dali ty rošty, jak bychom je chválili a že by je to zrujnovalo / i to tu padlo/ - to snad né? B.
- a nyní se již nebojím ukázat, že u nás na TRHU máme klece s roštem ! B.
Že by, Sovětský svaz náš vzor? Ne to je jen trochu ohlédnůtí do zpětného zrdcátka. Ale vážně. Rošty by byly super, ale i u nás se můžete podívat na výstavy, kde sice nejsou klece s rošty, ale holuby jsou v čistotě. A ptáte se kde, pak zajeďte na celostátní výstavu PH. A jak se toho docílí? Krmení a napájení není předkládáno ad libitum, nybyž v době, kdy je výstava uzavřena a to tak, že se nakrmí a napojí a po cca 30 minutách uklidí. V klecích jsou vlnité papíry, na sobě připravené k odstranění před otevřením výstavy denně. Je to sice více práce, ale hygiena je perfektní. Alespoň tak to chodívalo na CV PH, ale již jsem asi 3 roky nebyl, takže se mohu mýlit.
jo012810
napsal(a):
Že by, Sovětský svaz náš vzor? Ne to je jen trochu ohlédnůtí do zpětného zrdcátka. Ale vážně. Rošty by byly super, ale i u nás se můžete podívat na výstavy, kde sice nejsou klece s rošty, ale holuby jsou v čistotě. A ptáte se kde, pak zajeďte na celostátní výstavu PH. A jak se toho docílí? Krmení a napájení není předkládáno ad libitum, nybyž v době, kdy je výstava uzavřena a to tak, že se nakrmí a napojí a po cca 30 minutách uklidí. V klecích jsou vlnité papíry, na sobě připravené k odstranění před otevřením výstavy denně. Je to sice více práce, ale hygiena je perfektní. Alespoň tak to chodívalo na CV PH, ale již jsem asi 3 roky nebyl, takže se mohu mýlit.
- je to sice více práce, ale ... tak s tím se u nás asi těžko bude prorážet / téměř všude na větších výstavách mají garanti u jejich oddělení stoleček a židličky /případně pivečko/ - na těch menších je najdete u jejich klecí "obchodovat" ! Krmení je také " neodborné" a většinou se každý soustředí na to, aby byla krmítka stále plná a krmení co nejkvalitnější, hlavně, aby je nikdo nepomluvil /také problém/! A ještě PH a ti rousný, tam je také rozdíl! Fakt je, že kdybych přišel jako nechovatel, k takto zdělaným klecím, asi bych s holubama nezačínal a dětem to rozmluvil !
Ano, našlo sa niekoľko chovateľov, ktorým zaleží na zdraví holubov. A tak V Lipsku nakupovali až zistili, že sa nevôjdeme do auta. No čo už, rošty sa poukládali, horšie bolo s nami cestujúcimi, len bežať za autom. Na fotečke Andrej Margetín a Josef Voráček s nákladom.
Ako to prepašovať cez kontrolnú rampu. Len pekne ukážte doklad!!! ináč ani krok!!
Fajn, a sme takmer vonku, ešte vynosiť po schodoch k autu a hurá domov!
beda
napsal(a):
- byl bych rád, kdyby mně ať již Andrej či Josef /nebo kdo ty rošty koupil / poslal email-adres, dal bych mu trochu prakt. rad ze zkušeností s rošty /pokud mají chlapci zájem/. B.
Zdravím, budem iba rád, čierne 8mm mám už vyskúšané stoja za, .... Tie čo sme spolu s Jozefom kupovali, mám už odskúšané a som maximálne spokojný. Ale každá dobrá rada sa zíde.
andrej.margetin@gmail.com
Vďaka
beda
napsal(a):
- tak jsem to již odeslal ! Dokonce se domnívám, že vím co máš v těch krabicích ! Tak ať se vede !B.
Bédo dej to na moderku, rádi se poučí všichni. Kupovali jsme jen 2 m, ale hned po nákupu nám nějaký Němec ukazoval,že máme rozšířit otvor pro spojování. Jinak že to praská.Je to ono ???? Mirek.
Mirku - email jsem již odeslal a i tobě přeposlal ! Mám ty rošty asi 3 roky a já je rozebírám dost často a nemám žádné očko prasklé! Psal jsem mimo jiné, že v místě více exponovaném /na př. pod sedačkou,či bidlem je třeba občas škrábnout lopatkou či škrabkou, aby to prolézalo a psal jsem rovněž, že jsem si koupil vysokotlakou myčku /dnes to není již tak drahá věc a má i jiné využití, včetně umytí auta/ ! Rošty vyházím ven a prostříknu a paráda- jsou jak nové! Beda
- dokonce je myčka / a dokáže to pouze myčka od tohoto výrobce/, u které nemusíš mít tlakovou vodu a nasaje si sama třeba z rybníčka či kýble!! .Tu používám já ! Pokud potřebuješ email-adres na Ježíška - pošlu !! B.
milošditrich
napsal(a):
kolik kg hoven cca uděla holubza 1 rok ?
a da se nějak využit na zahradě ?
když se vratim k holubum tak co s trusem vyhazovat je to škoda ale nějak využit ?
Toto mluví za vše : http://www.youtube.com/watch?v=dAn4M0Qk7iQ
milošditrich
napsal(a):
to jsi mě rozesmal kamoška blila
pustil jsem si to uvečeře :-D
http://www.youtube.com/watch?v=wRWl18sxj-M&feature=related
beda
napsal(a):
- moc prosím, neberte to jako stížnost, nebo nějakou kritiku, berte to jako příspěvek k zamyšlení !!
Dnes jsem přivezl svoje holuby z výstavy z ČB - v pátek při posuzování všichni holubi na celé výstavě naprosto čistý, vypraný v Pervolu a Jaru, prostě manekýni - dnes špinavý, podělaný, hrůza nedají se do pořádku do jara !! A důvod - naprosto špatně řešená podlaha klecí - nesavý papír po tři dny!!
Podíváme se jak je tomu jinde:
Dobrý den pane Bedo. Ja tento problém řešil v lonském roce tak, že jsem vystavil holubi pouze na výstavě naší ZO ČSCH a pobočky klubu ta je jednodení ráno dovezem večer odvezem, ke vší spokojenosti členu. V minulích letech jsem vystavoval až na 8 výstavách. Ostatní to tak nedělejte, jelikož navštíví kolem 20 výstav ročně a neměl bych kam jezdit. Jinak zdravím na jihu.
Na vysočině je -15 chumelí a mete se, holubi sedí. Hezký den.
S.S.
- byl jsem rád, že tento příspěvek již někam zapadl do ztracena, leč kostlivec byl vyhrabán / je vidět, že blbé počasí je všude/ ! Ale žel-je to tak! B.
ps. - u nás sněží, mrzne- mrzne, sněží - asi je tu zima !!!
gagal

XXX.XXX.154.1
Podle mne by to u nás šlo :-) Potřeboval bych proto poradit nějakého dobrého výrobce prodejních klecí pro holuby. (s roštem, zkrátka tak jak mají vypadat) Měli bychom zájem pro naší akci nějaké zakoupit. Když tak pisněte na mail davidkilli@volny.cz
Dík